Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Intonaation säätäminen (Schecter)
1
Jecux
26.02.2012 13:13:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taas alkoi askarruttamaan yksi asia liittyen kitaran säätämiseen - tälläkertaa intonaatioon.
 
Siitä on nyt yli puolivuotta kun ostin itselle ekan sähkiksen, Schecter Hellraiser Specialin. Sitä ei oltu pahemmin säädetty kun ostin sen, ja nyt alkaa taitojen kartuttua ärsyttämään tuon kitaran intonaatio. Sen kuulee jo korvakuulolta, että intonaatiossa on säätämistä, kun vertailee vapaana, 12-nauhalta otettua, ja 24-nauhalta otettua säveltä. 24-nauhalta otettu sävel jää huomattavasti matalemmaksi kuin pitäisi, ja virittimen kanssa kokeiltua totesin tämän todeksi, ja myös 12-nauhalta ottaessa sävel heittää hieman.
 
Katselin hieman tuota tallaa, ja huomasin, että nuo säätöruuvit millä sitä intonaatiota säädetään, on mikin puolella. Vertasin tätä isoveljen Jacksoniin, ja siinä kyseiset ruuvit oli toisella puolella. Talla ei ainakaan voi olla omassa kitarassa väärinpäin, kun kielten urat menevät ainakin oikein, ja katselee näitä kuvia:
 
http://www.schecterguitars.com/Prod … /Guitar/Hellraiser-Special-C-1.aspx
(selaa hieman alaspäin tallan kuvan kohdalle.)
 
Kielten korkeus on 24-nauhalla melkoinen: Ainakin yli puoli senttiä. Voisiko tämä vaikuttaa jo intonaatioon? Mitä tässä kannattaisi ensimmäisenä alkaa tekemään? Kielet vaihdoin juuri Ernie Ballin 10-46:siin, joten uusilla kielillä intonaation säätäminen olisi ainakin helpompaa.
Toivottavasti tajusitte tästä lööperryksestä jotain. Kiitos :)
 
"Music really does make the world a better place"
ibnz
26.02.2012 13:18:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ruuvaa ainakin ensin kieliä lähemmäs otelautaa, voi olla, että jo tuo korkeus heittää intonaation. Kun korkeus alkaa olla pari milliä 24. nauhan kohdalta katsottuna (tai jotain sinnepäin), mittaa uusiksi.
 
Aki
01.03.2012 11:16:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, ekana tallan, satulan ja mikkien korkeudet sekä kaularauta kuosiin, sen jälkeen vasta intonaatioon käsiksi. Intonaatiolla on turha, ja usein mahdotontakin kompensoida huonoja säätöjä.
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti