Muusikoiden.net
27.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Humbucker kokoiset single coil mikrofonit
1 2
letthekidout
23.02.2012 21:17:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyykö kokemuksia ja mielipiteitä single mikeistä humppari koossa? Muutakin kuin perinteinen saippua p90.
 
Tahtoisin löytää kaulamikrofoniksi mahdollisimman straton single-coil henkisen ratkaisun, mikä on humpparin koossa. Hum cancelling ominaisuus olisi myös jees.
 
Playlist full of shit, You drove us all to Kill the Radio!!!
Durty
23.02.2012 22:01:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommaa siihen puolitettava humppari, niin sulla on sitten molemmat.
 
Vladi
23.02.2012 22:03:48 (muokattu 23.02.2012 22:05:05)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Durty: Hommaa siihen puolitettava humppari, niin sulla on sitten molemmat.
 
Tätä olen monesti pohtinut, eli onko tuo nyt sitten kuitenkaan ihan sama asia? Onko humbuckerin kelat identtiset, eli toisin sanoen voisin ottaa kaksi yksikelaista, lätkäistä ne yhteen ja mulla olis humbucker?
 
E: Itselläni on Atlas Elegantissani molemmissa mikeissä puolitukset ja varsinkin kaulamikin puolitus toimii kyllä erittäin hyvin. Siihen en osaa ottaa kantaa, että onko tuo autenttinen single coil-soundi, Les Paul-tyyppisissä kitaroissa kun harvemmin moisia esiintyy eli vertailukohtia ei ole.
Durty
23.02.2012 22:06:06 (muokattu 23.02.2012 22:08:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voit, jos toinen sinkkumikki on rw/rp eli vastapäivään käämitty.
 
Edit: Les Paulia et saa kuulostamaan Stratolta edes Straton mikeillä. Sähköiseenkin soundiin vaikuttaa kitaran muoto ja etenkin puulajit.
 
Vladi
23.02.2012 22:24:42 (muokattu 23.02.2012 22:25:20)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Durty: Voit, jos toinen sinkkumikki on rw/rp eli vastapäivään käämitty.
 
Ai niin, toinen oli tosiaan vastapäivään käämitty.
 
Edit: Les Paulia et saa kuulostamaan Stratolta edes Straton mikeillä. Sähköiseenkin soundiin vaikuttaa kitaran muoto ja etenkin puulajit.
 
Juu en sitä tarkoittanutkaan. Yritin ilmaista siis sitä, että en tiedä kuulostaako tuo puolitettu humbucker samanlaiselta, kuin jos siinä tilalla olisi pelkkä yksikelainen.
Durty
23.02.2012 22:36:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vladi: Juu en sitä tarkoittanutkaan. Yritin ilmaista siis sitä, että en tiedä kuulostaako tuo puolitettu humbucker samanlaiselta, kuin jos siinä tilalla olisi pelkkä yksikelainen.
 
Kyllä se kuulostaa yksikelaiselta, koska siinä on vain yksi kela käytössä. Itselläni on 3-mikkinen LP, jossa kaikki mikit puolittuvat. Tosi monipuolinen peli.
Tosin täytyy muistaa, että kun mikin puolittaa, sen teho putoaa aika tavalla.
 
fox
23.02.2012 23:25:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Durty:
Tosin täytyy muistaa, että kun mikin puolittaa, sen teho putoaa aika tavalla.

 
Tässä auttaa jos mikki on "riittävän" tehokas. Se ulostuleva signaali ei ihan niin pajoa vaimene, tai sanotaanko, että se ei "häiritsevästi" vaimene, kuten tapahtuu heikkotehoisemmalla humbukkerilla. Tätä on sovellettu jo tuolta 70-luvun puolelta asti. Larry DiMarzio teki tästä nimenomaisesta syystä tuon kuuluisan Dual Soundin käyttäen siinä pohjana, ei PAFfia vaan Super Distortion-mallia.
Jos esimerkinomaisesti katsotaan vaikka tuota DC-resistanssia, eli sen mikin vastusarvoa (joka itsessään, kuten täälläkin on monta kertaa tähdennetty, ei suoraan merkitse sen mikin "tehoa") niin 8 kOhm mikkihän puolitettuna on tuon 4 kOhmia, jos taas kytketään ne kelat rinnan, tuloksena on "vain" 2 kOhmia. Tämä juttu ei todellakaan tarkoita, että sen mikin teho rinnankytkettynä olisi alkuperäisen ulostulotehon neljäsosa.. ;)
Tuohon aloittajan "ongelmaan", on olemassa tosiaan muutama muukin normihumbukkerin kokoinen mikki joka on "tavallaan" yksikelainen, mutta usein ne ovat juurikin tuota P-90 mikkiä simuloivia. Enkä tässä tarkoita P-90:a humbukkerikoossa.. Mieleen tulee esim. DiMarziolta Bluesbucker..
Itse lähtisin kyllä ihan normi humbukkerista liikkeelle, ja laittaisin siihen joko pelkän puolituksen, tai tri-sound kytkennän..valinnanvaraa on runsaahkosti tuolla menettelytavalla.
Täysin "Strato"soundia ei kyllä saa, mutta jonkinmoisen "mallinnuksen" kyllä. Mikrofonin "perussoundihan" määräytyy pitkälti kelarungon eli bobbinin ja sille käämityn kelan mitoilla. Korkea ja kapea kela on ylä-keskiääniä korostava kun taas leveä ja matala painottuu enemmän tuolle "tummalle" puolelle.
Joten: kannattaa lähteä vaikka noilla puolituskokeiluilla liikkeelle..
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
fullshred
24.02.2012 00:00:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

letthekidout: Tahtoisin löytää kaulamikrofoniksi mahdollisimman straton single-coil henkisen ratkaisun, mikä on humpparin koossa. Hum cancelling ominaisuus olisi myös jees.
 
Fralin Twangmaster. Siinon stratomikin magneetit ja toi hum cancelling.
 
Tossa sivun puolvälissä:
http://www.fralinpickups.com/humbuckers.asp
http://www.custom-sounds.com/Lindy-Fralin-Twangmaster/fi
 
Ei sit varmaan kuullosta aidolta stratolta, mut tätähän sä kysyit? :-)
 
TTV
24.02.2012 06:33:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ibanezin "true duobucker" sisältää molemmat mikit (humbucker ja single coil) humbucker koossa. Kova veto olisi laittaa 2 singlecoilia vierekkäin humbuckerin koloon, siinä olisi jo saundivaihtoehtojakin :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
jyrkalt
24.02.2012 07:47:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää seuraava sitte on vaan mun mielipide:
 
Puolitetulla humpparilla ei saa todellista/oikeeta singlecoil-saundia vaikka itkun tirauttaisi.
Se vaan ei ole sama asia vaikka paperilla lukisi mitä joka toisin väittäisi.
Mä kutsuisin sitä saundia ennemminkin singlecoilia simuloivaksi saundiksi.
 
Ari Lappalainen täällä härmässä tekee humbuckereita joissa se puolitus on toteutettu niin että puolituksen ollessä päällä se yksi kela on kokonaan irroitettu toisesta kelasta. Tällä pääsee saundiltaan jo melkoisen lähelle "oikeaa" singlecoilia.
Kuitenkin sen toinenkin kela on siinä vieressä ja tahtomattaankin vaikuttaa sen käytössä olevan kelan toimintaan.
 
Alkoholiongelma se on sekin kun viina ei maistu.
dropD
24.02.2012 09:07:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyl minust noi p90-simulaattorit ajaa lespassa sen "stratosoundin" homman siinä määrin missä kitara muuten antaa siihen mahdollisuuden. Lespasta ei tuu strtoa eikä päinvastoin millään keinoin. Mun mielestä siis paremmin kuin puolitettu humppari. Joku toinen voi sitten tykätä enemmän puolituksita.
 
Mulla on ehdessä kepissä kyllä puolitettu kaulahumppari ja se kuulostaa hyvältä, mutta tää on "coil-tap" eikä "split coil" eli puolitettunakin humppari. Ei kitara silti stratolta kuulosta.
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
Progorava
24.02.2012 09:26:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

letthekidout: Löytyykö kokemuksia ja mielipiteitä single mikeistä humppari koossa? Muutakin kuin perinteinen saippua p90.
 
Tahtoisin löytää kaulamikrofoniksi mahdollisimman straton single-coil henkisen ratkaisun, mikä on humpparin koossa. Hum cancelling ominaisuus olisi myös jees.

 
Dimarzio Bluesbucker
Dimarzio Humbucker from hell
Seymour Duncan Phat Cat
 
Tele ei ole ruma.
Hanok
24.02.2012 10:21:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä vaihdoin Flaxwoodin kaulamikiksi Lundgren Revolverin, joka on juuri tuollainen P90-tyylinen mikki humpparikoossa. Soundi oli juuri sitä mitä hainkin, eli siitä löytyy yksikelaisen makeaa yläpäätä mutta kuitenkin myös paksuutta. En sanoisi sen soundaavan ihan hirveästi Stratolta, kyllä tuossa mikissä on selvästi erilainen luonteensa. Muuten voin kyllä suositella.
 
Samassa kitarassa oli ennen kaulassa puolitettava humbucker. Puolitettu soundi oli sinänsä ihan kiva, mutta kuitenkin turhan ohut. Sitten taas humppari sellaisenaan oli minun makuuni vähän turhan tummasoundinen. Revolverilla löytyi se oikea soundi siitä välimaastosta. Outputin puolestakin mikin saa hyvin tasapainoon tallahumpparin kanssa, joka on tällä hetkellä SD Custom.
 
Noiden kokemusten perusteella sanoisin, että Strato on Strato ja puolitettu humppari on puolitettu humppari. Myös jälkimmäisestä voi saada toimivia soundeja mutta sama asia se ei ole.
 
Yksi mielenkiintoinen ehdokas voisi olla myös SD P-rails, siinä olisi noita soundivaihtoehtoja aika lailla.
 
JuSu
24.02.2012 10:39:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hanok: Minä vaihdoin Flaxwoodin kaulamikiksi Lundgren Revolverin, joka on juuri tuollainen P90-tyylinen mikki humpparikoossa. Soundi oli juuri sitä mitä hainkin, eli siitä löytyy yksikelaisen makeaa yläpäätä mutta kuitenkin myös paksuutta.
 
Sanoisitko, että tää vois toimia straton tallassa yksikelaisten kaverina, ikäänkuin kompromissina normihumpparin ja single coilin väliltä?
 
JuSu
varakeef
24.02.2012 10:42:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoi, ostin juuri Guitar Fetish -nimisestä liikkeestä sellaisen kivan adapterin, jolla Les Paulin mikkikehikkoon voi liittää telen tallamikin. Vastaavaa saa myös telen etumikin kokoisella aukolla. Ei siis tarvitse tyytyä humppareitten kokoisiin yksikelaisiin, vaan voi kokeilla ihan oikeita yksikelaisia mikkejä.
 
Nyt voi sitten vaikka todistaa vääräksi tai oikeaksi väitteen "Les Paul ei kuulosta lainkaan teleltä, vaikka siihen laittaisi telen mikin", mitä harva on kuitenkaan kokeillut.
 
4 dollaria. Epäilen kyllä, että esteettisesti lopputulos ei voi olla erityisen hyvä.
 
http://www.guitarfetish.com/Humbuck … eck-Pickup-THREE-COLORS_p_4351.html
 
http://www.guitarfetish.com/Humbuck … dge-Pickup-THREE-COLORS_p_4350.html
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
dropD
24.02.2012 10:43:14 (muokattu 24.02.2012 10:44:15)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: Sanoisitko, että tää vois toimia straton tallassa yksikelaisten kaverina, ikäänkuin kompromissina normihumpparin ja single coilin väliltä?
 
JuSu

 
Miä voisin kokeilematta sanoa, että kyllä. Mulla kokemusta talla P90:stä tosin vaan SG ja LP -mallisissa kitaroissa, mutta jos haussa on humpparin paksuutta ja potkua sekä yksikelaisen artikulaatiota, niin olet oikeilla jäljillä...
 
EDIT: En sanoisi, että kompromissi, vaan pikemminkin oma (hyvä) juttunsa.
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus
Hanok
24.02.2012 10:52:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: Sanoisitko, että tää vois toimia straton tallassa yksikelaisten kaverina, ikäänkuin kompromissina normihumpparin ja single coilin väliltä?
 
JuSu

 
Kyllä varmasti voisi toimia. Revolverista on olemassa erikseen talla- ja kaulaversiot, en sitten sen tarkemmin tiedä mitä eroa niillä on. Lundgrenin sivuilla on pari clippiä (tosin imo tuo kaulamikin näyte ei ehkä ole niin hyvä kuin voisi olla):
http://www.lundgren.se/en/mics/humbucker-e/revolver/
 
Minulla on Stratossakin Lungrenin mikit, ihan perinteisessä koossa. Otin valmistajan ehdotuksesta vaarin ja laitoin kaulaan ja keskelle 60s Vintage -mallin ja tallan Hot-mallin. Tuolla setillä tallassakin on vähän enemmän räyhää, mutta toki varmaan isommalla singlecoililla löytyisi vähän paksumpaa soundia.
 
Durty
24.02.2012 11:08:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä olisi yksi ratkaisu:
 
http://www.seymourduncan.com/produc … humbucker/high-output/sh3_stag_mag/
 
Umas
24.02.2012 11:47:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varakeef: Hoi, ostin juuri Guitar Fetish -nimisestä liikkeestä sellaisen kivan adapterin, jolla Les Paulin mikkikehikkoon voi liittää telen tallamikin. Vastaavaa saa myös telen etumikin kokoisella aukolla. Ei siis tarvitse tyytyä humppareitten kokoisiin yksikelaisiin, vaan voi kokeilla ihan oikeita yksikelaisia mikkejä.
 
Nyt voi sitten vaikka todistaa vääräksi tai oikeaksi väitteen "Les Paul ei kuulosta lainkaan teleltä, vaikka siihen laittaisi telen mikin", mitä harva on kuitenkaan kokeillut.
 
4 dollaria. Epäilen kyllä, että esteettisesti lopputulos ei voi olla erityisen hyvä.
 
http://www.guitarfetish.com/Humbuck … eck-Pickup-THREE-COLORS_p_4351.html
 
http://www.guitarfetish.com/Humbuck … dge-Pickup-THREE-COLORS_p_4350.html

 
Oijoi... tommoset täytyy kyllä laittaa jos vielä lessun joskus hommaan.... mahtavan härski keksintö
 
Möö
letthekidout
24.02.2012 12:34:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jees,
kiitos vastauksista.
 
Tuo puolitus olisi kyllä helpoin ratkasu, mutta yritän löytää ensisijaisesti jonkun mikrofonin mikä palvelisi tässä. Munkaan mielestä puolittamisella ei saa haluttua lopputulosta. Tai kokemuksieni perusteella on jäänyt vähän valju fiilis soundista mikä puolituksella tulee. Riippuu toki mikrofonista millasta signaalia se jälkeen ulos antaa (Tuossa on SD'59).
 
Noita P-railsseja, phat catteja ja dimarzion hb from hellejä tossa ajatellutkin.
Ja tuo StagMag voisi olla myös mielenkiintoinen vaihtoehto, kun se on tuohon oikein suunniteltukin. Onko tästä käytännön kokemuksia?
 
Tai sit tuolla adapterilla ja aito single sisään :)
 
Playlist full of shit, You drove us all to Kill the Radio!!!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti