Muusikoiden.net
21.02.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Chorus hyötykäyttöön
1 2 3 4 5
Laulava Kylätohtori
19.02.2012 13:53:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostinpa tuossa heräteostoksena Bossin CH-1 choruksen. En ole pahemmin vielä ehtinyt testailemaan, mutta ei oikein tunnu löytyvän järkevää käyttöä tuolle. Mielummin tulee pistettyä vibe päälle kuin chorus. Onko kukaan käyttänyt yhdessä viben kanssa? Toisaalta, eikö vibessä itsessään jo ole tiettyä chorusmaisuutta?
 
Vinkkejä? Miten te olette chorusta käyttäneet? Voihan sitä tietysti käyttää missä vain, mutta jos löytyisi vinkkejä, niin voisi kokeilla ennen kuin pistää tuon torille..
 
Blues is easy to play, but hard to feel. -Jimi Hendrix
lavaamo
19.02.2012 14:00:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Ostinpa tuossa heräteostoksena Bossin CH-1 choruksen. En ole pahemmin vielä ehtinyt testailemaan, mutta ei oikein tunnu löytyvän järkevää käyttöä tuolle. Mielummin tulee pistettyä vibe päälle kuin chorus. Onko kukaan käyttänyt yhdessä viben kanssa? Toisaalta, eikö vibessä itsessään jo ole tiettyä chorusmaisuutta?
 
Vinkkejä? Miten te olette chorusta käyttäneet? Voihan sitä tietysti käyttää missä vain, mutta jos löytyisi vinkkejä, niin voisi kokeilla ennen kuin pistää tuon torille..

 
Mieto chorus auttaa huonoihin puhtaisiin.
 
Huonoja juttuja jo vuodesta 1981
juikkipuikki
19.02.2012 14:15:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lavaamo: Mieto chorus auttaa huonoihin puhtaisiin.
 
Just näin. Mulla olis hyvä chorus muuten kaupan vink vink :)
 
Annoin Ruokankaalle pikkusormen.. Se vei koko käden!
Laulava Kylätohtori
19.02.2012 14:41:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lavaamo: Mieto chorus auttaa huonoihin puhtaisiin.
 
Mulla on ihan ok puhtaat, joten tollaista tarvetta ei ole.... Taitaa mennä myyntiin... Kiinnostuneita, anyone?
 
Blues is easy to play, but hard to feel. -Jimi Hendrix
rrroope
19.02.2012 19:40:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Mulla on ihan ok puhtaat, joten tollaista tarvetta ei ole.... Taitaa mennä myyntiin... Kiinnostuneita, anyone?
 
muistaakseni tuo bossin ch-1 oli saundiltaan aika ohut, kliininen. semmonen kirkas kasarisaundi. vähän syvempää chorus-saundia saisi ehx small clonesta tai bossin ce-2:sta (jos sellaisen sattuu löytämään, lukuisia klooneja tuostaa saa kyllä halvallakin). ite en ainakaan tykkää ch-1:stä yhtään. kannattaa vertailla muitakin choruksia... eipä tuo mikään välttämättömin efekti oo kuitenkaan.
 
Jucciz
19.02.2012 19:48:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lavaamo: Mieto chorus auttaa huonoihin puhtaisiin.
 
Ei kyllä auta. Jos puhdas soundi on huono ja siihen lisätään chorusta, se kuulostaa huonolta soundilta, johon on lisätty chorusta.
 
Tosin, minä en oo koskaan välittäny chorus-pedaaleista.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
loner
19.02.2012 20:43:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Randy käytti ihan onnistuneesti myös särön kanssa Chorusta.
 
elon arska
19.02.2012 20:45:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

loner: Randy käytti ihan onnistuneesti myös särön kanssa Chorusta.
 
Miltä osin onnistuneesti?
 
tender.insanity
19.02.2012 20:51:09 (muokattu 19.02.2012 20:51:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Chorus on mukava efekti. Usein mulla puhtaissa soundeissa kevyin asetuksin mukana. Joskus kasarimeiningeissä särön kanssa myös.
 
Mutta chorus on kaikinpuolin kuten muutkin efektit. Vain efekti, jota en erillisenä ostaisi, koska niin vähällä käytöllä on. Mutta kun noissa multimuljuttimissa semmoista on, niin kyllä niille välillä jotain käyttöä löytää.
 
loner
19.02.2012 22:28:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elon arska: Miltä osin onnistuneesti?
 
Niinno makuasioita. Omasta mielestä Randy sai aikaan ihan kivan soundin yhdistelemallä särösoundiin Chorusta.
 
Jake24-25
19.02.2012 22:37:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse käytän monesti chorusta puhtaissa arpeggiokuvioissa, joissa ko. efekti mielestäni pääsee oikeuksiinsa. Vaikka vahvistimen puhdaskin soundi on hyvä löytyy mielestäni chorukselle käyttöä. Efekti antaa vahvistimen valmiiksi hyvälle puhtaalle soundille lisää syvyyttä. Kannattaa kuunnella levyiltä mitä choruksella voi kitarasoundille tehdä. Hyvä esimerkki choruksen käytöstä (joka äkkiseltään tulee mieleeni) on The Policen levyiltä joissa sitä on käytetty paljon mutta mielestäni se sopii yhtyeen soundiin ja kappaleisiin.
 
vvaltsu
19.02.2012 22:38:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä säröchorussoundeja teille tarjoilee Pat Travers ja Paul Gilbert:
 
Pat: http://www.youtube.com/watch?v=a71k9aw1LPg
Paul: http://www.youtube.com/watch?v=11orEqDZjvw&ob=av2e
 
Etenkin tossa Paulin esimerkissä kannattaa tarkastella sitä soolosoundia, alkaen n. kohdasta 2:26.
 
I remember singing To Be With You in a Karaoke Revolution game, on Playstation. And I won. - Eric Martin
sickboy
19.02.2012 22:44:07 (muokattu 19.02.2012 22:49:40)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jake24-25: Hyvä esimerkki choruksen käytöstä (joka äkkiseltään tulee mieleeni) on The Policen levyiltä joissa sitä on käytetty paljon mutta mielestäni se sopii yhtyeen soundiin ja kappaleisiin.
 
Levyversioissa on taidettu kuitenkin käyttää flangeria eikä chorusta.
 
Edit: Tarkennetaan siis....eli ainakin esim. Message In a Bottlessa.
 
Laulava Kylätohtori
19.02.2012 23:25:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En kyllä lämpee tuosta choruksesta vieläkään - enkä muuten flangeristakaan. Ne ovat vähän kuin koirat - kivoja, jos ovat jonkun muun...
 
Täytyy nyt testata vielä, mutta kyllä tämä varmaan torille tulee. Onneksi sentään ymmärsin jättää flangerin ostamatta.
 
Kiinnostaisko ketään brand new bossin ch-1? Ei oo edes sukkasilla poljettu, koska on ollut vain vahvarin päällä muutaman kerran testattavana.....
 
Blues is easy to play, but hard to feel. -Jimi Hendrix
sickboy
19.02.2012 23:40:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torille vaan...
 
hevikukko
19.02.2012 23:46:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sickboy: Torille vaan...
 

 
ja halvalla jos ei käyttöä löydy! Ei sentäs, se on hieno efekti esim. clean tai särökompissa hyvin miedolla laajentavalla mixtuuralla. Ei parane käyttää liikaa, niin värittää hienosti soundia.
 
Mikä Boogie? ... No Mesa Boogie tietenkin! Hahahaa
Jäärä
20.02.2012 09:40:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos täytyisi keikalle ottaa kaksi pedaalia niin ensimmäinen olisi delay ja toinen olisi chorus (siis jos vahvistimesta löytyy hyvä särö ja säröpurkit voisi jättää kotiin). Itselläni on chorus koko ajan päällä miedoilla asetuksilla, "rate" aika minimillä ja "depth" n. klo kolmessa. Ns. pillu-chorus. Itselläkin on tuollainen samanlainen Bossin härpäke. Tosin muuta käyttöä en sitten sille ole keksinytkään, en pidä rankemmista chorus-pulputuksista.
 
Suomen Hiihtoliiton luvalla. Kaikki tekstissä mainitut henkilöt ovat fiktiivisiä ja kaikki yhtäläisyydet eläviin tai kuolleisiin henkilöihin ovat puhtaasti sattumanvaraisia. Laaditun tekstin valmistuksessa ei ole vahingoitettu eläimiä.
McNulty
20.02.2012 10:38:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Choruksen käyttämistä on niin monenlaista. Itsehän kuulun Chorukset Ystävät Ry:n leiriin, joten varoitan kaikkia chorus-dissaajia jo etukäteen hienoisesta biasoituneesta mielipiteestä :)
 
Lähdetään liikkeelle siitä, että chorus on mauste. Hyvänkin sopan voi maustaa väärin ja silloin se maistuu kauhealle. Choruksen käyttöä kauheimmillaan on juuri se, että läntätään moinen päälle jokaiseen clean-kohtaan. Vieläpä jos ei yhtään perehdytä siihen choruksen säätämiseen.
 
Hyvässä choruksessa on vähintään depth ja speed säädöt (tai vastaavat, joilla säädetään siis choruksen syvyyttä sekä nopeutta). Toki muitakin säätimiä voi olla, mutta vähintään nuo kaksi.
 
Yksi hyvä lähestymistapa on kääntää depth ja speed ns. keskelle (klo 12 kovin usein). Siitä on hyvä lähteä muuttamaan suuntaan tai toiseen. Ne perinteiset chorus-meiningit löytyy usein siten, että laitetaan depth-säädin lähes kaakkoon ja speedi lähes minimiin. Tai päin vastoin, eli speedit lähelle kaakkoa ja depth lähelle minimiä.
 
Choruksella, oikeilla asetuksilla, voi myös tuplata omaa kitarasoundia. Tämä on ihan näppärä ominaisuus jos sattuu olemaan esim. bändin ainoa kitaristi mutta haluaisi vähän "tuhdimman" soundin. Enkä puhu nyt siitä, että soundissa olisi enemmän alakertaa tai muuta vastaavaa tonaalista ominaisuutta. Tiedättehän... yksi laulaja vs. kaksi laulajaa. Voivat laulaa samaa säveltä lähes samoilla tonaalisilla arvoilla, mutta kuulostaa silti isommalta tai laajemmalta esitykseltä.
 
Chorusta kannattaa kokeilla esim. ennen tai jälkeen säröpedaalin (ts. ennen etuastetta tai etuasteen jälkeen mm. fx-loopissa). Monesta digidelay-purnukastakin saa mukavasti analog-tyylisiä soundeja kun laittaakin choruksen vasta delay-pedaalin jälkeen. Silloin delayn hännät saavat modulaatiota kaverikseen.
 
Chorus-rasioita on myös kovasti erilaisia. Voodoo Labin Analog Chorus soundaa erilaiselta mitä joku perus-Bossi. Kannattaa siis kokeilla muutamaa erilaista chorusta, koska yhden tai kahden testaaminen ei anna ihan koko kuvaa choruksesta efektinä tahi niiden laadusta.
 
RATSAFARI!
loner
20.02.2012 13:40:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäärä: Jos täytyisi keikalle ottaa kaksi pedaalia niin ensimmäinen olisi delay ja toinen olisi chorus (siis jos vahvistimesta löytyy hyvä särö ja säröpurkit voisi jättää kotiin). Itselläni on chorus koko ajan päällä miedoilla asetuksilla, "rate" aika minimillä ja "depth" n. klo kolmessa. Ns. pillu-chorus. Itselläkin on tuollainen samanlainen Bossin härpäke. Tosin muuta käyttöä en sitten sille ole keksinytkään, en pidä rankemmista chorus-pulputuksista.
 
Pillu-chorus kuulostaa hyvältä.
 
Laulava Kylätohtori
20.02.2012 13:58:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siellä se nyt on - torilla. Ostakee pois.
 
Blues is easy to play, but hard to feel. -Jimi Hendrix
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti