Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 5 w Blackheart, Blackstar tai Marshall Class 5
1
Laulava Kylätohtori
15.02.2012 11:52:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan näitä pikkuvahvarikirjoituksia jo liikaakin, mutta esitän nyt täsmäkysymyksen, kun haulla ei oikein löytynyt mitään..
 
Eli mulla on nyt Bugeran v22, joka on mielestäni hyvä varsinkin puhtaalla, mutta..
 
Olisiko Blackheartin tai Blackstarin 5 wattiset combot parempia? Entä Marshallin Classic 5? Miten nämä kaikki vertautuu Bugeran v22?
 
Musiikkityyli on siis funk/blues/rock, joten mitään metallisärinöitä ei tarvita, mutta lähes puhdasta ja pikkuruttua sitäkin enemmän? Jotenkin sellainen käsitys, että nuo Black-alkuiset olisivat enemmän metallimusiikin ystäville, mutta miten tuo Marshall? Millaiset puhtaat/overdrive säröt/lead säröt näistä lähtee..?
 
Minkälaisia kokemuksia?
 
Blues is easy to play, but hard to feel. -Jimi Hendrix
Tsugu Way
15.02.2012 13:33:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on (kotiharjoittelu)vahvarina noista edellämainituista Marshalla Class 5. Muista ei ole kokemuksia, enkä tiedä miten suhteutuvat Bugeraan. Mutta marshallista joitain kokemuksia lyhyesti:
 
Ensinnäkin kotitreeniin se on mielestäni liian äänekäs. 5W antaa mielesäni tosi kovan äänenpaineen. Riittää kyllä johonkin bändikäyttöönkin. Vahvistin on yksikanavainen. Volume ja kolmiasentoinen eq. Ei kaikua.
 
Säröä tästä saa kyllä aikaan, kun luukuttaa tarpeeksi lujalla. Kotona se ei onnistu, mutta bändikäytössä kyllä. Itse kotona käytän tässä ikäänkuin etuasteena multiefektilautaa tai Bad Monkeyta. Toimivat mainiosti ja kotona saan sopivalla äänenpaineella näin mielestäni aivan täydelliset soundit.
 
Youtubella on tästä hyviä clipsejä. kannattaa kattoa ja harkita, jos haluaa kunnon roots-henkisen vahvarin. Täytyy toki huomioida tämän kamppeen rajoitukset - Kotona ei saa vahvistimen päätesäröä, eikä bändikäytössä sitten taas clean-hedroom riitä.
 
Blues is allright!
Laulava Kylätohtori
15.02.2012 16:10:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakkohan se oli omaa neuvoa noudattaa ja käydä testaamassa. Eli Bugera v22, Blackheart 5w, Marshall Class 5 ja Blackstar riviin ja testaamaan.
 
Blackheart oli mielestäni selkeästi heikoin. Sirisevä saundi, eikä oikein lämmittänyt mieltä puhtaalla eikä säröllä.
 
Marshall oli mielenkiintoinen ja ominaissaundissa oli jotain houkuttelevaa, mutta silti ehkä vähän tunkkainen tai ei niin heleä ja kirkas. Aika paljon sai pistää ääntä ennenkuin sai saundin säröytymään. Toimii omakotitalossa, jos tykkää soittaa lujaa, muttei missään tapauksessa kerrostalossa. Isommalla säröllä myös jonkn sortin muhjua saundissa. Omalla tavallaan kuitenkin hyvä peli kaikessa yksinkertaisuudessan.
 
Blackstar oli mielenkiintoisin kokelas. Hyvä ja selkeä saundi, mutta vähän liian kirkas ja ponneton. Johtuneeko 10" elementistä. Bugerassa ehkä aavistuksen epäselvempi tai rakeisempi saundi, mutta botnea selvästi enemmän. Aika paljon tuntuisi tuo pari tuumaa elementissä tekevän. Hyvä särö mielestäni ja gainia on riittävästi kovempiinkin rokkitouhuihin. Ei tuo Bugera silti jalkoihin jää, jos volumea vain on riittävästi. Blackstar olisi kyllä hyvä ehdokas, jos siinä olisi 12" elementti. Bugerasta jäi mielikuva, että se saattaisi paremmalla elementillä olla selkeästi parempi kuin Blackstar. Pitäisi varmaan jossain kohtaa kokeilla...
 
Ja kaikissa tuntui olevan vähän samanlaista "sirinää" kuin Bugerassakin, joten se lienee vain halpojen vahvistimien ominaisuus...
 
Marshall ja Blackstar maksaisivat varmaan jotain ~350, joten eipä ole järkeä lähteä vaihtamaan Bugeraa niihin...
 
Että tällaista merkityksetöntä jorinaa tällä kertaa.....
 
Blues is easy to play, but hard to feel. -Jimi Hendrix
Spirocore
15.02.2012 19:38:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Blackstar olisi kyllä hyvä ehdokas, jos siinä olisi 12" elementti.
 
Kuinka ollakaan, noita valmistetaan tätä nykyä myös 12-tuumasilla elementeillä. Ja kyllä, se on isomman (ja paremman) kuulonen vehjes.
 
You can pick your friends and you can pick your nose, but you can't pick your friend's nose!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti