Muusikoiden.net
23.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Paras overdrive Laney Lionheartin eteen
1 2 3 4 5
jussimus
13.02.2012 17:42:15 (muokattu 13.02.2012 18:02:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarttis saada paras mahdollinen overdrive Lanikan Lionheartin eteen, joko sellaisenaan ajettavaksi tai Lionheartin omaa särökanavaa boostaamaan.
 
Ensisijaisesti ajatuksissa kuitenkin siintää idea siitä, että ottaisin komppisäröt/pikkurosot od-purnukasta ja käyttäisin Lionheartin omaa särökanavaa soolobuusterina. Olen vaan aina ollut aika skeptinen sen suhteen että trankkupurnukka voisi korvata vahvarin oman särökanavan..yleensä pedaalin tuottama dynamiikka/botne-osasto kusee verrattuna vahvarin omaan särökanavaan.
 
Referenssinä mainittakoon että tällä hetkellä mulla on Danelectron Transparent Overdrive V2, joka on soundeiltaan muuten aika optimaalinen, paitsi että säröä siinä on hiukan liian vähän ja myös tämä perinteinen ongelma että soundi on melko ohut ja näkkäri verrattuna vahvarin omaan särökanavaan. Eli lisää jynkkyä ja gainia niin avot!
 
Bad Monkey löytyy myös. Siinä taasen on säröä tarpeeksi, mutta soundi on jotenkin liian laatikkomainen makuuni, eikä se rouhi yhtä erottelevasti ja ilmavasti kuin Danon TOD V2.
 
Ehdotuksia? Hinnasta viis.
 
In: kirkkaus, rouheus, erottelevuus, leikkaavuus, ilmavuus
 
Out: tunkkaisuus, futsimainen pörinä, tummuus, sienimäisyys
 
oamkbonor
13.02.2012 18:05:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma suosikki on tällä hetkellä CMatMods SignaDrive. Hieno perinteinen yliajosoundi, kolmeasentoinen voicing-kytkin josta voi valita kompressoinnin määrää ja kun potikat kääntää lounaasta kaakkoon niin oikeasti alkaa tapahtumaan.
Saman valmistajan tuotteita aion kyllä hankkia lisää.
 
Aivoproteesi
13.02.2012 18:07:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen tarkkailemaan Okko Twinsonic Overdriven. Lähtee mukavasti säröä ja tarpeen mukaan myös boostia sekä ennen että jälkeen overdrive-osion. Gain, more ja push kaakkoon, niin setti ja soittaja ulvoo mukavasti.
 
Jynkkyä tuosta ei varmaan saa, ellei sitten harrasta pedaalipornoa. ;-)
 
jussimus
13.02.2012 18:09:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellainen lisäys vielä, että mikäli ehdottelette jotain tosi eksoottisen kuuloisia pedaaleita, niin olisi kiva saada jotain tietoa tai linkkiä että mistä niitä voipi ostaa :)
 
Numb
13.02.2012 18:31:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Barber Direct Drive. http://www.custom-sounds.com/epages … s/CustomSounds/Categories/1051/1068
 
Mulla oli siitä low gain versio, eli ltd, ja oli ihena. Mut sulle enempi gainia :)
 
Lanke trr gll -Kurt Schwitters
jussimus
13.02.2012 18:34:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Barber Direct Drive. http://www.custom-sounds.com/epages … s/CustomSounds/Categories/1051/1068
 
Mulla oli siitä low gain versio, eli ltd, ja oli ihena. Mut sulle enempi gainia :)

 
Barberia mietinkin, mut youtube-klippien perusteella ei vastannut sellaista mitä yritin In-listauksessani kuvailla. Eihän noista youtube-klipeistä tietenkään mitään absoluuttisia totuuksia löytää, mutta toisaalta taas Danon säröpedaalit kuulostivat myös youtube-klipeissä omaan korvaani osuvammilta...
 
Numb
13.02.2012 18:38:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussimus: Barberia mietinkin, mut youtube-klippien perusteella ei vastannut sellaista mitä yritin In-listauksessani kuvailla. Eihän noista youtube-klipeistä tietenkään mitään absoluuttisia totuuksia löytää, mutta toisaalta taas Danon säröpedaalit kuulostivat myös youtube-klipeissä omaan korvaani osuvammilta...
 
Mulla oli LTD:n Silver -versio, ja se vastas taas mun mielestä hyvinkin noita sun kuvauksias, paitti että gainia tod. näk. liian vähän. Mut pienellä gainilla saapi hyvän kuvan kuuntelemalla Thin Lizzyn Jailbreakia. Koko lailla sen luonteinen oli soundi.
 
Lanke trr gll -Kurt Schwitters
JuSu
13.02.2012 18:48:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussimus:
Ensisijaisesti ajatuksissa kuitenkin siintää idea siitä, että ottaisin komppisäröt/pikkurosot od-purnukasta ja käyttäisin Lionheartin omaa särökanavaa soolobuusterina.

 
Miksi näin, eikö Lanikasta irtoa maukasta pikkumuroa? Mun kokemus on, että pikkurosot on useimmiten paremmat otettuna vahvistimesta kuin purkista. Mä lähtisin tähän hommaan niin, että ottaisin ne komppirosot Lanikan särökanavasta, ja highgainit sitten boostaamalla tai erillisellä säröpurnukalla.
 
Mutta ilmeisesti kokeiltu on?
 
JuSu
jussimus
13.02.2012 19:01:14 (muokattu 13.02.2012 19:53:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: Miksi näin, eikö Lanikasta irtoa maukasta pikkumuroa? Mun kokemus on, että pikkurosot on useimmiten paremmat otettuna vahvistimesta kuin purkista. Mä lähtisin tähän hommaan niin, että ottaisin ne komppirosot Lanikan särökanavasta, ja highgainit sitten boostaamalla tai erillisellä säröpurnukalla.
 
Mutta ilmeisesti kokeiltu on?
 
JuSu

 
Tottakai Lanikasta irtoaa mahtavat pikkurosot, sehän se Lionheartin vahva puoli just onkin. Muutenhan käyttäisin Lanikan säröä komppisärönä ja boostaisin pedaalilla lisää säröä, mutta jos tekisin toisinpäin, niin saisin Lanikan särökanavasta säröboostin lisäksi myös volumeboostin.
 
Siksi ajattelin että voisko löytyä NIIN mahtavaa säröpedaalia, että se vetäis vertoja Lionheartin omalle säröllekanavalle...tuskin löytyy. Jos näin on, niin sit mun pitää vaan unohtaa se volumeboosti-bonus, ja etsiä vain pelkkää laadukasta säröboosteria Lanikan omaa särökanavaa boostaamaan.
 
Tuo mainitsemani Danon TOD V2 on siis soundeiltaan sen verran loistava, että jo sillä korvaisi Lionheartin oman särökanavan, JOS sen soundi ei vaan olisi niin ohut/näkkärimäinen verrattuna Lionheartin omaan säröön, ja JOS siitä lähtisi enemmän gainia. Eli jos löytyisi Danolta soundaava purnukka JYTKYMMÄLLÄ soundilla, niin avot!
 
oamkbonor
13.02.2012 19:04:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.cmatmods.com/super-signa-drive.html
 
naavanka_
13.02.2012 19:30:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bentonin/Joyon British overdrive, halpaa kuin sipsit ja toimii tuhannen jäniksen voimalla.
 
Krice
13.02.2012 19:52:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minullakin on linuska ja olen miettinyt, että olisiko pedaalia, joka voisi terävöittää särökanavaa, kun se on kuitenkin melko pyöreäsoundinen ja vähän gainia.
 
jussimus
13.02.2012 19:54:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Minullakin on linuska ja olen miettinyt, että olisiko pedaalia, joka voisi terävöittää särökanavaa, kun se on kuitenkin melko pyöreäsoundinen ja vähän gainia.
 
Vahvarista treblet ja middlet melkein täysille, ja se reunassa oleva tone-potikka klo kasiin. Sit tuuttaat kirkkaiden elementtien läpi kirkassoundisella kitaralla, niin hoplaa! Pitäis olla tarpeeksi kirkasta soundia :)
 
jussimus
13.02.2012 19:55:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oamkbonor: http://www.cmatmods.com/super-signa-drive.html
 
Toi on kyl erittäin pantavan oloinen rasia (heh), mut ei viittis ihan jenkeistä asti lähteä tilailemaan... :/
 
oamkbonor
13.02.2012 20:18:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussimus: Toi on kyl erittäin pantavan oloinen rasia (heh), mut ei viittis ihan jenkeistä asti lähteä tilailemaan... :/
 
Mikäs ihme jenkeistä tilaamisessa on? Ei kai se sen kummempaa ole kuin muualtakaan?
 
Decadetroll
13.02.2012 20:25:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oamkbonor: Mikäs ihme jenkeistä tilaamisessa on? Ei kai se sen kummempaa ole kuin muualtakaan?
 
Ainaki siihen saa laskea verot ja tullit päälle. EU:n sisältä siinä mielessä paljon mukavampaa tilailla ku jenkeistä..
 
don't look so surprised, happy birthday...fucker! Blow that candle out, we're gonna kick you, kick you!
jussimus
13.02.2012 20:49:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Decadetroll: Ainaki siihen saa laskea verot ja tullit päälle.
 
Niin, tällasia seikkoja. Plus että kestää kauemmin.
 
jii.haanpaa
13.02.2012 20:57:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jussimus: Niin, tällasia seikkoja. Plus että kestää kauemmin.
 
Se lentskari lentää ameriikasta Helsinkiin varmaan keskimäärin noin 4-5h kauemmin kuin euroopasta. Omalla vaatimattomalla kokemuksella pitää sanoa myös, että perhanasti pitää olla kehnoa tuuria messissä, jos joutuu polkimen tullista noukkimaan. Kertaakaan ei ole omat tilaukset kiertäneet ylimääräisten maksupisteiden kautta, kopkop.
 
Kaihua
13.02.2012 21:22:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse tuota lionheartia jonkin aikaa bad monkeylla buustailin kunnes sitten löysin bossin ge-7:n. Eihän se od ole mutta asiansa ajaa oikein hyvin. Kannattaa siis kokeilla jotain eq-purkkiaki..
 
Tirehtööri tietää sen, se on loppu tämän sirkuksen
sickboy
13.02.2012 21:28:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun luottopedaali on ollut tosi pitkään BJF:n Blue Baby, mutta sitä ei taida oikein saada mistään. Se on ainoa särö laudassa, joka on pysynyt alusta asti kiinni.
Uuudempana tulokkaana laudassa on Zen Drive, jota ainakin käytettynä näkyy jonkin verran. Se on kyl myös tosi hyvä särö ja vois sopia sekä pikkurosoksi, että boostaamaan Lionhartin omaa säröä.
Rankempana särönä laudasta löytyy Suhrin Riot, mutta se onkin sitten Hi-Gain osastoa...pikkurosolle boostiksi varmaan mitä mainion.
Uusimpana tulokkaana mulla on Keeleyn Fuzz Head, jota käytän enemmänkin just pikkurosona, kuin liidifuzzina. Toimii hyvin molempiin tarkoituksiin.
 
Noi on kaikki vähän arvokkaampia pedaaleja, mutta järkevämpää on satsata laatuun. Särössä ei kannata säästellä, pariinsataan noita irtoaa....paitsi Blue Baby.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti