Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: aloittelijalle kitara
1
unnamedz
05.02.2012 22:42:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elikkäs ois hakusessa eka sähkökitara, ja tarkotus olisi soitella vähän raskaampaa matskua,elikkäs mitä pitää ottaa huomioon, ja minkälaista kitaraa suosittelisitte? hinta rajaksi oon aatellu 500e,semmosta parasta hinta laatusuhdetta tässä haeskelen ja sitten myös vahvistimesta kyselisin samaa ite oon miettiny jotain roland cubea. ja mitä pitää ottaa huomioon jos ostaa käytettynä?
 
KUNU
05.02.2012 23:13:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

unnamedz: elikkäs ois hakusessa eka sähkökitara, ja tarkotus olisi soitella vähän raskaampaa matskua,elikkäs mitä pitää ottaa huomioon, ja minkälaista kitaraa suosittelisitte? hinta rajaksi oon aatellu 500e,semmosta parasta hinta laatusuhdetta tässä haeskelen ja sitten myös vahvistimesta kyselisin samaa ite oon miettiny jotain roland cubea. ja mitä pitää ottaa huomioon jos ostaa käytettynä?
 
Helpposoittoisuus on itselleni se kaiken lähtökohta. Minusta ensimmäistä kitaraa katsoessa käyt kokeilemassa että minkälainen runko, kaula ja talla sopii sinun käteesi parhaiten.
Tuohon hintaan saa jo hyvänkin kelluvatallaisen pelin, mutta todennäköisesti kammen käyttö ei ole vielä sillä tasolla että semmoinen kannattaisi hankkia. Kiinteätallainen on vain joka suhteessa helpompi aloittelevalle soittajalle niin kieliä vaihtaessa, virittäessä ja kitaraa säätäessä.
Esp/Ltd tarjoaa hyviä kiinteätallaisia tuossa hintaluokassa.
Ibanezilta ei kauhean hyvin tuohon hintaan löydy kiinteätallaista vaihtoehtoa, mutta jos tuo kelluva talla ei pelota niin esim. RG550-1550 linjaa suosin.
 
Paino on voimaa, ylipaino ylivoimaa
AngieRainbow
06.02.2012 00:04:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Silloin kun mä soittelin vielä heavyä, niin mulla oli Jackson DK-2 kitara. Se oli minusta hinta - laatu-suhteeltaan oikein hyvä. Myin torilla pois muistaakseni 400 eurolla.
 
Näin yleisesti ottaen ainakin minun mielestä rahalleen saa eniten vastinetta, kun ostaa kitaransa käytettynä. Mene paikalliseen soitinliikkeeseen kokeilemaan ibanezit, jacksonit jne. Kun mieluisin on löytynyt, niin ostat saman pelin käytettynä. Näin saat viidellä sataa samanlaisen, joka liikkeessä maksaa 700.
 
Rolandin cubet on hyviä. Mulla on ollut useita eri kokoja ja kaikki on toiminut. Vahvistimenkin kun ostat käytettynä, niin jää enemmän siihen kitaraan.
 
Kokeilepas piruuttasi jossain Jacksonia...
 
What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach, so you get what we had here last week, which is the way he wants it. Well, he gets it! N' I don't like it any more than you men.
desert sessions
06.02.2012 14:13:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen että siitä 500 euron kitarabudjetista lohkaiset pari sataa pois ja pistät sen vahvistimeen niin pääset jotain Cubea paremmalla päristelemään. Kolmella sadallakin saa varmasti hyvän kepin käytettynä.
 
Sanotaan että jos sinun vahvistin budjetti olisi nyt lähempänä 400e, saat sillä jonkun blackstar putkivehjeen itsellesi, mikä kuulemma sopii metallimiehille ihan jees.
 
Muista, kitarasta ei tule ne soundit vaan vahvistimesta ;)
 
Laulava Kylätohtori
06.02.2012 14:19:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

desert sessions: Suosittelen että siitä 500 euron kitarabudjetista lohkaiset pari sataa pois ja pistät sen vahvistimeen niin pääset jotain Cubea paremmalla päristelemään. Kolmella sadallakin saa varmasti hyvän kepin käytettynä.
 
Sanotaan että jos sinun vahvistin budjetti olisi nyt lähempänä 400e, saat sillä jonkun blackstar putkivehjeen itsellesi, mikä kuulemma sopii metallimiehille ihan jees.
 
Muista, kitarasta ei tule ne soundit vaan vahvistimesta ;)

 
Samaa mieltä. Tuo micro cube sopii enemmän kuulokkeilla soitteluun. Lisäksi micron särösaundit ovat melko surkeat ja se sopii ennemminkin puhtaammalla saundilla soitteluun. Jos raskaampaa musaa aiot soittaa, niin suosittelisin vielä miettimään tuota vahvistinratkaisua.
 
Niin, ja tämä on tosiaan vain minun näkemykseni asiasta.
 
Blues is easy to play, but hard to feel. -Jimi Hendrix
humppahanuristi
06.02.2012 15:00:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanoisin, että aloittelijana ihan mikä vaan tunnetun merkin kitara vaikka jotain perinteistä mallia kaiken lisäksi.
300:lla saa kohtuullisia soittimia alkuun.
 
On toki ihan hyvä sanoa, että sellainen mikä tuntuu käteen hyvältä mutta kun on ihan alkutaipaleella kitarahommissa, ei välttämättä mikään varsinaisesti tunnu hyvältä tai huonolta. Ne tuntuu kitaralta, joissa voi olla eroja kaulan paksuudessa yms. mutta niitä ei osaa eritellä vielä mikä on se hyvä juttu ja mikä ei.
 
Ja perinteinen malli sen takia, että ne saa tarvittaessa jatkossa myös helposti kaupaksi, sitten kun aika on kypsä sen "paremman" hankkimiseksi. Jos heti alkuun hommaa räikeästi erottuvan mutta laadullisesti keskinkertaisen kitaran, voi siitä eroon pääseminen (myymällä) olla hankalaa.
 
Musiikkityylin vaatimista vahvistimista en osaa sanoa mitään mutta siinäkin kannattaa alkuun lähteä perusvarmaksi tunnetulla vehkeellä liikkeelle ja sitten taitojen ja tiedon karttuessa sitä puolta muuttamaan.
 
Humpasta rautalankaan... http://www.myspace.com/tanssiorkesterigalaxie
mcine
06.02.2012 15:10:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokonaisbudjetista mäkin lähtisin katsoon, että mitä haluaa. Metalliin varsinkaan kaikki vahvarit ei oikein toimi ja hyvä soundi inspiroi soittaan 8). Ilman muuta liikkeeseen kokeileen kitaroita, niin tietä mistä tykkää. Ja kannattaa käytettyäkin kokeilemassa käydä.
 
Jos on koneen vieress koko ajan, niin voisi kannattaa harkita jotain äänikorttia ja mallinnusvaihtoehtoakn, mutta toki niissä voi säätään joutua ja itse tykkään enemmän pelata vahvarien kanssa. Mutta sillä konstilla saa kohtuuhintaan paljon eri "vahvistimia" ja efektejä käyttöön. Esim guitarport tai amplitube tms.
 
Blackstar H1 tai HT5 on kotisoitteluun kohtuullisen edukkaita ja vaikka digitech bad monkey lisäksi jos haluaa lisää säröä. Ja kaiku pedaalista tai kaiulliset versiot vahvareista. Omasta mielestä cube ei pärjää noille millään.
 
Aloittelijalla painottaisin kitarassa soitettavuutta enemmän kuin osien laatua. Jos sopii hyvin käteen ja on hyvissä säädöissä, niin halvemmallakin on kiva soittaa. Käyttäisin vaikka ammattilaisella säädettävänä. Kitara vois olla esim., torilta joku Wolf. Itsellä oli treeniskitarana wolf klp-45 teslan plasma mikeillä ja hyvin meni rankempikin materiaalia ja hyvä oli soittaa. Ostin ja myinkin torilla noin. 200€. Esp / LTD on myös hyvä ja tokaistakin olen tykännyt.
 
ruikku20
06.02.2012 17:41:29 (muokattu 06.02.2012 17:54:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa myös muistaa, että käytetty voi olla ihan hyvissä säädöissä jo ostettaessa toisin kuin esim. tompalta tilattu käyttämätön keppi. Eihän säätäminen mitään rakettitiedettä yleensä ole, mutta on se silti aloittelijalle mukavampi, että se kitara on jo ostettaessa semmoisissa säädöissä ettei korjurille olla heti viemässä.
 
E: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=602116
Tuommonen löyty torilta. Pitää aina tätä S-sarjaa mainostaa kun itse semmosen omistaa ;D
Ei mutta luulen, että jos kelluvaa tallaa haluaa niin tuolla ei pitäisi metsään mennä kuten ei nuilla mitä ekassa vastausessa jo oli eli ibanez rg 550 sarja. Kiinteät tallat sitte erikseen.
 
Guitar playing is my life.
Dinorocker
07.02.2012 18:23:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gibson Melody Maker....siinähän aloittelijan kitara. Melko edullisesti saa uusiakin, mutta Torilla muutama ollut melko edukkaasti... Esim:
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=604204
 
Turbo!!!
artal
07.02.2012 18:30:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa, vilpitön suositus:
 
http://www.soitinlaine.fi/sumuCMS/s … dot/tuote_id/15528&kategoria_id=311
 
Hinta kohdallaan, helpposoittoinen ja monipuolinen vehje.
 
Antti1
07.02.2012 18:49:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ruikku20: Kannattaa myös muistaa, että käytetty voi olla ihan hyvissä säädöissä jo ostettaessa toisin kuin esim. tompalta tilattu käyttämätön keppi.
 
Kannattaa myös muistaa se, että uusi voi olla "täydellisissä säädöissä" ja käytetty niin päin helvettiä, ettei uutena ikinä moista löydä.
 
"Gradually slide from 12-bar Blues to a more Vivaldi-like cadenza. Intonation!"
unnamedz
09.02.2012 10:41:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin testaamassa kitaroita ja ibanezin SA-sarjalainen vaikutti hyvältä kädessä sen tarkempaa mallia en muista, mutta onko tästä millaisia kokemuksia? ja olisi helppompi aloittelijalle näin virittämiseen katsoen kuulemma. ja entäs mitä mielipiteitä kun tämmöinen löytyi tuolta torilta
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=604536
 
KameliFonisti
09.02.2012 12:44:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

unnamedz: Kävin testaamassa kitaroita ja ibanezin SA-sarjalainen vaikutti hyvältä kädessä sen tarkempaa mallia en muista, mutta onko tästä millaisia kokemuksia? ja olisi helppompi aloittelijalle näin virittämiseen katsoen kuulemma. ja entäs mitä mielipiteitä kun tämmöinen löytyi tuolta torilta
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=604536

 
Hei vaan...
 
Itseltäni löytyy juuri tuollainen SA-sarjalainen amber-värityksellä, HSS-mikityksellä ja pulttikaulalla... Pidän vehkeessä siitä kaulan tatsista: kaulaa ei pahemmin ole lakkailtu ja se on todella miellyttävä käteen. Tallakin toimii kohtalaisesti, kun on vaan muistanut raaputtaa yläsatulan urat täyteen lyijykynää kielten vaihdon yhteydessä, eihän se kauheaa vemputtamista siedä, mutta jos jotain pientä haluaa tehdä tremolon kanssa niin se toimii ihan hyvin... Soundipuolesta vielä sen verran, että ko. vehje kuulosti ainakin omaan korvaani hyvältä Blackstarin Ht-5 mini-stackin kanssa... Mielestäni Blackstarin kanssa tuo toimi paljon paremmin kuin Tokain Japsi tele ja strato...
 
Virittäminen nyt on mitä on... jos ei tallaan koske, ja on hyvin säädetty, niin kyllä se vireessä pysyy pidemmänkin aikaa, ainakin omassa käytössäni...
 
-Olli
 
Hihii kameli.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti