Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistin spedaalit
1
hallu
22.01.2012 15:33:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huomioni kiinnittyi Milbrookin sivuilla näihin Bossin vahvistinta simuloiviin pedaaleihin siis FBS-1 (Fender Bassman 59) ja FDR-1 (Fender TwinReverb), joiden mainospuheessa luvataan noiden legendaaristen vahvistinten saoundi mihin tahansa kokoonpanoon ja toimivat vielä boosterinakin. No en tokikaan ole ihan niin typerys, että kuvittelisin noiden vastaavan esikuvaansa täysimittaisesti, mutta kiinnostukseni kuitenkin heräsi parin kysymyksen verran.
 
Ensinnäkin ovatko nuo pedaalit digitaalisia eli onko kyse tietokonemallinnuksesta? vai analoginen kytkentä? oletan niiden olevan digitaalisia. Eroaako mallinnus muista vahvistin mallinnuksista laadullisesti (Roland mikrocube, Line6, etc.). Meinaan, että polkimessa on mallinnettu vain yksi vahvistin kun yleensä mallintimissa on kevyesti allinnettu 5-10 vahvistinta eikä vähemmät mallinnukset näy hinnassa joten näkyvätkö ne laadussa.
 
Periaatteessa klassikkovahvistimen mallinnuspoljin on ajatuksena kiinnostava, jos se on tarpeeksi laadukas. Onko joku näitä polkusimia kokeillut?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
balanced1
22.01.2012 15:46:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

FBS-1 (Fender Bassman 59) oli ja meni myyntiin melkein samantien, eli periaatteessa soundi sielläpäin kuin esikuvassaan, mutta aika "sieluton"-soundi. Njaah no joku voi tykätäkin tiedä häntä.
 
trih
22.01.2012 15:54:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennakkoluuloisena kuvittelen olevan digiä. Ja digi ei kannata analogisia (hyviä) särinöitä hakiessa.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
juici
22.01.2012 22:57:13 (muokattu 22.01.2012 22:59:16)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

FBM-1, FDR-1 ja FRV-1 eli kaikki Legend Seriesin pedaalit perustuvat COSM-mallinnusteknologiaan joka on tuttu Rolandin Cube-sarjan vahvistimista. Eli digitaalimallinuksestahan on kyse.
 
Bassman ja Deluxe Reverb-pedaaleita en ole henkilökohtaisesti kokeillut, mutta mutuiluna käyttäisin niitä ennemmin suoraan mikseriin/äänittimeen soittaessa kuin toisen vahvistimen edessä. Fender Reverb '63 -pedaali sen sijaan toimii mainiosti muiden vahvistimien edessä, kaikupedaali kun on.
 
"Juici meni ravintolaan ja tilas tarjoilijalta: "Jekku ruuan kans!" "Taidatkin olla sellainen anagrammijätkä", kommentoi tarjoilija." -Jabe
Tsugu Way
23.01.2012 16:51:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juici: Bassman ja Deluxe Reverb-pedaaleita en ole henkilökohtaisesti kokeillut, mutta mutuiluna käyttäisin niitä ennemmin suoraan mikseriin/äänittimeen soittaessa kuin toisen vahvistimen edessä
 
Jotakuinkin näin ajattelisin minäkin.. Bassmannilla on aina silloin tällöin soitellu ja nimenomaan vahvistimen edessä käyttäny. Siis ihan ok soundi, mutta kuitenkin tuntuu silti turhalta pedaalilta. Jos soittelee muutoinkin esim Fenderin laadukkaalla putkivahvistimella, niin oikeasti en kyllä keksi tälle pitemmän päälle järkevää käyttöä. Ostamatta jäi omaksi, vaikka useaan otteeseen lainasin kokeilumielessä.
 
Blues is allright!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti