Muusikoiden.net
24.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Multiefekti rikkoi VoxAC4TVn??
1 2
mak33
10.01.2012 14:00:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin vajaa kolmisen viikkoa sitten Voxin AC4TV styrkkarin käytettäväksi Bossin multiefektilaitteen ME-25:n kanssa. Laiteet on toiminu yhdessä ihan ok. Tänään kun aloin taas soittamaan, niin muistipaikkoja efektilaitteessa vaihdellessa ääni alko äkillisesti hiipumaan ja styrkkarista lähti palaneen käry. Sammutin laitteen samantien. Jotain siellä tais kärähtää. Aloin tässä nyt pohtimaan, että onko tässä nyt huono yhdistelmä, joka rikkoo vahvarin? Multiefekti on myös kiinni usbilla tietokoneessa ja musa tulee sen kautta aina välillä myös ulos styrkkarista samaan aikaan kun soittelen. Tuskin sen nyt pitäs vahvaria hajottaa, mutta mene ja tiedä. Kaikkeahan aina kehotetaan kokeilemaan. Täytyy varmaan raahata toi styrkkari takasin sinne liikkeeseen jo heti huomenna. Liikkeessäkin oli ihan sama styrkkari liitetty analogisiin efektilaitteisiin. Oiskos tällänen digitaalinen efektilaite vähän eri juttu? Riskialttiimpi hajoamaan, kun signaali on jatkuvasti muuttuvaa sorttia tai jotain sinnepäin. Ei tää tekniikkapuoli ole oikein muutenkaan hallussa.
 
tcitc
10.01.2012 14:06:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa kyllä siltä että vahvistimessa vois olla vikaa. Vie vaan liikkeeseen katottavaks.
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
elsewhere
10.01.2012 14:50:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei pitäisi vahvistimen hajota vaikka siinä olisi ties minkälaisia efektejä kiinni. Takaisin liikkeeseen ja takuuseen vaan.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
blaekie
10.01.2012 15:08:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mak33: ..... ääni alko äkillisesti hiipumaan ja styrkkarista lähti palaneen käry.
 
Tälläistä ei kyllä mikään kuviteltavissa oleva ulkoinen efektilaite voi saada aikaan, joten olet sikäli turhaan huolissasi
 
Sammutin laitteen samantien..
 
Ja aivan oikein teit !
 
Ei muuta kuin huoltohepuille liikkeeseen tutkittavaksi. Näin eteänä on hankala muuta neuvoa.
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
mak33
10.01.2012 21:43:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyy viedä laite huomenna takaisin liikkeeseen. LAite on muuten valmistettu Vietnamissa "Voxin englannin R&Dn ohjauksessa". Tätäkö se laatu nyt sitten on, kun kaikki tehdään nykyään jossain kehitysmaassa? No, Vietnam ei vissiin ole varsinainen kehitysmaa, mutta kuitenkin. Perskutarallaa...
 
phiit
11.01.2012 11:34:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eiköhän siinä vaan ole putki kosahtanu
 
Thimann
12.01.2012 00:09:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: eiköhän siinä vaan ole putki kosahtanu
 
Tuota veikkaan kanssa.... Mutta takuuseen vain ei todellakaan ole normaalia? Vox:kin ollut kuitenkin laatu tuote aiai! Juu ja se on aivan sama vaikka oli sata efektiä kiinni niin ei vahvistimen pitäis kosahtaa :)
 
"It was success that screwed us up" Slash
phiit
12.01.2012 13:56:33 (muokattu 12.01.2012 13:56:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thimann: Tuota veikkaan kanssa.... Mutta takuuseen vain ei todellakaan ole normaalia? Vox:kin ollut kuitenkin laatu tuote aiai! Juu ja se on aivan sama vaikka oli sata efektiä kiinni niin ei vahvistimen pitäis kosahtaa :)
 
osta uus pääteputki EL84 siihen (maksaa +- 10e) ja katso lähteekö toimimaan, putkethan on kulutustavaraa, tuo putkimalli ei tarvitse edes mitään säätöjä sun tapauksessa
 
oiva tumpeloinen
12.01.2012 13:57:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: osta uus pääteputki EL84 siihen (maksaa +- 10e) ja katso lähteekö toimimaan, putkethan on kulutustavaraa, tuo putkimalli ei tarvitse edes mitään säätöjä sun tapauksessa
 
Jos on alta kuukauden vanha vahvistin, niin mä en kyllä ihan periaatteesta vaihtaisi omaan piikkiin yhtikäs mitään siitä.
phiit
12.01.2012 14:02:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oiva tumpeloinen: Jos on alta kuukauden vanha vahvistin, niin mä en kyllä ihan periaatteesta vaihtaisi omaan piikkiin yhtikäs mitään siitä.
 
riippuu kyllä mistä ostettu, jos lähiputiikista niin sinne vaan mutta jos joutuu lähettelemään niin en kyllä näkis sitä vaivaa kun sen putken joutuu (saa) vaihtaa kuitenkin jossain välissä :)
 
mak33
12.01.2012 14:27:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitihän se arvata, että kun raahaa laitteen liikkeeseen, niin se tietenkin toimii taas ihan ok. Uusi styrkkari kun saattaa kuulemma välillä vähän itsestään "tussahdella". Sitä se mun uni tiesi...
 
McNulty
12.01.2012 14:32:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mak33: Pitihän se arvata, että kun raahaa laitteen liikkeeseen, niin se tietenkin toimii taas ihan ok. Uusi styrkkari kun saattaa kuulemma välillä vähän itsestään "tussahdella". Sitä se mun uni tiesi...
 
Ei kyllä uusi styrkkari saa tussahdella yhtään mitään.
Joko se toimii tai ei toimi. Kannattaa kuitenkin itse huolehtia että putket ovat tukevasti socketeissa paikoillaan yms. Saattavat olla erinäisten logististen palveluiden jälkeen milloin missäkin kunnossa.
 
If you ain't first, you're last!
phiit
12.01.2012 14:36:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McNulty: Ei kyllä uusi styrkkari saa tussahdella yhtään mitään.
Joko se toimii tai ei toimi. Kannattaa kuitenkin itse huolehtia että putket ovat tukevasti socketeissa paikoillaan yms. Saattavat olla erinäisten logististen palveluiden jälkeen milloin missäkin kunnossa.

 
ei uusi eikä vanha itsekseen tussahtele ellei siinä ole vikaa.. ;)
 
Rämppy
12.01.2012 15:17:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehdottomasti ei saa tussahdella. Jos vahvistin on ehjä, se toimii aina kun on virta päällä ja soittopelit kiinni ja on asiallisesti maadoitetussa pistorasiassa. Viet vaan takaisin liikkeeseen ja vaadit, että joko korjaavat tai vaihtavat uuteen. Jos korjaavat, niin muista jo laitetta huoltoon jättäessäsi sanoa, että laativat selkokielisen kuvauksen mikä oli vikana ja kuinka vika korjattiin. Etteivät anna laitteelle pelkkää "valohoitoa".
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
mak33
12.01.2012 15:21:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myyjän mukaan uusia putkivahvistimia on ainakin joskus aikoinaan pidetty ensin päällä yötä päivää, jotta ne putket "karaistuisivat". Soittelin juuri äsken vajaan vartin ja laite teki saman tempun, soundi sekos ja taas tuli sama kärähtäneen haju ulos. Pitää vielä koittaa soitella vähän pidemmän aikaa ilman tuota efektilaitetta siinä välissä. Luulis, että se putki menis kerralla rikki, eikä laite sen jälkeen enää toimis ollenkaan. Powerin led valokin pitäs varmaan sammua, jos jotain vikaa ilmenee. Nyt styrkkari kuitenkin näyttäs toimivan ainakin jonkin aikaa ok.
 
oiva tumpeloinen
12.01.2012 15:24:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mak33: Myyjän mukaan uusia putkivahvistimia on ainakin joskus aikoinaan pidetty ensin päällä yötä päivää, jotta ne putket "karaistuisivat". Soittelin juuri äsken vajaan vartin ja laite teki saman tempun, soundi sekos ja taas tuli sama kärähtäneen haju ulos. Pitää vielä koittaa soitella vähän pidemmän aikaa ilman tuota efektilaitetta siinä välissä. Luulis, että se putki menis kerralla rikki, eikä laite sen jälkeen enää toimis ollenkaan. Powerin led valokin pitäs varmaan sammua, jos jotain vikaa ilmenee. Nyt styrkkari kuitenkin näyttäs toimivan ainakin jonkin aikaa ok.
 
En kyllä kehottaisi pitämään vahvistinta päällä yötä päivää. Se karaisee nopeasti putket loppuun asti.
 
Kuten sanottu, tuommoinen ei ole normaalia minkään ikäisessä laitteessa. Olis ihan kiva kyllä tietää, mistä putiikista tuo on ostettu, niin ei ihan heti tarvitse mennä itse samaan paikkaan.
McNulty
12.01.2012 15:37:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: ei uusi eikä vanha itsekseen tussahtele ellei siinä ole vikaa.. ;)
 
Juuri näin. Tussahtelee = on vikaa.
 
If you ain't first, you're last!
Laulava Kylätohtori
12.01.2012 15:42:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mak33: Pitää vielä koittaa soitella vähän pidemmän aikaa ilman tuota efektilaitetta siinä välissä.
 
Ihan turhaa, ei sillä efektilaitteella ole merkitystä tässä tapauksessa. Oli efektiä tai ei, niin vahvistimen ei todellakaan kuulu tussautella mitenkään. Toiseksi voisin kuvitella, ettei sitä vahvistinta kannata pahemmin käyttää, siitä voi varmaan hajota jotain vieläkin pahemmin.
 
Luulis, että se putki menis kerralla rikki, eikä laite sen jälkeen enää toimis ollenkaan. Powerin led valokin pitäs varmaan sammua, jos jotain vikaa ilmenee. Nyt styrkkari kuitenkin näyttäs toimivan ainakin jonkin aikaa ok.
 
Vika voi olla jossain muuallakin kuin putkissa. Koska kone on selvästi rikki ja toimii kuten sen EI pitäisi toimia, niin ehdotan, että otat koneen kainaloon ja viet sen takaisin. Ilmoitat myyjälle, että laitteessa on vika ja jätät sen takuuhuoltoon vian korjaamiseksi. Koska myyjä on selvästi tyyppiä näätä, niin turha sun on siltä mitään kysellä, jos kommentit ovat tuota luokkaa. Jos kone on selvästi rikki, niin turha sitä on enempää testailla. Ainoa järkevä teko on viedä se takuuhuoltoon.
 
Blues is easy to play, but hard to feel. -Jimi Hendrix
s151669
12.01.2012 18:30:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Toiseksi voisin kuvitella, ettei sitä vahvistinta kannata pahemmin käyttää, siitä voi varmaan hajota jotain vieläkin pahemmin.
 
Olisikos se tässä tapauksessa paha juttu. Käräyttää kunnolla paskaksi vaan, niin saa vaihtoon. Ei kannata tosin varmaan pahemmin soitella käryämistä odotellessa tai jättää vahtimatta.
 
Antikitarasankari
mak33
12.01.2012 21:38:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin tuossa vielä sitäkin vaihtoehtoa, että jos vaihtais jonkin muun syteemin tän styrkkarin tilalle. Liikkeessä oli juuri tämä samainen styrkkari efektipöydässä kiinni ja ajattelin tietenkin, että se sopii varmaan hyvin myös tämän Bossin ämeefemmankin kanssa. Myyjäkin meinas, että mikä ettei? Jos jollakin on antaa vaikka joku linkki sellaseen laiteeseen, joka sopii paremmin, niin olisin kiitollinen. Toinen myyjä taas meinas, että soundit menee päällekkäin mikä ei ole hyvä homma. Ota nyt siis taas tästä selvää? Kalliimpaa ratkaisua en taas tahdo. Edullinen ja toimiva pitäs löytää. Pakko tota laitetta on vaan koittaa niin kauan ensin himassakin, että se vika tulee varmasti esille ja todetuksi siellä liikkeessäkin. Pitää pistää varmaan sammutuspeite viereen. Tuskinpa tuo laite nyt ainakaan palamaan syttyy. Eiköhän siellä vaan joku osa kärähdä ja se on sitten siinä. Joku tossa puhu maadoituksesta. Ei tuota maadoitusta taida olla näissä kerrostaloissa enää kuin keittiössä ja vessassa. Tuossa se laite on ollu koko ajan ihan vaan jatkorasiassa, joka on seinässä tavallisessa pistorasiassa kiinni. Siinä mitään maadoituksia pitäs olla. Olen kuitenkin soitellut näillä kamoilla useita kymmeniä tunteja parin viikon ajan ennenkuin tämä ongelma ilmeni. Eikä mua tekniset jutut niin kauheesti kiinnosta, kunhan vehkeet pelaa! ;)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti