Muusikoiden.net
21.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Minihumbuckerit straton tallaan
1
WhipperSnapper
05.01.2012 15:13:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkälaisia kokemuksia ihmisillä on minibuckereista straton tallassa? Aiempien omien kokemusteni mukaan ne muistaakseni jäivät aika paljon jälkeen normikokoisista vastaavista. Saundi oli aika ohut ja kireähkö - vähän niin kuin yksikelaisissakin tallassa. Johtuneeko tallamikin paikasta niin lähellä tallaa vai minibuckereiden anatomista, en tiedä. Olisiko kokemuksia vielä muidenkin kuin Duncanin ja DiMarzion mineistä?
 
Itselläni on ykköskitarana Suhrin Classic strato, jossa on vain singleille routingit. Kitarassa on myös vakiona SSC eli noice-cancelling systeemi, josta johtuen jyrsiminen isommaksi ei helposti onnistu kun mikkien ympärillä bodyssä menee ilmeisesti dumb-coilin käämit. Eikä jyrsiminen muutenkaan jälleenmyyntiarvon kannalta olisi mikään ässäveto.
 
WhipperSnapper
05.01.2012 15:17:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä lisäyksenä, että tuo Shuri on mielestäni aivan loistava keppi, mutta tuollaiseksi oikeaksi all-around keikkakitaraksi se vaatisi humpparin tallaan. Yritän vielä pyristellä hetken tallahumpparilla olevan Suhrin ostamista vastaan ja miettiä muita vahtoehtoja.
 
fox
05.01.2012 17:03:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WhipperSnapper: Kitarassa on myös vakiona SSC eli noice-cancelling systeemi, josta johtuen jyrsiminen isommaksi ei helposti onnistu kun mikkien ympärillä bodyssä menee ilmeisesti dumb-coilin käämit. Eikä jyrsiminen muutenkaan jälleenmyyntiarvon kannalta olisi mikään ässäveto.
 
Tuo voi teettää ongelmia. Voipa jopa olla niin, että ihan minihumpparin asentaminenkin saattaa tuon kelan pätkästä - pienestä koostaan huolimatta se "paksuus" on jonkin verran normi "Strat"-mikkiä suurempi. Eli joutuu suurella todennäköisyydellä sitä mikkikoloa, jos ei nyt leventämään, niin ainakin jyrsimään nelikulmaisemmaksi.
Et sitten ole harkinnut singlecoil-kokosta humpparia?
 
Niinkuin tuolla ylempänä jo epäilit, soundillisesti tuollanen perus-minihumppari on "täysikasvuiseen" veljeensä verrattuna vähän eri tasolla, kirkkaampi (ehkä hipu erottelevampikin??) ja ei niin paljoa anna sitä "räyhää". Osaltaan tuo rakenne, tai paremminkin kaikkia passiivimikkejä koskevat "lainalaisuudet", siihen vaikuttaa, juurikin kelarungon koosta ja muodosta johtuvat.
Paljon "tehoisampi" minihumppari olis Gibsonin Firebirdin (näitten uusien!) keraamisilla magneeteilla oleva. Sitä on muutamat F-birdimiehet pitäneet jopa liiankin tehoisana, ja niitä tiedän vaihdetun vähän "miedompiin", muun muassa SD:n mikkeihin, mutta myös Gibsonin LP Deluxe-minibukkereihin.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
kimurantti1
05.01.2012 17:07:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WhipperSnapper: Yritän vielä pyristellä hetken tallahumpparilla olevan Suhrin ostamista vastaan ja miettiä muita vahtoehtoja.
 
Jos varaa on, niin älä suotta. :-)
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
WhipperSnapper
05.01.2012 19:16:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sori, olen puhunut tässä vähän hämäävästi. Tarkoitan siis tosiaan singlen-kokoisia humbuckereita enkä ns. minihumbuckereita.
 
Checy
05.01.2012 19:26:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tarkoitat näitä hot railseja yms. niin ovat kyllä nopean testaukseni jälkeen oivia pelejä. Ei ne kyllä rehtejä humppareita voita mun mielestä mutta kyllä niillä irtoaa räyheitä saundeja, tosin nimenomaan vähän ohkasempia kuin normi humppareilla.
 
LaMotta
05.01.2012 19:29:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WhipperSnapper: Olisiko kokemuksia vielä muidenkin kuin Duncanin ja DiMarzion mineistä?
 
Steel pole-mikit on käytössä niin stratossa kuin telessä.
 
"Hyvä ja halpa? Osta molemmat!"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti