Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Minkä ikäinen/merkkinen Stratokopio?
1
.Blitzkrieg.
02.01.2012 08:38:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkohan tämä nyt oikea paikka laittaa tämä, mutta kuitenkin. http://imageshack.us/g/847/kuva0006.jpg/ Ostin tuollaisen vanhan stratokopion kaverilta ja vaikuttaa melko vanhalta kun on avoin virityskoneisto ja aitoa ajan patinaa :D Eli ei kukaan olisi joskus törmännyt moiseen? lapa on ihan fenderin isoa mallia, mutta mikkikolot on hieman erikoiset. Minkäänlaista merkkiä/kirjoitusta en mistään löytänyt. Lavassa on ollut joku merkki kun oli raavittu lakat pois (tylsyyksissäni kirjoitin oman merkkini siihen) Potikat ovat 500k ja mikkivalitsin 3-asentoinen jousikuormitteinen. Itsellä tuli lähinnä mieleen teisco/kawai. Parempaa tietoa odotellessa!
 
naavanka_
02.01.2012 09:21:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma veikkaukseni on jostain -70/80 luvun taitteesta ja Japanista.
 
Jos potikoissa on sarjanumeroa niin perusteella saattaisi netistä löytyä jonkinlaista tietoa.
 
fox
02.01.2012 14:23:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

naavanka_: Oma veikkaukseni on jostain -70/80 luvun taitteesta ja Japanista.
 
Jos potikoissa on sarjanumeroa niin perusteella saattaisi netistä löytyä jonkinlaista tietoa.

 
Mennään mieluummin johonkin 70-luvun puolivälin nurkille?? Tuo kuuluisa ja usein pelkästään kauppahinnan korotustarkoituksissakin käytetty "lawsuit"-kortti (76-77) oli tavallaan sellanen iso vedenjakaja noissa kopiokitaroissa.
Tää kyseessä oleva skeba ei ihan "välttämättä" ole ihan tuolta kopioitten terävimmästä ja hinnakkaammasta kärjestä kuitenkaan, ihan päätellen muutamasta yksityiskohdasta. Esimerkiks virikoneet on 12-kielisen teräskieliakkarin peruja, mikit on luultavimmin jonkun ei-niin-kovin tunnetun pajan kieputtamia aikahaarukkaa silmällä pitäen. Mikkiswitchi tuskin on myöskään japsien usein käyttämä Alps tai Mitsu..
Missään nimessä tuo ei voi oikein olla 1972-vuotta vanhempi, Fendereihin tuli bulletti 1971, ja ihan niin nopeaan kopiointiin ei nuo "halvemman pään" pajat pystyneet, kuin aikoinaan "King Of The Kopies" eli Hoshino/Ibanez. Niillä meni esim. Gibsonin koko tuotepaletin kopiointiin ehken joku 5-6 kk..
Toisaalta taas ennen vuotta 1973-74 nuo kopiot oli "vähän sinne päin" eli otelautojen rungon puolet oli pyöristettyjä ym. pikku "epätarkkuuksia", olettaen että aidoissa esikuvissa ne oli kulmikkaat. Fender-klooneissahan tämä seikka ei ole olennainen... ;)
Aloittajan Itsellä tuli lähinnä mieleen teisco/kawai. olettama saattaa olla suht lähellä, toisaalta ite veikkaisin jotain linjalta Rokkomann (Morris), Kasuga tai sitten ihan joku ns. "isännätön" maahantuonti, vaikka Marchis, Marina tai jopa DIA.
Vallankin noista DIA:n kopioista on mulla rutkasti kokemuksia, niitä myytiin 70-luvun puolivälissä paljon, kun olivat todella halpoja, jos vaikka sitten eivät ihan ominaisuuksillaan häikäisseet.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
.Blitzkrieg.
03.01.2012 02:06:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia hyvistä tiedoista. Joo tässähän body on Vaneria että todellakaan arvokkaasta kitarasta ei voi olla kyse. Olen pari päivää tutkinut Japanilaisia stratokopioita (ja niitähän löytyy) ja vieläkään en ole törmännyt avoinaisiin virittimiin muuta kuin teiscolla. Toivottavasti joku jolla olisi samanlainen raakile ollut, osaa kertoa merkin.
 
fox
03.01.2012 02:10:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

.Blitzkrieg.: Kiitoksia hyvistä tiedoista. Joo tässähän body on Vaneria että todellakaan arvokkaasta kitarasta ei voi olla kyse. Olen pari päivää tutkinut Japanilaisia stratokopioita (ja niitähän löytyy) ja vieläkään en ole törmännyt avoinaisiin virittimiin muuta kuin teiscolla. Toivottavasti joku jolla olisi samanlainen raakile ollut, osaa kertoa merkin.
 
Ota huomioon, että tosiaan nuo virittimet ehkä ei oo se, joka soittimen valmistajan määrittelee, sillä ne on voitu vaikka vaihtaa tuollaseen akustisen skeban (12-kielisen sellasen) virikoneistoon, syystä tahi toisesta syystä.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
.Blitzkrieg.
03.01.2012 02:24:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin voi tietenkin olla. kiinnitysreijät ovat kuitenkin alkuperäiset. tuli tilattua Göldön virityiskoneistoa tuohon, eihän tuollaiseen isoa rahaa viitsi laittaa, soinniltaan kohtalaisen hyvä kitara. Mikitkin kuulosti varsin hyvältä.
 
fox
03.01.2012 02:27:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

.Blitzkrieg.: Niin voi tietenkin olla. kiinnitysreijät ovat kuitenkin alkuperäiset. tuli tilattua Göldön virityiskoneistoa tuohon, eihän tuollaiseen isoa rahaa viitsi laittaa, soinniltaan kohtalaisen hyvä kitara. Mikitkin kuulosti varsin hyvältä.
 
Kyllä, mahdollista on, että just tuollanen "6 in a plate" -virikoneisto osuu vaikka niihin alkuperäsiinkin reikiin.. ;)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti