Muusikoiden.net
22.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaraefektiä, mutta epänormaaliin käyttöön..
1
Thothmes
19.12.2011 21:14:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

.. ja nyt kun sain mielenkiintoisella otsikolla kitaristit lukemaan, voin paljastaa että epätavallinen käyttö tarkoittaa että vempain olisi koskettimien perässä.
 
Meinasin siis että joululahjaksi voisin hankkia itselleni jonkinlaisen multiefektihärpäkkeen piristämään urkuja, sähköpianoja ja ehkä jopa syntikkasoundeja. Hyvinkin usein haluaisi saada härömpää lepatusta, ulinaa, ulvontaa, kaikua ynnä muuta, ehkä hiukan vintagehenkistä muljutusta kliinimpien sähköpianojen ja urkujen ynnä muiden perään. Ääniefektiä, sellaista taustalla tapahtuvaa kummaa äänimaailmaa. Mikäli teillä on kokemusta aiheesta, olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia.

Budjettia ei ole kovin tarkkaan päätetty, veikkaisin että pari satkua voisin investoida, en ainakaan paljon yli ja mielellään tietysti paljon halvempikin käy :) Helppo ja intuitiivinen ruuvailu soittaessa ja mahdollisimman helposti muistiin tallennettavat ja sieltä selattavat soundikirjastot ovat suuri plussa. Vähän valikoita ja paljon potikoita. Kestävä ja laadukas. Käytetty käy myös hyvin. Joku Lexiconin lähinnä kaikuihin keskittyvä räkkivehje minulta jo löytyykin, mutta virtalähde on hukassa. Kaipaisin kuitenkin ehkä enemmän soundia muuttavaa laitetta. Kaappi- ja vahvarimallinnukset, wahit, pitch shifterit, delayt, chorukset, reverbit, fuzzit ynnä muut avaruusmuljuttimet tuottavat lisäpisteitä.

Muistelisin joskus kuulleeni että bassoefektit sopisivat kiippareille paremmin kuin kitaraefektit. Saattaisi pitää paikkansakin.

Voxin Tonelabia olen joskus kitaran kanssa testannut ja kivalta kuulosti. Muista ei pahemmin ole kokemusta. Podilla olen tosin myös joskus leikkinyt.

Kiitän ehdotuksista, kommenteista ja neuvoista jo etukäteen. Anteeksi että spämmään myös kitarapalstaa, mutta täällä noiden efektien kanssa pelataan varmaan paljon enemmän kuin kosketinpuolella.
 
markus16
19.12.2011 21:25:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noista multiefekteistä en niin hyvin tiedä, mutta sitä olin sanomassa että oon myös kuullut bassoefektien toimivan paremmin kiipparien kanssa.
Mulla on bassokäytössä tämmönen envelope/phaser http://www.youtube.com/watch?v=OsJXfDKpbpw Videossa sanotaan että tuota vois käyttää hyvin bassolla, kiipparilla tai vaikka rumpukoneella.
 
Old school? New school? Shit! I didn't even go to school.
avaruussaatana
19.12.2011 21:50:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myöskään mulla ei ole multiefekteistä hirveästi kokemusta, mutta noista erillisistä purkeista mitä oon kiipparien kanssa kokeillut on toimineet hyvin esimerkiksi tremolo, chorus, uni-vibe ja phaser.
 
Analogisilla delayilla ja hyvillä nauhakaikusimulaatiolla saa kivaa väriä aikaiseksi kun pyörittelee repeat-nappulaa niin isolle että pedaali alkaa oskilloimaan.
 
Fuzzeista voisi mainita erityistapauksena Zvexin fuzz factoryn. Oskilloi niin helposti, että on jo melkein sinällään oma instrumenttinsa, kokeilemisen arvoinen tapaus. Käsin maalatut on kalliita, mutta m.netin torilla liikkuu vexter sarjalaisia satasen pintaan. En tosin tiedä miten eri fuzzit toimii kiipparien kanssa, kun ovat yleensä aika kranttuja signaalin tason ja impedanssin yms. kuun asennon suhteen.
 
Electro-Harmonixilla on paljon hyviä ja suht edullisia modulaatiopedaaleja, joista saa yleensä myös aika over the top saundeja, kun kääntää namiskat kaakkoon. Esim. nämä on mulla toiminut:
 
http://www.ehx.com/products/small-clone
http://www.ehx.com/products/stereo-electric-mistress
http://www.ehx.com/products/stereo-polychorus
http://www.ehx.com/products/small-stone
http://www.ehx.com/products/stereo-pulsar
 
Envelope filter ja ring modulator saattais myös olla mielenkiintoisia...
 
No joo, meni ehkä vähän aiheen ohi, mutta ei kai tästä haittaakaan ole.
 
wilo
19.12.2011 22:41:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Budjettiin mahtuis hienosti Line6 M5, joka sisältää jos jonkinmoista muljutinta ja purnukkaa. Siitä saa tosin vain yhden efektin kerrallaan.
 
sickboy
19.12.2011 23:30:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuplaat kerralla budjetin ja hommaat vaikka Eventiden PitchFactorin tai ModFactorin.
 
trih
20.12.2011 07:11:31 (muokattu 20.12.2011 07:16:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On tullut kokeiltua jollain halpismarkettikoskettimella kitaramuljuttimen läpi niin kyllähän sieltä varsinkin särön ja stereodilsan kera tulee todella hauskoja soundeja. Joku Zoom G-sarjalainen ei maksa käytettynä montaa kymppiä ja siitä saa sitten vaikka autowah-särö-stereochorus/pitch/flanger/phaser jne-pingpong delay-reverb-yhdistelmää niin varmasti on häröä.
 
On tullut myös vokaaleja vedettyä Zoom G1X:n läpi.
 
Tästä sainkin inspiksen kokeilla kun ehtii, että miten tuo G1X:n pedaali wahwah/whammy toimii lelukiipparin kera.
 
Pikaseltaan tällainen löyty yt:sta joka vähän kertoo minkälaista tulee jos säröä (ei ole tosin häröä) laittaa:
http://www.youtube.com/watch?v=L3OZ … 8UDOEgsToPDskIZJJxneouaDHCsKXOuG-hb
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
jari
02.01.2012 19:20:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan kokeilu pohjalla casio ja zoom 505 yamahan jx vahvistimeen.. Aika kummia sävyjä lähti..Mutta todellakin muokkasi ääniä :)
 
kitara on lyömäsoitin
oamkbonor
02.01.2012 19:31:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki kitaraefektit on epänormaaliin käyttöön...
 
markus16
03.01.2012 03:17:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joskus treenattiin samassa bändikämpässä yhden bläkkispumpun kanssa. Hämmennyin kun näin niiden laulu-setupin. Laulumikin ja marsun kitarastyrkan välissä oli stomp box jossa oli tekstiä kyrillisillä kirjaimilla.
Joku ydinkäyttöinen neuvostosärkijä ulkonäöstä päätellen.
 
Old school? New school? Shit! I didn't even go to school.
Murgo
03.01.2012 04:20:32 (muokattu 03.01.2012 04:22:13)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markus16: Joskus treenattiin samassa bändikämpässä yhden bläkkispumpun kanssa. Hämmennyin kun näin niiden laulu-setupin. Laulumikin ja marsun kitarastyrkan välissä oli stomp box jossa oli tekstiä kyrillisillä kirjaimilla.
Joku ydinkäyttöinen neuvostosärkijä ulkonäöstä päätellen.

 
Yhden bändin laulaja aikoinaan käytti jotain Ibanezin Soundtank-sarjan delay-pedaalia, ilmeisesti toimi.
 
Mulla on kiipparien kanssa käytössä Behringerin Reverb machine (Nordissa kun ei ole kaikua itsessään) sekä Ultra metal-säristin. Ainakin mitä olen hiukan kokeillut niin säröt tuntuvat olevan kiipparityylisten soundien kanssa jotenkin miedompia kuin kitaran, esim. DOD:in Death Metal joka kitaran kanssa on armoton siristin antoi saksofonilla aika miellyttävää soundia, samoin bassolla, on tällä hetkellä basistilla lainassa ja kuulostaa mukavan rouhealta, ei ollenkaan sirisevältä.
 
Pitäisikin kokeilla enemmänkin, tuon V-ampinhan vois laittaa kokeeksi johonkin väliin, siitä ainakin löytyy monenlaista efektiä.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
the-Antero
03.01.2012 08:05:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markus16: Joskus treenattiin samassa bändikämpässä yhden bläkkispumpun kanssa. Hämmennyin kun näin niiden laulu-setupin. Laulumikin ja marsun kitarastyrkan välissä oli stomp box jossa oli tekstiä kyrillisillä kirjaimilla.
Joku ydinkäyttöinen neuvostosärkijä ulkonäöstä päätellen.

 
Lähtee kato paljo bläkimmät kirkunat ;D
 
ja aloittajalle, jos ei ole rahasta kiinni niin ootko tsekannu Moog:in tuotteita? En meinaa koskettimia vaan näitä http://www.moogmusic.com/products/Moogerfoogers
 
Musiikki ei tunne rajoja, eivätkä kitaristit tunne nuotteja.
Michele
03.01.2012 14:25:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: Mulla on kiipparien kanssa käytössä Behringerin Reverb machine (Nordissa kun ei ole kaikua itsessään) sekä Ultra metal-säristin.
 
Mulla on parilla keikalla ollut Nordin perässä Metal Zone. Presetillä 66 acidlaineja MT2:n mid-frequa sweepaten, kyl toimii :)
 
slapvete
03.01.2012 19:42:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoida muutama hyvä pedaali, älä multiosmoa. Sitä kun ei voi juurikaan tweakata lennosta.
 
Kiipparilla toimivia on mm. Proco Rat, Death by Audio Soundwave Destruction, Line6 DL4 (ekspressiopedaali on kätsy; muista yliohjata inputtia for lo-fi fun & profit), EHX Frequency Analyzer ja Deluxe Memory Man sekä Dunlop Carbon Copy Delay.
 
Ennakkoluuloton ottaa tietysti yhteyttä Paul Trombettaan ja hoitaa anarkiafutsin, kuten Tornitan.
 
Anarkisti laittaa signaalitiehen wahin, futsin ja sen jälkeen ring modulatorin ja delayn. Ja saa ekan keikan jälkipuinnissa maineen Lapinlahden suljetun osaston kovimpana soundscape-miehenä.
 
"There's something both hysterically funny and totally great about SUCKING at something and REFUSING TO GIVE UP... It really irritates the fuck outta some people." - Slipperman
tcitc
03.01.2012 20:43:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä pätkässä pari toimivaa ratkaisua ainaki:
 
http://www.youtube.com/watch?v=x1uVIjNlZaE
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
tender.insanity
05.01.2012 13:25:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Boss VF-1:ssä on kaikenlaisia algoritmeja tarjolla riippuen siitä, liitätkö kiinni sähkökitaran, basson, kiipparin vai tahdotko käyttää vain reverbinä tms. Sisältää myös Lo-Fi:n. Hauska laite, vaikka on vanha kuin taivas.
 
Hyvä terveys on hitain tapa kuolla.
Ultrasonido
05.01.2012 13:44:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lukematta ketjua sanon että omassa digipianossa testasin kitarafuzzioktaaveria ja riemastuin soittamaan pitkäksi aikaa Doors-henkisiä kummallisuuksia, se fuzz oli se merkityksellisin asia koska se teki ihan erilaisen koko saundista. Käsittämättömän hyvä juttu. Kitaravahvarista otin äänen ulos joten toki sekin vaikutti lopputuloksen keskialueisuuteen. Muista efekteistä tässä käytössä en oikein tiedä mitään ja pianoa en siis oikeasti osaa soittaa jos muilta kuin itseltäni kysytään. En jaksa mitään merkkejä tähän mainostaa, mutta kokeile fuzzia.
 
"It is the spectator, and not life, that art really mirrors. Diversity of opinion about a work of art shows that the work is new, complex and vital." -Oscar Wilde
ReBeat
05.01.2012 14:04:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Digitechin joku 21xx vois olla aika monipuolinen muljutin kiippareille. Kitaralle se on tarkoitettu, mutta inputille on level-potikka. Että ehkä sillä sais tasot toimimaan. Noissa olis säröjä, wah, rotaryä ym.. Liikkuis budjetissakin suurinpiirtein.
 
Karvamammutti
05.01.2012 22:21:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mie joskus vetäsin kasikytlukuisen pellehermanni-hammondin Bossin Hm-3:n läpi bassopinkkaan. Voi sitä jytinää ja rouhetta! Kivasti sai lahkehet lepattamaan ja Jon Lordit soimaan. Sinä päivänän päätin että vielä joskus kasvatan viikset.
 
Ba-dumm-ptsihh! The Eastwood
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti