Muusikoiden.net
25.03.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitarat
1 2
ngo
16.12.2011 18:05:02 (muokattu 16.12.2011 18:05:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asiallinen kirjoitus joka sivuaa kitarakamppeidenkin maailmaa
 
http://fifi.voima.fi/blogikirjoitus … ukuu/onko-kitarasi-sademetsan-puuta
 
Kannattaa itsekin tivata kitaravalmistajilta mistä oman tulevan kepin puut on oikein ostettu. Vaikka sademetsät tai suojelu ei itseä kiinnostaisi pätkääkään, kannattaa muistaa, että laillisen ja laittoman puun loputtua kitaravalmistajilla ei enää ole materiaalia mistä tehdä kitaroita.
 
Tämän vuoksi on ihan fiksua muistuttaa firmoja siitä, että juuri niiden kannattaisi pitää huolta sademetsien suojelusta ja kohtuullisesta hyödyntämisestä. Muuten eebenpuuta ja muita arvopuita ei tulla näkemään enää kuin käytettyjen torin ja museoiden kitaroissa ja tulevaisuudessa saadaan tyytyä Harley Bentonin lastulevyrunkoihin ;D
 
ps. en ole vihreitä äänestävä ituhippi :>
 
Edit: perhana, typotin otsikon!
 
naavanka_
16.12.2011 18:10:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lie komposiitissa (Flaxwood yms) tulevaisuus?
Käväsinpä tässä Joensuussa ollessani ko. keppejä testaamassa ja kyllä maistui vaikka olin varsin ennakkoluuloinen.
 
Lilli
16.12.2011 18:32:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

naavanka_: Lie komposiitissa (Flaxwood yms) tulevaisuus?
Käväsinpä tässä Joensuussa ollessani ko. keppejä testaamassa ja kyllä maistui vaikka olin varsin ennakkoluuloinen.

 
Sen vähän perusteella mitä olen Flaxwoodin kitaroita kokeillut ja hypistellyt niin mikäs siinä. Mutta, mutta... kaikki kepit valettu samalla muotilla ja mikä 'pahinta', kaulaformaatti justiinsa sellainen luiru tilulilu.... Olisipa kunnon '58 Les Paul-muotti tarjolla kaulaprofiiliksi niin mikseipä.
 
The same thing that makes you live can kill you in the end
Krice
16.12.2011 19:12:38 (muokattu 16.12.2011 19:12:56)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puuta käytetään muuallakin kuin kitaroissa eli aika turha syyllistää yksistään kitaranvalmistajia. Sitä paitsi vain muutama puulaji on käynyt vähiin ja mikään ei toisaalta estä puiden istutusta sitten kun/jos edessä on todella puulajin sukupuutto, mikä vaikuttaa aika epätodennäköiseltä.
 
TTV
16.12.2011 19:19:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lilli: Sen vähän perusteella mitä olen Flaxwoodin kitaroita kokeillut ja hypistellyt niin mikäs siinä. Mutta, mutta... kaikki kepit valettu samalla muotilla ja mikä 'pahinta', kaulaformaatti justiinsa sellainen luiru tilulilu.... Olisipa kunnon '58 Les Paul-muotti tarjolla kaulaprofiiliksi niin mikseipä.
 
Vähän yksipuolinenhan tuo valikoima on, oman Äijäni kaveriksi ottaisin mielelläni Äijä-7:n :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
ngo
16.12.2011 19:38:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Puuta käytetään muuallakin kuin kitaroissa eli aika turha syyllistää yksistään kitaranvalmistajia. Sitä paitsi vain muutama puulaji on käynyt vähiin ja mikään ei toisaalta estä puiden istutusta sitten kun/jos edessä on todella puulajin sukupuutto, mikä vaikuttaa aika epätodennäköiseltä.
 
Kukaan ei ollut syyllistämässä pelkästään kitaravalmistajia, mutta kun kerta foorumi on *muusikoiden.net* niin täällä varmaan lienee turha ruveta keskustelemaan trooppisten puiden käytöstä huonekaluissa, eikö? ;)
 
Vähän menee offtopiciksi, mutta nuo harvinaisemmat puulajit eivät ole samanlaisia kuin suomalaisessa puupellossa turbokasvatetut kuuset (jotka nekin ovat heikompilaatuisia kuin hitaasti rauhassa kasvaneet luonnonkuuset). Noita monia trooppisia lajeja ei niin vain "istutella" kun määrä alkaa vähentyä (koska ovat mm. nirsoja kasvuympäristön eli ympäröivän sademetsän suhteen joka kasketaan ja hakataan alas).
 
Et kai tosissasi ole väittämässä että puulajeja ei olisi kuollut sukupuuttoon hakkuiden seurauksena tai että useat lajit eivät olisi vakavan uhan alaisena? Kannattaa hieman tarkastaa omia lähteitä ennen kuin lähtee mutuilemaan asian "epätodennäköisyydestä" :)
 
Tuo komposiitti on varmaankin kitarantuottajille mieluisa materiaali myös siksi, ettei siinä tarvitse alistua puulaatujen laadunvaihtelulle ja metsästää oksakohtia ym.
 
Komposiitti voitaneen myös materiaalien puolesta optimoida soinniltaan halutunlaiseksi esimerkiksi valamalla rungon eri osat erityyppisistä komposiiteista jotka kiinnittyvät saumattomasti toisiinsa. En itse ole juuri kitaramateriaalien asiantuntija, mutta kiinnostaisi kuulla onko näitä komposiittikokeiluja valmistajilla ollut enemmänkin?
 
Karvamammutti
16.12.2011 19:46:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä minä oon valmis maksamaan siitä, että saan kitarani teetettyä uhanalaisista sademetsäpuista. Mitä harvinaisempi, sen parempi.
 
Ba-dumm-ptsihh! The Eastwood
Grugi
16.12.2011 19:47:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tokihan sitä pitää luontoakin ajatella ja joskus ollaan todennäköisesti kuitenkin siinä pisteessä että nuo uhanalaiset puut katoavat ja jäljelle jää mitä jää.
 
Se onko komposiitti kitarat hyviä tai huonoja en lähde spekuloimaan mutta ainakin itse koen niin että kitaran tulee olla puuta ja tuskin ihan heti siitä ajatusmallista pääsen eroon. Se onko taas pakko käyttää jotakin eryityisen uhanalaista puulajia valmistuksessa on varmasti taas asia josta voidaan vääntää kättä suuntaa jos toiseen mutta itselleni on kelvannut kitarat jotka on tehty melkolailla perus puulajeista jotka ei käsittääkseni ole uhanalaisten lajien listalla eikä varmaan ihan heti tule olemaan.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing. [Sokrates]
sakked
16.12.2011 19:49:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikamoista maailmanparannus hihhulointia. Ihan sama mistä puut o kuha o hyvää tavaraa.
 
"When you're pushed, killin's as easy as breathing." -John Rambo
hallu
16.12.2011 19:54:39 (muokattu 16.12.2011 21:58:05)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rupesi nyppimään tuo oma jeesusteleva viesti, joten poistin sen ennen kuin joku lukee sen:-( pitäisi pikkuisen miettiä ennen kuin kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo.
 
Alkuperäiseen aiheeseen uskaltaisin väittää, että enemmän kitarateollisuus on kärsijän roolissa laatupuun vähetessä metsäpalojen ja kaskeamisen ja laittoman puukaupan takia kuin varsinaisesti syypää puiden sukupuuttoon.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
lonelyplayer
16.12.2011 21:35:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikoinaan paperitehtaan omistaja vitt**li työntekijöille kun he menivät ruoka-retkelle läheisen järven rantaan ja jättivät roskat sinne.
 
Niinpä... maailmanparannus on ihan mukavaa ja siinä tapaa paljon kivoja ihmisiä ... :)
 
Kitaroiden valmistushan se maailman lopulta tuhoaa.
 
lonelyplayer
16.12.2011 21:41:34 (muokattu 16.12.2011 22:34:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sakked: Aikamoista maailmanparannus hihhulointia. Ihan sama mistä puut o kuha o hyvää tavaraa.
 
Sait ison PLUSSAN ...
 
Morri
16.12.2011 21:57:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jo pelkästään näitä vastauksia lukiessa (ja saletisti monia muista vielä) on nähtävissä kuinka erilailla ihmiset näkevät asiat. En voi ymmärtää kuinka joku voi olla niin tyhmä, että toteaa mitä v....a mun kitaran puilla on väliä, kunhan vaan hyvin soi. Onhan se noinkin, mutta jos ei osata katsoa yhtään omaa nenää pidemmälle niin maailma (ja Suomi) on just sellainen kun se nyt on. Nää on just näitä samoja jotka tuumaa, että mitä väliä sillä on jos mä heitän ton roskan maahan/kaadan noi auton jäteöljyt tuohon nurmikolle...kun sen saman tekee kuusi miljardia ihmistä niin jo onkin väliä. Kaikki lähtee aina yksilöstä ja hänen vastuusta/tekemisistä, oli "vasurit"/persut ja muut oikeistolaiset sekä ituhipit mitä mieltä tahansa. Ihan vaan "maalaisjärkeä" peliin, mutta laajemmassa mittakaavassa.
 
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it. André Gide
hallu
16.12.2011 22:06:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morri: Jo pelkästään näitä vastauksia lukiessa (ja saletisti monia muista vielä) on nähtävissä kuinka erilailla ihmiset näkevät asiat. En voi ymmärtää kuinka joku voi olla niin tyhmä, että toteaa mitä v....a mun kitaran puilla on väliä, kunhan vaan hyvin soi. Onhan se noinkin, mutta jos ei osata katsoa yhtään omaa nenää pidemmälle niin maailma (ja Suomi) on just sellainen kun se nyt on. Nää on just näitä samoja jotka tuumaa, että mitä väliä sillä on jos mä heitän ton roskan maahan/kaadan noi auton jäteöljyt tuohon nurmikolle...kun sen saman tekee kuusi miljardia ihmistä niin jo onkin väliä. Kaikki lähtee aina yksilöstä ja hänen vastuusta/tekemisistä, oli "vasurit"/persut ja muut oikeistolaiset sekä ituhipit mitä mieltä tahansa. Ihan vaan "maalaisjärkeä" peliin, mutta laajemmassa mittakaavassa.
 
Aika rankka yleistys verrata kitaran ostamista jäteöljyjen maahan heittämiseen:-D kannattaa nyt huomata sellainen seikka, että kitara ei ole kertakäyttötuote, kun sellaisen ostaa niin se pidetään mahdollisesti koko loppuikä (aika ekologista minusta). Eiköhän me voida soitella ihan puhtaalla omalla tunnolla jatkossakin;-)
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
chill
16.12.2011 22:14:56 (muokattu 16.12.2011 22:15:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Aika rankka yleistys verrata kitaran ostamista jäteöljyjen maahan heittämiseen:-D kannattaa nyt huomata sellainen seikka, että kitara ei ole kertakäyttötuote, kun sellaisen ostaa niin se pidetään mahdollisesti koko loppuikä (aika ekologista minusta). Eiköhän me voida soitella ihan puhtaalla omalla tunnolla jatkossakin;-)
 
Jaa eivät huonekalutkaan, tai oikeastaan mitkään muutkaan esineet joita uhanalaisista puista väkerretään, ole kertakäyttötuotteita.
Morri puhuu asiaa.
Kyllä se nimenomaan yksilöstä lähtee, oli kyse sitten isosta tai pienestä asiasta. Lisäksi uskon että kyllä tarpeeksi hyviä lankkuja saa kasattua ihan laillisistakin puista. antihipit.
 
lonelyplayer
16.12.2011 22:17:52 (muokattu 16.12.2011 22:39:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morri: Jo pelkästään näitä vastauksia lukiessa (ja saletisti monia muista vielä) on nähtävissä kuinka erilailla ihmiset näkevät asiat. En voi ymmärtää kuinka joku voi olla niin tyhmä, että toteaa mitä v....a mun kitaran puilla on väliä, kunhan vaan hyvin soi. Onhan se noinkin, mutta jos ei osata katsoa yhtään omaa nenää pidemmälle niin maailma (ja Suomi) on just sellainen kun se nyt on. Nää on just näitä samoja jotka tuumaa, että mitä väliä sillä on jos mä heitän ton roskan maahan/kaadan noi auton jäteöljyt tuohon nurmikolle...kun sen saman tekee kuusi miljardia ihmistä niin jo onkin väliä. Kaikki lähtee aina yksilöstä ja hänen vastuusta/tekemisistä, oli "vasurit"/persut ja muut oikeistolaiset sekä ituhipit mitä mieltä tahansa. Ihan vaan "maalaisjärkeä" peliin, mutta laajemmassa mittakaavassa.
 
Morri hyvä,
 
Olet periaatteessa ihan oikessa tällä kommentillasi. Itsekkin olen samaa mieltä ja toimin omalta osaltani kierrätys yms. kuviossa. En kaada öljyjä jne... Uskon että näin toimii suurin osa tämänkin sivuston käyttäjistä.
Silti pitäisin aloitusta hieman provokatiivisena kun ruvetaan vertaamaan maailman puuston käyttöä, varsinkin uhanalaisten lajien ja meidän kitaransoittoa keskenään.
 
Ja sitäpaitsi, eiköhän nämä pääpuulajit ole koivu, saarni, leppä, vaahtera jne. Mitkä näistä ovat erityisen uhanalaisia ???
 
EDit: täsmennystä
 
Morri
16.12.2011 22:36:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lonelyplayer: Morri hyvä,
 
Olet periaatteessa ihan oikessa tällä kommentillasi. Itsekkin olen samaa mieltä ja toimin omalta osaltani kierrätys yms. kuviossa. En kaada öljyjä jne... Uskon että näin toimii suurin osa tämänkin sivuston käyttäjistä.
Silti pitäisin aloitusta hieman provokatiivisena kun ruvetaan vertaamaan maailman puuston käyttöä, varsinkin uhanalaisten lajien ja meidän kitaransoittoa keskenään.

 
Jäteöljyesimerkki oli ainoastaan provokatiivinen yleistys, mutta toivottavasti pointti tuli selville. Tarkoitus oli alleviivata tuota yksilön vastuuta, joka toki on helppo unohtaa kun mittakaava on suuri, oli kohteena sitten vaikka nyt tämä esimerkki uhanalaisten puiden käytöstä soitinpuuna.
 
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it. André Gide
lonelyplayer
16.12.2011 22:45:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, miellelläni jätän jonkin Gibsonin ostamatta jos siinä on otelaudassa jokin harvinainen puulaji. Mulla oli kerran LesPaul josta en yhtään tykännyt ja myin pois. Siinä oli varmaan jokin harvinaisempi puulaji otelaudassa. En nyt kuitenkaan sen takia pois myynyt :)
 
Vaahtera / ruusupuu...tuskin ongelmia.
 
Eiköhän huonekaluteollisuus ole hieman pahempi käyttäjä.
 
kärsä
16.12.2011 23:03:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katotttiin tänään taas tyttären kanssa tuota Olipa kerran planeetta maa -piirrossarjaa. Erittäin kiehtova ja opettavainen. Suosittelen sitä muillekin aikuisille, sieltäkin löytyy mukavasti puuasiaa.
 
kiriminni
16.12.2011 23:18:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pittääpä ostaa antiikkia,vanhoja mahonkipöytiä ja brasilialaisesta ruusupuusta tehtyjä isoja kaappeja.
Tai sitten nostamaan Amazonilta uppotukkeja.
 
What you got is all you need.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti