Muusikoiden.net
27.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Suomi, Eu ja kitarakamat
1 2
SammyH
05.12.2011 16:50:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin heittää ilmoille tällaisen asian, joka tuli tässä mieleen. Jos Suomi lähtee Eu:sta, oman järkeni mukaan esim. Saksasta (thomannilta) tilaaminen kallistuisi tullin muodossa. Voiko käydä siis näin, jos Suomi lähtee Eu:sta?
 
humppahanuristi
05.12.2011 16:53:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SammyH: Ajattelin heittää ilmoille tällaisen asian, joka tuli tässä mieleen. Jos Suomi lähtee Eu:sta, oman järkeni mukaan esim. Saksasta (thomannilta) tilaaminen kallistuisi tullin muodossa. Voiko käydä siis näin, jos Suomi lähtee Eu:sta?
Voisi tai sitten ei. Tuohon riippuu valtioiden välisistä kauppasopimuksista sitten. Ei aina eri valtioiden välillä tarvitse tullia periä.
 
Humpasta rautalankaan... http://www.myspace.com/tanssiorkesterigalaxie
Numb
05.12.2011 16:53:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi.
 
Kirjoitus ei ole tyhjä tai liian lyhyt, onpahan vain ytimekäs.
 
Turvallisuus on tunne, joka edeltää tilanteen tajuamista.
SammyH
05.12.2011 16:58:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toivotaan, ettei tulisi tulleja. Muutenkin tahtoo hinnat vaan nousta. Katsotaan miten käy ja toivotaan parasta.
 
Tosin jos tullit tulee, kallistuisi moni muukin asia kuin vaan uudet kamat.
 
Spiral
05.12.2011 17:05:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, jos kävisi niin että Suomi irtautuisi EU:sta niin voisipa olla että musiikkikamat kallistuisivat aikalailla. Ei siis pelkästään Thomannilta tilaaminen, vaan myös suomalaiset kaupat nostaisivat hintoja kilpailun heikentyessä. Sitten pitäisi taas nöyrästi kävellä sinne kivijalkaliikkeeseen katsomaan että mitä sattuu olemaan tarjolla jos myyjiä kiinnostaa, ja mihin hintaan. Vaan tätähän osa ilmeisesti toivookin.
 
jra
05.12.2011 17:12:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SammyH: Toivotaan, ettei tulisi tulleja. Muutenkin tahtoo hinnat vaan nousta. Katsotaan miten käy ja toivotaan parasta.
 
Tosin jos tullit tulee, kallistuisi moni muukin asia kuin vaan uudet kamat.

 
Saattaa olla että tullit olisivat tuossa tilanteessa se pienin ongelma. Valuuttakurssien arvaamaton heittely ja inflaatio voisivat tuoda mielenkiintoisen lisänsä tuontitavaraan.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Dropped C
05.12.2011 17:20:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uutisissa on ollut puhetta siis ainoastaan mahdollisesta eurosta irtaantumisesta. Tai euron hajoamisesta. EU:sta irtaantuminen on vielä todella kaukainen skenaario. Ei tosin mahdoton sekään enää välttämättä.
 
Harris
05.12.2011 17:28:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

:D Jepu... Eikös ole ollut puhetta pienestä mahdollisuudesta, että EU:n rahaliitto romahtaa. Ei se tarkoita että Suomi eroaa EU:sta :)
 
Tää oli niin paras! Pelasti tän päivän...
 
" Jäähyn syy: Kaikki jäähylle"
trih
05.12.2011 17:29:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotenkin en usko että menneeseen on paluuta. Tulli ei ole sinänsä ongelma vaan se alv. Pahin muutos olisi käsittääkseni se, että maksettaisi vaikkapa Saksanmaalta tilatusta tuotteesta molempien maiden alvit eli sama kun nyt vaikkapa jenkeistä tilatessa. Sitä en tiedä jos palattaisiin alvittomaan aikaan, että nousisiko tulli siitä muutamasta prosentista muutamaan kymmeneen. En muista mitä oli tullimaksu soittoroinasta ennen vuotta 1994.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
tender.insanity
05.12.2011 17:50:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei koske Suomea tuollaiset jutut. Katainen vankalla kokemuksellaan ottaa niskalenkin hallitsemattomista markkinavoimista ja nousukausi voi alkaa.
 
kaljataiteilija
05.12.2011 18:19:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites, onko ruotsalaisilla vaikeuksia tilata toomanilta kun ne ei menny tähän euroon?
 
had a rough night, and I hate the fucking Eagles, man... The Big Lebowski
jra
05.12.2011 18:26:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kaljataiteilija: Mites, onko ruotsalaisilla vaikeuksia tilata toomanilta kun ne ei menny tähän euroon?
 
Ei, mutta esim. norjalaisilta ja sveitsiläisiltä menee tulli. Eikös tässä ollut kysymys EU:n hajoamisesta, ei pelkästään eurosta?
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
SammyH
05.12.2011 18:34:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Ei, mutta esim. norjalaisilta ja sveitsiläisiltä menee tulli. Eikös tässä ollut kysymys EU:n hajoamisesta, ei pelkästään eurosta?
 
Sitähän ne kuulemma yrittää, että jos markkaan siirrytään, kurssi pysyy täysin samana. Kyse on juurikin, että Jos Eu:sta lähdetään, tulli voisi olla mahdollinen.
 
Epäilen, etteivät Eu:ssa ole kovinkaan tyytyväisiä, jos lähdetään. Sieltä voi tulla ihan kivat "ukaasit" takaisinpäin... no, turha sitä tässä arvuutella..
 
Ruotsihan kuuluu Eu:seen, mutta niillä on vieläkin oma valuutta. Siksi saattaa hämätä, eli ei tulleja niillä.
 
MikaHekkanen
05.12.2011 18:37:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

trih: Tulli ei ole sinänsä ongelma vaan se alv. Pahin muutos olisi käsittääkseni se, että maksettaisi vaikkapa Saksanmaalta tilatusta tuotteesta molempien maiden alvit eli sama kun nyt vaikkapa jenkeistä tilatessa.
 
Tällaista skenaariota ei ollut olemassa ennen EU:ta ja Euroa, toin jonkin verran tavaraa silloin Saksastakin. Jenkkituonnissakaan EI makseta molempien maitten alvia/salex taxia, tavaran vienti maasta on kaikissa maissa, joitten kaupankäynnistä minulla on kokemusta, alvitonta.
Alv määräytyy aina ostopaikan mukaan.
 
Mehevän Ilomielinen ja Katkeroituneen Aulis Hippi joka Elvistelee Kasvavasti Kiinteän Auttamattomasti, Nauraa, Elämöi ja Nai
mattim
05.12.2011 18:59:08 (muokattu 05.12.2011 18:59:31)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MikaHekkanen:
Alv määräytyy aina ostopaikan mukaan.

 
Hieman harhaanjohtavaa, ALV määäräytyy aina tavaran kohdemaan tai osavaltion mukaan, eli suomeen tuotavat alvit maksetaan Suomen alvikannan mukaan ja Suomeen.
 
Osteri
05.12.2011 22:32:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SammyH: Jos Suomi lähtee Eu:sta,....
 
Eipä taida Suomi lähteä EU:sta. Suomen vientituotteille osuu jo pelkästä etäisyydestä johtuen noin 10% kalliimpi kustannus Euroopan markkinoilla. Jos olisimme lisäksi EU:n ulkopuolisia, niin vaikeuttaisimme vaan omaa menestystämme. Suomella ei ole enää Nokian jälkeen mitään sellaisia uniikki-tuotteita, joita muualla ei tuotettaisi. Paperiteollisuudellakin menee huonosti kun Euroopan mantereella sanomalehtipaperia tehdään kierrätetystä paperista ja Suomessa pyörii vanhakantainen pystymetsään perustuva paperiteollisuus. Yleisesti paperin käyttö on vähentynyt sähköisen viestinnän lisäännyttyä.
Suomella ei ole varaa irroittautua EU:sta, joten olkaa huoleti - Thomann'ista ostoja ei vaaranna mikään.
 
Kirjoitan...siis ehkä en just nyt soita....
HeavyMachinery
05.12.2011 23:14:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Hieman harhaanjohtavaa, ALV määäräytyy aina tavaran kohdemaan tai osavaltion mukaan, eli suomeen tuotavat alvit maksetaan Suomen alvikannan mukaan ja Suomeen.
 
Väärin. Sekin riippuu myyjästä. Jos myyjä myy vain vähäisiä määriä suomeen maksetaan alv lähetys maan mukaan. Esim thoman myy suomeen niin paljon että se maksaa alvit suomen 23% mukaan.
 
- If it's too loud you are too old ! - Pardy : "Varallisuus on vaan järjestelykysymys"
Old Joe
05.12.2011 23:22:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HeavyMachinery: Väärin. Sekin riippuu myyjästä. Jos myyjä myy vain vähäisiä määriä suomeen maksetaan alv lähetys maan mukaan. Esim thoman myy suomeen niin paljon että se maksaa alvit suomen 23% mukaan.
 
Tuo pätee käsittääkseni vain niin kauan kuin ollaan samassa valuutassa. Tuskinpa T-kauppakaan vaivautuu vääntämään alvia päivittäisen kurssin mukaan. Jos Suomi erkanee eurosta, joudutaan kauppasopimukset vääntämään uusiksi.
 
Kyllä minä tiedän etten tiedä, mutta et sinä sitä tiedä.
Midrange
05.12.2011 23:25:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osteri: Eipä taida Suomi lähteä EU:sta. Suomen vientituotteille osuu jo pelkästä etäisyydestä johtuen noin 10% kalliimpi kustannus Euroopan markkinoilla. Jos olisimme lisäksi EU:n ulkopuolisia, niin vaikeuttaisimme vaan omaa menestystämme. Suomella ei ole enää Nokian jälkeen mitään sellaisia uniikki-tuotteita, joita muualla ei tuotettaisi. Paperiteollisuudellakin menee huonosti kun Euroopan mantereella sanomalehtipaperia tehdään kierrätetystä paperista ja Suomessa pyörii vanhakantainen pystymetsään perustuva paperiteollisuus. Yleisesti paperin käyttö on vähentynyt sähköisen viestinnän lisäännyttyä.
Suomella ei ole varaa irroittautua EU:sta, joten olkaa huoleti - Thomann'ista ostoja ei vaaranna mikään.

 
Saas nähdä kuin kauan tämä "virallinen totuus" vielä jaksaa kantaa. Ehkäpä setelirahoituksella saadaan taas vuosi lisäaikaa, ja sitten on entistä pahemmin paskat housuissa.
 
Ite olen thomannilta ja ulkomailta tilannut todella paljon, mutta olen sitä mieltä että tulkoot takaisin kivijalkameininki jos sillä saadaan tämä helvetin eurokriisi vihdoin loppumaan.
 
How many guitarist does it take to screw in a light bulb? Answer 50, one to screw it in, and 49 to stand back and say I could do that better
Tympee Huttunen
05.12.2011 23:31:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kukaan ei ajattele positiivisesti, että vahvalla markalla saisi törkeän halvalla soittokamaa jostain polvilleen menneestä velkamaasta, jonka valuutta on devalvoitu.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti