Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Potkivaa tallamikkiä ibneziin
1
Rokkijumala 2.0
31.10.2011 17:10:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei oikein mielytä tuo HZ-nelosen saundi kun iskin moisen kiinni ärgeeseen. Vakio mikkikään ei ollut paljoa parempi joten laitetaan uusi tilalle.
 
Mitä mikkejä kannattaisi lähteä metsästämään kun saundin tulisi olla iso, jykevä, ja tarpeeksi outputtia mättösäröön. Ja paljon middleä, mutta silti erottelevaa saundia olisi hyvä saada.
 
Esim. http://www.youtube.com/watch?v=IebbyCAU2YA
 
Mikään metallican tyylinen middle-scoop sirinä ei tule kysymykseenkään.
 
Rokkijumala 2.0
31.10.2011 17:23:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselleni vastailen mutta olisiko noista teslan Plasmoissa tuollainen saundi. Kolmosessa varmaan on liikaa yläpäätä siihen saundiin mitä haen, mutta entäs nuo seiskat.
 
Sitten muistan nähneeni jossain semmoisen challerin hot stuff mikin. Sanottiin, että outputtia on mielettömästi ja särö olisi tosi ison kuuloista.
 
jniska
31.10.2011 20:27:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dimarzio Breed
 
http://www.dimarzio.com/pickups/humbuckers/high-power/breed-bridge
 
Kai sitä saa kunnon kitarakamat omistaa sentään !!
HeavyMachinery
31.10.2011 20:31:49 (muokattu 31.10.2011 20:32:11)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Plasmoista en tykännyt Nitroon ihastuin Teslat on edullisia ja mukavia siinnä mielessä kokeilla...
 
DiMarzion D-Sonic olisi oma valinta se ei ole koskaan pettänyt.
 
Pardy : "Varallisuus on vaan järjestelykysymys"
McNulty
31.10.2011 20:47:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rokkijumala 2.0: Mitä mikkejä kannattaisi lähteä metsästämään kun saundin tulisi olla iso, jykevä, ja tarpeeksi outputtia mättösäröön. Ja paljon middleä, mutta silti erottelevaa saundia olisi hyvä saada.
 
Niin siis, osittain sitä erottelevuutta saadaan nimenomaan sillä middlellä, eli keskialueella.
 
DiMarziolta suosittelen Super Distortionia. Se on kuuma ja vahva mikki.
http://www.dimarzio.com/pickups/humbuckers/high-power/super-distortion
 
Seymour Duncanilta hyvä vaihtoehto vois olla Duncan Custom tai miksei vaikka monesti unohdettu "uusi vaihtoehto" eli Alternative 8.
http://www.seymourduncan.com/produc … cker/medium-output/sh5_duncan_cust/
http://www.seymourduncan.com/produc … bucker/high-output/alternative_8_s/
 
Bare Knucklelta suosittelen lehmus-runkoiseen RG:hen HolyDiveria. Miulla on itselläni moinen leppärunkoisessa Charvelissa (mutta olen testannut myös Ibanezin S- ja RG-sarjaisessa sekä lehmusrunkoisessa Charvelissa)... se on mukavalla tavalla kuuma mikki, mutta kuulostaa silti hyvin luonnolliselta eikä lainkaan sellaiselta "överiksi" vedetyltä. Ei siis aja vahvaria liikaa ruvelle, vaan pysyy tarvittaessa puhtaanakin. Toimii myös pirun hyvin vanhemmassa hevissä ja rockissa... kuten nimestäkin voi päätellä. Suosittelen!
http://www.bareknucklepickups.co.uk … s&sub=contemporary&pickup=holydiver
 
If you ain't first, you're last!
Antroid
31.10.2011 20:50:08 (muokattu 31.10.2011 20:58:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Öää, mää ny mistään varmaan mitään tiedä, mutta mihin tarviit iso-outputtista mikkiä? Mättösäröä saa vaikka PAF:eilla jos muut kamat on kunnossa ja tietää mitä tekee. Ois hyvä tietää vähän tarkemmin sun muut kamat, ni pystyis paremmin suosittelemaan. Mun kokemuksen mukaan erittäin kuumat mikit menee usein tietyllä tavalla "tukkoon" hi-gain -vahvareiden kanssa. Vähemmän kuumilla mikeillä soundi pysyy munsta helpommin erottelevana. Gainia saa lisää vahvarista tai boosterista, mutta jos mikit on liian kuumat, et yllättäen saakaan enää käyttökelpoista cleania. Mä ajattelen mikkejä vähän niinkuin eq:na, tietyt mikit poimii tietyllä tavalla eri taajuuksia ja soundaa siten erilaisilta. Esim. mun setupissa ei ole toivottavaa, että mikki hönkisi aivan liikaa alapäätä, kun joudun nytkin leikkaamaan sitä eq:lla rankasti, ettei basisti peity. Saat hyvää korvaharjoitusta jos kuuntelet esim. www.bareknucklepickups.co.uk modern metal -soundiklipit kaikista contemporary-mikeistä ja black dog:eista. Eroja on aika paljonkin, imho.
 
Spike
31.10.2011 21:31:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Duncanin JB alnico-8 magneetilla... läskiä ja atakkia riittää.
 
Rokkijumala 2.0
31.10.2011 21:49:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antroid: Öää, mää ny mistään varmaan mitään tiedä, mutta mihin tarviit iso-outputtista mikkiä? Mättösäröä saa vaikka PAF:eilla jos muut kamat on kunnossa ja tietää mitä tekee. Ois hyvä tietää vähän tarkemmin sun muut kamat, ni pystyis paremmin suosittelemaan. Mun kokemuksen mukaan erittäin kuumat mikit menee usein tietyllä tavalla "tukkoon" hi-gain -vahvareiden kanssa. Vähemmän kuumilla mikeillä soundi pysyy munsta helpommin erottelevana. Gainia saa lisää vahvarista tai boosterista, mutta jos mikit on liian kuumat, et yllättäen saakaan enää käyttökelpoista cleania. Mä ajattelen mikkejä vähän niinkuin eq:na, tietyt mikit poimii tietyllä tavalla eri taajuuksia ja soundaa siten erilaisilta. Esim. mun setupissa ei ole toivottavaa, että mikki hönkisi aivan liikaa alapäätä, kun joudun nytkin leikkaamaan sitä eq:lla rankasti, ettei basisti peity. Saat hyvää korvaharjoitusta jos kuuntelet esim. www.bareknucklepickups.co.uk modern metal -soundiklipit kaikista contemporary-mikeistä ja black dog:eista. Eroja on aika paljonkin, imho.
 
Noh, tuskin mitään mielettömän suurta outputtia, siksi passiivia haenkin.Kuitenkin, että saa larpeeksi säröä jos tarvis (lue liikaa). Ja keskiääniä sen takia että niistä saa sen kunnon tummuuden saundiin.
 
Mandarax
31.10.2011 21:54:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lundgrenin M6. Middlekästä ja erottelevaa turpaanvetoa isolla Teellä.
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
Billsner
31.10.2011 21:55:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teslan Plasma 7 ja Kent Armstrongin Ultra Distortion ainakin potkivat ihan mukavasti trebleä. Nämä olen hyväksi havainnut ja omista Ibanezeista näitä löytyy.
 
Supreme General Of Evil
Rokkijumala 2.0
31.10.2011 22:02:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Billsner: Teslan Plasma 7 ja Kent Armstrongin Ultra Distortion ainakin potkivat ihan mukavasti trebleä. Nämä olen hyväksi havainnut ja omista Ibanezeista näitä löytyy.
 
Trebleä?! Sitä tuntuu olevan kaikissa mikeissä muutenkin ihan liikaa, ja kun haluaa tummaa metallisaundia, niin ei omaan korvaani käy ollenkaan. Eikös nuo plasma-seiskat ole aika halpoja? Voisi napata torilta sellaisen ja kokeilla jos saan hyvään hintaan.
 
Karhukoira74
31.10.2011 22:11:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ääni M6:lle...oikea jyrä...itellä on leppärunkoisessa RR:ssä ja kyllä potkii!
 
-So many assholes, so few bullets-
Billsner
31.10.2011 22:18:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rokkijumala 2.0: Trebleä?! Sitä tuntuu olevan kaikissa mikeissä muutenkin ihan liikaa, ja kun haluaa tummaa metallisaundia, niin ei omaan korvaani käy ollenkaan. Eikös nuo plasma-seiskat ole aika halpoja? Voisi napata torilta sellaisen ja kokeilla jos saan hyvään hintaan.
 
Ehkä vähän turhan lyhyesti kirjoitin. Siis korostavat enemmän middleä ja trebleä kuin alapäätä. Noista kahdesta ultra distortion on enemmän treblekäs kuin plasma7. Ulostuloa näissä molemmissa on todella paljon ja en kyllä suosittele jos meinaa hyviä cleaneja saada samalla mikillä.
 
Supreme General Of Evil
pekurides
01.11.2011 00:12:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Karhukoira74: Ääni M6:lle...oikea jyrä...itellä on leppärunkoisessa RR:ssä ja kyllä potkii!
 
Täältä myäs ääni M6:lle!
 
Onhan se tuplasti kalliimpi kuin perusdunkkanit ja dimarziot mutta aina vaan tulee takaisin ykköskeppiin vaikka mitä kokeillut välillä.
 
dimarzion d-sonic on aika jees myös.
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
Rokkijumala 2.0
01.11.2011 17:05:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähden kuitenkin varmaan metsästämään dimarzioita, kun muutkin mikit kepissä ovat dimarzioita. Millaiset mikit nuo evolutionit oikeen ovat? Sitten olisi kanssa nuo evo kakkoset. Mitä eroa niillä on. D-sonic ja the breedekin ovat muistaakseni tässä ketjussa mainittu. Olisiko niistä yhtään enempää tietoa?
 
McNulty
01.11.2011 17:38:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rokkijumala 2.0: Lähden kuitenkin varmaan metsästämään dimarzioita, kun muutkin mikit kepissä ovat dimarzioita. Millaiset mikit nuo evolutionit oikeen ovat? Sitten olisi kanssa nuo evo kakkoset. Mitä eroa niillä on. D-sonic ja the breedekin ovat muistaakseni tässä ketjussa mainittu. Olisiko niistä yhtään enempää tietoa?
 
Miun mielestäni DiMarzion Evolution on aika "mitäänsanomaton". Väritön, mauton, hajuton... Kyllähän se on ihan kivasti erotteleva ja selkeäsoundinen, mutta jotenkin tasapaksu tai "laboratoriomaisen kliininen". Ehkä se Vailla toimii muiden kikottimien kanssa hienosti, mutta miulla ei ainakaan 6-kielisissä toiminut.
 
If you ain't first, you're last!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti