Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Nauhojen kulumisen ilmoittaminen myydessä
1 2
Spiral
28.10.2011 14:28:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Useampaakin kitaraa torilla ihastelleena on tullut mieleen nauhojen kulumisen ilmoittamisen vaikeus.
Yleensä tästä saa, ja pystyy itsekin antamaan, vain hyvin epämääräisiä kuvauksia tyyliin "kyllä niillä vielä soittelee, ei oo haitannut", mikä ei kerro vielä oikein mitään.
 
Onko mnettiläisillä hyviä ehdotuksia miten nauhojen kuluminen tulisi ilmoittaa tarkemmin?
Kuvat toki kertoo paljon, erityisesti jos niissä on laitettu jotain refenressiä (vaikka viivotin) nauhan päälle, mutta tässäkin tulee vaikeuksia otelaudan kaarevuuden takia.
 
Numb
28.10.2011 14:29:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No se kuva tosiaan. Kyllä siitä kuluneisuudesta ihan riitävän tolkun saa kuvasta, kunhan soittimen omistaja malttaa tolkullisen kuvan ottaa.
 
I am the table. -James Hetfield
jaspiq
28.10.2011 14:37:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä ne tarkat kuvat juu antaa parhaimman tiedon nauhojen kunnosta mitä ilman paikan päälle tulemista voi tarjota.
 
"To err is human; to forgive is divine."
Juzo95
28.10.2011 17:05:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs tämä nauhojen kuluminen sitten niinkus on? Tottakai siinä soittaessa metallit hinkkaavat mutta kuluuko nauha tosiaan niin paljoa?
 
Virhe! Tyhmä tai liian ärsyttävä allekirjoitus.
Ziggy Bubba
28.10.2011 17:09:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juzo95: Mitäs tämä nauhojen kuluminen sitten niinkus on? Tottakai siinä soittaessa metallit hinkkaavat mutta kuluuko nauha tosiaan niin paljoa?
 
Kyllä niihin kuopat ajan mittaan tulee. Varsinkin jos on heikommasta materiaalista tehdyt nauhat. Aika paljon ja pitkään saa kyllä normisti ränkyttää ennen kuin tuolla on käytännön merkitystä.
 
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
Spiral
28.10.2011 17:17:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sikki-six: Kyllä niihin kuopat ajan mittaan tulee. Varsinkin jos on heikommasta materiaalista tehdyt nauhat. Aika paljon ja pitkään saa kyllä normisti ränkyttää ennen kuin tuolla on käytännön merkitystä.
 
Mulla on Schecteri ollu vasta viisi vuotta ja pääosin dropped D tai C virityksessä ja jotenkin se D (tai C) sointu tulee niin usein siitä rämpäytettyä että G-kielen toiseen nauhaan on kulunut ihan huomattava kuoppa.
Joskus kyllä ihmetellykkin kun on niin nopeasti kulunut.
 
balanced1
28.10.2011 17:22:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torilta löytyy nytkin "mint" kuntoisia stratoja, joissa on tosi kuluneet nauhat eikä myyjä niistä kerro kun kyselet kitaran kunnosta.
Nauharemppa on kallista lystiä ja esim vintage vermeissä kallis remppa jopa laskee soittimen arvoa, etenkin huonosti tehtynä.
Nimim: muutamia kertoja nauhat ovat kuluneet uralle välillä :myyjä->matkahuolto->ostaja.
 
jra
28.10.2011 17:33:28 (muokattu 28.10.2011 17:34:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juzo95: Mitäs tämä nauhojen kuluminen sitten niinkus on? Tottakai siinä soittaessa metallit hinkkaavat mutta kuluuko nauha tosiaan niin paljoa?
 
Kyllä nauhojen kuluminen on aivan normaalia, se kuinka nopeasti kuluvat sitten vaihtelee. Eniten kulumiseen varmaankin vaikuttaa soittomäärä ja nauhojen materiaali, sitten kielet, soittotyyli ja se minkä malliseksi nauhat on alunperin viimeistelty. Rosterinauhat taitavat olla ainoat joissa kulumista ei juurikaan tapahdu?
 
Jos kitaralla soitetaan päivittäin, niin kyllä nauhoissa näkyy jo vuodessa parissa kulumaa, ja riippuen siitä kuinka tarkka on, niin jonkinlainen hionta pitänee tehdä kerran viidessä vuodessa. Toisaalta itselläkin on paljon soitetut '73 akustinen ja toinen '85 -sähkäri, joista hioin nauhat vasta joskun '05 paikkeilla (olisi ollut kyllä tarpeen jo aikaisemmin).
 
Itse vaatisin tarkan kuvan ainakin 1.-3. nauhoilta ja toisen jostain 5.-7. nauhojen tienoilta, jos joutuisin kokielematta kitaran ostamaan. Eka nauhoille tulee yleensä terävämmät kuopat g- ja h-kielten kohdalle ja ylemmäs taas bendaamisen aiheuttamaa laajempaa kulumaa nauhan keskiosaan. Tarkassakin kuvassa on kuitenkin se ongelma että jos kuvaaja vain haluaa, niin pienellä kuvakulman säädöllä saa kuluneenkin nauhan näyttämään että se on ok.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
LaMotta
28.10.2011 17:49:42 (muokattu 28.10.2011 17:52:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juzo95: Mitäs tämä nauhojen kuluminen sitten niinkus on? Tottakai siinä soittaessa metallit hinkkaavat mutta kuluuko nauha tosiaan niin paljoa?
 
Tosson joitain esimerkkejä:
 
http://www.frets.com/FRETSPages/Mus … enSetup/Frets/FretsViews/worn05.jpg
 
http://ultimate-guitar-online.com/image-files/fretwear.jpg
 
Aiheeseen voisi todeta sen, että osa soittelijoista ei havaintojeni mukaan välttämättä oikeasti edes tiedä tällaisesta asiasta mitään.
 
"Hyvä ja halpa? Osta molemmat!"
blaekie
28.10.2011 18:11:01 (muokattu 28.10.2011 18:12:04)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Tosson joitain esimerkkejä:
 
http://www.frets.com/FRETSPages/Mus … enSetup/Frets/FretsViews/worn05.jpg

 
Heh, aika jännät :-) , tuossa ei ole juurikaan bendailtu. Ei nyt selvinnyt missä kohtaa nuo oli, mutta itsellä ainakin tulee sellaisia leveitä kuluneita kohtia nauhoihin ajan saatossa. Johtuu jatkuvasta pluusbendailusta, ja "vibrasta" :- )
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
Spiral
28.10.2011 18:13:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: osa soittelijoista ei havaintojeni mukaan välttämättä oikeasti edes tiedä tällaisesta asiasta mitään.
 
Tähän olen itsekin joskus törmännyt.
Kuitenkin aika iso juttu ostopäätöstä tehdessä, syistä joita balanced1 kertoikin.
 
jra
28.10.2011 18:32:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blaekie: Heh, aika jännät :-) , tuossa ei ole juurikaan bendailtu. Ei nyt selvinnyt missä kohtaa nuo oli, mutta itsellä ainakin tulee sellaisia leveitä kuluneita kohtia nauhoihin ajan saatossa. Johtuu jatkuvasta pluusbendailusta, ja "vibrasta" :- )
 
Nuo on varmaan eka nauhoilla joilta otetaan avoimia sointuja (tai muualla jos on säännöllisesti capo käytössä). Mulla oli juuri tuollaisia jyrkkiä kulumia kolmella eka nauhalla vanhassa Iban akustisessa, joka oli kait edellisessä elämässä ollut jonkun jesse-porukan komppiryhmällä (kanteen oli palanut tarran jäljiltä "Jeesus pelastaa" -teksti, joka on sittemmin himmennyt pois).
 
Äkkiä vilkaistuna esim. mylespaul.com:n forumilla oltiin sitä mieltä että esim. Dunlopin nauhat ovat aika pehmeitä, ja että täysnikkeliset kielet ovat hellemmät nauhoille kuin teräskielet.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Artist
28.10.2011 19:20:47 (muokattu 28.10.2011 21:53:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varsinkin jos soittaa paljon ja käyttää paksuja kieliä niin kyllähän ne nauhat kuluu.
 
Vaihtokuntoon kuluminen vie toki aikansa, epätasaisestihan ne kuluvat joten yleensä hionta silloin tällöin riittää pitkälle. Itselläni on varmaan kaikissa luutuissa eniten kuluneet nauhat 1-3 sekä 5-7 väleistä.
 
Se paljonko ketäkin nauhojen kuluminen haittaa on taas sen verran henkilökohtainen asia, että hieman vaikea sitä on ilmoittaa myydessä. Kuvat ovat toki jees, ja itsekin niitä olen välillä pyytänyt, mutta eipä sitä varmaksi näe ennen kuin kokeilee. Näkemyseroja sitten, kuinka pahasti kuluneet ovat. Tai lähinnä siis, kuinka kauan vielä riittävät ennen vaihtoa.
 
Flatwound kielet ovat muuten joidenkin lähteiden mukaan hellempiä nauhoille.
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
Jucciz
28.10.2011 20:01:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Artist: Flatwound kielet ovat muuten joidenkin lähteiden mukaan hellempiä nauhoille.
 
Takuulla, mutta niin on soundi ja soittotuntumakin ihan toinen.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
YarZoo
28.10.2011 20:09:04 (muokattu 28.10.2011 20:24:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, on se jännää kun saattaa olla 30 vuotta kitaroiden kanssa pelannut henkilö myyjäpuolella ja yllättyy muka aidosti kun nauhat ovatkin kuluneet remonttipisteeseen.
 
Mielestäni nauhat jotka ovat iskussaan ja joissa hiontakaan ei ole ajankohtainen eivät kaipaa ilmoitukseen mitään mainintaa, kaikki muut tapaukset kyllä. Tähän kuulunevat myöskin alkuperäisestä linjasta huomattavasti muokatut nauhanpäät, mikäli myyjä asian tietää.
 
Asian hallitseva myyjä tietää missäkohti otelautaa sijaitsee vähiten kulunut nauhaväli, musiikkityylistä huolimatta. Siitäpä saa oivan lähtömitan siihen kuluneimpaan kohtaan verrattaessa. Siitä voi heittää vaikka n. prosentteina vallitsevan tilanteen.
 
Kaikkia ostajiakaan asia ei kiinnosta, nauhat on kulutustavaraa varsinkin jos puhutaan vanhemmista tai arvosoittimista. 300 euron kitaraan 200 euron nauharemppa ilmoituksessa etukäteen mainitsemattomana on rikollista puuhaa.
 
Äkkiseltään saattaa tuntua että näilläkin palstoilla pyörii miljuunia uusia hahmoja soittimia kyselemässä, mutta varsinkin tietyn hintarajan ylittyessä se selkeiden tosiostajien kerma kapenee aika rajusti. Meinaan että luotettavan ja asioista mahdollisimman käytännössä ymmärrettävän toden kertoilevan myyjän maine ei ole haitaksi kamoja rahaksi muutettaessa.
 
Lisäys: Toki on myös ostajia joille asioita ei pysty niin rehellisesti ja selkeästi kertomaan, etteikö hinnanalennusta ja kompensaatiota oltaisi vaatimassa!
 
S.N.A.F.U
Spiral
28.10.2011 21:14:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

YarZoo: 300 euron kitaraan 200 euron nauharemppa ilmoituksessa etukäteen mainitsemattomana on rikollista puuhaa.
 
Joo, ongelma on yleensä nämä halvat ja keskihintaiset kitarat, niitä kun saattaisi ostaa kokeilemattakin. Kalliimpia (yli tonnin) varmaan aika harva ostaa kokeilematta muutenkaan.
 
Tympee Huttunen
28.10.2011 21:19:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei niitä kaikkia nauhoja tarvitse vaihdattaa kerralla. Joku kolmen nauhan vaihtokeikka voi olla yllättävänkin halpaa huvia.
Void
28.10.2011 21:24:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää on kyllä vaikea kysymys myyjille. Useimmiten vastaus on "iha ok, hyvä kunto". Totuus sitten valitettavan usein toinen testatessa tai kuvien perusteella.
 
Etäkaupalla oon yhen luutun ostanut, jossa nauhat oli melko luokattomassa kunnossa. Tosin hintakin oli erittäin halpa, mutta olisi siitä voinut mainita varsinkin kun asiasta kysyin. Kuvia ei tietty siitä kohtaa ollut.
 
War... war never changes.
blaekie
28.10.2011 21:41:43 (muokattu 28.10.2011 21:42:06)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän niinkun putkiremonttia vailla olevan vanhan kämpän osto/myynti , tarttis ottaa hinnassa huomioon, tavalla tai toisella.
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
markus16
28.10.2011 22:13:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blaekie: Vähän niinkun putkiremonttia vailla olevan vanhan kämpän osto/myynti , tarttis ottaa hinnassa huomioon, tavalla tai toisella.
 
Miksei asuntoilmoituksissa koskaan lue "putkissa reilusti hönkää jäljellä"?
 
Old school? New school? Shit! I didn't even go to school.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti