Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kumpi kitara? jelppi
1 2
japekitara
22.10.2011 18:23:13 (muokattu 28.10.2011 13:18:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitara päätetty:
 
CORT X-2 BKS
 
Jucciz
22.10.2011 19:00:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseessä on kaksi täysin eri soitinta: kuusikielinen ja seitsemänkielinen kitara. Veikkaan, että jos et itse tiedä, kumpaa olet vailla, unohda ainakin tässä vaiheessa seiskat ihan suosiolla - ellei siis suurin osa soittamastasi musiikista ole seiskakielisille kitaroille tehtyä. Jotenkin on semmoinen kutina, että ei ole.
 
Kumpikaan noista ei ole erityisen laadukas soitin, mutta jos budjetti on tiukka, ei varmaan muukaan auta. Katsastaisin kyllä ehdottomasti käytettyjen markkinat: saisit edes vähän enemmän vastinetta rahoillesi. Muusikoiden.net:in tori on oiva paikka tähän.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
antnis
22.10.2011 19:10:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=569124
 
Ollaan nyt rehellisiä. Ei metallimusiikki pyri koskettamaan kuulijoitaan älyn kautta. Klassinen usein pyrkii. Ja avantgarde jazz myös. -Pirkka@hifiharrastajat.org
jra
22.10.2011 19:10:16 (muokattu 22.10.2011 19:17:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa hintaluokassa itse ottaisin sen missä on vähiten liikkuvia osia ja jonka malli/väri miellyttää eniten. Loppu on sitten tuurista kiinni, eli millainen yksilö sattuu postissa tulemaan. Esim. joku tuossa hintaluokassa oleva simppeli tele-kopio saattaa hyvällä tuurilla olla täysin käyttökelpoinen soittopeli, kun taas monimutkaisemmassa ratkaisussa (floikka ym.) on jouduttu säästämään vieläkin enemmän niistä olennaisesti laatuun vaikuttavista ominaisuuksista (materiaalit, työ).
 
Metalliritsoissakin varmaankin löytyy yksinkertaisuudessaan telen luokkaa olevia, joissa vähät rahat on laitettu olennaiseen (esim. Ibanezin, Yamahan kiinteätallaiset humpparikitarat +200€ hintaluokassa). Käytetty on tietysti aina se vaihtoehto jossa saa pykälää paremman kitaran huonomman uuden hinnalla, mutta vaatii vaivannäköä, osaamista ja tuuriakin että osuu se hyvä tai paras vaihtoehto kohdalle.
 
E: Siinähän se on yllä.
 
E2: Ja kannattaa muistaa että kaikki halvat (ja kalliimmatkin) kitarat ovat uutena säädetty enemmän tai vähemmän sinnepäin. Lähes aina satula on soitettavuuden ja vireisyyden kannalta liian korkea, kielten korkeus ja hienovire vaatii säätämistä jne. Kunnolla säädettynä halpakin kitara saattaa olla aloittelijalle aivan käypäinen peli. Jos säädöt ovat pielessä ei se vähän kalliimpikaan innosta soittamaan.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Viking
23.10.2011 03:02:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kumpikaan.. Joku peruskattaus alkuun... esim.
http://www.topsound.fi/dean-vendetta-xmt-tb-top-hinta.html
http://www.topsound.fi/vox-mini-3.html
Noilla pääset ainakin hyvin alkuun, molemmat kelvollisia merkkituotteita.
Lisäksi vähän tarvikkeita joita tarvitset.... (piuhaa, joku erillinen viritysmittari jne.)
 
Muusikoiden.netin lukija
Tawsky
23.10.2011 10:45:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta suoraan joku aikuisten kitara kuten telecaster.
 
"Odotin sellaista Tony Halmeen näköistä kaveria sieltä ilmaantuvaksi, joten shokki oli kova kun mielikuvat romahti." -DM
Laulava Kylätohtori
23.10.2011 11:23:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi 7-kielinen? Mitä järkeä kyseisessä soittimessa edes on? En ole ikinä tajunnut näitä 7 tai 8 kielisiä kitaroita...
 
Suosittelisin myös jotain hyväkuntoista käytettyä. Jos löytää hyvin pidetyn, niin todennäköisemmin se käytetty on hyvä kuin uusi halpiskitara...
 
Decadetroll
23.10.2011 11:40:22 (muokattu 23.10.2011 11:43:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi 7-kielinen? Mitä järkeä kyseisessä soittimessa edes on? En ole ikinä tajunnut näitä 7 tai 8 kielisiä kitaroita...
 
Suosittelisin myös jotain hyväkuntoista käytettyä. Jos löytää hyvin pidetyn, niin todennäköisemmin se käytetty on hyvä kuin uusi halpiskitara...

 
Samaa järkeä kuin vaikkapa 6-kielisessä kitarassa, 12-kielisessä mandoliinissa, 5-kielisessä bassossa, rytmimunassa, triangelissa.... jne. Eli jos sinä et sitä osaa soittaa, tai halua edes yrittää, niin ei se tarkoita sitä, etteikö sille seitsemännelle kielelle joku muu löytäisi järkevää käyttöä.
 
laitetaan nyt vielä pakollinen hymiö loppuun ettei mene palkokasveja kenellekkään mihinkään ruumiinaukkoon.
 
:)
 
"ja by the way! tähdennän, että kyllä kyllä nukun alasti jos joku sitä miettii? mutta toivon, että kukaan ei menetä yö uniaan sen asian suhteen, mutta jos kuitenkin luulet, että olet mahdollisesti menettämässä unesi, niin laita "privana" viestiä." -Rijkar
Vetehinen
23.10.2011 13:20:56 (muokattu 23.10.2011 13:23:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meinasin vastata tähän mutta mietin että viitsinkö. Seiska on hyvä valinta ekaksi kitaraksi. Jos myöhemmin ei enää napostele, niin kyllä kuutosta oppii soittamaan myös. Tosin Harley Benton seiska ei välttämättä ole paras valinta. Toki nekin ovat yksilöitä, joten tuurilla voi osua kohdalle kohtuullinenkin soitettava semisoitin. Kiinteä seiska, esim. RG7321 käytettynä (300 euron hujakoilla) olisi takuuvarmasti parempi valinta.
 
One man's trash is another man's treasure.
Jucciz
23.10.2011 19:35:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

beliel: Seiska on hyvä valinta ekaksi kitaraksi.
 
Tähän on pakko sanoa, että ei ole. Ei, vaikka itkua vääntäisi. Miksi tehdä asioista yhtään sen monimutkaisempia varsinkaan aloittelijalle, kun kuitenkin 99 prosenttia maailman kitaramusiikista on tehty kuusikielistä kitaralla soitettavaksi?
 
En jaksa alkaa edes listaamaan kaikkia mahdollisia ongelmakohtia, mutta tässäpä edes muutama, ihan kertauksen vuoksi:
- Otelautakäden peukalolla bassoäänten ottaminen tietyissä sointukäännöksissä vaikeutuu olennaisesti, jos haluaa soittaa kuusikielisen kitaran biisejä: on työlästä tai jopa mahdotonta onkia bassosäveliä peukalolla E-kieleltä kun H-kieli on siinä edessä.
- Otelauta on leveämpi, mikä saattaa aiheuttaa varsinkin aloittajalle ongelmia - ongelma korostuu lyhytsormisilla kavereilla.
- Soittimen "anatomian" visuaalinen hahmottaminen: normaalivireisessä kuusikielisessä kitarassa paksuin ja soittajan silmiä lähinnä oleva kieli on E, seiskakielisessä se tulee vasta toisena. Tämän muistaminen ja sisäistäminen voi olla hankalaa. Tämä ei toki ole ongelma, jos aikoo pysytellä loppuikänsä seiskoissa.
- Seitsemäs kieli on yksi kieli lisää vaimennettavaksi silloin kun sitä ei tarvita (todennäköisesti suurimman osan ajasta) - ei ollenkaan hyvä juttu aloittelijalle, jolla on täysi työ pitää kuusikielisenkin kitaran kielet vaimennettuina kun niitä ei tarvita.
- Aloittelevan ja vaikkapa paljolti hevimusiikista innostuneen kitaristin osumatarkkuus yhdistettynä vaikkapa Metallican tai Iron Maidenin soittamiseen saattaa myös tuottaa ongelmia, koska paksun E-kielen sahaamisessa (jota on paljon!) joutuu koko ajan varomaan yhtä ylimääräistä kieltä siinä edessä.
- Seiskakieliselle joutuu ostamaan kalliimpia kielisettejä tai kasaamaan setin irtokielistä - joka tapauksessa työläämpää ja kalliimpaa.
 
Osa yllä mainituista seikoista on enemmän, osa vähemmän merkityksellisiä - riippuu ihan soittajasta. Joka tapauksessa ne johtavat siihen lopputulokseen, että seiskakielinen kitara ei todellakaan ole hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi ja ainoaksi kitaraksi aloittelevalle soittajalle ELLEI ole tarkoitus soittaa nimenomaan kitaramusiikkia, joka tuon seitsemännen kielen vaatii. Silloinhan se onkin puolestaan pakkohankinta.
 
Plussapuoliakin seiskakielisessä luonnollisesti on:
- Mahdollisuus käyttää sointuotteita, jotka eivät kuusikielisellä kitaralla yksinkertaisesti onnistu. Näiden tarpeellisuus aloittelijalle tosin panee mietityttämään.
- Mahdollisuus soittaa tiettyjä juttuja hieman eri asemista - tämäkään ei ehkä ole aloittelevan soittajan todo-listalla kauhean korkealla: kunhan nyt saisi soitettua kappaleet edes niinkuin suurin osa ne soittaa.
- Sointumelodiasoolokappaleista voi saadan pelkällä seiskakielisellä kitaralla jokseenkin kitara+basso -yhdistelmän kuuloisia. Onnistuessaan lopputulos palkitsee, mutta ei tämäkään ihan aloittelijan heiniä valitettavasti ole.
- Tarjolla on viisi säveltä normaalivireisen kitaran äänialan alapuolella. Joku saattaa tarvita, moni ei tarvitse.
 
Selvää on, että seiskakielinen on enemmän erikoiskitara kuin yleiskitara. Väittämät tyyliin "seiskakielinen on ihan sama asia kuin kuusikielinen, mutta tarjolla on yksi kieli enemmän - ihan yhtä helppo ja ainoastaan monipuolisempi soitin" kannattaa jättää omaan arvoonsa. Rakenteellisesti asia on kyllä näin - vaan soitannollisesti ei todellakaan.
 
Kehoitan aloittajaa miettimään, minkä verran esimerkiksi nuo mainitut seikat painavat vaakakupissa ja minkälaista musiikkia pääasiassa on aikomus ruveta soittamaan.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Vetehinen
23.10.2011 20:06:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä pointteja kirjasit Jucciz, eikä itkua tarvinnut vääntää kun kirjoititkin että joissakin tapauksissa seiska on ainoa vaihtoehto. Ei tarvi vääntää yhtään kun senkin jo kirjoitit.
 
Se on sukuvika jos suksi ei luista.
 
One man's trash is another man's treasure.
japekitara
23.10.2011 20:31:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei Heeeeeeeeeiiiiiiiii!!!!!!!!!!
 
Noni eli tarkotus olis ostaa toinen kitara joka olis joku hevi kitara josta sais aika raskaan soundin mutta haluttaessa enemmän rock soundin kuten esim: Angus Yangilla tai Slashilla.
 
Eli olisko kuitenkin kaikkein järkevin ostaa joku normaali 24 nauhanen kitara
ja ostaa sitten joskus 7 kielinen kitara jo sitä nyt tarvii
 
On tosin myös kolmaskin vaihtoehto joka on Les Paul mutta niihin kunnon leps sauleihin ei oo varaa, koska mun hinta haarukka on n150-200 euroo
 
PS: En tarvi mitää muuta kamaa kun kitaran ja kantolaukun koska omistan jo kaiken muun tarpeellisen mukaan lukien wahwah pedaali ja ZOOMin multiefektipedaalin.
 
japekitara
23.10.2011 20:36:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuis muuten tää Les pauli:
 
http://www.topsound.fi/epiphone-les-paul-100-hcs.html
 
Mikäs muuten on piltti kaula koska mulle se on ihan uus nimi tiän kyllä pulttikaulan
tai sitten siinä sattuu oleen pieni kirjotus virhe.
 
ReBeat
23.10.2011 20:38:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

japekitara: Noni eli tarkotus olis ostaa toinen kitara joka olis joku hevi kitara josta sais aika raskaan soundin mutta haluttaessa enemmän rock soundin kuten esim: Angus Yangilla tai Slashilla.
 
90% soundin heviydestä syntyy vahvistimessa, jos on syntyäkseen.
 
japekitara
23.10.2011 20:39:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viking: Ei kumpikaan.. Joku peruskattaus alkuun... esim.
http://www.topsound.fi/dean-vendetta-xmt-tb-top-hinta.html
http://www.topsound.fi/vox-mini-3.html
Noilla pääset ainakin hyvin alkuun, molemmat kelvollisia merkkituotteita.
Lisäksi vähän tarvikkeita joita tarvitset.... (piuhaa, joku erillinen viritysmittari jne.)

 
Kiitos kitara linkistä annoit hyvän vaihtoehdon. Saat oikein hymiön:

XD
 
japekitara
23.10.2011 20:42:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: 90% soundin heviydestä syntyy vahvistimessa, jos on syntyäkseen.
 
Otin sen huomiioon vasta jälkikäteen mun kitaran heiviydestä 89% johtuu Zoomin multiefektipedaalista.
 
Jucciz
23.10.2011 23:23:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

japekitara: joku hevi kitara josta sais aika raskaan soundin mutta haluttaessa enemmän rock soundin kuten esim: Angus Yangilla tai Slashilla
 
Kuulostaa, että tarvitset Les Paulin tai SG:n, mutta Les Paul ois noista kahdesta mun valinta. Sillä kyllä soittaa myös Angukset hienosti (vaikka SG-mies itse onkin) - ja on ehkä kuitenkin noista kahdesta selkeesti se rokkikitaroiden kuningas. Toisaalta myös jotkut metallimiehet käyttävät Les Paulia menestyksellä, joten tuskin sillä pahasti voi mennä vikaan.
 
Eli olisko kuitenkin kaikkein järkevin ostaa joku normaali 24 nauhanen kitara
ja ostaa sitten joskus 7 kielinen kitara jo sitä nyt tarvii

 
Väittäisin, että 24 nauhaa ei ole tarpeen. Les Paulissa ja SG:ssä on 22 nauhaa ja hyvin tuntuisi rokki soivan Slashillä ja Anguksella. Käytettynä saa ainakin Epiphonen Les Pauleja tuohon mainitsemaasi hintaan. Kyllä niillä taittuu sekä rokki että raskaampi osasto: esim. mikki- ja vahvistinvalinnoilla voi vaikuttaa tähän rutkasti.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
PJS
23.10.2011 23:27:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Kuulostaa, että tarvitset Les Paulin tai SG:n, mutta Les Paul ois noista kahdesta mun valinta. Sillä kyllä soittaa myös Angukset hienosti (vaikka SG-mies itse onkin) - ja on ehkä kuitenkin noista kahdesta selkeesti se rokkikitaroiden kuningas. Toisaalta myös jotkut metallimiehet käyttävät Les Paulia menestyksellä, joten tuskin sillä pahasti voi mennä vikaan.
 

 
Väittäisin, että 24 nauhaa ei ole tarpeen. Les Paulissa ja SG:ssä on 22 nauhaa ja hyvin tuntuisi rokki soivan Slashillä ja Anguksella. Käytettynä saa ainakin Epiphonen Les Pauleja tuohon mainitsemaasi hintaan. Kyllä niillä taittuu sekä rokki että raskaampi osasto: esim. mikki- ja vahvistinvalinnoilla voi vaikuttaa tähän rutkasti.

 
Mä olisin lähteny just SG:llä liikenteeseen itse. Mun mielestä se on selkeästi enemmän rock.
 
Peace!
Jucciz
23.10.2011 23:37:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Mä olisin lähteny just SG:llä liikenteeseen itse. Mun mielestä se on selkeästi enemmän rock.
 
Mut vähemmän niitä silti kaiken kaikkiaan näkee rock- tai missään bändeissä kuin LP:itä - jos multa kysytään, syykin on selvä. ;)
 
Okei, molemmilla kyllä voi soittaa rockmusiikkia hienosti, vähän eri tyylisiä vain.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
ruikku20
23.10.2011 23:51:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos siis pelkkä kitara riittää niin tässä ois mun mielestä jonkulainen hevikeppi sun vaatimuksiin:http://www.thomann.de/fi/schecter_sgr_by_schecter_c_1_blue.htm
24 nauhaa.Ei kelluvaa tallaa,koska se ei näissä halvemmissa skitoissa kovin häävi yleensä ole.T-kaupasta voi myös katella ton hintaluokan iboja tosin niissä on kyllä tuhnut mikit mikä nyt ei tässä hintaluokassa ihme ole ja FAT10 talla,joka ei välttämättä ole se maailman paras,mutta ainahan sen voi blokata.
Tossa ois sitte torilta tommonen:http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=555417
Uutena T-kaupassa semmonen 330e ja risat,huonona puolena floikka.
Älä nyt ainakaan noita benttoneita osta kyllä tuolla rahalla jo jotain vähän laadukkaampaa saa varsinkin käytettynä.
 
Pistän vielä muutaman ehotuksen tähän alle:
http://www.thomann.de/fi/ibanez_grg150dxbkn.htm
http://www.thomann.de/fi/yamaha_pacifica_112_ovs.htm Pacificat on hyviä tässä hintaluokassa,mutta en tiiä miten hevimiehelle kelpaa.
http://www.thomann.de/fi/cort_x2_guitar.htm Joku cortti ei oo tiellä kokemusta,mutta voithan katella ja vähä kysellä onko muilla ihmisillä kokemuksia.
 
Luulisin,että ehdottamani kitarat nuo harley benttonit voittaa.Kiitos!
 
Guitar playing is my life.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti