Muusikoiden.net
25.04.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: patchkaapeli efektiloopissa
1
Toums
17.10.2011 12:06:27
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä haulla ei löytyny oikee mittää järkevää vastausta miten pätsikaapeli vaikuttais vahvistimen efektiloopissa.
 
Osaisiko joku selittää tämän, miksi jotku laittavat efektilooppiinsa patchkaapelin?
 
Tuoko saundillisesti mitään eroa?
 
Ilmeisesti looppejakin on vähän erillaisia, joissain on potikka jolla voi säätää paljonko efektilooppia sekoitetaan saundiin.
 
Jostain olen myös joskus lukenut että loopista tulisi vähän virtaakin? Elikkä onko vaaraa että kaapeli saattaisi vahingoittua/sen läpi menisi virtaa päättärille?
 
Joo saatana.
LesPaul70
17.10.2011 12:17:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Virtaa ja virtaa, virtaa se on piensignaalikin. Sellaisella kaapelilla jossa ei mene virtaa ollenkaan ei taida kitarakäytössä kovin paljon tehdä.
 
Patch-kaapelilla efektilenkissä joko tekee paljon tai ei juuri mitään, riippuen siitä, miten efektilenkki on toteutettu. Jotkut vahvistinmallit (esim. Mesa Boogien) eivät välttämättä wörki oikein, jos efektilenkki tyhjänä.
 
Mikä biisi? http://muusikoiden.net/dyn/users/83923.jpg
Jos tunnistat, laita pikaviesti!
Wespa
17.10.2011 13:08:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sarjalooppiin on ihan hyvä laittaa varmuuden vuoksi jotain, vaikka sitten se pelkkä lyhyt piuha, eipähän ala ihmeellisesti pätkimään kesken kaiken. Ihan sama onko vahvistin merkiltään Marshall, Hughes & Kettner vai Budda, kaikki ovat ennemmin tai myöhemmin alkaneet pätkimään jos looppia käyttää ja sitten joku kerta sinne ei laitakaan mitään. Huonoja liittimiä kun karvat eivät palaudu, sano.
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
Murgo
17.10.2011 16:51:13 (muokattu 17.10.2011 16:52:22)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Sarjalooppiin on ihan hyvä laittaa varmuuden vuoksi jotain, vaikka sitten se pelkkä lyhyt piuha, eipähän ala ihmeellisesti pätkimään kesken kaiken. Ihan sama onko vahvistin merkiltään Marshall, Hughes & Kettner vai Budda, kaikki ovat ennemmin tai myöhemmin alkaneet pätkimään jos looppia käyttää ja sitten joku kerta sinne ei laitakaan mitään. Huonoja liittimiä kun karvat eivät palaudu, sano.
 
Tämä lienee juuri se syy miksi joillain on se kaapeli efektilenkissä, juuri viime keikalla keväällä (joo, meillä on keikkoja aika harvakseltaan :) kitaristimme vahvistin ei yllättäen soundchekkiä aloitettaessa sanonutkaan mitään, ensimmäiseksi epäilys tietenkin kohdistui efektiläjään ja piuhoihin mutta kun kitaran kytkeminen suoraan inputtiin taatusti ehjällä varakaapelilla antoi edelleen tulokseksi hiljaisuutta eikä sulakkeistakaan löytynyt vikaa tuli mieleeni tämä mahdollisuus, kaverilla kun oli treenikämpällä ollut efektilenkissä wahi jota hän ei kuitenkaan keikalla käyttänyt.
 
Laitoin sitten 15 kokeeksi sentin patchkaapelin efektilenkkiin ja kas, ääni palasi ja keikka saatiin soitettua. Ko. nuppiin on uudet efektilenkin liittimet hankittuna, tarkoitus avata laite ja tutkia saako ne putsaamalla toimimaan luotettavasti vai pitääkö uusia mutta eipä ole vielä ehtinyt ruveta hommaan.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
imppa86
17.10.2011 23:14:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Isot pojat kertoo että kun sinne looppiin laittaa oikein kalliin kaapelin nii soundi paranee huomattavasti. Tietysti mitä kalliimpi, sen parempi soundi.
 
kimurantti1
17.10.2011 23:46:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wespa: Ihan sama onko vahvistin merkiltään Marshall, Hughes & Kettner vai Budda, kaikki ovat ennemmin tai myöhemmin alkaneet pätkimään--
 
Kumma juttu. Monet raportoi näistä, mutta mulla ei ole yksikään vahvistin tehnyt tota, ei Mesa, Cornford, VHT, Laney jne.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti