Muusikoiden.net
22.01.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mistä hyvä nuppi ja kaappi halvalla?
1 2 3 4 5 6
s8na
19.10.2011 11:02:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä ton satavattisuuden joskus ymmärtää, niissä on vaan sitä baallssia enemmän. Usein kyllä 50 watilla pääsee lähes samaan kun vähän valkkaa minkä vehkeen hommaa. Tässä touhussa sit kyllä euroja sulaa.
 
Kannattaa kyllä harkita putkikoneista 20-50 W toosia, kun niissä möykkä rittää "mihin vaan".
 
Jucciz
19.10.2011 15:06:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeszse: Mitä sä teet tällä läjällä? http://muusikoiden.net/dyn/users/92120.jpg
 
No tietty soitan kaikilla yhtä aikaa. Täysillä. Osapuilleen 550 wattia yhteensä.
 
Mitä kuvittelit?
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Nacher
19.10.2011 16:11:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän se musatyylikin vaikuta siihen, paljonko tehoa vaaditaan. Itse omaan edelleen sen asenteen, että treeniksellä on oltava 100w mörssäri vähintään halfstackin kautta tai olo tuntuu alastomalta. Myönnettäköön, että meillä on hitusen äänekäs bändi, mutta tosiaan 50W Orange Rockerverbiä kun käytin varanuppina tuolla pari viikkoa, niin piti oikeasti pyytää muita hiljentämään soittoaan, sillä en volumet tapissakaan kuullut tuosta Orangesta melkein mitään. Tuossa ENGL SE:ssä kyllä riittää hönkä ihan ok 50W moodissakin, mutta en ole tähän päivään mennessä keksinyt mitään syytä sitä moodia käyttää, kun 100W vain potkii paljon miehekkäämmin ja ääni pysyy selkeämpänä. Mutta joo, eipä meidän tyylissä mitään likaista päätesäröpörinää haetakaan.
 
yanera
19.10.2011 16:38:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei pidä olla putkivahvistin, nii.
 
Suosittelen settiä MG Marshall 100hdfx + kaappi saa käytettynä ihan edullisesti.
 
Vaikka olenkin putkimiehiä, niin voisin itsekkin ostaa 2.peliksi tuollaisen. Olen joskus omistanut kyseisen setin, oli ihan ok.
 
Toiset menee toiset tulee, mutta minä tärisen.
Ziggy Bubba
19.10.2011 16:57:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nacher:Myönnettäköön, että meillä on hitusen äänekäs bändi, mutta tosiaan 50W Orange Rockerverbiä kun käytin varanuppina tuolla pari viikkoa, niin piti oikeasti pyytää muita hiljentämään soittoaan, sillä en volumet tapissakaan kuullut tuosta Orangesta melkein mitään.
 
Mä oon soittanut tota vahvaria yleensä volat noin klo 13 tai vähän päälle, säröt ehkä samoilla nurkilla. Bändissä on basisti, toinen kitaristi ja kovakätinen rumpali, mutta silti kuului.
 
Keskialuetta tosin tykkään tolla boostata ja bassoa leikata, se saattaa vaikuttaa erottuvuuteen muun möykän seasta. V30:t elementit auttanee tossa kohtaa myös... Jollain H&K:n halpis halfstäkillä vedin yhen keikan ja volyymiä sai laittaa aivan eri tavalla.
 
Liian lujaa kun soittaa porukalla, niin kukaan ei saa lopulta mitään selvää mistään. Jotenkin tuntuu, että treenisten akustiikkakin alkaa eri tavalla mössätä soundia kun tosissaan tuutataan.
 
Mutta ei siinä, toiset ehkä tosiaan tarttee isomman höngän...
 
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
Snapo
19.10.2011 18:24:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Menee offarin puolelle niin että lumi pöllyää mutta: Tuohon äänenvoimakkuuteen kun vaikuttaa juurikin mainitsemasi elementit, vahvistimen sijoittelu, treenikämpän koko yms..
 
Sekös se bändihommassa on parasta kun rumpali hakkaa kuin raivoava apina ja totta kai muutkin vääntää potikasta että "NYT LÄHTEE SAATANA!". Lopputulos on mitä on..
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
Jaava
19.10.2011 23:52:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Snapo: Menee offarin puolelle niin että lumi pöllyää mutta: Tuohon äänenvoimakkuuteen kun vaikuttaa juurikin mainitsemasi elementit, vahvistimen sijoittelu, treenikämpän koko yms..
 
Sekös se bändihommassa on parasta kun rumpali hakkaa kuin raivoava apina ja totta kai muutkin vääntää potikasta että "NYT LÄHTEE SAATANA!". Lopputulos on mitä on..

 
Livenä varsinkin. Aloitteleva rumpali avautuu miksaajalle siitä, miten ei soundaa hyvältä, jos ei lyö lujaa. Miksaaja sitten hoitaa homman omalla tavallaan ja lähtee kahville, kun ei sille kuitenkaan ole mitään tehtävissä.
 
Silloin ymmärsin, että kansan suurin riemu on saada huutaa yhdessä eikä ole paljon väliä sillä, minkä vuoksi huudetaan, vaan huutaessaan muiden kanssa jokainen tuntee itsensä väkeväksi ja asian, jonka vuoksi huutaa, ainoaksi oikeaksi asiaksi. - M. Waltari
Nacher
20.10.2011 12:35:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tosiaan tuota Rockerverbiä testattua aluksi ENGL standardikaapin kanssa, ja sen läpi sitä ei oikein saanut kuulumaan millään. Ero oli kyllä huomattava kun myöhemmin alle lyötiin H&K V30 customkaappi. Ei sitä volumea sen jälkeenkään liikaa ollut, mutta huomattavasti paremmin kuului. Taisin tosin EQ:ttaa sen Orangen mallia bass 2, middle 10, treble 10 ;). Mutta silti, joskus täällä oli siitä(kin) keskustelua, että mihin kukaan tarvitsisi 100w versiota tuosta Orangesta kun 50w riittää aina ja kaikessa. Tuon kokemuksen perusteella kyllä tasan ottaisin sen 100w version, jos nyt olisin nuppia ostamassa.
 
Mitä tuohon melutasoon tulee, niin rumpali kieltämättä on sellainen sahanpurun ja katkenneiden kapuloiden keskellä paukuttava KingKong, ja muilla volume sen mukainen. Kiloset PA:tkin välkyttelevät clippivaloa iloisesti laulajalle. Kuitenkin soundit toimivat tuolla kovalla volumella ihmeellisen hyvin. Mikään ei kierrä hallitsemattomasti ja soundi pysyy kontrollissa sekä kaikki kuuluu hyvin ja selkeästi. Jossain betoniluukussa tuo ei onnistuisi, mutta tuo on sellainen kevytrakenteinen pääosin puusta kasailtu kompleksi ja treenikämppä itsessään täynnä kaikkea ääntä syövää roinaa.
 
s8na
20.10.2011 13:17:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nacher: Tuli tosiaan tuota Rockerverbiä testattua aluksi ENGL standardikaapin kanssa, ja sen läpi sitä ei oikein saanut kuulumaan millään. Ero oli kyllä huomattava kun myöhemmin alle lyötiin H&K V30 customkaappi. Ei sitä volumea sen jälkeenkään liikaa ollut, mutta huomattavasti paremmin kuului. Taisin tosin EQ:ttaa sen Orangen mallia bass 2, middle 10, treble 10 ;). Mutta silti, joskus täällä oli siitä(kin) keskustelua, että mihin kukaan tarvitsisi 100w versiota tuosta Orangesta kun 50w riittää aina ja kaikessa. Tuon kokemuksen perusteella kyllä tasan ottaisin sen 100w version, jos nyt olisin nuppia ostamassa.
 
Rockerverbissä on middle aika matala ja epäilen että noilla säädöillä se on aika tumppua tuutannu. V30 on passeli kajari kun se tuo niitä ylämiddlejä peliin. Itellä on MKII ja treenit menee vola klo 11, gain 2, EQ suunnilleen keskellä, tosin joskus bassoa pienentelen. Kaappi PPC212 V30:sillä.
 
Kyllä voin hyvin uskoa että tosta vola loppuu kesken joissain tilanteissa. Itellä ei tosin ole ollut tällaista tilannetta. Toi MKII on syöny eri putket joten voihan se olla et tehot ei oo ihan verrattavissa.
 
Jusutsu1234
20.10.2011 21:08:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaapas nyt onko yksikään näistä 2x12 compoista hyvä?
 
Marshall MG102FX http://www.thomann.de/fi/marshall_mg102fx.htm
 
Vox VT100 http://www.thomann.de/fi/vox_vt100.htm
 
Fender FM212R http://www.thomann.de/fi/fender_fm212r_egitarrencombo.htm
 
Snapo
20.10.2011 21:11:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Frontman ja MG ovat ainakin aivan persiistä. Valvetronix on taattua mallinnettua laatua.
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
Jusutsu1234
20.10.2011 21:42:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli olisiko tuo Vox kannattava ostos?
 
trih
20.10.2011 21:53:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän täytyy muistuttaa että nykyinen MG on eri peli kuin aiempi (nykyinen on 4. versio, eli tarinaa riittää vanhoista vuosien ajalta ja kaikki puhuu samasta mallista) versio. Kaikki haukkuu MG-sarjaa mutta kuka on oikeasti kokeillut uutta mallia vanhoihin verrattuna...
 
Kuvitelkaa tähän autovertailu : ).
 
MG sentään on säröiltään analoginen.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
naavanka_
20.10.2011 22:09:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

trih: Tähän täytyy muistuttaa että nykyinen MG on eri peli kuin aiempi (nykyinen on 4. versio, eli tarinaa riittää vanhoista vuosien ajalta ja kaikki puhuu samasta mallista) versio. Kaikki haukkuu MG-sarjaa mutta kuka on oikeasti kokeillut uutta mallia vanhoihin verrattuna...
 
Kuvitelkaa tähän autovertailu : ).
 
MG sentään on säröiltään analoginen.

 
Mulla toimii olkkarissa vanhempi Mg15 varsin hyvin :)
 
Ziggy Bubba
20.10.2011 22:16:51 (muokattu 20.10.2011 22:19:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jusutsu1234: Eli olisiko tuo Vox kannattava ostos?
 
Ei se kyllä raskaammassa juttussa paljoa "potki", vähän semmosia löysänmoisia ovat säröltään. Pikkusäröt ja puhtaat on jo parempia, mutta musta noista on aika jo pikkasen ajanut ohi. Soundi on isolla volalla tosi kompressoitunut - ihan eri kuin putkareissa.
 
Mun korvaan toi teknologia toimii paremmin himavolyymeillä, mutta en mä raskaampaan musaan sitä silloinkaan suosittelisi.
 
E: Ei ne uudemmat MG:t nyt ihan niin pommeja ole, hyvin vetelin noilla parit jamit - pari laadukasta säröpurkkia eteen, niin ei lainkaan paha. Pohjalla oli Marsusta ns. miniruttu. Kyllä mä silti melkein kattelisin vaikka Bugeraa mielummin tolla rahalla treenikselle.
 
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
wowow
22.10.2011 01:58:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mnää voisin kommentoi sillai...
 
mikä on hyvä vahvistin ja mikä ei?
 
Pitää miettiä sitä opiskelijaa tai lukiolaista, ym jolle toi on iso raha. Niille jotka muistaa markat ni god damn 3000mk oli iso raha. Jos ketjun aloittaja haluaa sillä rahalla vahvistimen niin yeah, ei se oo niin helppoa "säästä vähän lisää" ja osta toi mentaliteetti, ei se vaan onnistunut, kun ei ollut mistä säästää.
 
Marsun valvestate
 
Sillä menttiin, ja sillä pärjättiiin. Hyvin hyvin pitkälle.
 
novo
22.10.2011 02:02:47 (muokattu 22.10.2011 02:04:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wowow: Mnää voisin kommentoi sillai...
 
mikä on hyvä vahvistin ja mikä ei?
 
Pitää miettiä sitä opiskelijaa tai lukiolaista, ym jolle toi on iso raha. Niille jotka muistaa markat ni god damn 3000mk oli iso raha. Jos ketjun aloittaja haluaa sillä rahalla vahvistimen niin yeah, ei se oo niin helppoa "säästä vähän lisää" ja osta toi mentaliteetti, ei se vaan onnistunut, kun ei ollut mistä säästää.
 
Marsun valvestate
 
Sillä menttiin, ja sillä pärjättiiin. Hyvin hyvin pitkälle.

 
No, jos miettii aloituspostausta, niin eipä siinä muuta voi tehdä kuin säästää =) Kyllä mieki pärjäsin Valvestatella, mutta mitä sitten? Jos halutaan kaikki, niin sit pitää olla pätäkkää millä hankkia se/ne.
 
E: Itehän olen tehnyt niin, että hankin suosiolla kaks melko tasavertaista vahvaria, kun anto finanssipuoli myöten. Onpahan sit säädyllinen varapeli käytössä eikä vain yhtä tykkiä vehjestä.
 
voip se olla sekkii, voip se olla olemattakii...
oamkbonor
22.10.2011 10:29:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jusutsu1234: Eli nuppia ja kaappia tarvis melko edullisesti. Nupista sais potkua löytyä vähintään 100w. Kaappi 4x12.
 
Ehdotelkaa ja linkittäkää jos tiedätte jotain hyviä vaihtoehtoja. Mutta hinta ei mieluiten sais olla yli 500€.
 
Soundi sais olla aika monipuolinen. Niin raskaasta metallisäröstä kevyämpään säröön ja hyvään puhtaaseen soundiin.

 
Halvan ja hyvän kyselijöitä vaan näyttää piisaavan. Kertokaa ihmeessä jos löydätte halpaa ja hyvää, mitä tahansa. Ite en meinaan ole vielä sellaista löytänyt.
 
JuSu
22.10.2011 10:39:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oamkbonor: Halvan ja hyvän kyselijöitä vaan näyttää piisaavan. Kertokaa ihmeessä jos löydätte halpaa ja hyvää, mitä tahansa. Ite en meinaan ole vielä sellaista löytänyt.
 
Toi on niin suhteellista. Mun mielestä mulla on just nyt omistuksessa paljon hyviä ja halpoja kamoja.
 
JuSu
Jucciz
22.10.2011 13:28:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: Toi on niin suhteellista. Mun mielestä mulla on just nyt omistuksessa paljon hyviä ja halpoja kamoja.
 
JuSu

 
Tääpä just: yhden halpa on toiselle täysin tavoittamattomissa. Ja sit taas jos keikkailee työkseen ja omaan käyttöön täydellisesti sopiva vahvistin maksaa vaikkapa kolme tonnia, onko se sit kallis jos se tekee työnsä niinkuin pitää, on luotettava ja kaiken lisäksi maksaa itsensä takaisin ja säilyttää silti jälleenmyyntiarvonsa? Minusta ei.
 
Ei oo liian kalliita kamoja, on vaan erilaisia varallisuustilanteita. Vähän niinku ei myöskään oo liian äänekkäitä kamoja, on vaan liian ohuita seiniä. :)
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti