Muusikoiden.net
08.12.2016
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Blackstar HT-5R combo emulated output ongelma
1
jussi.r
13.10.2011 12:36:38 (muokattu 14.10.2011 19:17:01)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
Mistäköhän vois johtua kun soitan tällä vahvistimella standby tilassa, eli siinä tilassa jossa on käytössä vain emulated output eli kuuloke/nauhoitusliitäntä, alkaa vahvistimen lämmettyä kuulumaan vahvistimen sisäisestä kaiuttimesta PRRTTTSSS! -ääni aina kun soitan todella kovaa ja kovalla voluumilla? Sieltähän ei siis pitäisi kuulua mitään.
Lähetin Blackstarille aiemmin sähköpostia ja meni takuuvaihtoon. Nyt mulla on uus ja sama ongelma vieläkin. Käytän mielestäni vahvistinta oikein ja ihan oikeanlaiset kaapelit on käytössä jne.. Ääni kuuluu vaikka kuulokeliitännässä ei olis mitään kiinni.
 
Kitara on tollanen Washburnin halpa strato. Voisko tää mitenkään johtua kitarasta? Blackstar ei ainakaan myöntänyt että olis tää ongelma kaikissa näissä vahvtistimissa, epäilivät viallista muuntajaa.
 
EDIT: Kokeilin Deanin kitaralla ja sama juttu tapahtuu kun kosken tallan alueelle koko kädellä. PÖRRTS! Jotain maadoituksessa pielessä?
 
Ja blackstar sano että mun pitäis tämäkin lähettää takuuhuoltoon. Huoh.
 
EDIT: nyt on kolmas vahvistin testissä, joka vaikuttaa toimivan
 
jussi.r
16.10.2011 14:38:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä toimi tämä kolmaskaan täysin. Vähän parempi kuin muut tosin. Sama vika vieläkin.
 
mvirta
16.10.2011 15:54:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos pistorasia maadoitettu? Onko joku jatkoroikka välissä?
 
Voisi koittaa eri virtajohdolla ja myös siten että ottaa jostain talon toisesta rasiasta sähköt, ilman jatkojohtoja. Myös toinen instrumenttikaapeli olisi hyvä kokeilla.
 
Shut Up 'n Play Yer Guitar
jussi.r
18.10.2011 15:17:56 (muokattu 18.10.2011 23:21:48)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toista kaapelia olen kokeillut.
Kokeilin nyt toisessa pistorasiassa ilman jatkojohtoa ja sama homma. Tunsin myös jotain sähköistä käsissä kun soitin.. hmm.
Olen testannut vahvistinta myös toisessa talossa.
 
Voiko olla jotain haittaa kun tossa vahvarissa on näköjään toinen putki 0,5 millin päässä kaiuttimen metalliosasta johon kaiuttimen johdot on kolvattu? Tuon kaiuttimen saa kyl käännettyä 90 astetta toiseen suuntaan niin on vähän kauempana putkea, mut ei luulis ton haittaavan....
 
pekurides
18.10.2011 23:51:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

melkein veikkaisin suunnitteluvirhettä ja/tai heikkoa komponenttia kun selkeesti lyö jotain läpi vaikki pitäisi olla portti kiinni ämyrille.
 
Ehkä blackstarin testausosastolla ei kukaan ajatellu että emulated modessa kukaan soittaa yhtä kovalla voluumilla kuin sinä ja siksi eivät ole itse "bugia" huomanneet:=)
 
tuskinpa tuo mistään "huonosta" virrasta johdu.... muutenkin mielestäni hiukan turhan helposti tarjoillaan vikaa valtakunnan sähköverkosta .. no ite oonki sähkäri...:=)
 
eikö ne sieltä blackstarilta mitään selitystä tarjonneet?
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
jussi.r
19.10.2011 12:58:52 (muokattu 19.10.2011 13:50:14)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanoivat vaan, että pitää lähettää huoltoon. Joo samaa veikkasin itsekin ja sanoinkin siitä heille, mutta huoltoon vaan...
Kyllä clean äänillä luulis aika monenkin soittavan täysillä välillä putkivahvarilla ainakin jos nauhottaa (jos laittaa suoraan kuulokkeet kiinni niin kuuluu liian kova..). Laitan nauhoituslaitteen kautta kuulokkeille hiljempana. Ja ei johdu vika nauhoituslaitteestakaan koska sama ääni tulee vaikka en kytke mitään emulated outputtiin..
 
Toi ääni ei tuu clean äänillä jos ei oo jompi kumpi noista kovaäänisimmistä mikeistä käytössä.
 
Tossa standby tilassa hehkuu kummatkin putket.. Mitenköhän toi on toteutettu kun eihän normaalisti standby tilassa sais kovin pitkään pitää turhaan?
 
En löytäny ohjekirjasta, että saisko ton kaiuttimen kytkeä pois sillon kun soitan standby-tilassa.. Pitää kysyä blackstarilta. ne ei oo muuten tän kolmannen vahvistimen jälkeen enää vastannu.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti