Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Suositelkaa putkia
1
nisumaka
10.10.2011 19:30:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli mulla on vahvistin: Fender Super Champ XD, class A/B, 2x 6V6 tubes and 1x 12AX7 tube. Ja tähän kiinnostaisi vaihtaa uudet putket, kun a-nuotti antaa pientä resonassia kaiuttimen kautta, niin arveln sen johtuvan putkista. Mitä suosittelette, mahdollisimman hyvä clean soundi, eikä tietenkään ihan älytön hinta.
 
Jucciz
10.10.2011 20:12:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyn ihan uteliaisuudesta, millä perusteella arvelet vian olevan putkissa?
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
hevuorenmaa
10.10.2011 20:27:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onks sun kajari kunnolla kiinni?
 
Wäiski
10.10.2011 21:15:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Eli mulla on vahvistin: Fender Super Champ XD, class A/B, 2x 6V6 tubes and 1x 12AX7 tube. Ja tähän kiinnostaisi vaihtaa uudet putket, kun a-nuotti antaa pientä resonassia kaiuttimen kautta, niin arveln sen johtuvan putkista. Mitä suosittelette, mahdollisimman hyvä clean soundi, eikä tietenkään ihan älytön hinta.
 
Putken kunnon voi arvioida naputtelemalla sitä esimerkiksi lyijykynällä vahvistimen ollessa päällä. Viallinen ilmaisee usein itsensä kaiuttimesta kuuluvalla rusahduksella tms. häiriöäänellä. Jos vika on pääteputkissa, kannattaa molemmat vaihtaa kerralla.
 
Esimerkiksi Tungsol on hyvä etuasteputkeksi, myös Tungsolin pääteputket ovat hyväsoundisia, mutta JJ:llä saa vähän enemmän puhdasta ääntä. Uraltonelta kannattaa kysellä: www.uraltone.com.
 
hevikukko
10.10.2011 23:07:00 (muokattu 10.10.2011 23:16:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitoin Mesaan sekoituksen näitä merkkejä, vaikka Fenderistä on kyse.. Joka putkella sain säväreitä niiden yhteiselosta ja erilaisuudesta. Päädyin näihin putkiin....ja niitä 12AX7 putkia on 5 keskenään nyt huutamassa leipää.
 
Tung Sol = Säröytyy aiemmin ja pitää yläpään hifikirkkaana. Ei liian kirkas ja treblemäinen vaan balanced. Todella laadukas ja sopii jopa kovaan sustainiin heviin asti. Maksaa noin keskivertoa enemmän, mutta palkitsee käyttöiällään ja toiminnallaan. Sopii kaikenlaiseen menoon. Lämmin ja agressiivinen.
 
JJ = Todella keskiverto soundeiltaan, pehmeä ja säröytyminen on normiluokkaa. Jokapaikkaan-putki ja suht. edullinen. Sopii pehmeeseen ja hiukan rajumpaan menoon. Lämminhenkinen ja keskiääninen putkinen.
 
........jne... jotain osviittaa näistä merkeistä ja toimii hyvin!
 
En viitsinyt laittaa muista merkeistä enempää infoa, koska näistä edellämainitsemistani on selkärangassa vielä muistissa faktaa..
 
"Mesa 12AX7 tietty mukana mutta, siitä en enempää tässä jaaraa"
 
Joku muu please laittakoon muista vaihtoehdoista omia säväreitään esille?
 
p.s TAD Premium on aikalailla kaikki ulos ja täysii. Hyvin agressiivinen, mutta hiljainen häiriöiltään.
 
Mikä Boogie? ... No Mesa Boogie tietenkin! Hahahaa
Jucciz
10.10.2011 23:15:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hevikukko: Joku muu please laittakoon muista vaihtoehdoista omia säväreitään esille?
 
Käviskö tää:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?plink=4585603#p4585603
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
hevikukko
10.10.2011 23:19:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Käviskö tää:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?plink=4585603#p4585603

 
Älä multa kysy, vaan ketjun aloittajalta =) Hieno linkki!
 
Mikä Boogie? ... No Mesa Boogie tietenkin! Hahahaa
nisumaka
11.10.2011 07:33:46 (muokattu 11.10.2011 07:53:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset, arvelenkin, että täältä tämä homma alkaa aueta. Kone on niin uusi, että siinä on vielä takuuta siten, että SEN ON KATETTAVA PUTKET (viikko sitten ostin). Mutta jos vien sen korjattavaksi F-Musiikkiin, ne vaan vaihtaa sinne ritsat kiinalaiset putket, siksi ajattelin, että voin sen verran uhrata, että ostan kunnon putket, ja jätän noi alkuperäiset varaputkiksi. Ei vaan viittis maksella hirveesti oppirahoja.
 
Lisäys 15 min edellisen jälkeen: Tunnustan tulevani vanhaksi. Kirjotin tämän tänne ensin, ja vasta sitten tutkin asian kunnolla. Eli avasin koneen takaosan ja siinähän se vika oli. Toinen pääteputkista oli asennettu tehtaalla "löysästi", eli se yksinkertaisesti pääsi heilumaan kannassaan. Se siitä.
 
>> Kysyn ihan uteliaisuudesta, millä perusteella arvelet vian olevan putkissa?
>> Onks sun kajari kunnolla kiinni?
 
Olen ollut 20 v ammattiäänitarkkaaja, näitä oppii kuulemaan, ihan oikeesti. Tarkoitan, kun kuulin ihan soittamisen yhteydessä vahvistimessa häiriötoimintaa assosioin sen heti putkipuolen viaksi. Muita vaihtoehtoja: kielet osuus nauhoihin, kaiutin irti, muu resonanssi kotelossa, muu vika...
 
Kiitokset asiallisesta keskustelusta.
 
aristoteles666
12.10.2011 05:24:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Eli avasin koneen takaosan ja siinähän se vika oli. Toinen pääteputkista oli asennettu tehtaalla "löysästi", eli se yksinkertaisesti pääsi heilumaan kannassaan. Se siitä.
 
tod näköisesti se on kuitenkin asennettu ihan oikein tehtaalla, mutta putkilla on kuljetettaessa oireita liikkumiseen kannassaan.
 
sitä johtuiko vika siitä, vai kotelon ominaisresonoinnista taajuudella, oliko se a-kieli?,
en osaa sanoa mitään, kun en ole kuullut sitä.
ehkä vika oli juuri siinä.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
nisumaka
12.10.2011 07:25:02 (muokattu 12.10.2011 07:27:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo vapaa a-kieli, joka tarkoittaa pienen oktaavin a säveltä, joten kaava a2=440 Hz ==> 440 hz / 2 = 220 hz = a1 ==> 220 hz / 2 = 110 hz = a (pienen oktaavin a, eli kitaran vapaa a kieli, ja tässä vika ilmeni). Eli esiintyi sekä vapaalla kielelelä että E-kielellä viidenneltä nauhalta painettaessa. Ja tosissaan häipyi, kun laitoin putken kunnolla kantaansa, joten tuolla perusteella aika selvä homma. Kokeilin kahdella eri kitaralla, jottei vian aiheuttaja ole äänilähde (kitara), joka teoriassa olisi ollut myös mahdollista. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Vähän harmitti alussa, upouusi vahvistin kun oli, että joko taas nyt jotain harmia. Tarkistin ne kiristysraudat kannan ympäriltä vielä, että ovat kunnolla ja niissä ei ole valmistusvikaa. Päättelin, että putki on täytynyt asentaa huonosti, koska mielestäni se on niin kierällä oikein asennettuna kannassaan, ettei se sieltä kyllä hevin löysty.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti