Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laadukkaat all-around-kitarat
1 2 3 4 5
teline
30.09.2011 14:55:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjenstensentes.
 
Alkaapi olla pikkuhiljaa pätäkkää sijoittaa vähän parempaan kitaraan ja vinkkejä otetaan vastaan. Metallia on tähän asti soitettu antaumuksella, mutta haluaisin tutustua ja soittaa muutakin musiikkia. Tarvitsen kitaran jolla voi vetää kaikennäköistä musaa. PRS on päällimmäisenä ollut mielessä lähinnä omien kokemusten takia, mutta myös harvinaisemmat merkit ovat tarkastelun alla. Ongelmana on vain se, etten ole ihan perillä mitä kannattaisi lähteä etsimään kun noita eri merkkejä ei hirveästi ole käyty läpi. Kiinnostaa myös mitä mieltä olette olleet PRS:n SE-malleista? Halvempia ovat reilusti mutta saako samaan hintaluokkaan jotain huomattavasti parempaa?
 
Elikkäs mitä, mistä ja paljonko maksaa? "Kokeile ite"-viestit voitte jättää väliin, tuhlaatte meidän molempien aikaa sellasilla.
 
Ainoa kriteeri taitaapi olla että kepissä on kuusi kieltä. Kiitokset etukäteen!
elsewhere
30.09.2011 14:58:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fender Stratocaster.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Jucciz
30.09.2011 15:06:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään tuntuu siltä, että se vois olla ES-335, vaikka hyvä Tokai, jos Gibson on budjetin ulottumattomissa. 335:llä voi vetää mitä tahansa jazzista bluesin, kantrin ja rokin kautta vaikka kuinka raskaaseen touhuun. Soundi on ilmava, erotteleva ja jos mikeiksi valikoituu vielä vaikkapa puolitettavat humbuckerit, soundipaletti on varmasti tosi kattava.
 
Toki myös Stratocaster (vaikka sit tallahumbuckerilla) on hyvin monipuolinen vaihtoehto. Toisaalta, kyllä mää oon myös Telecasterilla ja Les Paulilla nähnyt soitettavan niin monenlaista, etten olisi niitäkään tunkemassa lokeroon "yksipuoliset kitarat".
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
teline
30.09.2011 15:09:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cheers! Oli muuten hyvä pointti toi mikkien puolitus. Oli yhessä kepissä taannoin tuo ominaisuus ja ai että oli mahtava soundi :)
petrip
30.09.2011 15:10:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nämä on vaan sellaisia asioita, jotka jokaisen täytyy ihan itse selvittää ja päättää. Makuja on niin monia. Hintakaan ei valitettavasti takaa mitään. Omasta mielestäni joku Custom Stratocaster on paras yleiskitara. PRSiä olen omistanut useita ja niiden ongelma (omasta mielestä) on se, että ne vaan kuulostavat huonoilta. Hienon näköisiä ja hyviä soittaa, mutta se olennaisin, eli soundi ...
 
Suhr, Tyler, Gross, onhan noita. Laadukkaita ja rahalleen saa vastinetta.
 
LaMotta
30.09.2011 15:13:15 (muokattu 30.09.2011 20:33:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PRS (CE, Custom).
Flaxwood (Rautia).
Strato / Tele (puolitettavalla) tallahumbuckerilla.
 
-
Numb
30.09.2011 15:13:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

teline: Cheers! Oli muuten hyvä pointti toi mikkien puolitus. Oli yhessä kepissä taannoin tuo ominaisuus ja ai että oli mahtava soundi :)
 
Jos extramonipuolisen haluaa, niin varustaa valitsemansa kitaran Seymour Duncanin P-Rails -mikeillä. Sitten on samassa kitarassa single coil, P90 ja humbucker -soundit. Kitaraksi valikoisin jonkun, jossa on valmiiksi routtaukset kolmelle humpparille, niin saa ne straton väliasentosounditkin.
 
The best laid schemes o' Mice an' Men, Gang aft agley - Robert Burns
petrip
30.09.2011 15:18:48 (muokattu 30.09.2011 15:19:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä on monipuolinen kitara? Itse olen enemmän kuin tyytyväinen, jos kitarassa on edes yksi (ja täytyykin olla) mahtava soundi. Kaikki muu on pelkkää plussaa. En kaipaa tusinaa ihan ok soundeja. Yksi riittää ja sen jälkeen kitaralla haluaa ja voi soittaa mitä vaan! :-)
 
Jucciz
30.09.2011 15:22:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tokihan kitara on tositilanteessa vain juuri niin monipuolinen kuin käyttäjänsä. Siltikin on ihan kiistaton tosiasia, että jotkut kitarat vaan tarjoavat enemmän soundivariaatioita kuin toiset. Irma ja Topi siellä tanssilattian puolella eivät ikinä huomaa eroa, mutta mulle riittää keikalla se, että mää itse huomaan eron.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Wradlin
30.09.2011 15:25:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Les Paul lienee yksi niistä malleista, jolla on soitettu tiettävästi kaikkea mahdollista kitaramusiikkia historian aikana. Luulisin.
 
Artist
30.09.2011 15:34:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Tänään tuntuu siltä, että se vois olla ES-335, vaikka hyvä Tokai, jos Gibson on budjetin ulottumattomissa. 335:llä voi vetää mitä tahansa jazzista bluesin, kantrin ja rokin kautta vaikka kuinka raskaaseen touhuun. Soundi on ilmava, erotteleva ja jos mikeiksi valikoituu vielä vaikkapa puolitettavat humbuckerit, soundipaletti on varmasti tosi kattava.
 
Tästä ehdottomasti samaa mieltä, mulla oli aikanaan hyvä 335 kopio, ja se oli todella monipuolinen, hommaisin uudestaan mikäli tarvitsisin.
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
Dominaattori
30.09.2011 15:47:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wradlin: Les Paul lienee yksi niistä malleista, jolla on soitettu tiettävästi kaikkea mahdollista kitaramusiikkia historian aikana. Luulisin.
 
Just äsken mietin että jos pitäisi lähteä soittamaan 30s. varoitusajalla musiikkia, ständissä olisi nokan edessä viisi kitaraa joista yksi pitäisi valita, ottaisin Les Paulin heti. En omista tällä hetkellä minkäänlaista mutta viikonloppuna tuli taas huomattua ettei juurikaan sellaista musiikkia ole mihin se ei taipuisi.
 
Örp
LesPaul70
30.09.2011 15:51:34 (muokattu 30.09.2011 15:55:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hypoteesi:
Kun "suositelkaa hyvää monipuolista kitaraa/yleiskitaraa/laadukasta kitaraa/hevikitaraa/kantrikitaraa/(mitävaan) kitaraa" -ketjun vastausten määrä lähestyy ääretöntä, vastausten "Les Paul" ja "Stratocaster" todennäköisyys lähestyy sataa prosenttia.
 
Todistus:
Empiirisesti, esim. tämä ketju.
 
No, sitten yksi pykälä vakavammalla naamalla. Monipuolisuushan tässä on sellainen tekijä, joka voidaan ymmärtää monellakin tavalla. Mun näkökulmasta melkein mikä vaan sähkökitara, jossa on kaksi ("normaalitehoista") mikkiä ja sävynsäädöt on lähtökohtaisesti monipuolinen ja sillä voi soittaa mitä vaan. Toki tuossa voi sitten hienostella, että highgainia/heviä varten tallassa tarttis olla humbucker (vähemmän hurinaa + perinteisempi hevisoundi kuin kilisevä sinkkusoundi). Tai EVH/Vai-kikkoja varten pitää olla kelluva talla ja kielilukot. Tai että kaikkien humbuckerien pitäisi olla puolitettavia. Sitten jollekin monipuolisuus tarkoittaa jotain Parker Flysta Variaxiin.
 
Ei tuohon taida olla yhtä oikeaa vastausta. Strato ja Lespa ovat kyllä minusta(kin) ihan riittävän monipuolisia siinä mielessä, että ne sopivat mihin musatyyliin vain. Millaista monipuolisuutta noiden tarjoamien mahdollisuuksien lisäksi oikein haetaan?
 
Mikä biisi? http://muusikoiden.net/dyn/users/83923.jpg
Jos tunnistat, laita pikaviesti!
KUNU
30.09.2011 16:54:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oliko tässä joku tietty hintahaarukka mielessä? Joku varmaan tuomitsee minut kun aina ehotan sammaa jos kyseliä hakee monipuolista keppiä, pahoittelut.

Mutta siis, ite lähtisin kattomaan Music Manin Petrucci signaturea. Helposti soitettava, saundimaailmaltaan monipuolinen sekä ulkonäkökin on aina neutraali eli pelkästä hevikepakosta ei ole kyse.
Pari artikkelia olen kirjottanut kitaroitten tiimoilta mitkä löytyy tältä foorumilta. Myöskin monen kappaleen omistaneena voin kertoa pikaviestein tarkemminkin jos kiinnostaa.
 
Paino on voimaa, ylipaino ylivoimaa
blues guitar
30.09.2011 17:49:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielipide on seuraavanlainen:
Strato ja Lespa molemmat. Ensin toinen ja sitten kun on varaa niin toinen. Sellaista kitaraa ei ole olemassakaan josta saat molempien soundin. Ainakin siinä käsityksessä meikäläinen on. Eikä stratoon mitään humppareita, mutta Lespassa voi olla P-90.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
Ukko
30.09.2011 17:52:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku helpposoittoinen humppari/yksikelainen/vibrakampi systeemi.
 
COVS jäsen nro 6
Morri
30.09.2011 19:08:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En havainnut oliko aloittaja asettanut itselleen budjettia, mutta jos minulta noin 1000 euron pintaan kysytään milelipidettä monipuolisesta kitarasta niin minä sanon käytetty Fenderin Eric Clapton-malli. Se midboost/TBX-härpäkkä on aivan loistava ja tekee kitarasta erittäin monipuolisen, perusstratosoundista paksuun humpparimeininkiin ala woman tone. Ja taipuu loisteliaasti myös metalliin. Ainakin oma 22-vuotias kaunottareni. Edellyttäen toki, että straton malli miellyttää. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, IMO. Toinen hyvä vaihtoehto olisi PRS Mira.
 
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it. André Gide
juikkipuikki
30.09.2011 19:27:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsekkaas www.ruokangas.com kerta laadukasta kitaraa haet. Sieltä Guitar Builderilla rakentelemaan omaa mieluista kitaraa ja "send offer", joka lähtee Juhalle arviointiin ja tulee takaisin hinta-arvion kanssa. Builder antaa itsekin hinta-arvion, mutta suhteellisen yläkanttisen arvion.
 
Annoin Ruokankaalle pikkusormen.. Se vei koko käden, koska DTm...
Krice
30.09.2011 20:31:49 (muokattu 30.09.2011 20:33:09)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

teline: Kiinnostaa myös mitä mieltä olette olleet PRS:n SE-malleista? Halvempia ovat reilusti mutta saako samaan hintaluokkaan jotain huomattavasti parempaa?
 
Ei varmaan huomattavasti parempaa, mutta jos hintaluokka on tuon perusteella 700-800 niin muita vaihtoehtoja voisi olla Ibanez ja Godin. Molemmat tekee laadukkaita perustykkejä. Esimerkiksi Redline 3 on mainio yleiskitara:
http://www.thomann.de/fi/godin_redline_3_nat_flame_mf.htm
 
Ei kannata pelästyä EMG-mikkejä, sopivat ihan hyvin myös humppaan.
 
Jucciz
30.09.2011 20:36:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Ei kannata pelästyä EMG-mikkejä, sopivat ihan hyvin myös humppaan.
 
Humppaan joo ja heviin, mutta en mää mihinkään oikeaan musaan, jossa soundeillakin on väliä.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti