Muusikoiden.net
27.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 2 vahvistinta yhtäaikaa (ps. Ynkkä on kingi v. 2012 myös)
1
ReBeat
16.09.2011 23:28:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yks skenaario tuli mieleen. Elikkä onkos kukaan innostunut säätämään kahden vahvistimen yhtäaikaista soundia siten, että olis lajitellut vahvistimille omat taajuusalueensa. Jakosuodin molemmalle efektilenkkiin tai jotain sellaista.. ja toisen koneen päätteelle pelkästään alempaa osastoa ja toiselle tiukat keskiäänet ja siitä ylöspäin? Taikka sitten ei noin eriävästi vaan enemmän päällekkäin, mutta jotain pois. Ideana ehkä jotain siihen suuntaan, että kun jotain puuttuu, niin päätteen teho ja atacki voi keskittyä kokonaan siihen pienempään kaistaan. Eihän tuollaiselle oikeasti siis mitään käytännön _tarvetta_ ole ja tuskin mitään hyötyäkään, mutta mitä ajatuksia herää?
 
Wradlin
16.09.2011 23:32:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minun mielestäni Ynkkä ei ole kingi. On paljon kingempiäkin kitaristeja, joilla on parempi vibra.
 
Valitettavasti en osaa auttaa, vaikka välillä kahden vahvistimen kautta soitanki.
 
kimurantti1
17.09.2011 04:21:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä tule mieleen yhtäkään kitaristia, joka jakosuotimien kanssa olisi alkanu pelaamaan. Sen sijaan on moniakin, jotka vetää kahdella eri tyyppisellä vahvistimella livenä, joista lähdee erilainen soundi. Esim. Joe Bonamassa, jolla livenä aina toiselta puolelta tulee Marsun Silver Jubilee, ja toiselta puolelta joku, yleensä jokin Dumble-tyyppinen laite. Bonamassa itse on selvittänyt, että etenkin trio-keikoilla joissa jokaisen soittajan pitää täyttää aika paljon tilaa, on hyvä olla myös iso kitarasoundi. Jubileesta tulee kuulemma ala- ja yläpää, ja Dumblesta tms. laitteesta sitten tietynlainen keskialue soundiin.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Dbsus2
17.09.2011 23:44:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

just lavalla volumeja/soundeja turhan paljon säätämään joutuneena kuulostaa hullulta tuplata probleemat toisella vahvistimella-.- jos saa rauhassa vetää soundcheckin ni mikäs siinä...
 
Suurella sydämellä
pekurides
18.09.2011 00:08:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joskus tullu kokeiltuu kahta vaffaria samaanaikaan ja kyllä se paras saundi on tullu silleen että säätänyt kummastakin vaan erikseen hyvän saundin ja eiku pökköä pesään:=)
 
tietysti tulee kompensoitua omassa setissä erilaisia kaappeja ja korkeuserosta johtuvaa volumea kun vedän stereopäätteen läpi fullstäkillä jossa tietty omat vola ja tonesäädöt kummallakkin kanavalle. (kirkkaampi tai tummempi kaappi ja alempi tuuttaa jalkoihin)
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
Einherjar
18.09.2011 01:57:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jakosuodin ei kyllä äkkiseltään kuulosta erikoisen hyvältä idealta. Vahvistin kuitenkin reagoi varsinkin säröjen osalta ihan erillailla bassokkaaseen/bassottomaan soundiin.
Bassokamoissa se on vähän eri juttu, kun siellä haetaan yleensä mahdollisimman värittämätöntä soundia. Kitarajutuissa ne eri säröt taasen tuovat parannusta soundiin.
 
Kahta vahvaria voi silti käyttää yhtä aikaa. Kannattaa kokeilla. Monesti riittää, että vähän keventää toisen yläkertaa ja toisen alakertaa, jos haluaa ajella niitä vähän ikäänkuin ristiin.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
balanced1
18.09.2011 07:42:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Albert King on kingi.
 
lavaamo
18.09.2011 08:39:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös Kaarle XVI Kustaa kuitenkin oo edelleen Ruotsin kuningas?
 
Huonoja juttuja jo vuodesta 1981
L.Ruoska
19.09.2011 15:29:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lavaamo: Eikös Kaarle XVI Kustaa kuitenkin oo edelleen Ruotsin kuningas?
 
Eli Ruotsin kingi.
Antti1
19.09.2011 19:06:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Einherjar: Jakosuodin ei kyllä äkkiseltään kuulosta erikoisen hyvältä idealta. Vahvistin kuitenkin reagoi varsinkin säröjen osalta ihan erillailla bassokkaaseen/bassottomaan soundiin.
Bassokamoissa se on vähän eri juttu, kun siellä haetaan yleensä mahdollisimman värittämätöntä soundia. Kitarajutuissa ne eri säröt taasen tuovat parannusta soundiin.

 
Hmm, no joo. Tottakai näin, mutta signaalihan on mahdollista jakaa päätteen jälkeenkin passiivijaolla pariin kaistaan. Toki se sitten vaikuttaa elementtien käyttäytymisen osalta päätteen reagointiin jne. jne., mutta sillä vältytään tuolta etuasteelle syötettävän mekkalan muokkaamiselta ja sen vaikutukselta esim. säröytymiseen.
 
Ei välttämättä olisi hullumpi ajatus esim. jotain oktaavereita käyttäessä jakaa signaalia ja syöttää oktaaveriin ainoastaan puhdasta signaalia kitaralta, joka taasen ajettaisiin erilliseen subiyksikköönsä. Subbarit sit tarpeen ja maun mukaisella alipäästösuotimella. Vastaavanlaisia muitakin skenaarioita on helppo keksiä, mutten tiedä tuoko se välttämättä yleisön ja bändin kannalta mitään mielekästä lisäystä soundimaailmaan. Ehkä joissain erikoistapauksissa voi tuodakin.
 
Osta Rolandin sähköpannut, osta osta
Sammo
20.09.2011 08:43:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Steve Lukatherilla oli Rivera-aikaan käytössä Los Lobottom lisäkaappi joka kai käytänössä oli subbarisysteemi. Ei taideta enää valmista ja Rivera kausi ei muutenkaan ollut Lukatherin soundin kulta-aikaa.
 
Jos google ei toimi niin tästä voi katsoa mallia:
http://www.youtube.com/watch?v=g7lBfBCanXQ
 
"I don't believe in a lot of things, but I do believe in duct tape."
PIM
20.09.2011 08:44:54 (muokattu 20.09.2011 08:45:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tuota jakosuodinideaa ihan suoralta kädeltä kannata lytätä. Jossain Gerard Weberin putkivahvistinkirjassa muistaakseni käsiteltiin setuppia ("Texas tone del maximo") missä oli kolme eri vahvistinta rinnakkain, joista jokainen toisti tiettyä taajuusaluetta erilaisilla särömäärillä. Noissa useamman vahvistimen setupeissa pitää vaan pitää huolta siitä, että yhtäaikaa samaa taajuuskaista toistavat kaiuttimet on samassa vaiheessa keskenään tai soundiin tulee vielä vaihevirheistä johtuvaa lisäväriä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti