Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Maltillista 2. vahvaria kotiin.. vai multiefekti?
1
Stone
12.09.2011 17:45:14 (muokattu 12.09.2011 20:37:57)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hakua käytin, mutta ei ehkä kuitenkaan löytynyt kantaa ottavaan tähän suoranaisesti.
 
Pitäisi hommata kaiketi, joku kotivahvari ton Fender g-dec jr. tilalle. Syy: kuullostaa liian muoviselta korvaani (varsinkin nyt, kun olen saanut treeniksellä avata blues jr. ääntä enempi). Myös Microcubet testattu ja..taisi muistikuvani mukaan olla tietyillä säädöillä hieman g-decia luonnollisempikin (??).
Oikeastaan haluai.sin tietää, että voisiko joku "mallintava" multiloota V-amp 2, Pod tai mitä näitä onkaan olla vahvistinta parempi vaihtoehto kotiin, jos vaikka pc:n kautta soittelisi? Voisi silloin harrastaa tuota äänityspuoltakin
 
En soita metallia, mutta melkein kaikki muu käykin eli sen mukaan mennään.
Budjetti saisi olla (max. 100,- vaikka käytettynä) ja suhteellisen luonnollisen kuuloinen pitäisi olla (puhtaat + rokkisäröt hyvät). Putki/trankku (?) ihan sama tai se multiloota, kunhan hyvän kuuloinen em. kriteereihin.
 
Fender mustang I käynyt myös mielessä, mutta ei ole mitään omakohtaisia kokemuksia siitäkään eli jos kokemuksia, niin kerro tästäkin.
 
"If You Want The Last Laugh.....Join The Rolling Stones." -Keith Richards
Grugi
12.09.2011 17:47:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Budjetti on pikkusen nafti että mitään varteenotettavaa saisit joten tolla rahalla pitää tosiaan tyytyä siihen POD:iin tai vastaavaan surinalootaan.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing. [Sokrates]
Antti1
12.09.2011 17:47:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epätoivottu neuvo, mutta älä osta tolla satkulla yhtään mitään. Sillä saa kaupasta korillisen caccaa, ei juuri muuta. Hyvät laitteet maksavat edelleen vuonna 2011 ja ostamalla samantasoisen, tuon nykyisen tilalle, et tee muuta kuin siirrät tulevaa hankintaa eteenpäin. Samalla tietenkin nekin vähät rahat tuhlaten turhuuteen.
 
Osta Rolandin sähköpannut, osta osta
Stone
12.09.2011 20:26:57 (muokattu 13.09.2011 09:14:47)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Budjetti on pieni ja osasin kyllä aavistellakkin, mitä siitä ajatellaan :)
 
No...1 vaihtoehto mikä voisi toimiakkin omaan sounditarpeeseeni kotona, niin joku halpa 1-kanavainen pieni putkistyrkka (niitähän saa toisinaan 70-100,- käytettynä) ja missä kohtuu clean maltillisella volalla...vaan kyllähän siihenkin joutuisi 1 säröpedaalin verran sijoittamaana lisää eli eihän se "satku" välttämättä ihan tietenkään silloin riitä.
 
Paino edelleen kuitenkin sanalla "kakkos vahvari", jota käytetään vain kotona.
 
"If You Want The Last Laugh.....Join The Rolling Stones." -Keith Richards
Jungleman
13.09.2011 09:04:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Epätoivottu neuvo, mutta älä osta tolla satkulla yhtään mitään.
 
Näin. Tuolla budjetilla Microcube lienee suunnilleen parasta mitä on. Pikkuputkarit kääpiökokoisilla markan kajareilla eivät tee yhtään sen autuaammaksi. Väittäisin jopa että Microcube reagoi soittodynamiikkaan ja kitaran volumenupin säätelyyn edes vähän - ja kun kuitenkin jotain ostat, osta mieluummin se kuin suriseva kuulokemultsari :-)
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
elsewhere
13.09.2011 10:19:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on tähän tarkoitukseen Vox Pathfinder 15R. Yksi kanava, josta irtoaa yllättävän hyvät ja perinteiset cleanit ja ihan kohtuulliset perussäröt (tosin metallia lienee turha tosiaan yrittää). Maksoi uutena ~150 euroa joten ehkä satasella voisi löytyä jostain käytettynä, jos käy hyvä tuuri. Tremolo ja reverb ovat nekin ihan mukavaa kotisoittelutasoa.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Stone
13.09.2011 11:41:04 (muokattu 13.09.2011 11:42:33)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elsewhere: Mulla on tähän tarkoitukseen Vox Pathfinder 15R. Yksi kanava, josta irtoaa yllättävän hyvät ja perinteiset cleanit ja ihan kohtuulliset perussäröt (tosin metallia lienee turha tosiaan yrittää). Maksoi uutena ~150 euroa joten ehkä satasella voisi löytyä jostain käytettynä, jos käy hyvä tuuri. Tremolo ja reverb ovat nekin ihan mukavaa kotisoittelutasoa.
 
Kävin aikoinaan Soitin-Huttusella (h:gissä) testimässä tollasta, kun tulivat markkinoille. Ihan hyvä fiilis silloin ainakin jäi tuosta, vaan kun piti putkipeli saada, niin sellainen piti sit ostaa.
 
"If You Want The Last Laugh.....Join The Rolling Stones." -Keith Richards
WeetM
14.09.2011 10:16:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi kokeilemisen arvoinen vaihtoehto on myös Voxin Valvetronix -sarjan pikkupurkki VT20+. Itselläni on tuon isoveli VT40+ (erona pienempään vain suurempi elementti), jonka hankin yksinomaan kotisoittelua varten. Yllätyksekseni laitteesta saa ruuvattua todella käyttökelpoisia soundeja, etenkin cleanit ja perus rokkisäröt ovat mielestäni erittäin käyttökelpoisia. Lisäksi tuosta löytyy vielä hyvä efektiosio, josta saa säädettyä jos jonkinlaista muljutusta tilanteeseen kuin tilanteeseen.
 
Vaikka hankinkin vahvistimen kotisoittelua varten, se on päässyt näyttämään kyntensä mikitettynä myös humppakeikkakäytössä, missä se ajoi asiansa myös oikein mallikkaasti. Onhan tuo mallimerkinnästään huolimatta 60W peli, joten mökääkin irtoaa melko mukavasti. Toki vahvistimen asettelun kanssa saa olla keikka- ja treeniskäytössä melko tarkkana jotta kuulee vielä soitostaan jotain. Lisäksi Valvetronix tuntuu ottavan myös säröpedaaleita (ainakin Bad Monkey ja DIY Full-Drive) vastaan erittäin hyvin.
 
Ihan satasen hintaan tuota VT20+:aa ei kyllä saa muuta kuin ehkä tuurilla käytettynä, mutta näin hyvän vahvistimen ollessa kyseessä harkitsisin vakavasti budjetin venyttämistä vielä vähän.
 
Stone
14.09.2011 11:43:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WeetM: Ihan satasen hintaan tuota VT20+:aa ei kyllä saa muuta kuin ehkä tuurilla käytettynä, mutta näin hyvän vahvistimen ollessa kyseessä harkitsisin vakavasti budjetin venyttämistä vielä vähän.
 
Kiitos kommenteistasi. Tämä huomioidaan myös!
 
"If You Want The Last Laugh.....Join The Rolling Stones." -Keith Richards
Ukko
14.09.2011 13:06:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fender Super Champ XD ja se on siinä.
 
COVS jäsen nro 6
Jarskimo
14.09.2011 13:28:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ukko: Fender Super Champ XD ja se on siinä.
 
Joku ei osaa lukea aloitusviestiä.
 
Mutta asiaan, eli tuolla 100 eurolla kannattaa ostaa Rolandin Microcube. Se on kyllä todella hyväsoundinen vahvari hintaansa nähden ja sillä soittelee kotona aivan loistavasti
 
on perkele
weelie
14.09.2011 13:29:38 (muokattu 14.09.2011 14:17:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pathfinder 15R on hieno peli. Microcube on ok, mutta vähän liian hifi (ja bassot pörisee Roland ja Fender asetuksilla). Tietty VOX DA5, mutta siitä en itse kyllä digannut kun liikkeessä kokeilin. Mustang I olisi mielestäni hyvä myös, kunhan vähän säätää että ei efektit hyppää silmille heti. Champ XD:tä ei varmaan saa huntilla edes käytettynä, ja mielestäni ne ei saundiltaan ole ihan niin hyviä kuin joidenkin mielestä, mutta silti erinomainen valinta, tosin enemmin siihen ainakin 2 hunttia menee. VT50:llä olen soitellut bänditreeneissä, ja hyvältä saundasi, että kai maar ne pienemmätkin.
 
Olisin sanonut että Kustom Contender, sitä sai huntilla Thomannilta, mutta... eipä saa sitä enää. :( Mielestäni todella hieno vahvari huntilla, putkikas tweedisaundi ja painaa alle 6kg!
 
Elokuussa muuten mun Microcubella ja Kustom Contenderilla vahvistettiin yhden festarin päätapahtuma. Muuta vahvistusta tai PA:ta kun ei sattunut olemaan, väärinkäsitysten takia... http://www.youtube.com/watch?v=1f5v6M8Mkoc http://www.youtube.com/watch?v=JoeDGqT4We0
 
:D
 
http://pickingjjcale.blogspot.com/
Neponen
14.09.2011 14:11:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten tuossa mainittiin. Älä osta sillä satasella mitään. Teet jostain toisen satasen siihen lisää, niin alkaa löytyä vaihtoehtoja.
 
jraw
14.09.2011 14:12:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antaisin äänen Voxin tonelab-härpäkkeille. Käytettynä on pöytämallia ja le:tä saanut satasen pintaan. Piuha puhtaalle saundille säädettyyn fenkkuusi tai tietokoneen äänikorttiin, niin toimii kohtuullisen hyvin.
 
s8na
14.09.2011 20:18:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Line 6 toneport käytettynä. Line 6 mallinnukset tietokoneen kautta ja ihan ok ulkoinen äänikortti samassa. Tolla soittelee kivasti tietsikalta treenailut biisien päälle kuulokkeet korvissa. Ei oo mitään supatimanttia soundeiltaan mutta varsin siedettävää munsta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti