Muusikoiden.net
20.04.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Loopperiaiheinen (Boss RC-30) kysymys, auttakee!
1 2 3
ämpyilijä
12.09.2011 17:18:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisin erittäin kiitollinen, jos joku jakaisi tietämystään aiheesta.
 
Eli, hommasin juuri elämäni ensimmäisen loopperini treenikaveriksi. Nyt ihmetyttää, kun yhtä perustoimintoa ei millään löydy. Vai olenko käsittänyt loopperin toiminta-ajatuksen väärin.
 
Tälläinen ongelma siis: Kun äänitän loopperilla esim. yhden tahdin mittaisen kompin, niin laitehan alkaa luonnollisesti nauhoituksen katkaistua (playback-moodissa) sitten toistaa tätä yhtä tahtia loputtomasti. Seuraavaksi haluaisin nauhoittaa tähän kompin päälle vaikkapa 8 tahtia sooloa, ja kuunnella sen saman tien (tietysti niin, että se ensin äänitetty komppi kuuluu soolon alla).
 
Mutta tämäpä ei onnistukaan. Soolon nauhoitus katkeaa kysymättä heti ensimmäisen tahdin jälkeen, eli samassa paikassa, missä olet katkaissut nauhoituksen kun äänitin sen yhden komppitahdin. Tämän jälkeen se toistaa sitä sooloa (ja tietty komppia) ekan tahdin ajan.
 
Eli looppi on "määrätty" yhden tahdin mittaiseksi heti alussa, eikä kone suostu nauhoittamaan uusia kerroksia, jotka olisivat vaikkapa sen 8 tahdin mittaisia (tai jotain muita kerrannaisia tuosta alkup. loopin pituudesta).
 
Kysymys siis kuuluukin, että mitenkä tuon "uusimman" äänityksen pituuden saisi itse määrätä? Ja, kai tällainen kuuluu jokaisen loopperin perusominaisuuksiin?
 
Manualistakaan ei löydy oikein vinkkiä. Netistä on myös etitty muttei vielä ole tärpännyt.
 
Juzo95
12.09.2011 18:16:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole itsellä loopperia mutta soita 8 tahtia sitä komppia niin toimii varmasti. Mutta laitteen omistajat saavat kertoa kertoa paremmin.
 
Virhe! Tyhmä tai liian ärsyttävä allekirjoitus.
ämpyilijä
12.09.2011 18:32:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No periaatteessa joo:)
 
Mutta siis tarkoituksena olisi äänittää pitkiä sooloja treenimielessä, jotka olisi kiva kuulla uudestaan. Eli jos haluaa äänittää puolen tunnin soolon, täytyisi lätkyttää komppia puolituntia ensin nauhalle??? Ei (kai) voi toimia noin?
 
hallu
12.09.2011 18:46:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ämpyilijä: No periaatteessa joo:)
 
Mutta siis tarkoituksena olisi äänittää pitkiä sooloja treenimielessä, jotka olisi kiva kuulla uudestaan. Eli jos haluaa äänittää puolen tunnin soolon, täytyisi lätkyttää komppia puolituntia ensin nauhalle??? Ei (kai) voi toimia noin?

 
Usko tai älä, mutta saattaa toimia juurikin noin. Mulla itselläni on eri merkkinen luupperi (Line6 jm4), mutta siinä homma menee juuri kuvailemallasi tavalla enkä varsinaisesti ymmärrä miksi. Ensimmäinen luuppi määrittää enimmäispituuden niille päälle kerrostettaville luupeille eli kun luuppi tulee loppuun, niin se aloittaa kierron alussa automaattisesti uuden kerroksen, mikä on ihan kätevää jos meinaat tehdä livenä luuppitaidetta, mutta tässä meidän treenihommassa ei niin kätevää. Omassa laitteessani en ole keksinyt miten tuon saisi muutettua joten olen olettanut, että kyseessä saattaa olla jokin teoreettinen mahdottomuus jota yritän, koska muuten tuossa ei ole mitään mieltä.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
ämpyilijä
12.09.2011 21:21:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Usko tai älä, mutta saattaa toimia juurikin noin. Mulla itselläni on eri merkkinen luupperi (Line6 jm4), mutta siinä homma menee juuri kuvailemallasi tavalla enkä varsinaisesti ymmärrä miksi. Ensimmäinen luuppi määrittää enimmäispituuden niille päälle kerrostettaville luupeille eli kun luuppi tulee loppuun, niin se aloittaa kierron alussa automaattisesti uuden kerroksen, mikä on ihan kätevää jos meinaat tehdä livenä luuppitaidetta, mutta tässä meidän treenihommassa ei niin kätevää. Omassa laitteessani en ole keksinyt miten tuon saisi muutettua joten olen olettanut, että kyseessä saattaa olla jokin teoreettinen mahdottomuus jota yritän, koska muuten tuossa ei ole mitään mieltä.
 
No johan on outoa.
 
Juuri tuon (puuttuvan) ominaisuuden takia luupperin ostin. Eipä tullut mieleen että eri mittaisten looppien päällekkäinen nauhoitus ei kuulu (ainakaan Bossin ja Line6:n) loopperin vakiominaisuuksiin. Ois ehkä pitänyt paremmin testiä ennen ostoa...
 
Onkohan tuolla ominaisuudella varustettuja vehkeitä ylipäätään olemassa (järkihintaan)?
 
No, tämänhän kai voi periaatteessa ratkaista hommaamalla toisen loopperin. Kytkee ne vain peräkkäin. Ensimmäisellä äänittää kompin ja syöttää sitä toiseen loopperin, jolla äänittää soolon + ensimmäisen loopperin kompin. Pitääpä käydä musaliikkeessä heti testaamassa toimiiko :) Käypi vaan vähän kukkaron päälle, eikä ole enää niin kätevästi kuljetettava setti.
 
Asian (melkein) vierestä, oon pitkään miettinyt jotain kätevää ja yksinkertaista nauhoitusvekotinta, jolla saisi soitostaan välittömän palautteen suoraan kitaravaffarista, nopeasti ilman turhia nappulointeja ja kytkentöjä. Ja kaiken pitäisi olla helposti liikuteltavaa (koska treenipaikkaa joutuu vähän väliä vaihtamaan), eli kitaran ja vaffarin lisäksi tuleva sälä olisi hyvä mahtua reppuun.
 
Jos jollakulla tulee jotain sopiva vekotin mieleen, niin saa kernaasti ehdottaa. Tuo kahden loopperin systeemi alkaa kyllä houkuttaa... :)
 
elsewhere
12.09.2011 22:08:22 (muokattu 12.09.2011 22:09:17)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekin hommasin juuri ensimmäisen loopperin, eli tuon RC-30:n pikkuveljen RC-3:n, ja onhan se mahtavan kiva vehje (ja alkoi jo toisen loopperin hankkiminen houkuttaa täsmälleen samoista syistä).
 
Voit kiertää "ongelman" pienellä vaivalla niin, että nauhoitat sen yhden tahdin (tai kahdeksan tai viidentoista tai mitä vaan) mittaisen osan jonka haluat monistaa, kiinnität RC-30:n USB-piuhalla tietokoneeseen, avaat nauhoittamasi tiedoston valitsemassasi äänenkäsittelysoftassa, monistat ja muuten manipuloit sitä siellä niin paljon kuin sielu sietää ja sitten vain kopioit takaisin loopperiin. Manuaalista löytyy ohjeet omien tiedostojen importtaamiseen. Tuo olisi kyllä kiva ominaisuus saada ihan pedaaliin, myönnetään...
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
ämpyilijä
12.09.2011 23:17:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo olisi kyllä kiva ominaisuus saada ihan pedaaliin, myönnetään...
 
Nimenomaan. Eipä sillä että loopin monistus koneella olisi kauhean vaivalloista, mutta nyt haluaisin nimenomaan sellaisen setin, missä kaikki ylimääräinen säätäminen olisi minimoitu. Kaikki toimis lennosta ihan parilla painalluksella. Mun on ehkä pakko käydä ostaan RC-3 tohon kaveriksi.
 
Gary Enfield
12.09.2011 23:37:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluat tallentaa sen soolon niin soita sen yhden tahdin loopin päälle ja äänität jollain muulla laitteella, et siis äänitä sooloa itse loopperiin. Muutenhan voit soitella sen päälle niin paljon ku sielusta lähtee. Eihän se ole varsinaisesti äänittämiseen tarkoitettu, ei se äänitystaso siinä loopissakaan kovin ihmeellinen ole, sitä ei vaan niin huomaa kun soittelee.
AngieRainbow
13.09.2011 01:39:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on bossin RC-2 loopperi ja juuri niinhän se toimii, kuin tuossa aloitus viestissä mainittiin. Päällekäisäänitys on sen ensimmäisen loopin mittainen.
 
Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että tuo on (ainakin minulle) loistava tapa harjoitella tarkan rytmikitaran soittoa. Jos soolo on pitkä ja rytmikuvio hankalahko, niin toisiaan vaaditaan meikäläisen rytmikädeltä tarkaa työskentelyä. Se, että soitetaan yksi tahti, antaa minulle mahdollisuuden huijata tässä rytmihommassa. Yksi tahti hyvää soittoa riittää.
 
Ymmärrän toki täysin, että tämä loopperin ominaisuus ei ole kätevin eikä nopein mahdollinen, mutta olen järkeillyt sen näin edukseni...
 
What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach, so you get what we had here last week, which is the way he wants it. Well, he gets it! N' I don't like it any more than you men.
ämpyilijä
14.09.2011 00:33:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti vaan vinkeistä kaikille. Mulla tuli kuitenkin pakkomielle kahdesta loopperista, jotenka nyt oon sitte köyhä ja tyytyväinen rc-30:sen sekä rc-3:sen omistaja. Ei ainakaan tallennusaika lopu heti kesken, kun 6 tuntia kamaa noihin mahtuu yhteensä... :)
 
elsewhere
14.09.2011 00:38:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän pahaa pelkään, että samaan suuntaan olen menossa itsekin, ja se on aivan täysin sinun syytäsi :) Jos olisi kaksi loopperia, joista toiseen saa vielä kaksi toisistaan riippumatonta looppia, niin helpostihan sitä vetelisi itsekseen vaikka kokonaisia biisejä. En tykkää tippaakaan pyöritellä äänitteitä tietokoneella, ja biisidemojen pikaiseen kotinauhoitukseen tämä olisi varmaan aika mainio tapa. Sitten vielä rumpukone ja autotune jostain, niin ei tarvitse enää ystäviäkään lainkaan...
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Jungleman
14.09.2011 10:48:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Öh... miksi ihmeessä kaksi loopperia, kun RC-50 hoitaa kolmen erillisen loopperin hommat, on helpommin synkattavissa, tottelee Midiä jne. eikä edes maksa hirveästi kahta loopperia enempää?
 
Eiku tota. Sehän näyttääkin olevan discontinued, ei siitä sitten sen enempää...
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
jappo121
14.09.2011 15:04:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä noita RC-50 on tasaisesti tarjolla käytettynäkin.
Ja siitä löytyisi sitten se Loop Sync toiminto, jota kirjoituksen aloittaja kaipasi.
 
Miditettynä esim. Bossin GT sarjan multilautojen kanssa tuolla saa aikaan vaikka mitä paitsi "sitä". ;)
 
Jos ottaa Marskinryypyn ja heittää laatan, onko kyseessä mannerlaatta?
ämpyilijä
14.09.2011 18:56:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jappo121: Kyllä noita RC-50 on tasaisesti tarjolla käytettynäkin.
Ja siitä löytyisi sitten se Loop Sync toiminto, jota kirjoituksen aloittaja kaipasi.

 
Kyllä nuo kaks saattaakin vaihtua sopivan tilaisuuden tullen RC-50:seen. Päädyin vaan nyt kahteen erilliseen, kun kummatkin sain hommattua edullisilla vaihtokaupoilla. Mutta olisihan se yksi laite toki vieläkin kätevämpi.
 
Eli tuo Loop Sync on nyt se ominaisuus, jolla saa kaksi eripituista looppia nauhoitettua? Täytyypä tutkia... sitäkin, olisiko jossain muiden valmistajien looppereissa tuota toimintoa.
 
Billsner
15.09.2011 22:11:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jungleman: Öh... miksi ihmeessä kaksi loopperia, kun RC-50 hoitaa kolmen erillisen loopperin hommat, on helpommin synkattavissa, tottelee Midiä jne. eikä edes maksa hirveästi kahta loopperia enempää?
 
Eiku tota. Sehän näyttääkin olevan discontinued, ei siitä sitten sen enempää...

 
Sain tänään mainospostia Andertonilta ja sen mukaan uusi Boss RC-300 on korvannut RC-50:sen.
 
Supreme General Of Evil
jappo121
15.09.2011 23:38:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossahan tuo:
 
http://www.rolandconnect.com/product.php?p=rc-300
 
Mainostavat vehkeessä olevan 3 stereo raitaa. Niinhän RC-50:kin on.
Ainut varsinainen lisä on efektit. Ihan kivoja jos rakentaa jotain biisiä ajan kanssa, mutta eiköhän noita looppereita yleensä käytetä toistamaan jo olemassa olevaa soundia eikä enää talletettua aleta hiertämään.
Talletusaikaa on 3 tuntia, mutta oikeasti muutaman tahdin talletus ei kestä kuin jonkun sekunnin.
Olisikohan rumpukompit vapaasti muokattavia. Siinä olisi todellinen uudistus.
Noh, muistit ja efektit on halpa lisä, mutta tuskimpa vaihdan omaa pomminvarmaa yhdistelmääni tuohon (GT10b + GT6b +RC-50). Hintaa uutuudella lienee suurinpiirtein paljon maltaita...
 
(------------ koputtelee puuta, ja pelkää tulevaa GAS kohtausta -------------)
 
Jos ottaa Marskinryypyn ja heittää laatan, onko kyseessä mannerlaatta?
AngieRainbow
15.09.2011 23:44:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jappo121: Tuossahan tuo:
 
http://www.rolandconnect.com/product.php?p=rc-300

 
Johan on...
 
What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach, so you get what we had here last week, which is the way he wants it. Well, he gets it! N' I don't like it any more than you men.
jappo121
16.09.2011 14:59:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Palataampa kysymyksen esittäjän alkuperäiseen ongelmaan.
 
Tuon loopin pituuden kanssa pystyy hiukan kikkailemaan siten, että vaihtaa seuraavan tai edellisen muistipaikan käyttöön. Tämä onnistuu parhaiten lisäpolkimella Boss FS-6 (onhan noita muitakin vastaavia). Ainakin oma RC-50 soittaa käynnissä olevan raidan loppuun, vaikka samalla räpeltäisinkin eri muistipaikkaa aktiiviseksi. Teoriassa tämä tarkoittaa siis sitä, että yhdessä biisissä voi olla 99 kpl eri tempoille ja rytmeille asetettua osaa, joissa on 2 erillistä raitaa. (RC-50 3 erillistä). Käytännössä tuota määrää tuskin tarvitsee. ;)
RC-30:n muistipaikan sisällä olevat raidat ovat yhtä pitkiä, mutta eri muistipaikkojen pituus voi vaihdella.
Tämä ei suoraan auta kysymyksen esittäjää, mutta antaa laitteelle ehkä uusia mahdollisuuksia.
 
Tämä kaikki perustuu oletukseen että RC-30:n "Play loop to the end of phrase" toiminto on samanlainen kuin RC-50:ssä.
 
Jos ottaa Marskinryypyn ja heittää laatan, onko kyseessä mannerlaatta?
JTKAhonen
30.12.2014 21:58:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
 
Tämä kyseinen luupperi kiinnostaisi, koska siitä saa ilmeisesti kaksi erillistä looppia.
 
Pari kysymystä omistajille:
 
Vehkeestä saa varmaan klikin missä tahansa aika-arvossa?
Jos haluan soittaa esim. yhden loopin aikaarvoon 7/4 ja toisen luupin aikaarvoon 5/4 (esim. samassa tempossa) niin voinko tämän jälkeen soittaa niitä saman aikaisesti? Eli luupit olisivat eri mittaisia. Ts. pystyykö härveli soittamaan eri mittaisia luuppeja päällekkäin, niin että ne menevät pois synkasta kunnes palaavat taas "alkupisteeseen"?
 
Tämä pitää tietää ennen kuin ryhdyn mitään ostelemaan, kiitos vastauksista!
 
hallu
30.12.2014 23:55:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JTKAhonen: Hei,
 
Tämä kyseinen luupperi kiinnostaisi, koska siitä saa ilmeisesti kaksi erillistä looppia.
 
Pari kysymystä omistajille:
 
Vehkeestä saa varmaan klikin missä tahansa aika-arvossa?
Jos haluan soittaa esim. yhden loopin aikaarvoon 7/4 ja toisen luupin aikaarvoon 5/4 (esim. samassa tempossa) niin voinko tämän jälkeen soittaa niitä saman aikaisesti? Eli luupit olisivat eri mittaisia. Ts. pystyykö härveli soittamaan eri mittaisia luuppeja päällekkäin, niin että ne menevät pois synkasta kunnes palaavat taas "alkupisteeseen"?
 
Tämä pitää tietää ennen kuin ryhdyn mitään ostelemaan, kiitos vastauksista!

 
RC-30 luupperissa ei ole valitettavasti klikkiä ollenkaan, vaan ainoastaan ne muutamat rumpukompit joiden temmon voi säätää ainoastaan taptempo metodilla (ei voi asettaa mitään tiettyä bbm:ää). Luupit voivat olla erimittaisia ja eri tempossa tai vaikka rytmilajissakin, mutta luuppeja ei voi soittaa samanaikaisesti, vaan ne soitetaan peräkkäin aina. Jokaisessa luupissa on toki kaksi erikseen säädettävää raitaa, joissa molemmissa on älytön määrä virtuaaliraitoja (en tiedä niiden maksimimäärää). Luupin sisällä olevat raidat ovat samanmittaisia tai se ensimmäinen äänitetty raita määrittää luupin kokonaispituuden. Luupin sisällä voi soittaa ainoastaan yhtä rytmiä kerrallaan.
 
Olisipa jo kevät
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti