Muusikoiden.net
21.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tremol-No - Käyttäjäkokemuksia
1
heikkiha
11.09.2011 20:12:32 (muokattu 11.09.2011 20:14:34)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys,
 
Onko kellään kokemuksia Tremol-No -tuotteesta? Oletko asentanut sellaisen kitaraasi? Oletko optimistinen/skeptinen sen toiminnasta? Oletko käyttänyt sitä pidemmän aikaa ja millä menestyksellä?
 
Tremol-No - lyhyt oppimäärä: ( http://tremol-no.com/faq.asp )
"Q- What is a Tremol-No ?
A- The Tremol-No is a patented device that is added to an electric guitar equipped with a tremolo/vibrato unit. It allows guitarists to turn their tremolo unit "on" (so they can raise or lower the pitch of the note with the tremolo unit) or "off" (where the tremolo unit doesn't move at all; no lowering or raising of the note pitch via the tremolo system)."
 
Asensin Tremol-No:n Vigier Expert kitaraani, jossa on Fender -tyyppinen tremolo. Tavoitteeni oli saada kitaran tremolo toimimaan joko kelluvana tai halutessani lukittuna, jolloin esim. country-venytykset saisi paremmin vireeseen.
 
Asennus sujui kohtalaisen kivuttomasti loistavan asennusvideon ohjeistuksella joka löytyy Youtube:sta (linkki kirjoituksen alla). Yhteensopivuus oli loistava eikä asennus vaatinut kovin kummoisia kädentaitoja. Vaativimpia osuuksia oli maajohdon pujottaminen sille tarkoitetun ruuvin ympärille ja Tremol-No:n "suoristaminen". (Kun tutustut hiukan laitteen fysiikkaan, tiedät mitä tarkoitan.)
Tremol-No vaikutti myös hiukan odotettua enemmän tallan jyrkkyyteen, vaatien pientä säätämistä ja jousien kiristelyä. Muuten kaikki oli päivän selvää ja laite vaikuttaisi toimivan yllättävän hyvin. Tallan lukitsemisruuvit vaikuttavat luotettavilta ja pitävät tallan jykevästi paikallaan.
 
Pienenä miinuksena täytyy mainita että hitusen sustainia tuntuu kadonneen kitarasta Tremol-No:n asennuksen jälkeen, joka johtunee siitä että aikaisemmin kitarassa oli 5 jousta ja talla tiukasti kiinni rungossa. Nyt taas talla kelluu siten että kammella voi nostaa sävelkorkeutta noin 1 ja puoli sävelaskelta, eli tallan kulma on melko jyrkkä stratotyyppiseen kitaraan.
 
Ohessa on vielä linkkejä liittyen tuotteeseen.
Ja eikun keskustelemaan!
 
-Heikki
 
Linkkejä:
 
Kotisivu:
http://tremol-no.com/
 
Esittely- ja asennusvideoita:
http://www.youtube.com/user/TremolNo
 
Saatavuus tietoa:
http://www.thomann.de/fi/search_dir … c0cbdd5b7898c2&sw=tremol+no&x=0&y=0
 
"Eihän täällä olla lusimassa vaan pitämässä hauskaa ja saamassa aikaan kunnon jälkeä." - Robbie Robertson
JoeHans
11.09.2011 20:42:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lyhyen ajan olen omistanut kitaran, jossa oli ostettaessa asennettuna tuo. Sellanen miinus pitää ainakin sanoa, että ekan kielenvaihtosesseion yhteydessä huomasin ettei tuo ole mikään tuhottoman vahva kapistus. Jotenkin luulin, että pitäisi tallan paikoillaan, vaikka kielet irrottaisikin. Väärässä kuitenkin olin ja tallahan nakkas ittensä kauhealla voimalla persiilleen kun lukitus petti parin viimesen kielen kohdalla.
 
Heavyä Rovaniemen malliin: Intervention
heikkiha
11.09.2011 21:17:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoeHans: Lyhyen ajan...
 
Ok! Kiitos tiedosta. En ollut ajattelutkaan vielä näin pitkälle. Eli kannattaa laittaa siis joku esine blokkaamaan talla kielien vaihtamisen ajaksi tai vaihtaa kieli kerrallaan.
 
Onko muita risuja tai ruusuja ilmennyt tuon vehkeen käyttöön liittyen?
 
"Eihän täällä olla lusimassa vaan pitämässä hauskaa ja saamassa aikaan kunnon jälkeä." - Robbie Robertson
oiva tumpeloinen
11.09.2011 23:11:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heikkiha: Ok! Kiitos tiedosta. En ollut ajattelutkaan vielä näin pitkälle. Eli kannattaa laittaa siis joku esine blokkaamaan talla kielien vaihtamisen ajaksi tai vaihtaa kieli kerrallaan.
 
Onko muita risuja tai ruusuja ilmennyt tuon vehkeen käyttöön liittyen?

 
Jos kieli kerrallaan meinaat vaihtaa, ei tuon lisäksi tarvitse mitään blokkipaloja.
 
Huono puoli tuon kanssa oli oikeastaan se, että sillä ei voi paljon laskea vireitä. Kokosävelaskel ei kestä, jos nojaat vähän kovempaa tallaan. Parhaillaan tuo on, jos tahdot tallan samassa vireessä kiinteäksi lennosta tai käyttää jotain droppivirettä. Muihin touhuihin katsoisin muita ratkaisuja.
s8na
12.09.2011 17:17:04 (muokattu 12.09.2011 17:17:28)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mie hommasin ton ihan vaan lukittelemaan tallaa jotta virittely on helpompaa, kun tallaa ei tarvi. Kyllä se tuntuu toimivan siihen.
 
Tosta värkistä sen verran miinusta, että minua vähän huolettaa milloin ne ruuvit siitä vehkeestä katoaa kun ne on auki vapaana siellä kitaran takapuolella pyörimässä kampea käyttäessä.
 
Socialite
13.09.2011 11:07:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on köyhänä poikana vain yksi kunnon keikkakitara, jota olen viritellyt ns. joka keikan höyläksi. Talla on kelluva mutta hommasin siihen tremol-no systeemin tilanteisiin, joissa kiinteän ominaisuuksia tarvitaan. Olen ollut ihan tyytyväinen. Asennus oli aika helppoa ja toiminta on täyttänyt odotukset.
 
Kiristysruuvien hukkuminen on ainoa huolenaihe. Olenkin ottanut ne itse kokonaan irti ja pidän niitä tallessa kitaralaukussa silloin kun niitä en tarvitse.
 
JoeHans
23.04.2013 16:18:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistähän noita kiristysruuveja saisi varaosana? Yks ruuvi ottanut ja tippunu minne lie. :(
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti