Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Charvel Desolation
1 2
mhaarala
09.08.2011 23:03:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ovat näköjään kehitelleet Charvelilla jotain uutta vaihteeksi (ainakin verrattuna merkin aiempaan tuotantoon). Desolation-sarja näyttää ihan mielenkiintoiselta.
 
http://www.charvel.com/guitars/?sec … solation&bodyShape=Single%20Cutaway
 
Nuo LP-johdannaiset ei niin sykähdyttäneet, mutta nämä
 
http://www.charvel.com/guitars/?sec … desolation&bodyShape=Double+Cutaway
 
..näyttävät mielestäni aikas hyvälle. Tuollainen DC-1 ST trans blackinä ainakin vähän kutkuttelisi. Hinnoittelusta päätellen ovat Japanin tuotantoa, mutta millä tasolla nykyisen Japsi-Charvelin laatu mahtaa mennä? Jos vertaa esim. wanhan hywän ajan 475 Deluxeen?
 
Hymyä huuleen kun kuset vastatuuleen
novo
09.08.2011 23:15:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Skatecasterin voisin ottaa, mutta pitäis kuitenkin heti olla vaihtamassa EMG:t pois. Pitää oottaa, että joku pistää kivaks modatun torille aikanaan.
 
voip se olla sekkii, voip se olla olemattakii...
mhaarala
09.08.2011 23:21:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Njoo... hieman kaivelua, sanovat että nämä valmistetaankin Kiinassa. Hintataso huomioiden ensimmäinen ajatus oli kyllä että wtf. Minä kun luulin että tuotantoa olisi hiljattain siirretty Japaniin, mutta että vielä Kiinaankin. Ehkä pitää sittenkin katsoa jotain muuta elleivät kinuskit sitten tee isoa yllätystä laadun suhteen... :/
 
Hymyä huuleen kun kuset vastatuuleen
trih
10.08.2011 00:04:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisivat tehneet vaikka Kiinassa Jake E. Lee tyylisen straton joka maksaa 299€. Mutta ei. Ei ole mikään firma onnistunu ht-straton valmistuksessa kohtuuhintaan viime vuosina.
http://www.drumcityguitarland.com/d … ring-Electric-Guitar-P3663C427.aspx
Ei oo rahaa.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
munkero
10.08.2011 00:07:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meh, bleh ja hyi vittu.
 
"Bitches ain't shit but hoes and tricks" - Gandhi
Jucciz
10.08.2011 01:22:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kyllä napannu pätkän vertaa. Ehkä joku muu innostuu.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
SG__
10.08.2011 08:15:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kylläpäs sitä ollaan kärttysiä ja muka laatutietosia. Ihan jees pelejä varmaan ovat, kuka sitten tykkääkin designista. Kiinassa se on meikäläisen ykköskeppiki tehty (vaikka on yli puolet halvempi ku aikasempi ykköstykki). Niin mutta enhän mä sitten voi olla ammattimuusikko... (tähän vitun iso hymiö)
 
Ymmärtäkääs ny veliseni muutama asia:
 
1) Kiina ja muu kaukoaasia tekee monet instrumentit ns. halpaluokassa. Hyvän erottaa merkistä, koska hyvät merkit nykyisin käyttävät laatujärjestelmää joka eliminoi ns. hukat. Tämä tarkoittaa yleensä six sigma ja lean järjestelmää, joka laadunparantamisella eliminoi hukan ja tehostaa tuotantoa. Tästä on osoituksena esim. LTD:n tuotanto kiinassa ja vietnamissa. Mitään pahaa en voi sanoa kyseisistä vermeistä laadullisesti.
 
2) Suomessa ei edes ymmärretä laatujohtamista (joka oli 90-lukua), saatikka näitä uudempia laatujärjestelmiä (six sigma/lean). Ja täällä eletään vieläkin jotain ISO9000-standardia, joka kuoli jo aikuisten oikeasti 80-luvun lopulla.
 
3) Kiinassa on niin paljon rahaa, että ne voi tehdä vaikka yhden tehtaan tekemään laadukkaasti yhtä mallia kitaraa. Ja palkata konsultit ja tekijät ym. tietotaidon siihen liittyen.
 
4)Tuskin mikään isompi merkki lähtee Kiinaan tai muihin kaukoidän "kolmansiin maihin" valmistamaan yhtään mitään, ellei ole jotain laaduntaetta. (kts. kohdat 1 ja 2)
 
5)Huonot kokemukset tulevat yleensä uusista merkeistä, ns. kopio/kopiohalpis tai väärennöksistä.
 
6)USA-versio on täysi myytti. Samaa paskaa pystyy myös muualla tekemään, eikä "jenkkiversio" ole laadun tae.
 
että tarkemmin ens kerralla...
 
jepulisjee
delarco
10.08.2011 08:34:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ottamatta kantaa laatuun, niin jotenkin nää uudelleenlämmittelyt on vähän plääh.
Jos joskus charvelin hommaisin, niin kyllä sen pitää olla 80-luvun malli.
Sama juttu Kramereissa.
 
Ardez
10.08.2011 10:10:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Munsta ihan freessejä pelejä. Kyl tollasen Double cutin voisin hevanderijyystöihin hyvin ostaa. Jos seiskana sais...
 
Mieli valkeana ja komodo sydämessä - RRP = Röytö, Rötväys ja Perkelöinti
Krice
10.08.2011 10:48:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onpa tylsän näköisiä, juuri sellaisia mitä markkinaosastolla kehitellään, että saadaan kilpailua muihin, jotka tekee just samanlaisia kitaroita. Ei yhtään omaa ajatusta noissa malleissa.
 
munkero
10.08.2011 12:34:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Onpa tylsän näköisiä, juuri sellaisia mitä markkinaosastolla kehitellään, että saadaan kilpailua muihin, jotka tekee just samanlaisia kitaroita. Ei yhtään omaa ajatusta noissa malleissa.
 
Tekis melkeen mieli painaa plussaa.
 
Charvel/Jackson on yksi niitä merkkejä joille paluu 80-luvun lopulle/90-luvun alkuun ei tekisi yhtään pahaa. Toisena esimerkkinä Ibanez joka vuosi toisensa jälkeen julkaisee RG-sarjastaan uusia malleja mustan eri sävyissä. Mikähän järki siinäkin on kun kuitenkin ne RG-550 reissuet vietiin käsistä?
 
"Bitches ain't shit but hoes and tricks" - Gandhi
LaXu
10.08.2011 13:21:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan kivan näköisiä, vaikkakin nuo turhat krumeluurit (abalone inlayt) joissain malleissa ei miellytä. Charvel on kuitenkin onnistunut siinä, että nuo ei näytä läskistyneiltä ja muotopuolilta Les Pauleilta vaan ovat melko sulavalinjaisia.
 
Vaikka mulla ei tod. ole tarvetta kasvattaa skebakokoelmaa, olisi ihan kiva päästä testaamaan. Itselläni ei ole mitään Kiinassa tehtyjä kapuloita vastaan, kunhan laadunvalvonta pelaa ja materiaalit ovat laadukkaat.
 
Void
10.08.2011 14:01:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee vähän Ruokankaan muodot mieleen noista uusista Charveleista:
 
http://www.guitarnoize.com/images/blog/ruokangas_duke.jpg
 
War... war never changes.
mhaarala
10.08.2011 14:24:26 (muokattu 10.08.2011 14:30:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epäilykset Kiina-kitaroita kohtaan johtuvat todennäköisesti siitä että maa ei ole tunnettu laadukkaiden soittimien tuottajana. Sinänsä on täysin mahdollista että tekevät "grover Jacksonit" ja pystyvät polkaisemaan pystyyn oman tehtaan missä laadunvalvonta on oikeasti kohdallaan. Sen perusteella mitä tiedän kiinalaisesta mentaliteetista näissä jutuissa, niin laadunvalvonnan on todellakin oltava kohdallaan. Muuten tulee sutta ja sekundaa... hintalappu on kuitenkin kohtalaisen kova kiinalaiseksi soittimeksi, niin nuo voivat olla laadultaan melkein mitä tahansa.
 
Ulkomuodosta, niin kuin sanoin, nuo LP-johdannaiset ei niin säväyttäneet, mutta DC:t ovat mielestäni melko sulavalinjaisia ja sopusuhtaisia. Ruokangasmainen runkomuoto on ainakin minusta kaunis, joskin oma suosikki näistä malleista on tällä hetkellä Jacksonin Broderick-signature (kun melkein jokainen valmistaja näyttäisi vuorollaan tekevän jotain tuon tyylistä nykyään...). Krumeluurit tietysti on asia erikseen, minusta nuo olisivat olleet kauniimpia yksinkertaisella bindauksella ja mop-upotuksilla. Lieneekö kohderyhmässä sitten etupäässä aasialaiset vai mikä on tuon ratkaisun taustalla...
 
Charvel/Jackson on yksi niitä merkkejä joille paluu 80-luvun lopulle/90-luvun alkuun ei tekisi yhtään pahaa.
 
Öö... eikös Charvel nimenomaan ole "uuden tulemisensa" myötä tehnyt noin. Pro-mod-sarjahan on aika suoraan sieltä, samaten aiemmat "Van Halen"-mallit. Jackson nyt ei ole mallistonsa peruskonstruktiota muuttanut juuri miksikään sitten 90-luvun, pari uutta mallia on tullut ja niistäkin monet perustuvat vanhojen mallien pieniin modauksiin (esim. Demmelition-mallit). Sen takia on mielestäni ihan piristävää että yrittävät välillä jotain muutakin kuin niitä samoja superstratoja vuodesta toiseen.
 
Hymyä huuleen kun kuset vastatuuleen
munkero
10.08.2011 16:42:17 (muokattu 10.08.2011 16:44:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhaarala: Öö... eikös Charvel nimenomaan ole "uuden tulemisensa" myötä tehnyt noin. Pro-mod-sarjahan on aika suoraan sieltä, samaten aiemmat "Van Halen"-mallit. Jackson nyt ei ole mallistonsa peruskonstruktiota muuttanut juuri miksikään sitten 90-luvun, pari uutta mallia on tullut ja niistäkin monet perustuvat vanhojen mallien pieniin modauksiin (esim. Demmelition-mallit). Sen takia on mielestäni ihan piristävää että yrittävät välillä jotain muutakin kuin niitä samoja superstratoja vuodesta toiseen.
 
No öö öö...
 
Tavallaan joo, tavallaan ei. Ovathan ne charvelilla tehneet noita stratovariaatioita kyllä, mutta eniten muhun iskee vanha japanissa tehty model sarja ja sitä seuranneet 375, 475 ja muut... Olivathan ne hyvin pitkälti jenkkipelien veroisia. Ja Jacksonillahan on juu kaikki samat mallit tuotannossa. Mutta käyppä hakemassa kaupasta uusi RR3 ja vertaileppa sitä 90-luvun RR Prohon, eivät oo ihan samoja pelejä...
 
E: lyhyesti: laadukkaat japsivehkeet takaisin, vaikka sitten ihan samoilla spekseillä kuin silloin ennen
 
"Bitches ain't shit but hoes and tricks" - Gandhi
s8na
10.08.2011 16:51:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näyttää ihan itämaan Schectereille / LTD:ille, bling bling reunalistat ja sitten vielä nuo iänikuiset EMG:t. Tusinakamaa varmasti, ei kiitos minulle.
 
Painajaismainen
10.08.2011 17:57:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melko hirveitä tekeleitä. Mun entisissä Charveleissa sentään oli ehtaa kasarimojoa.
 
tender.insanity
10.08.2011 18:46:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kai noilla rapucorea soittaa.
 
mhaarala
10.08.2011 23:33:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

munkero: No öö öö...
 
Tavallaan joo, tavallaan ei. Ovathan ne charvelilla tehneet noita stratovariaatioita kyllä, mutta eniten muhun iskee vanha japanissa tehty model sarja ja sitä seuranneet 375, 475 ja muut... Olivathan ne hyvin pitkälti jenkkipelien veroisia. Ja Jacksonillahan on juu kaikki samat mallit tuotannossa. Mutta käyppä hakemassa kaupasta uusi RR3 ja vertaileppa sitä 90-luvun RR Prohon, eivät oo ihan samoja pelejä...
 
E: lyhyesti: laadukkaat japsivehkeet takaisin, vaikka sitten ihan samoilla spekseillä kuin silloin ennen

 
RR3 ei nyt vertaudu sen enempää hintatasoltaan kuin muultakaan rakenteeltaan RR Prohon... :)
 
RR5 ja RR5FR ovat lähempänä ja vaikka eivät ole niin legendoja kuin RR Prot, niin ovat kuitenkin laadultaan sen hintaluokan paremmasta päästä. Omasta kalustosta löytyvät Charvel 475 Deluxe ja RR5 niin on vähän käsitystä mistä laitteista puhutaan. Silloin kun Charvel alkoi tehdä "comebackiä" niin mallisto oli aika tarkkaan sitä mitä model-series 80-luvulla, samanlaiset lavat, runkomuotoilut yms. Sääli sinänsä että lopettivat niiden tuotannon, mahtoiko tulla tarve erottautua vähän selkeämmin Jacksonin linjastosta...
 
Hymyä huuleen kun kuset vastatuuleen
Wradlin
11.08.2011 10:38:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Doublecutit aivan saatanan rumia ja singlecutit vähän tyylikkäämpiä, joskin perinteisemmistä LP-tyylisistä jäävät ulkonäöltään kauas ja kauas. Laadukkaita toki voivat ollakkin, ei siinä mitään. Jos joku haluaa hevilespaa floikalla niin tuossahan voi olla siihen tarpeeseen kitara.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti