Muusikoiden.net
23.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Carvin DC727 / Active Eq / Mikin vaihto?
1
terolt
25.07.2011 01:26:26 (muokattu 25.07.2011 01:27:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro.
 
Hommasin muutama viikko takaperin ko. kepin jäsen Kivijalalta ja lankku on yksi elämäni parhaita juttuja oman tyttäreni ohella =) Mutta. Aluksi mikit tuntuivat ihan kelvollisilta. Basso/Treble-boostit sopivat joihinkin juttuihin, mutta mulla niitä juttuja vaan aika harvassa.. Passiivipuoli sitten meinaa olla aikamoista mössöä. Ihan oikeasti. Custom 22:ssa on BKP coldsweat ja voin kertoa, että uskomaton ero on kyllä näiden kitaroiden tiukkuudessa. Totta kai kitarat on erilaisia jo lähtökohdiltaan, mutta kyllä BKP vie stockia aikalailla 100-0. Eron kyllä kuulee..
 
http://i5.photobucket.com/albums/y1 … uitars/Carvin/ActiveElectronics.jpg
 
Jotakuinkin tuommoinen hirvitys on siis sisuskaluissa.
 
Onko mahdollista vaihtaa Esim jokin BKP:n tuotteista tallamikin paikalle, niin, että aktiivimahdollisuus toimii myös uudella mikillä? Vai onko noissa Carvinin mikeissä jokin patentti, niin, että AktiiviEq toimii vain niillä? Tietenkin se passiivipuoli riittää. En millään viittisi repiä tuota systeemiä irti, kun se siihen on luotu. Vai miten tästä nyt kannattaa edetä? Jotenkin tuo mikin vaihto vain tuntuu ainoalta mahdollisuudelta. Monet ovat ilmeisesti kironneet ennenkin Stock-mikkien vaihtoa, joutuuko siis peräti modaushommiin..? Sekään ei kyllä nappaa.
 
-Tero
 
Kaikki mikä ei tapa, sattuu aivan saatanasti. http://myspace.com/terokurkimaki
Snapo
25.07.2011 02:09:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muusta en tiedä mutta BKP:n mikit ei heittämällä sovi tuohon.
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
ReBeat
25.07.2011 02:13:01 (muokattu 25.07.2011 02:25:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun uskomus on että kyllä muidenkin mikkien pitäis keskimäärin toimia sen aktiivihomman kanssa sekä täysvarmasti sitten passiivisysteemillä. Kytkentää varten mikkien pitää olla 4-johtimiset, jotta puolitukset toimii. Jossain oli mainittu että routtaushommiin voi joutua esim. Dimarzioiden kanssa, koska Carvinin mikkikolot on ilmeisesti aavistuksen pienempiä tai matalampia kuin normaalisti. Eli kannattaa varmaan tarkistella mittoja etukäteen, mutta en usko että sähköisesti ainakaan keskitehoisilla mikeillä voi tulla mitään täysin käsittämätöntä ongelmaa vastaan. Toki, kun aktiivilla voi buustata taajuuksia, niin jos laittaa jonkun mikin joka tarjoaa ihan törkeästi bassoa jo itsessään, niin ehkä sitten vois tulla tilanne, että bassoja täysille buustaamalla menee jossain kohtaa yli laidan ja ilmenee jotain epänormaalia (säröytymistä tai tukkoon menemistä jo aktiivipiirissä). Mutta jos on joku tollanen raja, niin ei sitä voine etukäteen tietää ja tietenkään ei niitä bassoja/diskantteja liene sitten syytäkään boostata niin ylenmäärin.
 
e: Joku muuten väitti netissä, että Carvinin mikit on itseasiassa erittäin hyviä mutta ne tulee tehtaalta väärin säädettyinä (joo, luonnollisesti). Avain hyvään soundiin on muka se, että napapalat pitää säätää joka toinen matalalle ja seuraava korkealle. Sitten aukenee kuulemma rikas soundi.
 
Kivijalka
25.07.2011 02:15:34 (muokattu 26.07.2011 03:19:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On mahdollista vaihtaa mikkejä niin, että elektroniikka toimii myös uusilla (vaatii neljällä johdolla varustetun mikin.) Jossain jakin vierellä elektroniikkapoterossa pitäisi olla piirilevyllä juotospisteet johon molempien mikkien johtimet juotetaan kiinni.
 
ReBeat: Mutta jos on joku tollanen raja, niin ei sitä voine etukäteen tietää ja tietenkään ei niitä bassoja/diskantteja liene sitten syytäkään boostata niin ylenmäärin.
 
Tuossa kuvassa näkyvä pieni trimmeri on aktiivisysteemin desibeliboosti, jota pyörittelemällä voi myös yrittää leikata hieman liian kuumaa signaalia. Ei se ihmeitä tee, mutta sopinee ihan pieneen leikkaamiseen (tai sitten aivan älyttömään boostaamiseen.)
 
A million miles from nowhere, Dragon Lance burns hot. By the fire of a horse's ghost, a minnow would be lost... Cha-cha-changes... Tits... A fish... A fish with tits. Titty fish.
Sotahippi
25.07.2011 16:58:23 (muokattu 25.07.2011 17:06:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Mun uskomus on että kyllä muidenkin mikkien pitäis keskimäärin toimia sen aktiivihomman kanssa sekä täysvarmasti sitten passiivisysteemillä. Kytkentää varten mikkien pitää olla 4-johtimiset, jotta puolitukset toimii. Jossain oli mainittu että routtaushommiin voi joutua esim. Dimarzioiden kanssa, koska Carvinin mikkikolot on ilmeisesti aavistuksen pienempiä tai matalampia kuin normaalisti. Eli kannattaa varmaan tarkistella mittoja etukäteen...
 
e: Joku muuten väitti netissä, että Carvinin mikit on itseasiassa erittäin hyviä mutta ne tulee tehtaalta väärin säädettyinä (joo, luonnollisesti). Avain hyvään soundiin on muka se, että napapalat pitää säätää joka toinen matalalle ja seuraava korkealle. Sitten aukenee kuulemma rikas soundi.

 
Joo, Carvinin mikit on ihan normaalit passiivimikit, että kyllä siihen voi sähköjen puolesta vaihtaa toiset mokomat tilalle. Routtaus on tosiaan pienempi - noudattelee enemmän sitä bobbinin muotoa - mutta joko mikin jalkaa tai puuta viilaamalla pitäis mennä.
 
Noiden napapalojen tarkoitus on olla tiheässä jotta ei tulisi bendatessa drop-outtia. Hyvää Legendaa kyllä. :)
 
Onko tuossa aktivistissa joku bypass vai kytketäänkö se fyysisesti irti piiristä? Mietin, että vaikuttaisiko se soundiin jos siinä on huonosti toteutettu bypass.
Omat passiivini kuulostavat oikein hyviltä.
 
von Döbeln ratsasti aukkoja katsellen.
terolt
25.07.2011 17:51:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myönnän, olen tehnyt virheen: soimasin mikkejä, vaikka miehessä on vika. Ensin olisi pitänyt käyttää tuttua äänilähdettä testailuun. Hommasin viime viikolla VooduValven enkä todellakaan osaa sitä vielä perin pohjin käyttää. Olen tänään säätänyt varmaan pari tuntia tuota etusta; luomani presetit olivat silti aika kauheita =), kunnes nöyränä miehenä päätin kokeilla tehtaan omia. Sieltähän se mahtavuus sitten löytyi. Ihan helevatin kova junttasoundi pikkuisen muokattuna!! Mutta ihan totaalisesti erilaisillä asetuksillä kuin noilla muilla passiivimikitetyillä kitaroilla. On niissä vaan eroja, pakko se on myöntää. En ole vielä edes testannut keikkasetillä, eli Powertone kakkosella ja Cobralla. Säätäminen on varmaan vieläkin vähäisempää...
 
Ei tartte vaihtaa mikkejä =). Pitääs vaan oppia säätämään...
 
Kaikki mikä ei tapa, sattuu aivan saatanasti. http://myspace.com/terokurkimaki
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti