Muusikoiden.net
24.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: harhaako?
1
make1979
04.07.2011 21:45:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

onko uut pistäneet tällaista asiaa merkille kun soittaa vahvistimen omalla säröllä niin kuuluu pieniä rahinoita kun esim plekukäsi osuu kieliin ja muuta ns ylimääräistä. sitten välillä soittelen multiefektin läpi (boss gt6) niin jumankekka kun sooloilu on niin sujuvan kuuloista ja tuntuista. sweeppauksetkin tulee niin puhtaina verrattuna suoraan vahvistimen säröön.miksi?
 
Pointtini että kun on efektiä ym prosessointia signaalissa niin soittotaito on parempi. kun esim laittaa yngwie tyylistä soundia niin helposti vastaavaa tilua saa aikaan, ehkei niin nopeaa mutta kuitenkin.
 
ovatko siis hyvät tekniset kitaristit niin taiturimaisia miltä kuulostaa vai onko myös efektien ja signaaliprosessorien ansiota.
 
toivottavasti ymmärsitte pointtini ettekä takerru treenaa puhtaampaan tekniikkaan-kommentteihin:)
 
FreshPots
04.07.2011 22:00:35 (muokattu 04.07.2011 22:08:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siksihän kaikki käyttää pedaaleita. Soittotaidon puutteet peittyy. Heikki Silvennoinenkin sanoi, että kun ideat loppuu polkaistaan joku pedaali päälle. ;)
 
Noh.. Ehkä vahvistin on kosketusherkempi kuin bossin lävitse soitettuna. Tai sitten vahvistin ei tosiaan peitä virheitä. Sitähän sanotaan että wintage-tyylisen putkarin särön taakse on vaikeampi piilottaa soittotaidon puutteet kuin esim. mid-scoopatun kompressoidun high-gain-jyrän taakse. Tai sitten treenaa vain tekniikkaa niin ei pitäis tulla onkelmia. Tai sitten Boss muuttaa kaiken vain ns. yhdeksi pökelääksi.
 
Efektit ei auta soittotaitoon, mutta hyvä saundi inspiroi soittamaan -> treeniä kiertyy. Hyvä kitaristi ei tarvitse pedaaleita ollakseen hyvä. Itselle efektit ovat lisämauste saundipalettiin. Mutta minä olenkin tällainen nuori bluespatu, sinä ilmeisestikin jonkin asteinen hevikimmo, joten en mene sanomaan. Soita jos tykkäät saundista, vaikka tuskimpa itse kokisin pedaalin läpi soittelun ylistse vahvarisärön.
 
E: ja efektit saattavat luoda illuusion, mm. että kitaristi osaa tiluttaa valonnopeudella (delayt nakuttamaan yms.). Eli peittää virheitä.
 
"Lisätkää vettä keittoon, muusikot tulevat syömään!"
naavanka_
04.07.2011 22:12:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös herra Hammetkin wahillam?
 
Wradlin
04.07.2011 22:21:27 (muokattu 04.07.2011 22:22:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Crossfire96: Siksihän kaikki käyttää pedaaleita. Soittotaidon puutteet peittyy. Heikki Silvennoinenkin sanoi, että kun ideat loppuu polkaistaan joku pedaali päälle. ;).
 
Niin, taitaa edellämainittu Kirk Hammett olla sitten yksi maailman huonoimpia ja ideaköyhimpiä kitaristeja. Pidämme siis asiaa faktana, kun kerran m.netissä ollaan.
 
E: Äh, täähän kuulosti ihan joltain 'Tallica -fanin ironialta :D Ei se sitä siis ole.
 
Entropia666
04.07.2011 22:31:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Crossfire96:Hyvä kitaristi ei tarvitse pedaaleita ollakseen hyvä.
 
Ei ehkä ihan 100% näinkään. Moni hyvä kitaristi kuulostaa iteltään myös paskoilla kamoilla, mutta legendaariselta omalla soundillaan...Esim. whammyn tai wahin polkeminenkin vaatii aika hyvää makua ettei se mene ihan pelleilyksi. Huono kitaristi ei saa kyseisillä speduilla oikeen mitään järkevää aikaan, osaava saa luotua aika siistejä juttuja...
 
FreshPots
04.07.2011 22:36:00 (muokattu 04.07.2011 22:37:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Entropia666: Ei ehkä ihan 100% näinkään. Moni hyvä kitaristi kuulostaa iteltään myös paskoilla kamoilla, mutta legendaariselta omalla soundillaan...Esim. whammyn tai wahin polkeminenkin vaatii aika hyvää makua ettei se mene ihan pelleilyksi. Huono kitaristi ei saa kyseisillä speduilla oikeen mitään järkevää aikaan, osaava saa luotua aika siistejä juttuja...
 
No tämäkin kyllä. Gilmourin Whammy-työskentely Maroonedissa on jotain aivan uskomatonta. Tuollaisessa käytössä pedaalista tulee soittimeen "lisä", mutta huonompi käyttö saattaa loihtia ilmoile niin karmeata uikutusta. Wah-vertailuun vaikka se surullisenkuuluisa Kirka ja vaikka Hendrixin innovatiivinen waakuttelu :)
 
Gilmour-linkki viel:
http://www.youtube.com/watch?v=3W6hBI1SAL4
 
"Lisätkää vettä keittoon, muusikot tulevat syömään!"
Entropia666
04.07.2011 22:38:47 (muokattu 04.07.2011 22:43:14)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Crossfire96: No tämäkin kyllä. Gilmourin Whammy-työskentely Maroonedissa on jotain aivan uskomatonta. Tuollaisessa käytössä pedaalista tulee soittimeen "lisä", mutta huonompi käyttö saattaa loihtia ilmoile niin karmeata uikutusta. Wah-vertailuun vaikka se surullisenkuuluisa Kirka ja vaikka Hendrixin innovatiivinen waakuttelu :)
 
No siinäpä hyviä esimerkkejä. Toiset kovat whammyttäjät/waakuttajat on Steve Vai ja Dimebag. Steve Vai on kyllä hyvä esimerkki siitä kun äärimmäisen kehittyny tekniikka ja muusikin ymmärrys yhdistyy hitechiin. Ei sillä soundilla muut välttämättä kuulostas kovin hyviltä... Ei ne efektit auta parantamaan taitoja, korkeintaan muhjuttaa soundia. Kyllä ne efektit pitää tuntea ja ymmärtää niiden paikka musassa.
 
Mutta ite paskana kitaristina kyllä tykkään soittaa ennemmin hyvällä soundilla ku paskalla. Kyllähän se soittointoo tuo enemmän kun saa jotain selvääkin omasta soitosta. Sama kun jollain viiden euron höpöhöpö-kitaroilla soitto. Kyllähän se soi, mutta soittotuntuma/mukavuus ja soundi on vähintäänkin perseestä.
 
thejmh
04.07.2011 22:51:24 (muokattu 04.07.2011 22:57:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

make1979: onko uut pistäneet tällaista asiaa merkille kun soittaa vahvistimen omalla säröllä niin kuuluu pieniä rahinoita kun esim plekukäsi osuu kieliin ja muuta ns ylimääräistä. sitten välillä soittelen multiefektin läpi (boss gt6) niin jumankekka kun sooloilu on niin sujuvan kuuloista ja tuntuista. sweeppauksetkin tulee niin puhtaina verrattuna suoraan vahvistimen säröön.miksi?
 
Pointtini että kun on efektiä ym prosessointia signaalissa niin soittotaito on parempi. kun esim laittaa yngwie tyylistä soundia niin helposti vastaavaa tilua saa aikaan, ehkei niin nopeaa mutta kuitenkin.
 
ovatko siis hyvät tekniset kitaristit niin taiturimaisia miltä kuulostaa vai onko myös efektien ja signaaliprosessorien ansiota.
 
toivottavasti ymmärsitte pointtini ettekä takerru treenaa puhtaampaan tekniikkaan-kommentteihin:)

 
Kyllä varmasti useimmat huippukitaristit pystyy vetämään kaiken ilman mitään prosessointia, pelkällä kitaralla ja vahvistimen säröllä. Ja jotkut, kuten Petrucci vetää ne tilunsa myös cleanilla yhtä puhtaasti. Niinhän kannattaisi treenatakin joskus, kuulee virheensä ja saa pickauksesta puhdasta ja tarkkaa. Delayt ja muut efektit on vain mausteita joilla saa saundin isommaksi ja laajemmaksi tai muuten vain mielenkiintoisemmaksi. U2:n biisitkin kuulostaisi aika latteilta ilman delayta. Itsellä delay on efekti, jota tulee useimmiten käytettyä. Sillä saa kätevästi luotua mattomaisia fiilistelyjä biiseihin ja soinnut soimaan pidempään. Peruskomppaukset sitten ilman efektejä.
 
JIRPPI
04.07.2011 23:16:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä väliä on kuinka puhtaasti soittaa, kunhan soittaa hyvin eli niin, että kuulostaa hyvältä?
 
http://www.youtube.com/watch?v=qj0SrqGpa6Y
DirtyFingers
04.07.2011 23:51:06 (muokattu 05.07.2011 01:08:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JIRPPI: Mitä väliä on kuinka puhtaasti soittaa, kunhan soittaa hyvin eli niin, että kuulostaa hyvältä?
 
Niimpä. Sanon enään tämän.
 
E: Itse.
 
Come with me for fun in my buggy
hjukke
05.07.2011 00:37:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Multiefektien "kitarasankarisoundeissa" on kyllä melkeen poikkeuksetta kompuraa ja gatea joten rahinat ainakin siivotaan.. verrattuna raakana putkariin soittoon. Tehdas-preseteissä siis.
Jeszse
05.07.2011 08:27:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Entropia666: Toiset kovat whammyttäjät/waakuttajat on Steve Vai ja Dimebag.
 
http://www.youtube.com/watch?v=MFz1 … JQ&feature=player_detailpage#t=231s
 
:)
 
13.12.2008 23:57 ÄLÄ SINÄ DIPPAA LIHAPULLIASI MINUN NAMINAMIIN!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti