Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kotikitaristin kamat ?
1 2 3 4 5
Little Savage
23.06.2011 20:03:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soitto harrastus jämähtänyt lähinnä kotona soittamis asteelle. En ole kovin aktiivisesti yrittänyt etsiä itselleni bändiä tai soittokavereita. Soitinrakennus projektit on vienyt kaiken huomion. Kitaroita tekis mieli vielä hankkia vaikka en ole kovin aktiivinen soittaja.
 
Millasia kamoja muilla kotisoittajilla yleensä on ? Onko halua hankkia lisää kitaroita tai muita soittokamoja ? Onko se yleensäkään järkevää panostaa uusiin kamoihin jos soittoura on jäissä ?
 
ÄÄ TÄKÄ TÄKÄ TÄKÄ TÄÄ. Anna sakkoa saatana.
Jasma
23.06.2011 20:12:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Little Savage: Soitto harrastus jämähtänyt lähinnä kotona soittamis asteelle. En ole kovin aktiivisesti yrittänyt etsiä itselleni bändiä tai soittokavereita. Soitinrakennus projektit on vienyt kaiken huomion. Kitaroita tekis mieli vielä hankkia vaikka en ole kovin aktiivinen soittaja.
 
Millasia kamoja muilla kotisoittajilla yleensä on ? Onko halua hankkia lisää kitaroita tai muita soittokamoja ? Onko se yleensäkään järkevää panostaa uusiin kamoihin jos soittoura on jäissä ?

 
No täällä toinen. Pari kitaraa löytyy, koskettimet, basso, kaappia, etuasteita yms. Menikö rahat hukkaan, ei! Kyllä itse himoitsen uusia kamoja jatkuvasti, tosin ei ole varaa pistää, mutta ihan yhtä antoisaa opiskella kamoista lisää ja ostella niitä kun varallisuutta taas ilmenee. Eli lyhyt kertaus, osta jos on tarvetta, meitä on monta!
 
Joees
23.06.2011 20:15:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Little Savage: Soitto harrastus jämähtänyt lähinnä kotona soittamis asteelle. En ole kovin aktiivisesti yrittänyt etsiä itselleni bändiä tai soittokavereita. Soitinrakennus projektit on vienyt kaiken huomion. Kitaroita tekis mieli vielä hankkia vaikka en ole kovin aktiivinen soittaja.
 
Millasia kamoja muilla kotisoittajilla yleensä on ? Onko halua hankkia lisää kitaroita tai muita soittokamoja ? Onko se yleensäkään järkevää panostaa uusiin kamoihin jos soittoura on jäissä ?

 
Jos soittoura jatkuu himassa soitellen ja siitä nauttien niin miks ihmeessä sen pitäisi mitään rajoittaa? Mun mielestä se on oikein jees jopa siihen verrattuna että vääntää väkisin keikkaa koska niin on aina tehnyt mutta into moiseen on vaan mennyt.
 
Jos soitinten hommaaminen tuo jotain sisältöä ja iloa elämään niin sehän on oikein jees. Toiset edelleen laittelee autoja, toiset hommailee kameroita ja kuvailevat vaan omaksi huvikseen. Toiset harrastaa ruoanlaittoa vaan omaksi ilokseen ja siksi panostavat siihen paljon rahaa ilman ajatusta ammattilaisuudesta.
 
Mä ajattelisin jopa niin pitkälle että vaikka ei soittaminenkaan innostaisi mut kitarat ovat itsessään intohimo ja harrastus niin tottakai, antaa mennä vaan ja hommailee rojuja. Pääasia on että jostain tekemisestä diggaa ja on jotain mihin uppoutua. Toimikoon se vaikka jonkinlaisena terapianakin kun pääsee hetkeksi arjesta pakoon. Saatika sitten jos itse niitä rakentelee niin sehän on oikein loistava harrastus. Uskaltaisin väittää jotta erittäin palkitsevakin harrastus.
 
Humina on mun särö ja feedback on mun laulaja.
McNulty
23.06.2011 20:30:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Little Savage: Millasia kamoja muilla kotisoittajilla yleensä on ? Onko halua hankkia lisää kitaroita tai muita soittokamoja ? Onko se yleensäkään järkevää panostaa uusiin kamoihin jos soittoura on jäissä ?
 
Soittaminen voi olla harrastus siinä missä mikä tahansa muukin juttu. Toiset harrastavat satojen tuhansien eurojen edestä autoja, toiset sijoittavat joka talvi useita tuhansia suksiin ja sauvoihin vaikka eivät hiihdä kilpaa... ei siis ole mitään väärää tai oikeaa tapaa harrastaa. Jokainen harrastaa niillä vermeillä, joilla on kiva ja hyvä harrastaa. Kyllä kaikenlainen harrastaminen on mukavaa hyvillä välineillä :)
 
Itselläni on kotikäytössä pääosin Line6 POD X3 kytkettynä tietokoneeseen ja liuta erilaisia soittimia (niitä samoja skeboja joilla soitan reenikselläkin). Myös pienen putkistyrkkarin omistan, jota tulee käytettyä silloin kun en jaksa käynnistellä tietokonetta tai jos haluan testailla vaikka uusia pedaaleja yms. Molempi parempi siis.
 
Itse uskallan suositelle kumpaa tahansa vaihtoehtoa, tai kumpaakin. Eli joku suht laadukas mallintava rasia, jonka saa kytkettyä tietokoneen jatkeeksi. Yleensä helpottaa pöytälaatikkoon säveltämistä ja nauhoittelua. Myös oiva tapa päästä käsiksi lukemattomiin eri soundeihin ja musatyyleihin. Tulee nimittäin soiteltua laidasta laitaan musiikkia, kun on laite jolla pystyy raapimaan ko. musiikkityylien soundimaailmaa. Ei ehkä autenttisesti, mutta kotioloihin varsin välttävästi.
 
Pieni putkicombo tai -nuppi ja kaappi ovat perusvarma valinta suht laadukkaaseen kitarasoundiin kotioloissa. Putkivahvistin ei kuitenkaan ole automaattisesti autuaaksi tekevä asia, joten kannattaa tarkkailla myös laadukkaita mallintavia ja muita transistorivahvistimia.
 
Kitaraksi kannattaa valita sellainen, joka innostaa soittamaan ja joka tuntuu mukavalta... sekä sylissä että soittajan korvissa (ja korvien välissä). Aika vähällä sitä kotisoittelija pärjää...
 
What's the speed of darkness?
TTV
23.06.2011 20:35:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä kans 100% kotisoittaja, jolle kitarakamat ovat lähellä sydäntä. Tykkään soitella erilaisilla sähkökitaroilla (6-, 7- ja 8-kielisillä) mallintavan etuasteen kautta kuulokkeilla tai sitten oikean putkivahvistimen kautta. Kitaroita on ollut vuosien mittaan 36 ja vaihtuvuudelle ei ole edelleenkään näkymässä loppua. Samoin vahvistimet ja efektit ovat olleet kierrossa, osa itellä pitempään kuin toiset. Kotisoittelu ei missään nimessä rajoita kamojen päivitystä, eikä myöskään edellytä sitä. Fiilis ja kukkaro sanelevat käytännön :-) Valitettava tosiasia on se ettei oma ansiokehitys ihan kulje samalla kulmakertoimella kuin himoittavien soittopelien hinnat, joten ihan kaikkea ei saa heti ja nyt.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
AngieRainbow
23.06.2011 20:36:50 (muokattu 23.06.2011 20:39:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaa mieltä edellisten kanssa.
 
Ei mullakaan tällä hetkellä ole bändiä ja ajattelin liittyä seuraavan kerran vasta, kun oikeasti löydän sellaiset ihmiset, joita jaksan katsoa. Sitähän ei tiedä tapahtuuko se edes tämän elämän aikana.
 
Kuitenkin: Minulla on useita kitaroita (pari aika kallistakin) vahvistimia, pedaaleita jne. Tällä hetkellä on anakara säästäminen uuteen vahvistimeen IHAN VAIN OMAKSI ILOKSENI. Minusta on mukava soittaa kotona itselleen, kun on kunnon kitarat ja mieleiset soundit. Saan siitä fiilistelystä varmasti enemmän kuin, jos soittaisin bändissä, jossa en halua olla.
 
Lisäksi: Rahathan säilyy kunnon kamoissa, kun ne pitää hyvänä. Jos ostat käytetyn Gibsonin LP:n esim. 1600 eurolla, niin ihan hyvin siitä voi saada saman summan myöhemmin, jos sitten ei sitä enää tarvitsekaan.
 
What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach, so you get what we had here last week, which is the way he wants it. Well, he gets it! N' I don't like it any more than you men.
nahkahuppu
23.06.2011 20:46:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

itsellä vähän sama juttu, soittelen pääasiassa kotona ja yksin. Satunnaisesti soitellaan jollain random kokoonpanoilla ihan vaan huvikseen. Tein yhteen huoneeseen itselle "studion", jossa tätä pientä harjoitus toimintaa voi suorittaa. Kamat mulla on ihan niinkuin kotirimpauttelijalta voi odottaa. 3 kitaraa roikkuu seinällä, ja tarkoitus on hankkia Gibson les paul custom eb, ja myös ESP eclipse polttelee. Vieressä seisoo Fender Jazz bass, ja jotkut "perusrummut". Kitaroille on pari eri vahvistinta (HRD ja HT5) Räkissä on vanhat Peaveyn päätteet (keskiääni ja alapää) 2kpl jbl keskiäänikaappeja ja 2 kpl alakaappeja. Kitarastyget on siis mikitetty.
 
myin yhteen väliin kaikki mitkä on mukamas joutavia rojuja (spedut,skebat yms..)
pois. Myöhemmin älysin etten enää myy mitään pois. ne toimivat eräänlaisina päiväkirjansivuina tietystä ajanjaksoista. Ja toinen syy on kitara/ rokkikama on vaan mukavaa.
 
Kuten jo edellä mainittiin niin jotkut työntää rahansa autoihin jotkut juo. Jos saat itsesi hyvälletuulelle kun ostat juuri sen kitaran mitä olet himoinnut, tietäen että sen käyttöaste jää varsin alahiseksi. Mitä sitten??
 
Grugi
23.06.2011 20:51:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu ihan himassa sitä vaan soitellaan omaksi iloksi ja muiden suruksi mutta kyllähän noihin kamoihin saa rahaa palamaan. Profiilistahan se näkyy millä setillä sitä veivataan.
 
SDMF
nahkahuppu
23.06.2011 21:09:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatkan vielä koska perustelut jäi laimeksi.
 
Itse haluan että kamat ovat hyvät jos tätä kerran harrastaa. Halusin modernin les paulin, joten ostin schecter hellraiserin, halusin että minulla on vintage kitara, joten taistelin itselleni Ebaystä 70-luvun lespa kopion. Siinä on oikeat vintage mikit, ehkäpä nyky normeille jopa heikko tehoiset, mutta se vaan toimii hrd:n parina vitun hyvin. Halusin Ibanezin Icemanin sen muotoilun vuoksi, ostin sen. Sillä ei tule soitettua juuri lainkaan, koska se on huono soittaa. Nätti se on seinällä. Halusin putkivahvistimen joten ostin HRD:n ja sille kaveriksi HRD:n 1x12 kaapin. Halusin myös vahvistimen joka vastaa nyky metallin tarpeisiin, ostin HT5 ja sille kaveriksi 2x12 oman kaapin.
 
Koska remontin yhteydessä äänieristin seinät halusin mikittää vahvistimet. Se vaikutti mielestäni positiivisesti myös soundiin ja siihen että voi tuntea oman soiton fyysisesti.
 
Basso ja rummut on siellä sen vuoksi että siellä on valmius soittaa kokonaisen bändin voimin mikäli tarve niin vaatii. ja voi olla että joku päivä haluan opetella soittamaan niillä.
 
Mikä parasta, jos haluan niin voin vetää kaapit oven eteen ja laittaa taustan soimaan ja vetää kaljapäissäni takapaihalla metallicaa täpöllä kauniina kesäpäivänä.
 
hallu
23.06.2011 21:15:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Little Savage: Soitto harrastus jämähtänyt lähinnä kotona soittamis asteelle. En ole kovin aktiivisesti yrittänyt etsiä itselleni bändiä tai soittokavereita. Soitinrakennus projektit on vienyt kaiken huomion. Kitaroita tekis mieli vielä hankkia vaikka en ole kovin aktiivinen soittaja.
 
Millasia kamoja muilla kotisoittajilla yleensä on ? Onko halua hankkia lisää kitaroita tai muita soittokamoja ? Onko se yleensäkään järkevää panostaa uusiin kamoihin jos soittoura on jäissä ?

 
No täällä ihan sama juttu. Bänditouhut jäivät melkein kymmenen vuotta sitten ja nyt muutama vuosi sitten kaivoin kamat uudelleen esille ja aloin veivaamaan kotona. Omasta mielestäni kotona omaksi iloksi soittamisessa ei ole mitään ongelmaa ja nykyisin on ihan tajuttoman paljon erilaista rompetta johon tuhlata rahansa ja kotikäyttöön sopivaa kampettakin on vaikka millä mitalla. Itse en ole täysin sulkenut mahdollisuutta, että soittelisin bändissäkin taas (soittajakavereita ihme kyllä on vielä jäljellä) ja jotain yksittäisiä sessioita on tullut vedettyäkin. Toisaalta ihan trubaduurimeinkikin kiinnostaa ja olen tuumannut, että jotain pienimuotoista voisi ihan ominkin päin tehdä.
 
Soittokamat mulla on bändiajoilta eli helvetillinen mörssäri tuo vahvistin, mutta olen kesyttänyt sen keinokuormalla ja lisäksi laitoin ylimääräisen etuvahvistimen säristimeksi ja tuo setuppi on toiminut ihan kohtuullisesti näissä oloissa jättäen oven auki bändisoittoonkin. Toisaalta olen tuumannut, että voisi tuon telaktjuosaston myydä pois kuleksimasta ja laittaa jokin viimeisen päälle hyvä setti himaan. Esim. elevenräkki tai Tech21 10wattinen. Tunnearvoakin nuissa vanhoissa kamppeissa on joten en ole raatsinut ryhtyä tuumasta toimeen.
 
Skittoja tekee aina toisinaan mieli ostaa, mutta kohtuullisen hyvin olen niitä kiusauksia onnistunut vastustamaan. Mulla oikeasti on hyvät kepit enkä keksi yhtään järkevää syytä miksi tarvitsisin yhtään kitaraa, mutta osteleminen on vaan niin mukavaa. Kun en kuitenkaan ikinä myy mitään, niin rajat tulevat vastaan ihan varastoinnissakin (sähkörummut, tietokone, viisi kitaraa ja basso, isohko kitarakombo+pikkusälä täyttävät helposti yhden huoneen, enkä perheellisenä köyhänä pääkaupunkilaisena ole enempää tilaa itselleni voinut vallata).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
vvaltsu
23.06.2011 22:19:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä ilmoittautuu vielä yksi makkarikitaristi. Ikää ei ole kun vasta 15 vuotta, mutta kamarunkkaus kytee sisimmässäni erittäin vahvana. Kaikkea pitäis saada, jopa basso + leikit.
 
Viikset on parasta mitä mies voi itselleen antaa. - CountX
Spike
23.06.2011 22:54:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kamarunkkaus ja soittaminen on kaks eri harrastusta...
 
elsewhere
23.06.2011 23:34:21 (muokattu 23.06.2011 23:36:03)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä on vapaa maa ja kyllähän sitä voi hankkia just sellaista soittokamaa jonka omakseen tuntee ja jonka kuvittelee tekevän onnelliseksi. Mulla on kotikäytössä tällä hetkellä kitaroina Squierin CV Stratocaster ja kustomoitu CV50's Tele, bassona Squier CV Jazz Bass ja vahvistimina ihan kelvot Vox Pathfinder 15R ja Fender Champ. Näillä saa jo jamit aikaiseksi tarvittaessa ja treeniksellä on sitten bändisoittoon soveltuva vahvistin ja yksi (näistä paras) kitara lisää, ja jossain vaiheessa hankin sinne toisen kepin.
 
Huonoilla kamoilla on masentava soittaa, eikä soittokamoissa kannata mennä siitä, mistä aita on matalin vain siksi, että sattuu soittelemaan makuuhuoneessa eikä Tavastian lavalla.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Neponen
24.06.2011 01:06:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elsewhere:
Huonoilla kamoilla on masentava soittaa, eikä soittokamoissa kannata mennä siitä, mistä aita on matalin vain siksi, että sattuu soittelemaan makuuhuoneessa eikä Tavastian lavalla.

 
Komppaan tätä. Ite en oo koskaan soittanut bändissä, mutta se ei oo syy siihen, että pitäisi soittaa jollain 50e trankkukombolla, esimerkiksi.
 
Entropia666
24.06.2011 10:25:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuntuu että makkarikitaristeilla on paremmat kamat ku keikkailevilla.
 
Stone
24.06.2011 10:34:34
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Entropia666: Tuntuu että makkarikitaristeilla on paremmat kamat ku keikkailevilla.
 
Jostainhan se inspiraatio soittamiseen täytyy saada ;)
 
"If You Want The Last Laugh.....Join The Rolling Stones." -Keith Richards
Neponen
24.06.2011 10:45:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Entropia666: Tuntuu että makkarikitaristeilla on paremmat kamat ku keikkailevilla.
 
Kaikki rahat menee kamoihin, ei oo mitään "keikkalisiä", kuten viinat&matkat.
 
zzy
24.06.2011 10:47:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bänditouhut on jääny aikoja sitten, tosin viimeaikoina on vähän ollut kutinaa josko pitäis joitain järjestää. No, kotona soittelua kuitenkin: 8 sähkistä, 3 akustista 2 putkinuppia + läjä pedaaleita yms.
 
She's about all I can handle, it's too much for my brain.
vkl
24.06.2011 12:04:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tällaisena aloittelevana koti kitaristina kysyisin suosituksia vahvistin osastolle. tällä hetkellä on käytössä micro cube. halua olis ostaa joku parempi, mutta onko kellään suosituksia asiaan. kitaroina mexiko strato ja esp ltd sa-2. seuraavaksi meille muuttaa gibsonin les paul junior lähi viikkoina. musiikkityyli beatlesista leevi & the leavingsiin sun muuta.
 
Neponen
24.06.2011 12:07:24 (muokattu 24.06.2011 12:08:54)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vkl: tällaisena aloittelevana koti kitaristina kysyisin suosituksia vahvistin osastolle. tällä hetkellä on käytössä micro cube. halua olis ostaa joku parempi, mutta onko kellään suosituksia asiaan. kitaroina mexiko strato ja esp ltd sa-2. seuraavaksi meille muuttaa gibsonin les paul junior lähi viikkoina. musiikkityyli beatlesista leevi & the leavingsiin sun muuta.
 
Joku pieni putkikombo tai nuppi.
H&K edition tube 20th ois komboista, nupeista ENGL gigmaster 15, Blackstar ht-5, H&K Tubemeister 18, Blackheart Handsome Devil tai Little Giant.
E: Noista on siis jonkunlaista kokemusta ja tietoa. Muut kertokoon lisää.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti