Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ensimmäinen putkivahvistin!
1
rocknrolllllh
23.05.2011 04:48:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin juuri Marshall JVM410H nupin ja 1960A kaapin. Nyt tarvis tietää oleellista ja tarpeellista tietoo.. Kuten miten se "standby" juttu toimii ja mikä se on. Ja sit kelpaako normaali kitarapiuha nupin ja kaapin kytkemisee? kertokaa joku viisas vähä asioita mitä pitäs tietää ku omistaa nupin.
 
Miikathebest
23.05.2011 05:38:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rocknrolllllh: Ostin juuri Marshall JVM410H nupin ja 1960A kaapin. Nyt tarvis tietää oleellista ja tarpeellista tietoo.. Kuten miten se "standby" juttu toimii ja mikä se on. Ja sit kelpaako normaali kitarapiuha nupin ja kaapin kytkemisee? kertokaa joku viisas vähä asioita mitä pitäs tietää ku omistaa nupin.
 
Vahvistimen ja kaiuttimen väliin kaiutinjohto. Plugipäinen kahden paksumman johtimen kaapeli. Instrumenttipiuha ei välttämättä kestä miljoonalla watilla luukuttaessa, ja sen sanotaan voivan aiheuttaa särkyessään vahvistimelle vahinkoa.
 
1. POWER asentoon I
2. Odota puolisen minuuttia *
3. STANDBY asentoon ON
4. Volat päälle
5. Soittoa.
6. Volat nollille
7. STANBY asentoon OFF
8. Odota pari sekuntia
9. POWER asentoon 0
 
Kohdat 4 & 6 voi tarvittaessa jättää välistä
 
* Sopivan odotusajan selvität kääntämällä heti powerin jälkeen standbyn päälle ja kokeilemalla, milloin ääni alkaa kuulua täydellä höngällä. Itse en jaksa odotella kovin kauaa. Käytännössä molemmat napit päälle sellaisella viiveellä, jonka jaksaa vahvistimen vieressä kytätä = pari sekuntia :D Kitarasta on kuitenkin volat nollilla, ja alan soittaa vasta sitten, kun vahvistimesta alkaa kuulua tasainen hurina.
 
Liikaa säröä!
blues guitar
23.05.2011 05:43:45 (muokattu 23.05.2011 05:44:34)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rocknrolllllh: Ostin juuri Marshall JVM410H nupin ja 1960A kaapin. Nyt tarvis tietää oleellista ja tarpeellista tietoo.. Kuten miten se "standby" juttu toimii ja mikä se on. Ja sit kelpaako normaali kitarapiuha nupin ja kaapin kytkemisee? kertokaa joku viisas vähä asioita mitä pitäs tietää ku omistaa nupin.
 
Standby on valmiustila putkien lämmittämiseen, silloin ei kaiuttimesta vielä kuulu mitään. Kytke ensin power päälle ja odota minuutti ennenkuin kytket standbyn päälle.
 
Ei toimi kitarapiuha nupin ja kaapin välillä, siihen pitää olla kaiutinkaapeli.
 
edit. myöhästyin
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
Miikathebest
23.05.2011 05:45:45 (muokattu 23.05.2011 05:51:38)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blues guitar: Standby on valmiustila putkien lämmittämiseen, silloin ei kaiuttimesta vielä kuulu mitään. Kytke ensin power päälle ja odota minuutti ennenkuin kytket standbyn päälle.
Minuutti!!! Ja sillon jäkittää!!!
 
Ei toimi kitarapiuha nupin ja kaapin välillä, siihen pitää olla kaiutinkaapeli.
Kylläpäshän toimii. Silti pitää olla kaiutinkaapeli, vaikka toimisi kitarapiuhallakin (em. syistä).
Välillä kuulee joidenkin sankareiden soittaneen autuaan tietämättöminä pitkän aikaa kitarapiuhalla ilman mitään ongelmia.
 
Iltseltäni meni kaappipiuha erään kerran särki ajeltuani riittävän usein kaapilla seinään. Ihmettein kovasti kun ei kuulunut ääntä vaikka nupit oli kaakossa. Vahvistimen sisältä kuului ainoastaan sellainen pieni sirinä (ilmeisesti kaikusta?). Ei aiheutunut mitään vahinkoa vahvistimelle Marshall JCM2000 DSL50.
 
Liikaa säröä!
ReBeat
23.05.2011 06:11:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rocknrolllllh: Ostin juuri Marshall JVM410H nupin ja 1960A kaapin. Nyt tarvis tietää oleellista ja tarpeellista tietoo.. Kuten miten se "standby" juttu toimii ja mikä se on.
 
Kannattaa ehkä silmäillä manuaaliakin hetken aikaa. Sehän löytyy tuolta...
http://www.marshallamps.com/downloads/files/JVM%20hbk%20Eng.pdf
... ja esim. nelossivulla on asiaa just noihin kysymyksiin.
 
Aloittaminen & käynnistystä
 
1. Varmista, että kaiuttimet / kaappi (t) on kytketty impedanssin LOUDSPEAKER liitin (t) takapaneelissa (1). Katso sivu 8 yksityiskohtia koskevia impedanssin sovitus. Jos olet käyttäen laajentaminen kaappiin varmista sen riittävän tehokas 100 watin vahvistin ja että youre käyttämällä asianmukaista kaiutinkaapelia. Älä käytä turvatarkastus (suojattu) kitara kaapeli tähän tarkoitukseen
 
VAROITUS!
1. Muutoin jokin edellä vaurioittaa vahvistimen.
2. ÄLÄ KOSKAAN käytä amp ilman (puhuja) kuorma kiinni kun STANDBY-kytkin on päällä. Marshall suosittelee aina jättää (puhuja) kuorma kiinnitetty laitteeseen.
 
2. Varmista, että molemmat MASTER volyymien etupaneelin (6) nollataan.
3. Liitä jalkakytkin kaapeli jalkakytkin ja liitä FOOTSWITCH Socket takapaneelissa vahvistimen.
4. Liitä mukana toimitettu sähköverkkoon (teho) johdattavat Verkkovirtatulo takapaneelissa ensin ja sitten pistorasiaan.
5. Liitä kitarasi INPUT liitäntään liitin etupaneelissa.
6. Käännä etupaneelin virtakytkimestä. Tämä hehkua punaisena odota pari minuuttia.
7. Odottelun jälkeen pari minuuttia, harjoittaa STANDBY-kytkin. Leaving vahvistin valmius ajaksi mahdollistaa venttiilien keksiä niiden oikea käyttölämpötila. Jotta pidentää putkien elinikää, STANDBY-kytkin olisi käytettävä myös kytkeä päälle tai pois taukojen aikana suorituskykyä.
 
Katkaisimella & Silent tallennus (19)
 
Kuten edellä STANDBY-kytkintä käytetään yhdessä POWER-kytkin lämmetä vahvistimen ennen käyttöä ja pidentävät tuotannon venttiilit. Kun vahvistin on valmiustilassa koko esivahvistimen osa jatkuu käydessä sen nimellisjännite vaikka tehovahvistin jää valmiustilaan. Tämä mahdollistaa vahvistimen käyttää silent tallennus-tai esivahvistus varten. Vasta kun valmiustila ei ole käytössä voidaan vahvistin käyttää ilman kuormaa. Varmista aina kuorma kytketään poistuttaessa hiljainen tallennustila, eli kun siirrytään STANDBY-kytkin päälle.
 
Lennu
23.05.2011 07:21:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekin aina töihin mennessäni kytken hiljaisen tallennustilan ;)
 
Internet-Tosikko.
komero
23.05.2011 12:26:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miikathebest: Välillä kuulee joidenkin sankareiden soittaneen autuaan tietämättöminä pitkän aikaa kitarapiuhalla ilman mitään ongelmia.
 
Mullakin kävi näin, vaikka tiesin, että ei instrumenttipiuhaa kannattaisi käyttää nupin ja kaapin välissä. Ajatuksissani olin kytkenyt kotona kitarapiuhalla Fender Blues Juniorin erilliseen kaappiin.. Mulla kun on yks kangaspäällysteinen kaappipiuha ja hyvin saman näköinen kitarapiuha. Eipä soinut kellot vaikka ko. kitarapiuha on kymmenen kertaa pidempi kuin se kaappipiuha....
 
Soitin parin viikon ajan joka päivä kitarapiuhalla siihen kaappiin, välillä aika kovaakin. Tuntuu kuitenkin kaikki toimivan vielä. Se kitarapiuhakin.
 
En silti aio uudelleen kokeilla, ainakaan tahallani.
 
Jeszse
23.05.2011 12:33:29 (muokattu 23.05.2011 12:33:48)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miikathebest: molemmat napit päälle sellaisella viiveellä, jonka jaksaa vahvistimen vieressä kytätä = pari sekuntia :D .
 
Itellänihän menee jo rutiinilla sillai, et power päälle, kitara pussista, piuhat kitarasta pedaaliin ja pedaalista nuppiin, volat pois ja standby pois. Volat päälle ja soittamaan.
 
Lopettaessa vola pois, standby päälle, kitarasta piuha irti, kitara pussiin/laukkuun ja power pois.
 
This fourth fellow superman position with terrifying crowbar. MIAS shouted: "Now leave me, Satan!"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti