Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mallintava boksi tietokoneeseen ja äänityshommiin?
1
Ilotikku
22.05.2011 15:16:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli nyt olisi tarkoitus saada jonkinlaista rautaa, jolla kitaran saisi yhdistettyä tietokoneeseen ja saada mahdollisuus sen nauhoittamiseen. Ja ettei kävisi liian helpoksi, niin äänenlaatukin saisi olla vähintään kohtuullinen. Käykö Line 6:sen PODit? Mitkä niistä? Eikös ne tavallaan toimi etuvahvistimena silloin?
 
Periaatteessa vahvistiminen mikityskin onnistuisi (löytyy M-Audion fast track pro 2), mutta ei kiitos.
 
Hintaa saisi olla maksimissaan hieman päälle 200 euroa. Käytettynä tai uutena. Don't care.
 
Toivottavasti tästä topicista olisi muillekkin saman kysymyksen kanssa painiville apua. Toisaalta vielä enemmän toivon, ettei vastaavaa aihetta jo olisi. Ei ainakaan pikaisella silmäilyllä sattunut silmään.
 
spacemonkeyevolution
22.05.2011 16:05:27 (muokattu 22.05.2011 16:08:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Podit käy. Niissä lienee kaikissa kaksi lähtöä, eli toiveen mukaisesta toisesta lähdöstä vetää koneelle ja toisesta vetää päätteeseen. Ok, tällöin joutuu tekemään pienen kompromissin; noihin ei erillisesti pysty valitsemaan että toinen lähtö toimisi vahvistimen edessä ja toinen lähtö suoraan linjaan ja kaappimallinnokset joutuu jättämään päälle, tai pois päältä. Suurta ongelmaa tämä ei kuitenkaan tuota, sillä kaappimallinnoksien kehnouden takia ne kannattaa pitää pois päällä ja käyttää koneella jotain impulssi softaa (kefir? joku muu näistä saa kertoa enemmän), jolla saa sitä raakaa sirinää ajettua kaappi-impullsin läpi. Tällöin se soundaa koneellakin vähän fiksummalta vrt podin omien kaappimallinnoksien läpi. Saako nämä sitten toimimaan synkassa reaaliajassa, niin se on jo toinen juttu. Latenssien kanssa saattaa joutua raapimaan päätä pariin otteeseen...
 
edit: 200 euroon pitäisi pod xt:tä ainakin saada.
 
ja ei, en välttämättä podeja suosittele, mutta että kysymykseen "käykö pod?" vastaten: kyllä käy ja etenkin päätteen kautta ajettuna niistä saa ihan mukavaa soundiakin pihalle ja tietokoneelle saa jokseenkin tyydyttävää erillisten kaappi-impulssien kanssa.
Krice
22.05.2011 16:48:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilotikku: Hintaa saisi olla maksimissaan hieman päälle 200 euroa.
 
Tonelab EX on hieman päälle 200:
http://www.thomann.de/fi/vox_tonelab_ex.htm
 
Tonelabin etu Podiin nähden on toimintavarmuus, helppokäyttöisyys ja paremmat soundit.
 
Sukkis
22.05.2011 19:00:34 (muokattu 22.05.2011 19:01:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse juuri tuolla toisella palstalla
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=201165
 
painiskelin saman asian kanssa. Päädyin eilen hommaamaan Line 6 Studio GX:N
http://www.thomann.de/fi/line6_pod_studio_gx.htm
 
Ilmsesti jakaneet mielipiteitä jonkin verran nuo Line 6 vehkeet. Kuitenkin itselleen noissa mallintavissa lajissaan ensimmäinen. Tässä simppelimmässä versioissa ei tosiaan ole kuin kitara/basso sisääntulo ja kuulokeliitäntä. Itsellä esim. laulua varten toinen mikki olemassa. Mukana tulee mallinnus softa, jossain muistaaksenn. 8 erilaista vahvaria, muutamat eri säröt, reverbit, delayt yms. Myös muutama nauhoitusohjelma tulee paketissa.
 
Yksinkertainen käyttää ja itselle soundit treenailuun ja äänittelyn kyllä kelpaa, mutta muita vertailukohtia ei ole ja vähän aikaa vasta olen tosiaan testaillut.
Tosiaan tuosta monipuolisemmat mallit Studio UX1 ja UX2 ja hinnat vaikutti ihan kohtuullisilta.
 
mattim
22.05.2011 19:21:51 (muokattu 22.05.2011 20:13:16)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilotikku: Eli nyt olisi tarkoitus saada jonkinlaista rautaa, jolla kitaran saisi yhdistettyä tietokoneeseen ja saada mahdollisuus sen nauhoittamiseen. Ja ettei kävisi liian helpoksi, niin äänenlaatukin saisi olla vähintään kohtuullinen. Käykö Line 6:sen PODit? Mitkä niistä? Eikös ne tavallaan toimi etuvahvistimena silloin?
 
Periaatteessa vahvistiminen mikityskin onnistuisi (löytyy M-Audion fast track pro 2), mutta ei kiitos.
 
Hintaa saisi olla maksimissaan hieman päälle 200 euroa. Käytettynä tai uutena. Don't care.
 
Toivottavasti tästä topicista olisi muillekkin saman kysymyksen kanssa painiville apua. Toisaalta vielä enemmän toivon, ettei vastaavaa aihetta jo olisi. Ei ainakaan pikaisella silmäilyllä sattunut silmään.

 
Mikäs tuo nykyinen M-audio interfacesi onkaan ? Kaiken järjen mukaan et tarvitse mitään uutta rautaa kirarasi äänittämiseen.
 
Matti
 
"I refuse to prove that my product will make you sound better", says the guitar gear vendor "for proof denies faith, and without faith, you will hear nothing."
chill
22.05.2011 20:08:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Mikäs tuo nykyinen M-audio infterfacesi onkaan ? Kaiken järjen mukaan et tarvitse mitään uutta rautaa kirarasin äänittämiseen.
 
Matti

 
Vähän samoilla linjoilla ollaan, jos sinulta löytyy hyvä/kelvollinen vahvari niin mikitä se (esim Shure sm57:lla). Saat todennäköisesti paljon parempaa saundia ulos kuin esim noilla pod-vermeillä.
 
Harrastelija
22.05.2011 23:43:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sinullahan on instrumentti sisäänmenot jo nykyisessä äänikortissa. Eli sen kautta menee skitta suoraan koneelle ja sen voi eri softilla äänittää.
 
Et siis välttämättä tarvitse mitään Podia tai vastaavaa multihärpäkettä jos et itse sellaista kaipaa.
 
Äänenlaatuun voi sitten vaikuttaa erilaisilla skittaplugareilla joita löytyy joka lähtöön ja tarpeeseen hyvin kirjavalla taso skaalalla.
 
Niitten haitta tietysti on se, että ne vievät konetehoa jos tekee isompia biisejä, mutta muutamaan raitaan riittää melkein mikä tahansa nykykoneista.
 
Joku multihärpäke on sitten siitä hyvä ettei se vie tehoja juuri ollenkaan koska se äänittää suoraan wavin ja latenssikaan ei tule soittaessa samoin ongelmaksi.
 
Ja niitä vaihtoehtoja tosiaan on sekä plugareissa että multihärpäkkeissä niin laadun kuin hinnankin osalta 0-yli 2000€. Kallein ei aina ole välttämättä paras ja esim. tuo Kricen mainitsema Vox on hintaansa nähden melkoisen laadukas vempain.
 
Ilmaisista plugareista taas Amplitube Free on suht laadukas alkukokeiluihin.
 
Harrastelija
 
Tärkeintä on musiikki, kitara on vain väline sen tuottamiseen..... Jaa miksen tiluta? En halua kuulostaa äänenmurroksesta kärsivältä katuporalta.
Entropia666
23.05.2011 09:15:33 (muokattu 23.05.2011 09:16:00)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite käytän tuota Fast Track Pro:ta ja Guitar Rig 4:sta kotisoittelussa. Suosittelen vahvasti. Helppo käyttää ja hyvä soundi. Mulla on kaverina siinä vielä Line 6 midiboordi, pystyy vähän speduja ohjailemaan.
 
Ramses
24.05.2011 11:37:04 (muokattu 24.05.2011 11:40:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

spacemonkeyevolution: ...ja tietokoneelle saa jokseenkin tyydyttävää erillisten kaappi-impulssien kanssa.
 
Osaako kukaan kertoa näistä enemmän? Itsekin olen podia hankkimassa ja jos soundia saa näillä parannettua, olisi hyvä tietää miten ne käytännössä toimivat.
 
Edit: Ja tietysti saa antaa vinkkejä mistä niitä voisi myös metsästää.
 
J-PPP
24.05.2011 12:06:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilotikku: Periaatteessa vahvistiminen mikityskin onnistuisi (löytyy M-Audion fast track pro 2), mutta ei kiitos.
 
Pääset äänityksen alkuun muuten ilman kustannuksia käyttämällä Voxisi etuvahvistinta äänitykseen, siinä on kuulokeulostulossa sopivasti myös kaappimallinnus. Kuulokeulostulosta vaan sopiva piuha M-Audioon.
 
Hi-Power
24.05.2011 12:13:27 (muokattu 24.05.2011 12:14:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tehnyt jotain nauhotuksia me 25:sella...
http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=1058
 
Ohjelma on vähän vaikea selkoinen ainaki aluksi...
Hinta alle tuon 200€
 
spacemonkeyevolution
24.05.2011 12:18:51 (muokattu 24.05.2011 12:19:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ramses: Osaako kukaan kertoa näistä enemmän? Itsekin olen podia hankkimassa ja jos soundia saa näillä parannettua, olisi hyvä tietää miten ne käytännössä toimivat.
 
Edit: Ja tietysti saa antaa vinkkejä mistä niitä voisi myös metsästää.

 
Tuosta joskus silloin pari vuotta takaperin lähdin itse liikkeelle, voi tosin olla että markkinoilla on parempaakin tarjolla ohjelmien suhteen, mutta periaate ehkä tuolta selviää: http://www.ultimatemetal.com/forum/ … uction-tips/427135-impulse-faq.html
 
Netistä löytyy sitten ihan älyttömiä määriä noita itsetehtyjä impulsseja, ilmaisia ja maksullisia. "cab impulses" + haluamasi valmistaja hakusanaksi ja eikun etsimään.
 
EDIT: podin hankkijoille torilta löytyy munuais xt 130e hintaan, joka on mielestäni jo varsin kelvollinen hinta, etenkin jos siinä ne extra modelpackin ovat asennettuna.
Harrastelija
24.05.2011 15:08:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enpäs muuten huomannutkaan vilkaista aloittajan profiilia ja siellähän tosiaan on myynnissä Voxin styrkkari.
 
Eli aloittajalla on olemassa jo kaikki tarpeellinen ja tuo Vox on ihan ok hintaluokassaan.
 
Siitä voi vetää kuuloke ulostulosta joko stereopiuhan M-Audion linjasisäänmenoihin ja äänittää kitaran sen kautta.
Sen voi tehdä myös niin että heittää kuulokeulostulosta piuhan instrumenttisisäänmenoon. Vaikka alkupää onkin stereo ja instru mono, asia toimii ihan ok.
 
Kumpikin tapa tuottaa parempaa soundia kuin halvan linjakutosen tai vastaavan hankkiminen. Vox itsessään kun sisältää mukavasti ihan ok mallinnoksia.
 
Noista IR/kaappimallinnoksista....
 
Helpoin ohjelma Windows käytössä on varmaan Le Poun LeCap:
http://lepouplugins.blogspot.com/2010/12/lecab2-vst-for-windows.html
 
Laittaa vaan plugarin nauhoitusohjelmassa mahdollisen skittaplugarin jälkeen tai ottaa mallintavan multihärpäkkeen kaappimallinnoksen pois päältä kun äänittää.
 
Tuohonhan ei muuta tarvitse tehdä kuin ladata haluamansa mallinnus wav tai pari jos haluaa erilaisia mikityksiä soundiin.
 
Niitä löytyy tosiaan nettin täydeltä niin maksullisia kuin ilmaisiakin.
 
Tuolla on aika paljon ilmaisia (tosin raskaampaan musaan painottuneita) :
 
http://www.guitarampmodeling.com/vi … id=3d33f8a7305ede21482693b08c6f93a6
 
Harrastelija
 
Tärkeintä on musiikki, kitara on vain väline sen tuottamiseen..... Jaa miksen tiluta? En halua kuulostaa äänenmurroksesta kärsivältä katuporalta.
Jii-Gee
17.06.2011 12:29:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Tonelab EX on hieman päälle 200:
http://www.thomann.de/fi/vox_tonelab_ex.htm
Tonelabin etu Podiin nähden on toimintavarmuus, helppokäyttöisyys ja paremmat soundit.

 
Katos vaan..tossa EX mallissa myös "integrated stereo monitor speakers (patended) to adjust the settings (or warm up at the gig)" ..siis pienet kajarit kans !!
 
Tekeeköhän tolla mtn?
Vois olla kiva leikkikalu / 'sohva-vahvistin'..onk hej kellään kokemusta tästä EX'stä että wörkkiikö miten hyvin ??
 
" You Are The Chief..You Are The King Of The Circus Clowns " | sirdickyj: Tajuuttekste ollenkaan et mitä täällä toiset kirjoittaa?
Occult_rain
19.06.2011 23:58:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitara linjaan, lataat LePoun kaappisoftan, (jonkun) guitarhack impulses-paketin ja sillä pääsee jo hyvin eteenpäin.
 
Tube maniac!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti