Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miten hallita äänenvoimakkuus erot pedaaleilla?
1
R.Cooley
12.05.2011 09:47:46 (muokattu 12.05.2011 09:50:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten hallita äänenvoimakkuus erot pedaaleilla?
 
Itselläni nyt testissä Behringerin Ultra metal UM300 ja Reverb machine RV 600.
 
Järjestyksenä ensin särö sitten reverbi. Reverbissä on oma säätönsä nimeltä Mix jolla saa säädettyä reverbin suhdetta tulevaan ääneen. Kun säädän reverbi pedaalilla äänen ja kaiun hyväksi, niin Mix tätyy säätää ainakin puoliväliin. Sitten kun soittaa jotain säröpedaali päällä ja polkaisee mausteeksi reverbin mukaan niin volume tippuu huomattavasti. Samaten jos siirtyy säröstä pelkkään reverbiin.
 
Tämän volume tasoituksen saa tehty jos jättää Mixin reilusti alle puolivälin, jolloin eri pedaalien äänet ovat tasapainossa, tällöin kuitenkin itse reverbistä haettua maustetta ei tahdo tulla mukaan.
 
Onko hyviä vinkkejä?
 
http://www.behringer.com/EN/Products/UM300.aspx
http://www.behringer.com/EN/Products/RV600.aspx
 
penatuna
12.05.2011 10:57:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos vahvarissa on efektilenkki, niin reverb sinne.
 
Jungleman
12.05.2011 11:28:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ko. pedaaleihin liittyen en osaa sanoa yhtään mitään.
 
Mutta, yleisemmän tason kysymyksenä pedaaliyhdistelmien välisen volyymitasapainon hallinta on kyllä todella laaja-alainen. Pedaaleilla pelatessa ilmiöön törmää väistämättä, signaaliketjua rakentaessa joskus vain on pakko luovuttaa ja todeta että pedaaliyhdistelmä X + Y ei yksinkertaisesti toimi, mitä hyvänsä kokeileekaan. Olen käyttänyt monenlaisia boosteriviritelmiä ja looppisysteemejä, pelannut polkimien keskinäisellä järjestyksellä, säätänyt ja säätänyt - useimmiten tyydyttävällä lopputuloksella, mutta muutamakin pedaali on matkan varrella lentänyt seinään (noin kuvainnollisesti siis).
 
Onnea matkaan, olet pedaalir*nkkauksen kovan ytimen äärellä ;-)
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
R.Cooley
12.05.2011 11:41:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vastauksista, pitänee ensi kerraksi hankkia treenikselle tuollainen stereo to mono Y kaapeli tai sovitin kun vahvistimessani on tuo Insertti. Säröt inputtiin ja reverbi inserttiin. Toivottavasti selvenee sillä!
 
Antti1
12.05.2011 11:46:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

R.Cooley: Kiitoksia vastauksista, pitänee ensi kerraksi hankkia treenikselle tuollainen stereo to mono Y kaapeli tai sovitin kun vahvistimessani on tuo Insertti. Säröt inputtiin ja reverbi inserttiin. Toivottavasti selvenee sillä!
 
Mikä vahvari sulla on? Ei oo ihan liikaa tullut noita inserttejä vastaan kitaravahvareissa, itseasiassa Diezel VH4 on ainoa äkkiseltään mieleen muistuva vekotin.
 
Jokatapauksessa kannattaa koittaa vetää kaiku 100% wet ja ajaa sitä rinnakkaisloopista. Loopista sitten säädät halutun määrän mukaan sen kuivan signaalin rinnalle efektoitua signaalia. Tämä siis olettaen, että vahvaristasi sellainen löytyy.
 
Listen motherfucker you're about to pay your dues!
R.Cooley
12.05.2011 12:05:32 (muokattu 12.05.2011 12:08:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vahvistin on tuollainen halpis, kun ei meidän treenikselle uskalla mitään kallista jättää=) eikä kaiken kuskaaminen tule aina kuuloon.
 
http://www.thomann.de/fi/harley_benton_hb80r.htm
 
Kun tuon sain niin käytin ensimmäiset kerrat epähuomiossa inputin sijasta inserttiä, erittäin "kliini/prosessoitu" saundi ei mm. kuulunut plektran iskuja ollenkaan. Tällöin käytössä oli Zoomin multiefektihärpäke. Sitten huomasin siirtää piuhan tuohon Instrument sisääntuloon ja johan kuulu dynamiikka paremmin ja plektran iskutkin nätisti!
 
Ja pitäisihän tuota Inserttiä noissa joissain pienemmissä Crateissä olla.
 
Edit ja tuo Celestionin elementtihän on tuossa vahvarissa erittäin hyvä, ainakin omasta mielestäni.
 
Antti1
12.05.2011 12:10:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

R.Cooley: Ja pitäisihän tuota Inserttiä noissa joissain pienemmissä Crateissä olla.
 
Joo niin onkin, muistin heti viestin lähettämisen jälkeen. En tiedä onko mikään maailman paras ratkaisu hoitaa koko vahvarin ainoaa efektilenkkiä tuolla tavoin, mutta siitä auttaa syyttää vain suunnittelijaa.
 
Taitaa tossa vahvarissasi olla ainoastaan sarjalooppi, joten möykkäongelmat saattavat jatkua edelleen. Kokeile nyt kuitenkin.
 
Listen motherfucker you're about to pay your dues!
wilo
13.05.2011 20:16:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Taitaa tossa vahvarissasi olla ainoastaan sarjalooppi, joten möykkäongelmat saattavat jatkua edelleen. Kokeile nyt kuitenkin.
 
Oikeestaanhan insert on ihan vastaava asia kuin sarjalooppi.
 
R.Cooley: sä kuitenkin haluat kytkeä kaikua välillä päälle ja pois? Ajattelin vaan kun usein tilakaiku on päällä koko ajan, samoin mullakin.
 
Antti1
13.05.2011 22:21:13 (muokattu 13.05.2011 22:21:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wilo: Oikeestaanhan insert on ihan vastaava asia kuin sarjalooppi.
 
Tässä tapauksessa joo ja enkö mä niin juuri sanonut? Noinniinku periaatteen tasolla toi lausahdus ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Siitä voi yhtä hyvin tehdä rinnankytkennän. Se on vain liitäntätapa, jossa on yhdellä liittimellä hoidettu sekä ulos- että sisäänmenot.
 
Listen motherfucker you're about to pay your dues!
wilo
14.05.2011 00:22:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Tässä tapauksessa joo ja enkö mä niin juuri sanonut? Noinniinku periaatteen tasolla toi lausahdus ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Siitä voi yhtä hyvin tehdä rinnankytkennän. Se on vain liitäntätapa, jossa on yhdellä liittimellä hoidettu sekä ulos- että sisäänmenot.
 
Mä oon ymmärtänyt, että nimitys "insert" tulee siitä, että signaalitie katkaistaan ja siihen sijoitetaan jotakin väliin. Se, että liitäntätapaa kutsutaan nykyisin samalla nimellä on oikeastaan eri asia. Suurin piirtein noin wikipediassakin asia selitetään: http://en.wikipedia.org/wiki/Insert_(effects_processing) .
 
Eli insert ei voi olla rinnan kytketty, vaan se on aina sarjaan kytketty. Lisäksi insert on sijoitettu tyypillisesti heti ensimmäisen etuasteen jälkeen, mutta ei välttämättä.
 
ReBeat
14.05.2011 01:33:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

R.Cooley: Onko hyviä vinkkejä?
 
http://www.soundsculpture.com/products/switchblade.htm
 
LEVEL CONTROL AT EVERY CONNECTION
 
Besides interconnection, the switchblade offers powerful mixing capabilities. The volume level of every connection or "patch" is independently programmable over a 48dB range in calibrated increments. This gives you the power to adjust the level of the signal going to or returning from your effects, instruments, and amps to control the balance between effects, control the drive to and from preamps, control noise levels and even pan signals in stereo or multi-channel images. Exciting new sounds can be created as never before by tapping the signals at various points in the effect network, remixing to new levels and assigning the final mix to other outputs. It's a realm of flexibility and power that takes your stage rig or studio rack to an entirely new level of use.
 
R.Cooley
16.05.2011 10:40:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sä kuitenkin haluat kytkeä kaikua välillä päälle ja pois? Ajattelin vaan kun usein tilakaiku on päällä koko ajan, samoin mullakin.
 
Joo, näin olisi tarkoitus. Kertosäkeisiin ja muihin cleaneihin yms. poljin päälle. Pitänee varmasti jossain vaiheessa hommata oikea chorus ja sitten voisi käyttää tätä reverbiä, ihan pienillä asetuksilla kompeissakin.
 
Alkuviikosta nähdään miten käy. Juotin nyt kuitenkin alla olevan tyylisen stereo-to-mono Y-adapteri palasen. Toki nuo monot on naaraita omassani ja vedän pedalboardista sitten pitemmät monopiuhat tuohon adapteriin. Toisesta tein "Ring" ja toisesta "Tip".
 
http://www.audiogear.com/cgi-bin/sh … r.cgi?key=ADPT2QMMQSM&preadd=action
 
Pitänee ilmoitella miten käy! Kiitoksia.
 
R.Cooley
20.05.2011 09:18:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on testattu ja äänenvoimakkuus ero ongelma jatkuu. Reverb machine insertissä ja kaikki pelaa muuten hienosti. Taitaa mennä tuo reverbi masiina vaihtoon. Tällästä tällä kertaa:)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti