Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Glow Baby
1
Sjömanni
26.04.2011 19:20:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myin taannoin putkarini pois koska yhdelläkin watilla meteli oli perheenjäsenille liikaa. Nyt olis taas hotsitusta hankkia putkari mutta äänenpaineongelmat ovat edelleen kanssamme.
 
Onkos kukaan kuullut tällaisesta pelistä ja onko siitä edes teoriassa mihinkään?
 
http://www.glowbaby.com.au/Site_2/Home.html
 
Onko kyseessä mullistava laite joka kostuttaa pöksyt vai onko tämä niin sanottu märkä pieru taas?
 
tommiot
26.04.2011 19:26:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No siinä on alumiinikoteloon laitetulla volapotikalla hyvä hinta.
 
ReBeat
26.04.2011 19:34:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo. Sama kun että kytkisit vahvistimen efektilenkkiin volume-pedaalin. Saishan sillä säädettyä, mutta säröt irtois edelleen vasta "lujalla" (jos sulla on vahvistin jossa ei oo master volumea).
 
adretlan
26.04.2011 22:14:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yo DAWG!
We heard you like volume controls so we put a volume control to your volume control so you can adjust volume while you adjust volume!
 
On kivaa olla kalamies#35 >-)))>
Jucciz
26.04.2011 22:20:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On siinä passiivisella volume-säätimellä hintaa. En lähtis kyllä.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Tuhkis
26.04.2011 22:39:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän niinkuin laittais 2 kortsua päällekkäin eli ei mitään järkeä...
 
GrooverMan
26.04.2011 22:54:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Joo. Sama kun että kytkisit vahvistimen efektilenkkiin volume-pedaalin. Saishan sillä säädettyä, mutta säröt irtois edelleen vasta "lujalla"
 
Onko näin? Mutta eikös efektilenkki ole kuitenkin etu- ja pääteasteen välissä, eli etuasteen sais ruttuun kohtuullisilla äänenpaineilla? Olisi siis nimenomaan ratkaisu vahvistimelle jossa ei mastervolumea ole, jos etuastesäröä haluaa.
 
Jos taas haluaa pääteastesäröä kerrostalovolumella tekis mieli sanoa forget it, mutta keinokuorman kanssa pienitehoisen vahvarin kanssa saattais onnistua, ainakin jotenkin. Tässä kuorma rakennettuna sisään, kuulostaa pienen testauksen perusteella aika hyvältä, mutta saattaa tolla 1/4 watinkin teholla olla turhan äänekäs:
 
http://www.thomann.de/fi/vox_ac4tv.htm
 
I started out with nothing, and I still got most of it left. - Seasick Steve
Sjömanni
26.04.2011 23:10:34 (muokattu 26.04.2011 23:11:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GrooverMan: Jos taas haluaa pääteastesäröä kerrostalovolumella tekis mieli sanoa forget it, mutta keinokuorman kanssa pienitehoisen vahvarin kanssa saattais onnistua, ainakin jotenkin. Tässä kuorma rakennettuna sisään, kuulostaa pienen testauksen perusteella aika hyvältä, mutta saattaa tolla 1/4 watinkin teholla olla turhan äänekäs:
 
http://www.thomann.de/fi/vox_ac4tv.htm

 
Ei ainoastaan saata vaan ON liian äänekäs. Juuri tämän kyseisen paahtimen myin pois liian äänekkäänä kotioloihin.
 
Arvasinhan että tässä yritettiin taas ottaa tyhmältä rahat pois!
 
Krice
26.04.2011 23:36:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myös vahvistimissa on usein volume-säädin. Jos säröä ei irtoa tarpeeksi niin kelvollinen ratkaisu on nk. säröpedaali.
 
ReBeat
26.04.2011 23:50:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GrooverMan: Onko näin? Mutta eikös efektilenkki ole kuitenkin etu- ja pääteasteen välissä, eli etuasteen sais ruttuun kohtuullisilla äänenpaineilla? Olisi siis nimenomaan ratkaisu vahvistimelle jossa ei mastervolumea ole, jos etuastesäröä haluaa.
 
Joo, noinhan se tosiaan on kun uusiks ajattelin. Katsoin tota aihetta jo valmiiks niin irvistäen etten viittiny miettiä kunnolla. Sellanen mielikuva mulla kuitenkin on, että yleensä jos vahvistimesta löytyy efektilenkki niin siinä on myös master volume ainakin särökanavalle.
 
Sjömanni
27.04.2011 00:18:55 (muokattu 27.04.2011 00:21:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Myös vahvistimissa on usein volume-säädin. Jos säröä ei irtoa tarpeeksi niin kelvollinen ratkaisu on nk. säröpedaali.
 
Edit: Eiku ei mitään.
 
GrooverMan
27.04.2011 06:59:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sjömanni: Ei ainoastaan saata vaan ON liian äänekäs. Juuri tämän kyseisen paahtimen myin pois liian äänekkäänä kotioloihin.

 
Näinpä aavistelinkin. Sitten sanoisin, että kotioloissa et saa sulle järkevillä äänenpaineilla päätesäröä aikaiseksi. Ei muuta kuin säröpedaalia vahvistimen eteen.
 
I started out with nothing, and I still got most of it left. - Seasick Steve
s8na
27.04.2011 10:57:14 (muokattu 27.04.2011 10:59:29)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asiaa hieman sivuten, karmein pedaaliriisto mitä mulle on tullu vastaan on ollu Orion Effekten Minus booster. Saamari kalikka maksoi thomanilla 97 € ja siinä oli yksi volumepotikka ja pieni kondensaattori, kytkin ja ledi ja tietenkin liittimet. Pakkauksessa oli kyllä vaikka mitä pinssiä, lippua ja lappua. Konkan arvokin oli pitänyt peittää vihreällä smegmalla, jotta kukaan ei vain osaisi itse tehdä mokomaa suunnittelun huipputuotetta.
 
Onneksi en tuosta maksanut kuin 40 e ja pistinkin sen kiertoon tarpeettomana samaan hintaan. Yritin käyttää sitä sooloboostina loopissa, mutta valitettavasti kyllä se tumppuunnutti fiilistä komppisoudista vaimennuksen ollessa päällä. EH:n LPB-1 hoitaa nyt saman asian aktiivisesti ja paremmin.
 
jkourula
27.04.2011 11:00:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GrooverMan: Näinpä aavistelinkin. Sitten sanoisin, että kotioloissa et saa sulle järkevillä äänenpaineilla päätesäröä aikaiseksi. Ei muuta kuin säröpedaalia vahvistimen eteen.
 
Kyllä saa, mutta menee säätämiseksi ja en tiedä onko se loppujen lopuksi sen arvoista. Helpoin tapa on mielestäni käyttää vahvistinta tai keinokuormaa, jossa on linjatasoinen ulostulo. Sen sitten vetää jonkin kaiutinemulaatioboksin / tietokoneen plugarien läpi. Hyvät päätesäröt saa ja ihan millä voimakkuudella tahansa. Lopputulos riippuu sitten kovasti tuon kaiutinemulaation laadusta. Itse kasasin tuollaisen http://www.runoffgroove.com/condor.html ja voin kyllä suositella paljon, jos kolvi pysyy kädessä.
 
s8na
27.04.2011 12:27:21 (muokattu 27.04.2011 12:29:16)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei mittää luin väärin.
 
GrooverMan
27.04.2011 14:38:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jkourula: Kyllä saa, mutta menee säätämiseksi ja en tiedä onko se loppujen lopuksi sen arvoista. Helpoin tapa on mielestäni käyttää vahvistinta tai keinokuormaa, jossa on linjatasoinen ulostulo. Sen sitten vetää jonkin kaiutinemulaatioboksin / tietokoneen plugarien läpi. Hyvät päätesäröt saa ja ihan millä voimakkuudella tahansa. Lopputulos riippuu sitten kovasti tuon kaiutinemulaation laadusta. Itse kasasin tuollaisen http://www.runoffgroove.com/condor.html ja voin kyllä suositella paljon, jos kolvi pysyy kädessä.
 
No joo, saa toki tollasella kikkailulla ja mikäs siinä jos jaksaa vääntää.
 
Tässä tulee mun mielestä jo vähän sekin vastaan, että kuinka vaikuttava se lujalle väännetyn putkarin saundi siinä vaiheessa on, kun ulostuleva äänenpaine on säädetty tasolle jossa kitaran akustinen saundi räpsyy lähes yhtä kovana. No, ehkä sit luurit päähän tai jotain...
 
I started out with nothing, and I still got most of it left. - Seasick Steve
komero
27.04.2011 17:25:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GrooverMan: Tässä tulee mun mielestä jo vähän sekin vastaan, että kuinka vaikuttava se lujalle väännetyn putkarin saundi siinä vaiheessa on, kun ulostuleva äänenpaine on säädetty tasolle jossa kitaran akustinen saundi räpsyy lähes yhtä kovana. No, ehkä sit luurit päähän tai jotain...
 
Tätä minäkin oon miettinyt, eli miksi haetaan sitä putkipäätesäröä jos voluumin pitää olla kuitenkin niin pieni, että sitä ei juuri kitaran räminän alta kuule.
 
Mieluummin hankkisin bändisoittoonkin soveltuvan putkikombon kuin mahdollisimman pienitehoisen. Laittaa siihen sellaisen kaiuttimen joka soi pienemmälläkin volalla hyvin ja säätää voluumin sopivaksi. Säröt sitten purkeista.
 
Mulla ainakin Fender Blues Junior Greenback -kaiuttimella toimii todella hyvin pienemmälläkin voluumilla ja Mad Professor Sweet Honey Overdrive tuo siihen makean ja dynaamisen särön. Sitten vielä overdriveä ennen boosteri, niin voi käyttää tuota bändi/keikkakäyttöön käypää vahvistinta järkevällä kotisoittovoluumilla niin puhtaalla saundilla, pienellä bluessäröllä kuin rankemmallakin säröllä.
 
Ja jos haluaa käyttää vahvistimen etuasteen säröä, niin tarpeeksi äkäisellä boosterilla voi tehdä sen helposti.
 
ReBeat
27.04.2011 17:29:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

komero: Tätä minäkin oon miettinyt, eli miksi haetaan sitä putkipäätesäröä jos voluumin pitää olla kuitenkin niin pieni, että sitä ei juuri kitaran räminän alta kuule.
 
Yhtä hyvin voi kysyä että miksi ei? Sehän on yleensä vähän omanlaisensa soundi kuitenkin, vaikka hiljaa tuliskin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti