Muusikoiden.net
22.03.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Eddie Van halen-kitara tone-potikalla. Onko olemassa?
1
nallehusky
20.04.2011 22:29:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näitä Van Halen nimikkomallejahan on useampia, mutta löytyykö sellaista jossa on floikkakampi, D-tuner-hässäkkä ja sekä volume, että tone-potikka? Ku tuntuu että niissä joihin olen törmännyt ei ole tuota tonea ollenkaan. Ja jos löytyy niin onko olemassa max. 1000 euron budjettiin?
 
ballfish
20.04.2011 22:32:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noh, jos ei modailu haittaa niin potikka ei paljoa puutöitä vaadi.
 
"Vaikka ajatus 170 euron pitsasta Simpeleellä, kera omien PA-kamojen, eräänä maanantaina houkuttelee, tämä ilmoitus kuulunee torille." -moderaattori
nallehusky
20.04.2011 22:34:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ballfish: Noh, jos ei modailu haittaa niin potikka ei paljoa puutöitä vaadi.
 
En mielelläni modaile, kun jälleenmyyntiarvo tippuu sitten.
 
ballfish
20.04.2011 22:36:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nallehusky: En mielelläni modaile, kun jälleenmyyntiarvo tippuu sitten.
 
Eei välttämättä. Moni voi arvostaakin moista modausta.
 
"Vaikka ajatus 170 euron pitsasta Simpeleellä, kera omien PA-kamojen, eräänä maanantaina houkuttelee, tämä ilmoitus kuulunee torille." -moderaattori
nallehusky
20.04.2011 22:39:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jotku jotka tietää, mutta suurempi ostajakunta on kuitenkin noilla kepeillä jotka on alkuperäisillä osilla.
 
Estranged
20.04.2011 22:41:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nallehusky: No jotku jotka tietää, mutta suurempi ostajakunta on kuitenkin noilla kepeillä jotka on alkuperäisillä osilla.
 
Jotkut, jotka tietää mitä? :D
 
Juum, ei mulla muuta. Ei noita välttämättä pahemmin ole.
 
"I only know two kinds of people; those who obey me and those who die." | "lähes kaikissa voi valita kytkemällä kitara-efekti input- efekti looppi send-vahv. input-vahv.looppi send- efekti looppi return-efekti output-vahvistin looppi return." aristo666
Rg505bk
20.04.2011 22:46:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosta:
 
http://www.millbrook.fi/tuotteet.ph … uotekoodi=CP500CR&tuoteryhma_id=200
 
Ei tarvi tehdä puutöitä...
 
nallehusky
20.04.2011 22:47:12 (muokattu 20.04.2011 22:47:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Estranged: Jotkut, jotka tietää mitä? :D
 
Juum, ei mulla muuta. Ei noita välttämättä pahemmin ole.

 
Ne, jotka tajuaa härpäkkäitten päälle.
 
B-tone-flat
20.04.2011 23:09:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nallehusky: Näitä Van Halen nimikkomallejahan on useampia, mutta löytyykö sellaista jossa on floikkakampi, D-tuner-hässäkkä ja sekä volume, että tone-potikka? Ku tuntuu että niissä joihin olen törmännyt ei ole tuota tonea ollenkaan. Ja jos löytyy niin onko olemassa max. 1000 euron budjettiin?
 
Ainaskin Wolfgang Standardissa on tone ja vol mutta alle tonniin semmoinen ei välttämättä lähde. Noi alle tonniin torilla pyörivät Quilt Top Specialit on Korealaisia ja jos niihin laittaa itse tonen niin se tuskin arvoa laskee kun ei ne muutenkaan mitään keräilykeppejä ole. Niillä ei muutenkaan ole paljoakaan tekemistä usalaisen kanssa jos sellaista havittelet.
 
Marshall Amp makes Amazing Noise and has a Black Tone
jniska
21.04.2011 08:26:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös näissä ole tone kaikissa.
http://www.thomann.de/fi/evh_wolfgang_special_tb.htm
 
Alta tonniin jo.
 
Laiha Lissu oli paras.
B-tone-flat
21.04.2011 14:27:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jniska: Eikös näissä ole tone kaikissa.
http://www.thomann.de/fi/evh_wolfgang_special_tb.htm
 
Alta tonniin jo.

 
Ja made in Japan, not Korea! Ei paha.
 
Marshall Amp makes Amazing Noise and has a Black Tone
Groke
23.04.2011 16:21:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lyhyt vastaus: nykymallistosta (2009 ->), eli Fenderin alaiselta EVH:lta löytyy vain sellaisia floikka-malleja, joissa on Tone-potikka. Tarkemmin sanottuna löytyy kaksi eri hintaista versiota Wolfgangista. Molemmissa "Dive-only" floikka, eli vain alaspäin toimiva.
Yleensä Tone-nappi ei taida aivan Top 10 -asioihin kuulua kitaraa valitessa, koska (esi)vahvistimessa tai softassa on säädöt, on ekvalisaattoripedaaleja, mahdollisuus Tonen asennukseen jälkikäteen tms.
 
Mutta antaahan se kyllä aina lisämahdollisuuksia. Eli on joko perinteinen Tone, eli portaattomasti säädettävä diskantin vaimennus. Tai sitten sen tilalle voi vaihtaa jotain muuta kivaa. Siis ilman muutosta ulkonäköön tai tarvetta lisäreikien poraamiselle. Vaikkapa portaaton Coil Split (Push/Pull -potikka), mikäli tarvittavat lisäjohdot vain saa jotenkin mahdutettua johtokanaviin.
Moisen luulisi - ainakin teoriassa - olevan yleishyödyllisempi soundinsäätö, kuin pelkkä Tone. Siis jotain tälläistä: http://www.guitarelectronics.com/c= … w-Coil-Filters-For-Guitar-Bass.html (empä tosin ole tuotakaan päässyt omin korvin kuulemaan...)
 

 
Hieman täydennystä: vuosien varrella on ollut montakin merkkiä, joista on ollut EVH-versio. Siis ihan käyttöpelejäkin, kalliiden jäljitelmä-Frankestainien ja raidallisten "taidemallien" lisäksi. Nykymalliston edeltäjä oli 'Peavey Wolfgang', jonka huokeampi Special -versio valmistettiin Koreassa, kalliimpi USA:ssa. Ainakaan Specialeissa ei tosiaan ollut Tone-potikkaa.
Nykymalliston kilpailijoista Ernie Ball:n Musicman Axis (tjsp., siis se josta oli aiemmin ihan virallinenkin EVH-versio) on kohtalaisen likellä uusia malleja. Hinnaltaan varmaankin paljon lähempänä EVH Wolfgangia, eli USA-mallia.
 
Aivan oma lukunsa ovat 'Trans Trem 2':lla varustetut Steinberger -kitarat, joita Eddie muutamissa kappaleissa käyttää, esim. 'Summer Nights' ja 'Get Up'. Niissä on mm. 24 nauhaa ja mahdollisuus venyttää ylöspäin (keskiasennossa joko lukittu tai täysin kelluva talla). Vieläpä niin että kielten suhteellinen vire säilyy kammetessa, toisin kuin floikissa. T-kaupassa on yksi malli (Steinberger ZT-3), jossa on uudempi 'Trans Trem 3'. Joka yllätyksekseni onkin toiminnaltaan rajoitetumpi, minkä vuoksi ainakaan 'Summer Nights' ei sillä täysin onnistuisi (muistaakseni lukitus max 2 steppiä ylemmäksi, mikä ei siis riitä). Mutta kenties kaikki muu kuitenkin onnistuisi? Siis ei minulta, mutta joltakulta joka osaa soittaa...
 
ZT-3 on varsin ruma sekasikiö ja vielä reilusti kalliimpikin, kuin EVH Wolfgang Special. Joten ainakin toistaiseksi olen sen hylännyt. Vaikka tod.näk. onkin hyvä kitara. Kenties olisi jopa mukavampikin soittaa? Tai sitten ei, ikävä pelkän netin varassa näitä arpoa. Kielien vaihto olisi kyllä todella nopeaa ja kätsyä, olettaen että niitä erikoiskieliä kaupasta löytyy (tarkkaan oikeanmittaisia & pallukka molemmissa päissä). Tavallisillakin kielillä homma onnistuisi, mutta silloin kait joutuisi moninverroin säätämään. Siis moninkertaisesti täysin kelluvaan floikkaankin verrattuna.
TransTrem kyllä on erittäin hieno idea ja vaikkapa Van Halenin 'Get Up':ssa se todella pääsee oikeuksiinsa. Siis se vanhempi kakkosversio pääsee. Sellaiseen ei floikkakitaroilla mitenkään pysty. Harmi kun ei moinen ole yleistynyt. Kenties säätäminen vie soittajien hermot? Eivät monimutkaisina kestä pitkään? Gibson ei halua omistamansa Steinbergerin menestyvän? Harrastelijan demotuspätkä: http://www.youtube.com/watch?v=NOZ1fuXJub8 (Steinberger GL2T)
 

 
Onneksi uudet Fender/EVH -mallit on helppo tunnistaa jo kaukaa uniikista lavastaan, joka muistuttaa sarvia. Edellisissä Peaveyn valmistamissa malleissahan oli vain pelkkä viiste nykyisen reilun leikkauksen sijaan. Music Maneissa taas on perinteisempi pyöreämpi, enemmän Stratocasteria muistuttava lapa, siis ilman mitään viisteitä tai leikkauksia. Wanhemmat Kramerit sun muut taas muistuttivat jo rungoltaankin paljon enemmän perinteistä stratoa ja Frankestainia, kuin tuoreempia Wolfgangeja. Kuvia Eddien eri kitaroista: http://www.vintagekramer.com/5150f.htm
 
Lopullista totuutta en tiedä, mutta ainakin speksien ja nettitietojen mukaan vain pintakäsittely, värivaihtoehtojen määrä ja USA-mallin paksumpi ja hieman kaareva runko ovat erona. Siis valmistusmaan ja hinnan lisäksi. Kaikissa siis lienee sama vaihtuvasäteinen kaula, otelauta vaahteraa (pl. Stealth) ja 22 Vintage-kokoista nauhaa ruostumattomasta teräksestä (kuulemma liukkaat, ainakin paras kulutuskestävyys). Tosin jumbot tai kapeat & korkeat nauhat (6105) ovat nyt muotia. EVH lienee niitä harvoja kapinallisia nykyään, ainakin "Rock-kitaroista" puhuttaessa?
Kaksi Eddien toiveiden mukaista humbuckeria, mitä ne toiveet sitten ovatkaan olleet. D-Tuna. Poikkeuksellisen kevytliikkeiseksi ja kestäväksikin väitetty Volume ("Cathedral" yms. käyttö) ja ilmeisesti varsin perinteinen Tone. Perinteinen 3-asentoinen mikkivalitsin, paitsi että se on asennettu "tarkoituksella väärinpäin".
 
Melkein jo tilasin Specialin T-kaupasta (en ole pro, enkä muutenkaan asiantuntija). Harmi kun ei ainakaan Tampereella pääse livenä näitäkään näkemään. Tosin jos soitin tuntuisi ihan hirveältä, laatu olisi karseaa tms., niin sittenhän häviäisi vain rahtikulut, kun kerran on se palautusoikeus olemassa. Muutenhan en tietenkään edes harkitsisi netistä tilaamista.
Toivottavasti Specialin "halpuus" ei selity merkittävästi huonommalla laadunvalvonnalla tai jollain vasta myöhemmin selviävällä kauheudella. Esim. talla on tismalleen samanNÄKÖINEN ja siinä on sama teksti: 'EVH Floyd Rose'. Ja kaikki kyllä puhuvat että se olisi sama. No, tässä hintaluokassa olisi kait jo syytäkin olla ns. aito Original floikka. Toisaalta, jonkunlainen Signature-lisä varmaankin sisältyy hintaan?
Vai olisiko ennemminkin USA-mallissa reilu USA-lisä, jotta hinta olisi linjassa Gibsonin kanssa (= ei saa olla liian halpa, jottei tulisi halpiksen mainetta).
 

 
EVH Wolfgang
- Made in USA
- julk. ~2009, sitä ennen pari vuotta livekäytössäkin
- Specialia puoli tuumaa paksumpi kaarevan vaahterakantensa ansiosta
- 6 eri pintakäsittelyä, erikoisuutena mattamusta 'Stealth' tummalla otelaudalla (Ebony)
- T-kaupassa 2555...2755 EUR kovan EVH/SKB-laukun kanssa.
 
EVH Wolfgang Special
- Made in Japan (eli Koreassa ei siis valmisteta mitään EVH:n malleista)
- julk. ~2010
- vain 3 eri pintakäsittelyä
- tasainen runko eli Flat-top, eli se puolen tuuman vaahterakansi "puuttuu"
- muutoin täysin identtiset mitat kaulaa myöden
- T-kaupassa 990 EUR kovan EVH/SKB-laukun kanssa

EVH Wolfgang Custom
- Made in USA
- julk. ~2011
- kiinteä talla, lyhyempi skaala, ruusupuinen otelauta, painavampi --> Les Paulin kilpailijaksi ajateltu?
- "Bridge: Tune-o-matic style with fine tuners". Joku uusi pikavireenvaihtosydeemi?
- T-kaupassa 3444...3666 EUR :-o
 

 
WWW
- http://www.evhgear.com/wolfgang/guitar.php
- suuri kuva huokeammasta Special-mallista (1029 x 3000): http://www.guitarplayer.com/uploade … arplayer/Stories/EVH%20Wolfgang.jpg
 
Youtube
- Guitar World, EVH Wolfgang Special: http://www.youtube.com/watch?v=kBOBUII-7f4
- EVH Wolfgang Special: http://www.youtube.com/watch?v=cS4qMVhYFhU
- EVH Wolfgang Special Review: http://www.youtube.com/watch?v=hXqtb70buCA&feature=related
- Sweetwater, EVH Wolfgang Special: http://www.youtube.com/watch?v=f9HCrJFAcxU&feature=more_related
- EVH Wolfgang Special Review: http://www.youtube.com/watch?v=Mwq18fHnEmA&feature=related
- EVH Wolfgang Special BLK: http://www.youtube.com/watch?v=H42Ec2oYY-I (saksaksi...)
 
nallehusky
28.04.2011 12:22:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos kukaan muuten hankkinut itselleen tätä EVH Wolgang special:ia? Olisi mukava kuullu mielipiteitä kyseisestä kitarasta.
 
I.S.S
28.04.2011 17:57:02 (muokattu 28.04.2011 19:48:24)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nallehusky: Onkos kukaan muuten hankkinut itselleen tätä EVH Wolgang special:ia? Olisi mukava kuullu mielipiteitä kyseisestä kitarasta.
 
Muutaman kuukauden olen tuollaisen Specialin omistanut ja on hyvä kitara hintaisekseen. Viimeistely on erinomaista (varsinkin kannen vaahteraviilussa on tiettyä syvyyttä, mikä välillä viilukantisissa kitaroissa jää uupumaan verrattuna tö real thingiin) ja kitaran osat tuntuvat laadukkailta. Nämä Specialit tulevat ilmeisesti samalta tehtaalta, kuin Charvelin uudet kehutut japsimallit (mm. So-cal).
 
EVH -floikka pitää vireen ja on tuntumaltaan jämäkkä, vaikken tämän mallin kammen "collar" kiristyksestä erityisesti välitä...löystyy liian helposti omaan makuun. EVH-brändin viritinkoneistot toimivat kuten pitääkin, elektroniikka pelittää myös ilman ongelmia ja Bournsin "low-friction" volume ja tone ovat todellakin erittäin kevytliikkeisiä, tosin tästä syystä niitä saattaa helposti sohaista pienemmälle. D-Tuna sydeemiä piti hieman säätää, kun vaihdoin paksumpaan kielisettiin (tulee 9-42 setin kanssa), mutta senkin sai melko helposti kohdilleen. D-Tunan saa myös pois jos tuntee sen olevan tiellä.
 
Kitaran vaha/öljyseoksella viimeistelty kaula on todella sutjakkaan tuntuinen ja asymmetrinen kaulaprofiili tuntuu sopivan meikäläisen pienille käsille erinomaisesti (en omista JAETTIKOURIA). Kaula ei kuitenkaan ole mikään tulitikku, sanoisin, että hieman läskimpi kuin Fenderin perus C-profiili. Otelaudan reunat ovat myös pyöristetty, joka tuo pienen lisän soittomukavuuteen. Ja onhan se kaula vähän silmänkarkkiakin, kun on linnunsilmää ja loimua.
 
Mainittakoon, että kaulan vintage-nauhat olivat itselleni ehkä se suurin tottumiskysymys; aluksi tuntui, että sormet kauhovat otelautaa turhankin reilusti, mutta tähänkin tottui nopeasti ja nyt koko asiaa ei edes huomaa. Huomiotavaa on, että pintakäsittelystä (tai sen puutteesta) johtuen kaula likaantuu todella helposti ja on alttiimpi lämpötilan ja kosteuden muutoksille (tai näin olen siis käsittänyt, korjatkaa jos olen väärässä). Jälkimmäisen sai huomata talven aikana varsin konkreettisesti, sillä täällä Tianjinissa (Pekingin vieressä) oli kylmä ja ERITTÄIN kuiva talvi ja eikä aikaakaan, kun nauhat töröttivät iloisesti yli otelaudan reunojen. Ilmankostuttimella asia korjaantui ja nyt sitäkään ei enää tarvitse.
 
Kitara saundaa hyvältä ja kyllä tällä Van Halenit + sun muut rockit/hard rockit vetelee keveysti ja miksei oikeastaan mitä vain. Mikit ovat todella erottelevat ja kirkkaat; varsinkin kaulamikki laulaa todella hienosti ilman tukkoisuutta ja erottelevuus säilyy myös kitaran volumea säädettäessä. Mikit ja tuntuvat olevan ulostuloltaan hieman kevyemmät ja olemukseltaan "vintagemmat" (paremman sanan puutteessa) kuin esim. Music Manin Axiksen (omistan myös tällaisen) vastaavat. Pitää tehdä tarkempaa vertailua heinäkuussa, kun palaan Suomeen. Varsinaisia ääninäytteitä en ole tehnyt, mut jotain shittiä löytyy sooloskabavetojen 221 (normiskaba) ja 42, 44, 45 ja 46 (heviskaba) merkeissä tuolta miun Maihinnoususta; Sooloskaba 221 on vedetty kokonaan kaulamikillä ja muut tallamikillä POD XT:n läpi (saa nauraa).
 
Niin ja kitaran mukana tulee siis laadukkaan tuntuinen SKB:n laukku, perus kuusikoloavaimet jne., muttei yhtään ylimääräistä jousta tallaan (kitarassa on kaksi). Eli paksumpia kielisettejä varten joutuu moisen noutamaan jostain.
 
Tässä vielä pari kuvaa kyseisestä kitarasta:
 
http://www.flickr.com/photos/ilkka_ … 5664606946/in/photostream/lightbox/
http://www.flickr.com/photos/ilkka_ … 5664606938/in/photostream/lightbox/
http://www.flickr.com/photos/ilkka_savolainen/5555562276/lightbox/
 
Mutta tässä näitä fiiliksiä tällä erää, kysykää jos tulee jotain mieleen tai jäi jokin asia epäselväksi.
 
"You know what they say Frank...speed kills."
Groke
02.05.2012 05:28:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ed. pitkään viestiini korjaus/täydennys: "Nykymalliston edeltäjä oli 'Peavey Wolfgang', jonka huokeampi Special -versio valmistettiin Koreassa, kalliimpi USA:ssa."
 
-->
 
Nykyisten EVH Wolfgangien edeltäjiä olivat käytännössä Peavey Wolfgangit. Niistä Peavey Wolfgang Special oli nykyisen EVH Wolfgang Specialin tapaan flat top -versio, joskin se valmistettiin Japanin sijaan USA:ssa.
Kuten myös kalliimpi, nykyistä EVH Wolfgang USA:aa vastaava Peavey Wolfgang, jota usein myös Peavey Wolfgang standardiksi kutsutaan. Näissä molemmissa on kaarevan vaahterakantensa ansiosta paksumpi body.
 
Ainoastaan halpisversio Peavey Wolfgang Special EXP valmistettiin Koreassa. Molemmissa Peaveyn valmistamissa Specialeissa oli vain volume, eli ei tonea. EXP:ssä oli kuitenkin selvästi kahta USA-mallia halvemmat osat. Toki myös paljon halvempi hintakin.
 
B-tone-flat
02.05.2012 14:56:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Ed. pitkään viestiini korjaus/täydennys: "Nykymalliston edeltäjä oli 'Peavey Wolfgang', jonka huokeampi Special -versio valmistettiin Koreassa, kalliimpi USA:ssa."
 
-->
 
Nykyisten EVH Wolfgangien edeltäjiä olivat käytännössä Peavey Wolfgangit. Niistä oli nykyisen EVH Wolfgang Specialin tapaan flat top -versio, joskin se valmistettiin Japanin sijaan USA:ssa.
Kuten myös kalliimpi, nykyistä EVH Wolfgang USA:aa vastaava , jota usein myös Peavey Wolfgang standardiksi kutsutaan. Näissä molemmissa on kaarevan vaahterakantensa ansiosta paksumpi body.
 
Ainoastaan halpisversio valmistettiin Koreassa. Molemmissa Peaveyn valmistamissa Specialeissa oli vain volume, eli ei tonea. EXP:ssä oli kuitenkin selvästi kahta USA-mallia halvemmat osat. Toki myös paljon halvempi hintakin.

 
Mun omissa kuvissa jossa kepit, on keskimmäisenä -99 Usa Wolfgang Standard
 
Marshall Amp makes Amazing Noise and has a Black Tone
Groke
11.10.2012 22:16:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paitövei, nykyään EVH Wolfgang Special valmistetaan Japanin sijaan Kiinassa.
 
Lisätietoa tässä ketjussa: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=213008&oo=0&os=o
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti