Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Säröpedaalia klassiseen rockiin
1
vilpor79
10.04.2011 14:12:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs, aloitan heti alkuun että vastaava ketju on varmaan jo olemassa, joten pahoittelut jo etukäteen. Mutta laiska kun olen..
 
Eli olisiko kellään suositella Hughes&Kettner edition tuben kaveriksi särötintä josta saisi hyvää säröä kyseiseen vahvariin yhdistettynä. Se soundi mitä haen löytyy lähinnä väliltä SRV->GN`R. Jos sais aikaiseksi myös raskaampaa säröä niin ei siitäkään juuri haittaa olisi, mutta tärkein olisi hyvä rock särö.
 
Mieluiten olisin kiinnostunut nimenomaan säröpedaalista, koska olen kokeillut pariakin OD-pedaalia ja en kotioloissa saa inhimillisiä volumeja käyttämällä (20W putkitehoa tuntuu olevan liikaa kerrostaloon) ajettua putkia niin sanotusti oikeasti riittävän ruvelle. Myös ehkä joku fuzzi vois olla passeli, mutta ainakin "normi" Big Muff ei tunnu toimivan lainkaan, lykkää vaan ulos sellasta helvetin ärsyttävää sirinää. Myöskään sellaset ns Boss-sihinät ei kiinnosta vaan haen sellasta kunnon perus Blues-Rock riffittely säröä. Ideaali tilanne olisi se että toi särötin riittäisi tohon perus-rockiin, ja sitten voisin tarvittaessa lyödä sen eteen OD-pedaalin(Visual sound Route 808) antamaan sen "lisän" raskaampaan menoon. Tietty sitten hintakin sais olla suht inhimillinen, koska tällä hetkellä oikeestaan pelkästään kotisoittelua.
 
Kiitokset etukäteen jos joku vaivautuu vastaamaan
 
rheinone
10.04.2011 14:33:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa omituiselle ettei OD passaa kuvaamaasi tarpeeseen. Mulla on Mad Professor Mighty Red säröpedaalina OD:n kaverina, mutta kuvaisin sen ja OD:n rooleja just päinvastoin. Eli OD siihen bluusrok-riffittelyyn ja särö sitten ku haluu tuutata menemään pikkusen hevimpää huttua.
 
This is a story of the satan rock 'n' roll.
aristoteles666
10.04.2011 14:35:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

edition tubesta lähtee jo itsessään vähästä paljoon säröä, niin tuntuu hassulta että siihen pitäisi saada jotain boosteria kummempaa väliin.
ilmankin pärjää hyvin, kotonakin.
 
vilpor79
10.04.2011 14:48:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No siis raskaampaan musaan toimii joo hyvin silleen et jos ajaa särökanavaan OD:tä päälle pelkällä volalla ilman driveä. Se cleani puolikin toimii periaatteessa hyvin OD:lla mut vaatii liian paljon volaa ennen ku putket menee ruvelle, siis kerrostalossa. Ainakin ton mun OD-pedaalin "särö-soundi" tohon vahvariin yhdistettynä puolestaan suht surkea ja sama pätee myös tohon edition tuben särökanavaan. raskaampaan toimii mut tollasta hakemaani soundia ei kotivolumeilla tolla vahvistin-pedaali yhdistelmällä kyllä saa. Kyse ei sinällään ole siitä etteikö pärjäisi, vaan siitä paremmasta soundista
 
Miikathebest
10.04.2011 14:58:04 (muokattu 10.04.2011 14:59:34)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä OD-pedaalia olet käyttänyt?
 
http://jucciz.com/mp3/editiontube/alnico2pro.mp3
Eikö tuo kuulosta oikealta?
 
Liikaa säröä!
vilpor79
10.04.2011 15:02:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen verran lisätäkseni vielä tohon "ongelmaan", eli leadi/soolo soundi on Ok, mut ongelmia tulee lähinnä juuri ton riffittelyn kanssa. soundi tulee tolla OD:lla jotenkin liian tummaksi/bassovoittoiseksi/kumisevaksi. Ja tosiaan säröä tulee tosta H&K:n särökanavasta ennemminkin liika kuin liian vähän.
 
vilpor79
10.04.2011 15:06:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miikathebest: Mitä OD-pedaalia olet käyttänyt?
 
http://jucciz.com/mp3/editiontube/alnico2pro.mp3
Eikö tuo kuulosta oikealta?

 
Käytän Visual Soundin Route 808:sta. Johonkin tonnepäin saan soundin itsekin (ainakin pätkän alku), Ja tosiaan toi nyt vielä menee juuri ja juuri, mut heti jos haluais vähemmän säröä ni menee sellaseks tunkkaseksi
 
-Cale
10.04.2011 15:07:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vilpor79: Sen verran lisätäkseni vielä tohon "ongelmaan", eli leadi/soolo soundi on Ok, mut ongelmia tulee lähinnä juuri ton riffittelyn kanssa. soundi tulee tolla OD:lla jotenkin liian tummaksi/bassovoittoiseksi/kumisevaksi. Ja tosiaan säröä tulee tosta H&K:n särökanavasta ennemminkin liika kuin liian vähän.
 
Ota liidisaundi vahvarista ja säädä komppisaundi eq -pedaalilla?
 
vilpor79
10.04.2011 15:08:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Cale: Ota liidisaundi vahvarista ja säädä komppisaundi eq -pedaalilla?
 
Toi vois olla itseasiassa ihan toimiva ratkaisu, ei vaan oikeestaan poista siitä cleani-kanavan säröytymis-ongelmaa, mut vois toimia
 
rheinone
10.04.2011 15:08:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Cale: Ota liidisaundi vahvarista ja säädä komppisaundi eq -pedaalilla?
 
Ei yhtään paskempi ehdotus tohon vaivaan.
 
This is a story of the satan rock 'n' roll.
vilpor79
10.04.2011 15:22:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo luulen et voisin tota kokeilla, Saattaisi myös mahdollistaa sen OD:n käytön "säröttimenä" ja saattais ratkaista myös sen särökanava-ongelman, molempi parempi. Aattelin vaan et jos jollain oisi ollut heittää joku hyvä säröpedaalitärppi niin oisin sellastakin voinut kokkeilla...
 
vilpor79
10.04.2011 15:25:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toinen ratkaisu vois tietty olla et hommais pienemmällä antoteholla olevat putket. Eikö niillä luulis säröytyvän myös pienemmillä volumeilla?
 
Tawsky
10.04.2011 15:59:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites ois Carl Martin plexitone? http://www.youtube.com/watch?v=Ng4peS3MjrY
 
vilpor79
10.04.2011 18:30:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No siis nimenomaan juurikin tuollaista soundia haen. Pidän vaan jotenkin tuota 250€ hiukan kalliina tähän tarkoitukseen. Vaikka eiköhän toi ole vielä ihan kohtuuhintainen pedaali
 
Tawsky
10.04.2011 18:35:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vilpor79: No siis nimenomaan juurikin tuollaista soundia haen. Pidän vaan jotenkin tuota 250€ hiukan kalliina tähän tarkoitukseen. Vaikka eiköhän toi ole vielä ihan kohtuuhintainen pedaali
 
Hyvästä soundista ei tuo minusta paha hinta ole.
 
nannne
10.04.2011 19:11:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OCD voipi olla kokeilemisen arvoinen. Pari viikkoa olen tutustunu ja pitäs tuosta jonkinmoinen klooni koittaa tehä, aika näyttää.
 
Mental_Schok0_Gummi
11.04.2011 22:33:15 (muokattu 11.04.2011 22:37:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on joskus ollut MXR Dist. Lahjoitin Limingan yläasteelle sen, kun olin siellä hommissa. Koulun bändi kaipasi säröä. Olin ostanut joskus noin-vuonna -88 Gobran kakkoskitaristilta Vihannista.
 
Mxr on ihan hyvä vehje, ja od:kin pitäisi kyllä löytyä.
 
Sitten on ollut näitä FatCat:teja, lieneeköhän niitä enää?
 
Ibanezia olen käyttänyt, hevisärö oli minusta semmoinen sopiva. Ei mitenkään tukkoinen, kuten esim. Boss'in HM-2 tuntui olleen.
 
DOD teki myöskin semmoista jenkki-tyylistä vehjettä. Oli vaan kova kuluttamaan patteria. En muista enää sitä, että humisiko muuntajalla. Saattoi kyllä humista, vaan ei kiertää.
 
Huom. Nämä speksit eivät ehkä enää niin *tältä päivältä*.
 
-Olen kyllä tsekannut esim. Boss'in vehkeitä, minusta ei valikoimassa aivan järkyttäviä muutoksia.
 
On sitten kyllä olemassa yksi halpa & ehkä ihan hyväkin vaihtoehto: Zoom.
Mulla on Zoom'in I. Kummipojalle annoin tuoreemman version.
Koska Zoom on multiefekti, siitä voipi säätää melko mukavalla skaalalla itselle niitä kaikkein sopivamman tuntuisia säröjä.
 
Minusta ei edes humise sopivan muuntajan kanssa. NoiseGate'a ei ole. Joskus on kyllä ollut, koin siitäkin olleen ns. omat haittansa.
 
-Zekalaizta gebityztä waihtelewalla meneztygzin w:desta -86...
Mental_Schok0_Gummi
12.04.2011 00:37:08 (muokattu 12.04.2011 00:39:58)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaan tähän vielä yksi optio. Sen hinnasta en tiedä sanoa oikein kunnolla. Sen nimi on fuzz. Käsitykseni & koetun mukaan: se muodostaa sellaisen pehmeän, mutta tanakan soundin. Ehkä soveltunee jopa ns. rautalangan soittoonkin.
 
Voisi olla varteenotettava vaihtoehto, esim. od:n ja distortionin välillä.
 
Myöskin compression-sustainer tanakoittaa saundeja, mutta saattaa olla aika hinnakaskin. Lähelle jopa delay-efektin hintainen.
 
On ollut joskus Boss'in compression-sustainer käytössä, ihan hyviä käyttökokemuksia.
 
Oma näkemys säröistä: distortion soveltuu leadiin & sooloihin, overdrive ehkä enemmälti komppaamiseen. Fuzz voisi olla ehkä sopivakin vaihtoehto näiden väliltä.
 
-Zekalaizta gebityztä waihtelewalla meneztygzin w:desta -86...
Numb
12.04.2011 09:34:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tykkäsin tosta Blackstarin HT-Drivesta juuri aloittajan kuvaamassa duunissa.
 
Tero Vaara soitti Eruptionin
vilpor79
12.04.2011 10:37:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin, Eli kävin hakemassa kitarakaupasta Carl Martinin Crush Zonen. Toimii ainakin omalla vahvarilla todella hyvin noihin rokkisäröihin. Antaa gaini pienimmällikin hiukan turhan paljon säröä, mut toimii hyvin tarkoitukseensa ja pystyn kumminkin ne miedommat vetelemään tolla OD:lla. Noista muista ehdotetuista kokeilin Fulltonen OCD:tä, MXR:n Distortion III:sta ja tota blackstaria. MXR:stä en tykännyt yhtään, OCD:n särö hiukan turhan mieto, joskin todella hyvä soundi. Blackstar taas hiukan liian tumma omaan makuun, mutta olisi varmaan erittäin hyvä laitos trankku vahvarien kaveriksi. Periaatteessa jos olisin ottanut mukaan myöskin ton OCD:n niin olisin varmaan saanut koko pedaali tarpeen tyydytettyä. Tosta ehdotetusta Fuzzista sen verran että multa löytyy jo ennestään Big Muff (joka nyt ei ehkä paras fuzz) ja toimii kyllä hyvin Leadi/sooloilussa, mutta ei ollut nyt sellanen juttu haussa. Seuraavaksi vielä hommailtava se EQ-pedaali, kyseisessä kaupassa ei ollut kun yks vaihtoehto eikä oikein päästy sen hinnasta kauppiaan kanssa yhteisymmärrykseen
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti