Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fender Stratocaster Highway Onen mikkien vaihto
1
Gitarris
07.04.2011 00:40:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloitin tutustumiseni Stratojen maailmaan hankkimalla käytettynä tuon otsikossa mainitun huokeimman sarjan jenkkistratomallin.
 
Olen toistaiseksi hyvinkin tyytyväinen hankintaan. Ostaessani jo tiedostin, että jotain tuunausta kenties täytyy jossain vaiheessa tehdä. Kysyisinkin mielipiteitä muilta ko. soittimesta ja minkälaista mikkiremppaa on kukakin omiin samaisiin tehnyt. Mulla tyylisuuntana on pop-, rock- ja blues osasto. Olisiko Texas Special hyvä vaihtoehto mikeiksi?
 
Noissa alkuperäisissa mikeissä on musta hyvät soundit 1 ja 2 asennoissa eli ymmärtääkseni siis kaulamikki yksin sekä sitten kaula ja keski yhtaikaa mutta sitten muissa alkais olla toivomisen varaa. Vaihtoon lähtiessä taitanee kuitenkin mennä kaikki uusiksi.
 
kimurantti1
07.04.2011 02:23:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kantsii lähestyä hommaa miettimällä, että mitä vikaa niissä vanhoissa on. Onko liian kirkkaat, pitäisikö olla enemmän potkua vai mitä?
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Gitarris
07.04.2011 09:24:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, tosiaan. Tykkään tosta 1 ja 2 asennoista siksi, että niissä on botnea ja sellainen "tanakka" ja vähän tummempi soundi, mikä niissä varmaan on sijaintinsakin puolesta mutta sitten sinne tallan suuntaan mentäessä alkaa olla sellainen liian pistävän kirkas ja ohut soundi, johon kaipaisi vähän tukevuutta lisää. Onkohan nää ymmärrettäviä termejä.
 
kimurantti1
07.04.2011 13:11:30 (muokattu 07.04.2011 13:15:31)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gitarris: Joo, tosiaan. Tykkään tosta 1 ja 2 asennoista siksi, että niissä on botnea ja sellainen "tanakka" ja vähän tummempi soundi, mikä niissä varmaan on sijaintinsakin puolesta mutta sitten sinne tallan suuntaan mentäessä alkaa olla sellainen liian pistävän kirkas ja ohut soundi, johon kaipaisi vähän tukevuutta lisää. Onkohan nää ymmärrettäviä termejä.
 
On oikein ymmärrettäviä termejä. Mun mielestäni tavan straton mikkikonfiguraatiossa on nimenomaan toi kuvailemasi ongelma. Kun laitetaan sama mikki kaikkiin paikkoihin, käy niin, että kaulamikki on joko liian tehokas ja tumma tai tallamikki aivan liian kirkas ja tehoton, eikä samoilla vahvistimen asetuksilla mikkien soundia saa kunnolla balanssiin. Seymour Duncanilta ja DiMarziolta löytyy hyviä mikkejä. Pienemmistä pajoista Suhrin ja Sheptonen mikeistä on myös oikein hyviä kokemuksia, tosin omaan makuun Sheptonet on vähän hampaattoman kuuloiset. Kaikkien ko. valmistajien nettisivuilta löytyy pitkää pätkää, kannattaa käydä lukemassa.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
antnis
07.04.2011 13:23:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs jos testaisit ensimmäiseksi, miten tallamikin korkeuden muuttaminen vaikuttaa asiaan? Nosta vaikka bassopuolta ja laske vähän treblepuolta. Ei ainakaan maksa mitään.
 
Gitarris
07.04.2011 15:31:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, kiitos! Täytyy kokeilla tosiaan ensin tuota ilmaista säätöpuolta.
 
Mutta onko tosiaan niin, että perusvarustuksessa mikit ovat kaikissa paikoissa täsmälleen samanlaiset? Miten sitten on esim. tuossa alussa mainitsemassani Texas special (tai ylipäätään muissakin straton mikkiseteissä) setissä, ovatko nekin kaikki samanlaisia vai erityisesti tiettyyn paikkaan käämityt/valmistetut mikit?
 
Ekku01
07.04.2011 17:04:39 (muokattu 07.04.2011 17:07:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gitarris: Miten sitten on esim. tuossa alussa mainitsemassani Texas special (tai ylipäätään muissakin straton mikkiseteissä) setissä, ovatko nekin kaikki samanlaisia vai erityisesti tiettyyn paikkaan käämityt/valmistetut mikit?
 
Texas Special -setti on ns. balansoitu, eli jokainen mikki on hieman erilainen.
 
Toisaalta mulla on Duncanin SSL-1 -setti, jossa mikkejä ei ole erikseen tehty jollekin paikalle (paitsi että keskimikki on 'rwrp' jotta kytkimen 2- ja 4-asennot saadaan hurinattomiksi) ja itselläni toimii oikein mainiosti. En sitten tiedä kuinka paljon vaikuttaa se, että ssl-1 -mikit eivät ole muutenkaan kovin "kuumia", vaan yrittävät jäljitellä 50-luvun stratomikkejä.
 
"Joh. 3:16"
komero
09.04.2011 00:02:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ekku01: En sitten tiedä kuinka paljon vaikuttaa se, että ssl-1 -mikit eivät ole muutenkaan kovin "kuumia", vaan yrittävät jäljitellä 50-luvun stratomikkejä.
 
Mulla on Tokain stratossa ssl-1 -setti ja niissä on kyllä aika paljon outputtia. Esim kaverin Eric Johnson -stratossa on huomattavasti maltillisempi ulostulo.
 
Vertailin musaliikkeessä Deluxe Reverbin kanssa erilaisia stratoja, ainoa jossa oli enemmän potkua kuin ssl-1:llä varustetussa stratossa, oli Eric Clapton -malli jossa on se boosti sisään rakennettuna. Texas Special -setti oli hyvän kuuloinen, mutta vähempi alapäätä ja voluumia yleensäkin kuin duncanin ssl-1:ssä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti