Muusikoiden.net
25.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Putkicombon upgrade
1
mik
06.03.2011 14:50:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin uuden vahvistimen ja vanhan kauppa ei ole käynyt torilla mitenkään rajuilman lailla. Pysähdyin miettimään että mitäpä jos pistäisikin combon osittain uusiksi. Oma osamiseni teknisellä puolella on varsin vajavaista ja lisäksi näkemykset kiinnostaa muutenkin, joten olen kiitollinen jos saan näkemyksiä muutamille ajatuksille.
 
Myynnissä oleva ja mahdollisesti siis remonttiin menevä combo on Peavey Valveking 112. Valvekingeissä on portaaton tekstuuri-säätö A ja A/B -luokkien välillä. Jostain googlettamalla löysin, että A-luokkaisena teho olisi noin 20W ja A/B:nä 50W. Kun uusi vahvistin on 60W, niin saattaisi tuo 20W kiinnostaa toisena vaihtoehtona. Eli lähtökohtana se, että säädin asetetaan sinne A-laitaan ja tehdään hyvää 20W comboa - siitä sitten eteenpäin. Musatyylinä mulla on Blues/Rock, eli metallimoodia ei tarvita.
 
Sitten niitä modaus-ajatuksia, mistä kaipaisin kommentteja:
 
Kohta 1: kaiutinelementti.
VK112:ssa on 12" elementti, joka ei erityisesti ole kerännyt hyvää, mutta ei niin huonoakaan kommenttia foorumeilla, joista olen asiaan tutustunut. Olen miettinyt neljää vaihtoehtoa: 1. Pidetään nykyinen, 2. vaihdan toiseen parempaan (mihin?) 12", 3. vaihdan 10" elementin (minkä?) 4. vaihdan kaksi 8" elementtiä (mitkä?). Muutakin saa ehdottaa, hyvältä vaan pitää kuullostaa. Ohmit täytyy sitten miettiä erikseen, mutta se ei tässä yhteydesä ole kyselyn aiheena - ne asiat hoituu sitten kyllä
 
Kohta 2: Kotelo
VK112:ssa on avonainen takaosa. Kun äänenpainetta siis on tarkoitus saada vähemmän, niin olisiko takaosan peittämisessä järkeä, kun haluaa että saa kohtuu hyvää potkua. Tuleeko takaseinän kiinnilaittamisen jälkeen ongelmia lämpötilojen kanssa kun putket hehkuu siellä sisällä?
 
Kohta 3: putket
alkuperäiset putket on jo vaihdettu Uraltonella svetlanoihin. Nyt kun haen siis pienempää määrää ääntä, niin pitäisikö pääteputket vaihtaa johonkin "pienempitehoisiin" (onko niitä?) (mitkä olisi hyvät?)
 
Kohta 4: efektilooppi (ei varsinaisesti liity tuohon tehoon, mutta menköön samassa postauksessa)
Ajattelin että looppiin voisi rakentaa päälle/pois -kytkennän (jota siis vakiona ei ole), joissain vahvistimissa on myös jonkinlainen loopin "volume" tmv. säätöominaisuus - kannataisiko miettiä tämmöistä?
 
Kohta 5: vapaa sana
Tulisiko mieleen jotain muuta mitä kannattaisi miettiä tehon alentamisen ja hyvän soundin aikaansaamiseksi?
 
Voi olla edelleen että Peavey menee myyntiin, mutta juuri nyt olen innostuneempi upgrade-ajatuksesta kuin myymisestä, joten asioihin enemmän tai vähemmän vihkiytyneiltä otan ilolla vastaan kommentteja
 
Enemmän tunteella kuin taidolla.
Alfauros
06.03.2011 16:54:06 (muokattu 06.03.2011 16:55:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa a mahtaako maksaa vaivaa joku Valvekingin upgradetus...
Ja tossa kohta ykkösessä esität aika vaihtoehtoja, huh...
 
Iommi: "We came to L.A. to record, and we stayed at a house in Bel Air. At the end of the day, it was all dope, booze, drugs, fucking chicks. Oh, dear, we had some fun in that house."
JuSu
06.03.2011 17:24:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mik: Pysähdyin miettimään että mitäpä jos pistäisikin combon osittain uusiksi.
 
Harrastuspohjalta mukava ratkaisu, riittää näpräämistä...
 
Laske kuitenkin ensin budjetti. Nopsasti arvioituna kevyeenkiin modaukseen menee helposti satanen - pari. Vaikka myisit VK:n polkuhintaankin (tyyliin 200 euroa), on sulla vaihtoehtona laittaa tuo satanen, pari + myyntirahat uuteen, pienikokoiseen vahvistimeen. Neljällä huntilla saa torilta jo todella hyviä pieniä putkivahvistimia, käytettynä toki. Uskoisin, että tämä on parempi sijoitus, vaikkakin tietty tylsempi... =)
 
JuSu
 
RIP Gary Moore 6.2.2011
mik
06.03.2011 17:31:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, ehkä jäi mainitsematta alkuun riittävän selvästi - tässä hommassa on nimenomaan kyse itsensä viihdyttämisestä kokeilemalla jotain mitä ei ole tullut aiemmin kokeiltua.
 
Ja nyt kun tunnen oloni tyhmäksi ensimmäisen kommentin perusteella, niin voisiko joku perustella miksi ykköskohdan eri vaihtoehdot on tyhmiä?
 
Enemmän tunteella kuin taidolla.
Vahooo
06.03.2011 17:34:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mik: Ja nyt kun tunnen oloni tyhmäksi ensimmäisen kommentin perusteella, niin voisiko joku perustella miksi ykköskohdan eri vaihtoehdot on tyhmiä?
 
Suosittelen pitämään sen 12" koon. Tilalle voi vaihdella sitten samankokoista ämyriä oman valinnan mukaan. Usein ovat nuo pienempikokoiset elementit alkaneet pierrä kun on lisännyt voluumia. Yksi vaihtoehto on rakennella vaikkapa 2x12" kaappi tuolle kaveriksi.
 
It needs more balalaika | 21.04.2010-27.12.2010
MikaHekkanen
06.03.2011 17:48:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vahooo: Suosittelen pitämään sen 12" koon. Tilalle voi vaihdella sitten samankokoista ämyriä oman valinnan mukaan. Usein ovat nuo pienempikokoiset elementit alkaneet pierrä kun on lisännyt voluumia. Yksi vaihtoehto on rakennella vaikkapa 2x12" kaappi tuolle kaveriksi.
 
Uutta elementtiä valittaessa kannattaa tutkailla erityisen huolella sen herkkyyttä, vähemmän herkällä elementillä saa konetta hiljennettyä merkittävästi.
 
baba o riley
06.03.2011 21:57:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

toisaalta jos ton verran on näpräämiselle aikaa ja intoa ostaisin melkein rakennussarjan vaikka uraltonelta ja rakentaisin jonkun hyvän klassikon kloonin??? Se on oikeesti todella nastaa rakentaa omat soittopelinsä. Tosta VKsta menee nopeasti nimittäisn kaikki vaihtoon ja tulee maksamaan suhteettomasti ja soundille ei silti ole mitään takeita.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti