Muusikoiden.net
17.01.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uutta tasuriputkea
1 2
saturnzreturn
19.02.2011 09:07:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

blaekie: Ilmeisesti on tästä -> http://sunn.ampage.org/site/schematics/200s.jpg vahvistimesta kysymys ?
Tuossa -67 mallissa ei ainakaan ole B+ piirin piirretty erillistä sulaketta, miten lienee omassasi ? Eli löytyykö useampi kuin yksi 3 ampeerin sulake ?.
 
Jos ei sulaketta siis ole, ja putki on kärähtänyt, peräänkuuluttaisin kyllä samaa, kuin tuossa aiemmin joku jo tuumaili, eli tutkia ettei mitään "kärvähtänyttä" löydy. Listalle ehdottaisin vielä pääteputkien kannat, että siellä ei ole hiiltyneitä kohtia, jota kautta B+ menisi oikosulkuun.
Sen enempää tietämättä 5V3 :si historiaa (kuinka kauan lienee ollut koneessa?) . on kyseinen putki "järeämpi" virrananto kyvyltään kuin GZ34, ja siinä suhteessakin jos se on kärähtänyt, olisi GZ34:n saattanut kärähtää vielä nopeammin :). 5V3 ottaa vissiin tuplaten hehkuvirtaa, joten ilmeisesti muuntajasi on vielä kunnossa hehkukäämin osalta.
Kyllä se B+ jännitteen nousu saattaa olla mahdollista/samoin kuin lasku, edelliseen verrattuna, joten jos haluat täyden varmuuden, tulisi B+ ja Bias tarkistaa/mitata, semminkään kun sinulla ei varmaankaan aiemmista jännitteistä 5V3:n kanssa ole varmuutta, olettaisin ?

 
öö.. meni kyllä suurelta osin ohi kun en ole sähkötekniikan asiantuntijoita (mikä on B+ piiri?), mutta tosiaan ei tuossa muistaakseni ole kuin yksi sulake. Se luonnollisesti kärvähti silloin kun putkikin ja sulakkeen vaihdon jälkeen laite lähti käyntiin normaalisti, mutta pihaustakaan sieltä ei kuulunut, jolloin sitten mittasin tuon tasuriputken ja huomasin sen pimeeksi. 5V3 oli sisällä laitteessa sen saadessani, enkä osaa yhtään sanoa kuinka kauan se siellä on ollut.
 
Mukava kuulla arvioita, että muuntajat ovat kunnossa; rassaa psyykettä huomattavasti vähemmän. Biasin osaan säätää, mutta millä tavoin tuo B+ tarkistetaan? Jos tarkoitat aikaisempia bias-jännitteitä, niin ylöskirjattuna ovat kyllä.
 
my wallet's fat and so is my head
blaekie
19.02.2011 13:02:29 (muokattu 19.02.2011 13:28:56)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saturnzreturn: öö.. meni kyllä suurelta osin ohi kun en ole sähkötekniikan asiantuntijoita (mikä on B+ piiri?), mutta tosiaan ei tuossa muistaakseni ole kuin yksi sulake. Se luonnollisesti kärvähti silloin kun putkikin ja sulakkeen vaihdon jälkeen laite lähti käyntiin normaalisti, mutta pihaustakaan sieltä ei kuulunut, jolloin sitten mittasin tuon tasuriputken ja huomasin sen pimeeksi. 5V3 oli sisällä laitteessa sen saadessani, enkä osaa yhtään sanoa kuinka kauan se siellä on ollut.
 
Mukava kuulla arvioita, että muuntajat ovat kunnossa; rassaa psyykettä huomattavasti vähemmän. Biasin osaan säätää, mutta millä tavoin tuo B+ tarkistetaan? Jos tarkoitat aikaisempia bias-jännitteitä, niin ylöskirjattuna ovat kyllä.

 
No se B+ on juurikin se 500 Voltin anoditasajännite (kytkentäkaavion mukaan) jonka tuo tasasuuntausputki kehittää. Karkeasti sanoen tuo kytkiksen -55 volttia , joka merkitty BIAS jännitteeksi, edellyttää että B+ on 500 Volttia. Jos B+ on alle kovasti, jää pääteputket "kylmäksi" , ja jos se on vastaavasti kovasti yli, tulee ne liian kuumaksi.
(BIAS:n mittaaminen tällä tavalla on riittävä keino, mutta optimiin sen laitto edellyttää hieman tarkempia virtamittauksia ja anodihäviötehon laskemista.)
Kun tuo tasuri nyt vaihdetaan, saattaa siis B+ "vaihtua" suuntaan tai toiseen.
(Tarkasti ottaen siellä pääteputkien anodeilla pitää olla noin 480 Volttia)
 
Mittasit tasasuuntausputken ? , Ainoa kohde mitä siitä voi mitata ilman jännitteitä on hehkulanka, eli onko poikki vai ei.
 
Kukaan ei pysty sanomaan mitään ihan varmaksi , näin etänä. Mikäli sieltä löytyy kovasti hiiltyneitä kohtia tms, ja vaikka ei löytyisikään, voi mitä tahansa olla rikki, jonka vuoksi tasuri poksahtanut. Mutta todennäköisimmin se on poksahtanut , koska tunnit tuli täyteen, mutta kannattaa aina lähestyä näitä huonoimman vaihtoehdon kautta, poissulkien, niin tulee parempi mieli.
 
EDIT: Piti sanoman vielä, että siihen "B+" jännitteeseen vaikuttaa myös verkkojännite. Nykyään se on Suomessa 230Volttia, jos verkkomuuntajasi on Eurooppa versio on niissä yleensä 50-70 luvun koneissa vain 220Voltin asetus, ja sitten seuraava on ehkä 240 volttia.
Riippuen siis nyt kumpaan tappiin verkkovirta syötetään, on B+ korkeampi tai matalempi. Itse laittaisin nykypäivänä asetuksen 240:een
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti