Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: kitarakaappia vaihtamassa?
1
niilopi
31.01.2011 22:05:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ollu semmonen ongelma tässä että les paulin saundit puuroutuu mielestäni liikaa bassopuolelta kun käytän kaulamikkiä. kitarana -76 gibson les paul custom, -78 marsun JMP ja JCM 800 lead series normaalia tehokkaampi 16ohm (kai ~400w) kaappi. Eli kun "normaaleissa" jcm800 kaapeissa jotka on yleisesti 8ohm, lukee lead 1960.. niin tässä lukee lead series. Oon päätymässä siihen lopputulokseen että saundit on kaapista kiinni.. teki samaa vanhan nupin kanssa. Straton ja telen kanssa kaappi kuulostaa erittäin hyvältä. Kannattaako vaihtaa ja mihin kannattais vaihtaa? Etsin Lynyrd skynyrd, hellacopters, blackfoot saundia? Tossa ois tarjolla Orangen 70luvun 2x12 joka kiinnostais kyllä tosi paljon.
 
Jucciz
31.01.2011 22:22:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä tyhmä kysymys, mutta ootko kokeillu ruuvata bassoja pienemmälle - veisikö se soundista "puuroa" pois? Tai kun Marshallin EQ ei yleensä ole erityisen jyrkkä sävynsäätökoneisto, miten olisi erillinen EQ-pedaali, jolla tiputtaisi ongelmataajuuksia?
 
Kyllä eri kaappiakin kannattaa kokeilla, jos mahdollisuus tarjoutuu. Toisaalta, jos kaappi soundaa Stratolla ja Telellä hyvältä, oisko mahdollista kokeilla Les Pauliin toista kaulamikkiä, joka tuuttaa vähemmän alataajuuksia? Vanhan mikinhän voi luonnollisesti säästää, jolloin kitara on palautettavissa alkuperäiskuntoon.
 
Sekä EQ-pedaali että mikki maksaa suurin piirtein saman verran, jotain 50 ja 100 euron välissä yleensä.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
pekurides
31.01.2011 22:25:12 (muokattu 31.01.2011 22:26:05)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heh:=)
ei mitään,
 
They see me rollin, they hatin.
s8na
31.01.2011 23:59:50 (muokattu 01.02.2011 00:00:58)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös tuo kaulamikin muhju soundi oo aika yleinen lespojen ongelma. Kirkkaampaa mikitystä vaan siihe kaulapaikalle.
 
Taino, ehkä ropaisin ennemmin kaappia ku tollasta vanhaa lespaa. Ootko kurkannut mitkä elementit siellä kaapissa on sisällä? Niitten mallin tarkastamalla voi vähä haarukoida millasta tuuttaa sen pitäis työntää.
 
Iskulauseeni: "Sä olet niin kaunis, että voisin syödä sun kakkaasi"
Spike
01.02.2011 00:34:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s8na: Eikös tuo kaulamikin muhju soundi oo aika yleinen lespojen ongelma. Kirkkaampaa mikitystä vaan siihe kaulapaikalle.
 
Taino, ehkä ropaisin ennemmin kaappia ku tollasta vanhaa lespaa. Ootko kurkannut mitkä elementit siellä kaapissa on sisällä? Niitten mallin tarkastamalla voi vähä haarukoida millasta tuuttaa sen pitäis työntää.

 
Uus kaulamikki vaan jos muuten kerran kuulostaa hyvältä. Vanha jemmaan, jos arvonlasku pelottaa.
 
Tai voin vaihtaa päittäin t75 kaappiin sinisellä tolexilla :)
Siel on varmaan K100 elementtien vanhempi versio.
 
jii.haanpaa
01.02.2011 09:52:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan itsestäänselvää, mutta olisikohan kaulamikki liian korkealla?
 
niilopi
01.02.2011 11:45:04 (muokattu 01.02.2011 11:46:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juu u ju u.. mikkiä en oo vaihtamas mihinkään koska on originaali -76 .. jo irrotus pilaa sit original juotokset ja johdotukset. Jos kitara kerta kuulostaa hyvältä mun kotivahvarin eli Cube-30x kautta kaulamikilläkin soitettuna säröllä ja siinä taas joutuu pitää bassot yleensä täysissä völyymeissä.. niin ei kai vika voi olla mikkien puuroutumisessa. Sit taas tosta mikkien korkeudesta siinä on semmonen vika ollu että tallamikki on volumeltaan hieman pienemmällä kun kaulamikki, ja tämä ongelma kuulemma korjaantuu nyt huollossa (samalla pieni maadoitusongelma jossa vaihdetaan ehkä input reikä, joka tuskin vaikuttaa mihinkään olennaiseen). Tarkoittaakohan tämä siis että tallamikki on ollut liian kaukana kielistä eli matalalla? Silloin se saattais puuroontua jo sillä että oon optimoinu saundit tallamikkiä varten ja kun laitan kaulamikkiä kehiin niin se on huomattavasti kovemmalla kun tallamikki. jolloin bassot puskee läpi? Tai just kaulamikki liian korkeella niinkuin edellinen äijä sanoi.
 
Jucciz
01.02.2011 11:52:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kitaran jakki vaihdetaan (input:ia harvemmissa kitaroissa on...), en olisi huolissani myöskään alkuperäisten juotosten suhteen - siinä mielessä mikinvaihto saattaisi edelleen olla hyvä idea. En usko, että 70-luvun Les Paulin jälleenmyyntiarvo olisi sidoksissa juotoksien koskemattomuuteen, nämä kitarat kun eivät kuitenkaan ole markkinoiden "kuuminta hottia", ja tuskin koskaan tulevat olemaankaan - mikä ei missään nimessä tarkoita, etteivätkö ne olisi täysin kelpoja soittimia. Tarkoitin vaan, että on hieman eri homma, jos peukaloisi vuosina '52-'60 tehtyä Paulia - ja semmoistakin on valitettavasti tehty.
 
Mikkien korkeustasapainoa kannattaa kyllä yrittää ruuvata vielä ihan testimielessä.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
pekurides
01.02.2011 13:28:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt ei ihan ole selvinnyt kuinka kauan kirjoittaja on pelaillut eri kitaroiden ja vahvistimien kanssa mutta hiukan sellainen aloittelijan tatsi huokuu kirjoituksista läpi?
 
Lespa on erilainen kuin strato ja käyttäytyy myöskin erilailla ja sama homma myös transistori cuben ja putkimarsun välillä.
 
Väittäisin että melkein kaikilla lespa menee kaulamikillä helposti tukkoon säröillä soitettuna ja se kuuluu asiaan, riippuen tietenkin millaisilla säröillä ja minkälaista matskua.
 
Hevanderisaundeilla ei kukaan taida kaulamikkiä edes käyttää kun ainoastaan leadeissa jos silloinkaan.. ja tietysti kliiniosuuksissa.
 
Kaapista tuo ei pitäisi olla kiinni, ihan perussettiä nuo marsut g12-t75 elementteineen.
 
Ilman muuta ruuvaat kaulamikkiä alaspäin jos tasot ei ole balanssissa ja siihen ei huollon miestä tarvita!
 
lisää ruuvausta vaan:=)
 
-p-
 
They see me rollin, they hatin.
ubik
01.02.2011 13:34:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mut jos haluaa kaappia vaihtaa niin Orangea suosittelen lämpimästi. selkeni ainakin mein treeniksel aika hjelvatan paljon. mut helpomi tapa on tietenkin noitten mikkien säätö jos ei halua vaihtamaan käydä, gibsoni kaulamikit kuitenkin on sieltä tunkkasimmasta päästä.
 
niilopi
01.02.2011 15:44:06 (muokattu 01.02.2011 15:46:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nooh saa nyt nähä mitä tapahtuu kun saa kitaran takas.. mun mielestä oon kyllä ollu tyytyväinen gibsonin humppareiden sointiin toisilla yksilöillä ihan kaulamikilläkin mut tässä on joku suurempi homma.. tiedän todellaki että les paul on läski saundi ja bassovoittoinen muutenkin että turha ees ettiä semmosta ohutta kirkasta rokkisaundia niinku stratossa ja telessä. luultavasti justiin noi mikin korkeussäädöt tässä kusee. enkä vieny sen takia huoltoon vaan sain takuuhuoltoon ton maadotusvian korjauksen ja siinä samassa kerroin siitä volumen vaihtelu ongelmasta josta se sitten ilmoitti että mikit ovat eri tasolla. Toivotaan että ongelma on ratkaistu kun saan kepin taas käteen :) Mutta uskon kyllä että eri kaapeillakin saa suurestikin erilaista saundia.. tää mun jcm 800 kaappi on todella bassovoittoinen jo verrattuna kaverin jcm 900 1960 kaappiin. En osaa sanoa onko tässä mun 16ohmisessa versiossa samat elementit kun noissa 8ohmisissa täytyy ottaa siitäkin selvää.
 
Eikä mitään hevisaundia vaan kuten aiemmin ilmottelin niin kevyttä bluesrokkimeininkiä
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti