Muusikoiden.net
20.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Morpheus Capo -pedaalista
1
jukpel
30.01.2011 11:28:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos kellään käytössä Morpheuksen capo -pedaalia? Itse ainakin joudun soittamaan usein livenä capon kanssa ja viritystä tarvitaan miltei aina, kun capon asettaa kitaran kaulalle. Tämä pedaali toimii siis "virtuaalisena" capona ja käsittääkseni poistaa viritys tarpeen vastaavissa tilanteissa.
 
Lähinnä kiinnostaisi efektin reaaliaikaisuus vai onko siinä latenssia? Mihin kohtaan signaaliketjua ko. laite tulisi laittaa (alkuun ilm. kitaran jälkeen ennen muita purkkeja)? Kyse on siis tästä härpäkkestä: http://www.morpheusefx.com/pages/CAPO.php
 
"Kun on saavuttanut osapuilleen kolmenkymmenenviiden vuoden iän, musiikille tapahtuu aina jotain kaameaa." - Steve Race
trih
30.01.2011 12:45:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämähän on käänteinen droptune. Se ainakin sai vakuuttavia kommentteja ja olen itsekin harkinnut vireleikkeihin. Suomalaisia käyttökokemuksia ei ole näkynyt.
 
http://www.youtube.com/watch?v=vZ2e9fEl908&feature=related
 
Ja tietty ekaksi signaaliketjuun.
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
jukpel
03.02.2011 19:37:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitihän se sitten hankkia ja selvittää toiminta itse. Morpheus Capo on siis sukua Morpheus Droptunelle, mutta tämä nostaa siis virettä polyphonisesti puolen sävelaskeleen välein yhteensä 3 ja puoli sävelaskelta. Lisäksi sillä saa koko oktaavia korkeemmalta "mikki hiiri-kitaran" sekä yllättävän toimivan 12-kielisen.
 
Laitoin signaaliketjussa pedaalin ekaksi ja siinä ilm. sille on jatkossakin paras paikka. Latenssia on aavistuksen verran, mutta se ei häiritse soittoa juurikaan. Kaikkein nopeimmissa arpeggioissa täytyy toki olla tarkkana. Minkäänlaista värittymistä tai signaalin heikkenemistä en huomannut. True bypass löytyy.
 
Sähkökitaralla soittaminen sujui erinomaisesti, mutta elektroakustisella kitaran akustinen ääni aiheuttaa hieman ongelmia, kun samoilla soinnuilla huomaa soittavansa samaa biisiä eri sävellajeista. Lankkukitaran kanssa toimii siis hyvin.
 
Parasta on, ettei capo-biiseissä (,joita setissä on yllättävän monta, kun laiskuuttani ole viitsinyt uudelleen soinnuttaa) ei enää tarvitse capon vuoksi virittää. Hyvä hankinta omaan käyttööni.
 
"Kun on saavuttanut osapuilleen kolmenkymmenenviiden vuoden iän, musiikille tapahtuu aina jotain kaameaa." - Steve Race
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti