Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Danelectro sähkikset. Minkälaisia keppejä?
1 2
Sipasama
26.01.2011 18:45:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs tos ku selaalin t-kauppaa ihan ajan kuluks, niin tuli vastaan tällaane ku Danelectro. En oo koskaan kuullukkaan, mutta oli kyllä mielenkiintoosen näköösiä. Onko kellää kokemusta soitinten laadusta?
 
RamoQ
26.01.2011 20:16:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sähkiksistä en tiedä mutta aikoinaan naapurilla oli Danelectro longhorn basso. Jakaa mielipiteet kyllä aika rajusti. Itse en tykännyt. Rumahan se oli eikä soittoergonomiakaan mikään paras. Soundillisesti oli käsittääkseni "ihan meedium" mitä muistelen. Ei erikoinen mutta ei ihan huonokaan.
 
Lisäksi omistan kyseisen puljun nauhakaikupedaalin. Suhteellisen ok se oli siihen hintaan mihin sen ostin. Ei sekään kuitenkaan mikään maailmanmullistavin potkulauta ollut.
 
Ei varmaan auttanut yhtään..?
 
"Kannattaa välttää huonoja floikkakitaroita, niissä ei oo floikkaa"
osmonen
26.01.2011 23:59:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun eka sähkis oli suunnilleen tuollainen: http://www.danelectro.com/gtr_56_copper.html
 
Eri värillä tosin. Siinä oli sellainen hauska juttu, että se oli ontto sisältä, vaikka ei ollut kaikuaukkoja. Kai sellaista sanotaan semiakustiseksi. Oli tosi kevyt sen takia. Tuo myös vaikutti soundiin siten, että kitara soi heleästi ja pehmeästi. Virittimet eivät myöhemmin pitäneet virettä kunnolla, eikä muutenkaan kaikkein laadukkain kitara. Vähän lelun tuntuinen. Mutta eipä paljon maksanutkaan. Pehmeän pirteään popmusiikkiin olisi oikein mainio soundi. Vähän kuitenkin harmittaa, että kitara on kadonnut jonkun kaverin matkaan. Olis kiva toisena tai kolmantena kitarana olohuoneen nurkassa.
 
Muista Dan Electro-kitaroista ei ole kokemusta. Noi bassot on kyllä rumia minustakin. Dan Electron efektipedaalit ovat hintaansa nähden ihan hyviä.
 
Dull Finn
27.01.2011 07:58:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

niillä on paljon vaihtoehtoja, osassa paljon paremmat virittimet ja talla kuin noissa ihan perusmalleissa jotka tehtiin 40-60-lukujen "klassikoita" jäljitellen. Sellaisella "aidolla" soittelee vieläkin muuan Jimmy Page DADGAD-vireisiä biisejään, alkupään Zeppelin-levyillä suht modaamattomana, sittemmin siihen vaihdettiin säädettävä talla.
Pedaaleista osa tosi hyviä, esim. Tuna Melt minipedaali oli jopa Guitar Playerin toimittajan valinta edullisen ja maukkaan tremolonsa ansiosta. Vaikeampi hankkia nykyisin.
 
www.myspace.com/the5thelvis www.myspace.com/medicalgrounds
kaljataiteilija
27.01.2011 08:15:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Link Wray taisi tuommoisella Danelectrolla soitella.
 
Ja itelläni on Tuna Melt tremolo ja Slap Echo- rockabilly kaikupedaali.
Ihan kohtalaisia .
 
had a rough night, and I hate the fucking Eagles, man... The Big Lebowski
jpousi
27.01.2011 08:27:48 (muokattu 27.01.2011 08:39:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni on ollut montakin Danelectron sähkistä. Kaikki ovat olleet ihan OK soittopelejä. Esim. yksimikkinen U1-malli oli varsin vinkeä. Ei ollut kuitenkaan kovin hyvä raskaammassa jyrämusiikissa bändin kanssa. Lisäksi Jackson-pojat vierastivat kitaran ulkoasua. Innuendo-malli vuodelta 2002 taas oli aika hauska Strato-sovellus. Siinä oli mm. särö sisäänrakennettuna.
 
Paras (ja tällä hetkellä ainoa talossa oleva) Danelectroni on malli nimeltä Dano Pro: Näyttää Retu Kivisen kitaralta, lyhyt kaula ja aika ärhäkkä soundi. Pidän tätä kitaraa avoimessa G-vireessä ja soittelen Honky Tonk Womania!
 
Nämä uudehkot kiinassa tehdyt Danelectrot sopivat huulipuikkomikkeineen ehkä parhaiten vaihtoehtorokkiin ja 60-luvun musaan. Ne ovat lähes kaikki myös varsin keveitä, joten voisivat sopia nuorelle soittajalle. Body näissä yleensä on masoniittilevyä ja teipit sivuilla pitämässä kitaraa kasassa. Esimerkiksi mainitsemani Dano Pro on suureksi osaksi ontto.
 
Ennen Danelectroissa oli simppeli puutalla, uudemmissa on usein (ei aina) säädettävä metallinen.
 
http://www.flickr.com/photos/richardwitt74/479484873/
 
Soitin-Laineella on vielä varastossa muutamia aika kivan/erikoisen näköisiä malleja poistohintaan, halvemmalla kuin Thomannilla.
 
http://www.soitinlaine.fi/sumuCMS/s … u/kategorialistaus/kategoria_id/256
 
Tuosta löytyy näiden kitaroiden historiaa:
http://www.danguitars.com/HISTORY.html
 
Jopas lähti!
töissätäällävaan
27.01.2011 08:55:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on 12-kielinen ja ristiriitaisinta siinä on se ,miten niin halvoista materiaalesta voi tehdä kitaran jota on mukava soittaa. Kovalevyä ja jotain mitälie trukkilavapuuta,kaula taitaa tosin olla vaahteraa.. Hienosti kuitenkin soi
ja pitää vireen erinomaisesti,kielenkorkeuden sai säädettyä erittäin matalaksi silti ei särise yhtään.Viimeistelystä on kyllä tingitty maalauksen osalta,sillä se on vähän niin ja näin ja vinyylinen reunanauha saattaa ajan mittaan irrota itsestään.
Mutta 12-kielisien valikoimat on surkeat ja Rickenbackeriin ei ole varaa,silloin kun niitä myynnissä näkee,joten Dano kelpaa minulle .
 
Pedaalesta on Spring King suosikkini,siitä irtoaa kohtuulliset surfsoundit. Nauhakaikuemulaattori Reel Echo on taasen ihan silkkaa romua..
 
SirElwood
27.01.2011 09:43:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

töissätäällävaan: Pedaalesta on Spring King suosikkini,siitä irtoaa kohtuulliset surfsoundit.
 
Tuo on kyl kiva&hyvä, etenkin kun siihen tekee delay modauksen.
Terry Pantheras
27.01.2011 09:48:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseäni kiinnostaisi hommata Dan slide-kitaraksi erikoisvirityksellä ja toinen baritonikitaraksi. Saako baritoneja nykyisin?
 
Käsittääkseni Danin baritoneja ovat käyttäneet ainakin Joe Perry ja SRV sekä veljensä Jimmy...
 
MASTEROID ~~ stoner doom metal ~~ MYSPACE
Numb
27.01.2011 09:52:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kakstoistkielisen vois ottaakin. Eihän sitä ny varsin tartte, muttei se paljon maksakaan.
 
Mrwggrgrgglrlrlrlrgrglrllgrl - Kampela77
Rämppy
27.01.2011 13:29:16 (muokattu 27.01.2011 13:30:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on pari Danelectroa: Musta DC 59 ja turkoosi Dano Pro (ks. omakuva).
Molemmat näitä kiinalaisia, joissa on aiempia versioita hieman kuumemmat mikit, säädettävät tallapalat, tuhdimmat virikoneet sekä alkuperäistä simppelimpi potikkasysteemi.
Mun mielestä molemmat ovat soundiltaan todella maukkaita keppejä. Soundien puolesta tykkään näistä kiina-danelectroista jopa enemmän kuin vanhemmista Korean reissueista, jotka ovat soundiltaan kirkkaampia ja ohkaisempia. Näillä voi soittaa jopa kohtalaisella säröllä ja hyvältä kuulostaa. Etenkin Dano Pro on soundelitaan varsin jämerä rokkikone, vaikka kitara on kuin suoraan Kiviset ja Soraset -sarjakuvasta revitty. Ainoa mikä tuossa kitarassa rajoittaa ilmaisua on lyhyt skaala ja kaulaliitos 13. nauhan kohdalla, eli korkealta tuolla kitaralla ei vingutella. DC 59 on monipuolisempi kapistus, soundiltaan hieman kirkkaampi. Uudenmalliset virityskoneistot eivät ole ulkoasultaan vintage, mutta ne toimivat hyvin. Molemmat Danot ovat helpposoittoisia ja kaikin puolin toimivia pelejä, eivät todellakaan mitään leluja.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
gasser
27.01.2011 15:04:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: Itseäni kiinnostaisi hommata Dan slide-kitaraksi erikoisvirityksellä ja toinen baritonikitaraksi. Saako baritoneja nykyisin?
 
Käsittääkseni Danin baritoneja ovat käyttäneet ainakin Joe Perry ja SRV sekä veljensä Jimmy...

 
Tuossahan niitä baritoneja:
http://www.thomann.de/fi/danelectro_baritoni_kitarat.html
Itsellä oli dead on '67 baritoni ja omalla tavallaan kiva keppi puutteistaan huolimatta. Muutamia huomioita omastani:
-Melko kevyt
-Kaulapainoinen, ei älytön, mutta sukeltaa kyllä liukkaan hihnan kannssa
-Kaula leveähkön tuntuinen (ja keskipaksu?)
-Nauhat uutena aika viimeistelemättömät. Pari korkeaa spottia löytyi, joista selvisi pienellä viilauksella, mutta kauttaaltaan nauhat olivat siinä kuosissa, että viimeinen hionta oli unohtunut. Eivät törröttäneet ja soittokunnossa oli kuitenkin.
-Talla on omalaatuinen, kahden pallopääruuvin varassa kiikkuva himmeli puupalalla varustettuna. Kielten vetoa vastaan taistelee ainoastaan nua kaksi pientä ruuvia, jotka omassani taisivat olla hieman antautuneet, mutta sitten jämähtäneet aloilleen. Vibralla ei syöksypommiteta, vaan lähinnä koristellaan soivia ääniä. Voimaa saa ja pitää käyttää.'
-Metallisatula oli muistaakseni ruuvilla kiinni. Tähän ammattikoulun metallimiees tekee itse helposti paremman.
-Piti vireen kohtuullisesti.
-Sähköt alkuun erikoiset, mutta toimivat. Tarkemmin en tiedä, mutta käytöksestä päätellen mikit taitavat olla sarjaan kytketyt. Molemmille oma vol + tone.
-Yleisfiilikseltään semmonen, hmm... vanhan jenkkiauton kaltainen. Vähän kömpelö, mutta sitä paremmalta kuulostaa, mitä lujempaa käskyttää. Pienellä hipelöinnillä ei oikein toimi, eikä herää. Omanlaisensa peli agentti- ja spagettihommiin, mutta ei tosiaankaan mikään yleishöylä.
 
***KIRPPUTORI*** - Profiilissani läjä tavaraa vaihdettavaksi johonkin, pistä pikaviestiä.
Veikko
31.01.2011 12:17:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on danon pro ja dead on '67 -sähikäiskitarat. Pro on ollut vasta viikon talossa ja Pro vuoden päivät. Molelammat olen ostanut alle kahdensadan jo ovat enemmän kuin hintansa arvoisia. Varsinkin tuosta prosta tykkään kovasti, sillä se on hyvä soittaa ja pidän sen soundista, varsinkin etumikistä.
 
Dead on 67 on vähän omalaatuisempi vehjes, josta en vielä osaa sanoa juuri mitään kun en ole päässyt sillä vielä kunnolla ratomaan.
 
Sen verran danoista pidän, että ostelen niitä jatkossakin jos halvalla saan.
 
Omat Danot ja Gretsch:
http://muusikoiden.net/dyn/users/83185.jpg
 
"Ihmisen Jumala rakensi variksenpelättimestä, apinasta ja niistä tunteista, jotka jäivät yli kun lammas oli luotu." - Hotakainen, Syntisäkki
Rämppy
01.02.2011 09:24:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulle ilmestyi Dead on 67 Soitin Laineen poistotarjouksesta 190 eur.
Tallasysteemiä joutui hieman ihmettelemään ja ruuvailemaan, jotta sai vibran pelaamaan säädyllisesti. Ihme himmeli :D
Nyt kun säädöt on kohdallaan, on ollut kiva rämpytelllä. Soitettavuus on hyvä, kitara on hyvä kouraan ja soundit ovat makoisat. Vire pitää hyvin ja kestää kevyttä kammen huojutteluakin. Skitta on todella kevyt, mutta tasapainoinen. Akustinen sointi on todella voimakas, vaikka tämä skeba on umpipuuta (lehmusrunko). Tuntuu, että tämäkin Danelectro on enemmän kuin osiensa summa. Limey-väri on niin herkullinen, että tekisi mieli nuolaista.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Siepauttaja
01.02.2011 20:18:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SirElwood: Tuo on kyl kiva&hyvä, etenkin kun siihen tekee delay modauksen.
 
Teinpä minäkin tuon delayn tuohon. Lisäksi tein modin jolla pitäisi saada lisää "vetisyyttä" kaikuun. Extra drip modiksi sitä jossain muistaakseni kutsuttiin, mutta eipä oikein toiminut tuolla sisäisellä tankilla, joten kysyisinkin Sir Elwoodilta, notta oletko testannut tuota pedaalia ulkoisella tankilla? Accutronics 4AB3C1B tankki siihen vissiin olisi sopivin. Jos joltakin löytyy kyseistä tankkia, niin pikaviestinä tarjousta tulemaan.
 
artal
01.02.2011 20:22:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: Mulle ilmestyi Dead on 67 Soitin Laineen poistotarjouksesta 190 eur.
Tallasysteemiä joutui hieman ihmettelemään ja ruuvailemaan, jotta sai vibran pelaamaan säädyllisesti. Ihme himmeli :D
Nyt kun säädöt on kohdallaan, on ollut kiva rämpytelllä. Soitettavuus on hyvä, kitara on hyvä kouraan ja soundit ovat makoisat. Vire pitää hyvin ja kestää kevyttä kammen huojutteluakin. Skitta on todella kevyt, mutta tasapainoinen. Akustinen sointi on todella voimakas, vaikka tämä skeba on umpipuuta (lehmusrunko). Tuntuu, että tämäkin Danelectro on enemmän kuin osiensa summa. Limey-väri on niin herkullinen, että tekisi mieli nuolaista.

 
Mulla on sama keppi, tosin butterscotch-värinä. Ikään kuin hjuumorina tuli se aikanaan hommattua kun halvalla sai, mutta yllättävän paljon soittoa tuo on osakseen saanut. Hiukan säätöä se alkuun vaati, mutta muuten hinta-laatu-suhde kohdallaan totisesti.
 
Tuo kampisysteemi tuntuu olevan omiaan sellaiseen surffihuojutteluun eikä mihinkään rankempaan repimiseen. Itse melkein käytän sitä enemmän kämmenellä painammalla kuin nykimällä.
 
SirElwood
01.02.2011 21:55:38 (muokattu 01.02.2011 21:56:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siepauttaja: Teinpä minäkin tuon delayn tuohon. Lisäksi tein modin jolla pitäisi saada lisää "vetisyyttä" kaikuun. Extra drip modiksi sitä jossain muistaakseni kutsuttiin, mutta eipä oikein toiminut tuolla sisäisellä tankilla, joten kysyisinkin Sir Elwoodilta, notta oletko testannut tuota pedaalia ulkoisella tankilla? Accutronics 4AB3C1B tankki siihen vissiin olisi sopivin. Jos joltakin löytyy kyseistä tankkia, niin pikaviestinä tarjousta tulemaan.
 
Olen kyllä kokeillut, mutta tankin isomman fyysisen koon tuoma haitta oli minulle suurempi kuin saavutettu soundietu. Enkä kyllä sitä "drip" modia edes jättänyt käyttöön, vaan tein sen sijaan kiertokytkimen jolla saa valittua joko kaiun (kuten modaamaton), delayn tai molemmat yhtäaikaa.
Siepauttaja
02.02.2011 11:38:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SirElwood: Olen kyllä kokeillut, mutta tankin isomman fyysisen koon tuoma haitta oli minulle suurempi kuin saavutettu soundietu. Enkä kyllä sitä "drip" modia edes jättänyt käyttöön, vaan tein sen sijaan kiertokytkimen jolla saa valittua joko kaiun (kuten modaamaton), delayn tai molemmat yhtäaikaa.
 
Se "drippi" vissiin toimii vasta isomman tankin kanssa kunnolla?
 
SirElwood
02.02.2011 11:53:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siepauttaja: Se "drippi" vissiin toimii vasta isomman tankin kanssa kunnolla?
 
Ehkäpä. Mutta yli 40cm pitkän tankin sijoittaminen mihinkään on vähän nihkeää. Etenkään jos ei halua vahingossa potkia sitä jyrisemään. Tietty jos haluaa tehdä fender-tyyppisen kaikulaitteen, niin sitten.
Sakmongkol
02.02.2011 17:43:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen jonkin aikaa katsellut tuota Dead On 67:aa Soitin Laineelta, mutta kun juuri ostin uuden kitaran niin en nyt viitsi toista ostaa vaikka halvalla saisikin. Baritoniversio jos olisi samantyyppiseen hintaan niin ostaisin heti, tietääkö joku saisiko sitä Suomesta jostain? Tai jos pääsisi edes kokeilemaan miltä tuntuu.
 
I become a transparent eye-ball. I am nothing. I see all. The currents of the Universal Being circulate through me; I am part or particle of God.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti