Muusikoiden.net
25.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Humbucker puolitus onnistuuko?
1
niilopi
17.01.2011 23:30:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli mulla on -76 Les paul customi alkuperäisillä mikeillä onnistuuko mikinpuolittaminen näihin? Paljonkohan maksaa jos vie jollekkin? Tuntuu välillä menevän niin muusiksi saundit että joissain tilanteissa saattais yks kela riittää.
 
Jucciz
17.01.2011 23:39:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luultavasti mikkien puolitus ei onnistu ilman niiden modifiointia - vai oliko 70-luvulla kovinkin yleistä asentaa Gibsoneihin mikkejä, joissa puolitusmahdollisuus on valmiina? Fox tietää.
 
Tässä tilanteessa mä tekisin ehkä itse niin, että hommaisin kitaraan käytettynä jotkin toiset (kenties puolitettavissa olevat) mikit ja säilyttäisin keräilyarvon vuoksi myös alkuperäiset. Näin ainakaan ei tule pahasti - jos lainkaan - takkiin taloudellisesti, jos joskus nuo uudet mikit myöhemmin myyt pois.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Twinkle
17.01.2011 23:39:54 (muokattu 17.01.2011 23:40:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

niilopi: Eli mulla on -76 Les paul customi alkuperäisillä mikeillä onnistuuko mikinpuolittaminen näihin? Paljonkohan maksaa jos vie jollekkin? Tuntuu välillä menevän niin muusiksi saundit että joissain tilanteissa saattais yks kela riittää.
 
Se riippuu täysin siitä, että onko noissa 4-johdinta. Meikäläisen villi veikkaus on se, että ei ole.
 
Periaatteessa osaava jätkä pystyy nappamaan mikit auki ja tekemään keskiulostulon, mutta en lähtis tekemään tuon ikäiseen mitään noin radikaaleja muutoksia vaan ostaisin kylmästä suurinpiirtein vastaavat mikit kaupasta ja käyttäisin niitä.
 
EDIT: On se nopee. tai minä hidas.
 
fox
17.01.2011 23:51:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Twinkle: Se riippuu täysin siitä, että onko noissa 4-johdinta. Meikäläisen villi veikkaus on se, että ei ole.
 
Tehtaalla ei ensiasennusmikeissä oo ku suoja ja kuuma karva, koska asennuksessa ei "haaskata aikaa" ja virhemahdollisuudet halutaan minimoida.. ;)
Ja, koska perus-sähköissä ei oo tarvetta tuollasille kikkailuille, ei niit ole nähty tarpeellisiksi edes varustaa 4+ -johdotuksella, niit vakiomikkejä. Asia on sitten toki eri, jos siin johdotuksessa on jo valmiina tarve esim. puolituksille tms. Silloin laitetaan tietty ne "valmiiksi modatut" mikit..
Kyllä nimittäin niitäkin Elginissä tehdään, lähinnä kaiketi suurin osa noista "jälkiasennusmikeistä" on 4+ -johdotettuja.
 
Periaatteessa osaava jätkä pystyy nappamaan mikit auki ja tekemään keskiulostulon.
 
Tuolta voi lukea ohjeita..
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=103106#p3427674
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
niilopi
18.01.2011 11:42:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joo en viitti noita orkkis mikkejä alkaa muokkaamaan.. täytyy sitte ehkä joskus vaihtaa selkeemmät mikit tai tyytyä näihin joissa on kyllä itessäki mahtava saundi.
 
fox
18.01.2011 12:13:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

niilopi: joo en viitti noita orkkis mikkejä alkaa muokkaamaan.. täytyy sitte ehkä joskus vaihtaa selkeemmät mikit tai tyytyä näihin joissa on kyllä itessäki mahtava saundi.
 
Voi olla ehkä järkevä(kin) ratkaisu, mutta muista: jos vaihdat siihen mikit, niin laitapa ne alkuperäset visusti "jemmaan" - 76-mallinen LP orkkismikeillä on jo tällä hetkellä vintagee..
Tuli myös mieleen, että saattaa olla, että siinä on epoksiin valetut ns. SuperHumbuckerit, selviää kyllä, jos kurkkaat sinne alapuolelle.. Niitä ei pysty kukaan modaamaan, valitettavasti. Noita oli aika monessa 70-luvun puolivälin kepeistä, vähän vaihtelevasti. Silloin ei ihan niin perusteellisen intohimoisesti noihin mikkeihin suhtauduttu, usein jopa ite firman Tech bulletin ilmoitti, että kitarassa on "standard large humbuckers" eikä yhtään sen tarkemmin.
 
Taas toisaalta, jos niissä kerran on, kuten itsekin toteat, mahtava soundi, niin miksi yleensä lähtee vaihtamaan? Vois kokeilla vaikka vahvistimen säätöjä muuttamalla kaivaa sitä "selkeyttä", jos tarpeen.
Joka tapauksessa, useita vastaavanlaisia juttuja nähneenä, neuvoisin vielä, että jos kuitenkin lähdet mikinvaihtoon, älä tee sitä itse, jos sulla ei ole ollenkaan kokemusta. Voi olla, että jälki ei ole "pro-luokkaa" ja ottaen huomioon, että kyseessä on -76 kitara, voi perikunnalta jäädä useita euroja saamatta, jos siellä "konehuoneessa" on röydetty.
JA alkuperäisyys myös johdotuksissa on arvostettua! (No mods, original wiring lukee useissa alan ilmoituksissa...)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
niilopi
18.01.2011 21:08:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joo kyllä tota kitaraa metsästettiinkin vuoden verran ja itselläkin oli kriteerinä mahdollisiman originalis kunnos oleva kitara. Tää on jännä yksilö sinänsä kun puut on mahonkia ja body on pancake, muutama kitaraheebo on heittänyt ilmoille että saattais olla 60luvulla tehty body ja mikit joka on sitten myöhemmin käytetty tätä kitaraa varten.. maalaus on kans jotenki erikoinen.. näyttäis siltä et vois olla refinished mutta ei ole kun kattelin että on vaan yks layeri maalia. Kitara on kuitenkin valittu lopulta sen erityisen hyvän soinnin takia.. joka saattais viitata myös näihin gibsonin vanhoihin puulaatuihin. Oikeestaan ainoo mikä tossa nyt mättää on että jos soitan tallamikillä niin soitto kuulostaa hyvältä, kun laitan molemmat mikit päälle niin sekin kuulostaa suht hyvältä mutta basso alkaa tuottaa vähä jo ongelmia, sit ku mennään kaulamikille niin basso tuntuu olevan jo sellasta muusia että tarvis nuppiin ihan uudet säädöt että sitä viittii kuunnella. Nyt puhutaan -78 JMP 100w. Kitarassa on kyllä tällähetkellä joku sähköongelma kun ottaa häiriöö normaalisti (surisee vaikka kääntää volumet pois) ja tallamikin volume on paljon hiljaisempi kun kaulamikin kun volumet on täysillä. Voiko tää olla mun ongelma?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti