Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hi-Gain vahvistimien clean
1 2 3 4
markkuilari
10.01.2011 01:02:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli, olen hankkimassa uutta vahvaria. Listan kärkipässä olis Diezelin VH4, Mesan Roadster ja Engelin Invader. Mättösäröthän noista kaikista lähtee mutta entäs noi kliinit?. Käytössä on nyt Kochin Powertone II. Sen puhtaisiin oon ollu ihan tyytyväinen mutta yhtään huononmaksi ei sais mennä. Kokemusta ei hirveästi ole, mutta aikaisemmissa (Screamer, Jcm2000, ja joku Lanikka) ne on ollut mielestäni ihan kuraa. Muutkin kiinnoistais esim, Rivera KR-100, Mesan Mark IV ja Dual Rec 3ch. Herbertteihin ja Roadkingeihin ei oo nyt varaa eikä tarvetta ja pitäähän sitä jättää pelivaraa vähän myöhemmäksikin. Ja nyt puhutaan oikeasti hyvistä cleaneista eikä vaan jostain minkä sattuu sillä hetkellä omistamaan!!.
 
oiva tumpeloinen
10.01.2011 01:59:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Englin Invader kannattaa ainakin jättää ulos laskuista. Niin mä jättäisin myös Dual Recton, jos hyvää soundia pitäisi saada puhtaasta. Budjetti olisi kyllä kiva tietää. Kuten myös se, että miten meinaat saada VH4:n mahdutettua budjettiin, mutta jättää Road Kingiä ja Herberttiä pihalle. Samoissa hinnoissa tuntuu kuitenkin menevän nuo laitteet.
Antti1
10.01.2011 02:05:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oiva tumpeloinen: Kuten myös se, että miten meinaat saada VH4:n mahdutettua budjettiin, mutta jättää Road Kingiä ja Herberttiä pihalle. Samoissa hinnoissa tuntuu kuitenkin menevän nuo laitteet.
 
Jep, samaa mä mietin. Ehkä VH4 voi olla inan edullisempi, mutta puhutaan noissa luvuissa kuitenkin marginaalisen pienistä eroista enää loppupeleissä.
 
Listen motherfucker you're about to pay your dues!
aristoteles666
10.01.2011 06:16:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hughes&kettner triamp.
 
ReBeat
10.01.2011 06:50:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanotaan mitä sanotaan mutta Framus Cobrassa on sopivalla kitaralla oikein lämpimät puhtaat.
 
Terry Pantheras
10.01.2011 09:46:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ReBeat: Sanotaan mitä sanotaan mutta Framus Cobrassa on sopivalla kitaralla oikein lämpimät puhtaat.
 
Kuten myös Dragonissa. Headroomia riittää, eli puhdas on oikeasti puhdas.
 
Soldano SLO100:ssa on hienot puhtaat, mikäli semmoisen sattuu järkihintaan löytämään.
 
MASTEROID ~~ stoner doom metal ~~ MYSPACE
Jucciz
10.01.2011 10:16:13 (muokattu 10.01.2011 10:22:51)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olikohan se Cobra vai Dragon, jota testasin miitissä joskus vuoden 2005 paikkeilla, Framus kuitenkin: ikinä en oo yhtä kylmäsoundista vahvistinta kuullut. Ainakaan sitä en _ikinä_ ostaisi puhtaiden soundien perusteella. Toisaalta, en saanut siitä kyllä järkevää rokkisärösoundiakaan, vaikka melkein puoli tuntia ruuvasin. Sit mulle kerrottiin, että se vehje onkin enempi alavirehevimiesten suosiossa. Hyvä, etten kauempaa yrittänyt väkisin ruuvata.
 
Työkalut käyttökohteen mukaan.
 
Jos oikeasti headroomia ja "puhdasta puhdasta" haluaa, kannattaa ostaa transistori-PA-pääte. Näin siis, jos puhtaalle soundille ihan oikeasti ei ole muita kriteerejä kuin se, että soundi pysyy puhtaana. Ittelle se ei kyllä koskaan ole riittänyt: pitäis myös kuulostaa hyvältä - olla jotain luonnetta ja "lämpöä", mitä se ikinä tarkoittaakaan.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Terry Pantheras
10.01.2011 10:37:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Olikohan se Cobra vai Dragon, jota testasin miitissä joskus vuoden 2005 paikkeilla, Framus kuitenkin: ikinä en oo yhtä kylmäsoundista vahvistinta kuullut. Ainakaan sitä en _ikinä_ ostaisi puhtaiden soundien perusteella. Toisaalta, en saanut siitä kyllä järkevää rokkisärösoundiakaan, vaikka melkein puoli tuntia ruuvasin. Sit mulle kerrottiin, että se vehje onkin enempi alavirehevimiesten suosiossa. Hyvä, etten kauempaa yrittänyt väkisin ruuvata.
 
Ko. yksilössä lienee ollut biasointi kylmällä ja tehtaalla asennetut Electro Harmonixin putket... Mun mielestä Dragonin puhdas on semmonen kuulakas, joskin hieman kova; ei mikään Fenderin lämmin lehmänhönkäys. Säröt on kieltämättä aika kalseat, jos ei lasketa kakkoskanavan turboahdettua crunchia, joka on kunnon rööreillä aika kiehuva...
 
MASTEROID ~~ stoner doom metal ~~ MYSPACE
Jucciz
10.01.2011 10:41:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terry Pantheras: Ko. yksilössä lienee ollut biasointi kylmällä ja tehtaalla asennetut Electro Harmonixin putket... Mun mielestä Dragonin puhdas on semmonen kuulakas, joskin hieman kova; ei mikään Fenderin lämmin lehmänhönkäys. Säröt on kieltämättä aika kalseat, jos ei lasketa kakkoskanavan turboahdettua crunchia, joka on kunnon rööreillä aika kiehuva...
 
Onhan toi mahdollista joo, eipä siinä biasia sen kummemmin tutkittu. Sillä erää jäi kyllä semmonen fiilis, että kyllä noilla cleaneilla jotain Metallicaa varmasti soittais, mutta musaan, jossa puhtaalla soundilla on merkittävä rooli, katselisin ehdottomasti jotain muuta konetta.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
LesPaul70
10.01.2011 10:57:09 (muokattu 10.01.2011 11:06:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oiva tumpeloinen: Niin mä jättäisin myös Dual Recton, jos hyvää soundia pitäisi saada puhtaasta.
 
Uusien (2010->) "Reborn"-Rectojen puhdas kanava alkaa olla jo ihan hyvä. Toisaalta hintaero Roadsteriin ei myöskään enää ole niin iso kuin ennen, ja Roadsterista löytyy sitten jo Lone Star -osaston cleanien lisäksi paljon muuta, mitä kolmikanavaisissa Dual Rectoissa ei ole.
 
Mitähän tässä oikeastaan haettiin? Että kaikissa mainituissa olisi jo lähtökohtaisesti riittävän hyvä "mättösärö" mutta pitäisi saada vain mahdollisimman hyvä clean? No mainituista Mesoista Roadster menisi siihen vaatimukseen.
 
Mutta kannattaisi kuitenkin ehkä vielä tsekata (kun nyt kerran "Hi-Gain"-vahvaria haettiin), että myös se säröpuoli on sitä mitä haluttiin. Ettei tule ikäviä yllätyksiä. On meinaan aika isot erot noiden vahvarien säröjen luonteessa. Voi olla vähän tekemistä, jos yrittää esim. tuottaa tiukan perinnesärön ja laulavan soolosoundin Rectolla tai löysän Recto-bassopörinän Markulla, vaikka saman valmistajan vahvareista onkin kyse. Ja kun mennään eri valmistajiin, erot ovat vielä isompia.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan
Jucciz
10.01.2011 11:08:46 (muokattu 10.01.2011 11:16:16)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä ihmettä?
 
Muokkasin tekstiä ja painoin "Esikatselu"-nappia ja sivusto heitti mut vain ketjun loppuun eikä mihinkään esikatseluun. Kirjoittamani teksti luonnollisesti hävisi.
 
Sitä vaan jäin miettimään, että kun kerran teknisesti olisi täysin mahdollista tehdä ns. hevivahvistin, jossa on hieno ja hyväsoundinen puhdas kanava, miksei sellaisia kuitenkaan tunnu olevan missään? Tähän mennessä vastaan ei ole tullut yhtä ainutta ns. hevivahvistinta, jonka clean olisi ollut jotain muuta kuin ala-arvoinen. Mun mielestä ns. hevikitaristien pitäisi olla vaativampia tässä suhteessa: jos musassa käytetään sekä isoja säröjä että puhtaita soundeja, nämä pitäisi ehdottomasti voida repiä samasta koneesta - laadukkaina. Jos särö onkin muhkea ja massiivinen, ei puhtaan soundin pitäisi olla kuin pakastettu ranskanperuna: jäinen, mauton ja mitäänsanomaton.
 
Esim. joku Bogner XTC nyt ei kai ole pelkän "hevikoneen" maineessa, koska siitä tuntuu jengi repivän ihan millaista soundia tahansa ulos. Käsittääkseni puolestaan Porcupine Treen Steven Wilson käyttää Bad Cat:in vahvistimia (ilmeisesti Hot Cat ainakin uudella DVD:llä) ja siitä koneesta kyllä tuntui irtoavan monipuolinen kattaus hyvästä puhtaasta pienempien säröjen kautta tuhtiinkin särövalliin. Nämä tosin eivät ole halvimmasta päästä ja näiden hinnallla on mahdollista hankkia suosiolla eri vahvistimet puhtaalle ja säröiselle soundille.
 
Voi mennä makuasioidenkin piikkiin, mutta mielestäni vaikkapa Metallicalla, Dream Theaterilla ja monella muulla ns. reippaamman osaston bändillä puhtaat kitarasoundit ovat olleet vuosikaudet levytetyn materiaalin karmivinta antia: kylmää ja kolkkoa soundia, jota kenties on yritetty "parantaa" kompuralla ja/tai choruksella tehden lopputuloksesta yleensä entistäkin kauheamman. Ei kai levyversioiden karmiviin cleaneihin voi olla syynä se, että käytetään yhtä ja samaa konetta säröihin ja puhtaisiin, jotta keikalla voitaisiin helpommin toisintaa levyn soundit niin ikään yhden ja saman vahvistimen avulla? Hetfieldin ja Petruccin live-kamatkin kun ovat kuitenkin sitä kokoluokkaa, että kymmenelle eri soundille luulisi voivan ottaa tarvittaessa kymmenen eri vahvistinta...
 
Omat havainnot ovat sen suuntaisia, että oikeasti hyvä ja terve puhdas soundi (vaikkapa joihinkin näppäilyosuuksiin) harvemmin kaipaa kompuraa ensinkään - puhumattakaan choruksesta. Erikoistilanteet erikseen toki, mutta ison särövallin vastapainona ihan pelkkä puhdas soundi ilman efektejäkin luo yleensä tarpeeksi ison kontrastin. Mielipiteitä?
 
EDIT: Tarkemmin ajateltuna... voisiko syy Metallican clean-soundien ei-niin-lämpöisyyteen löytyä EMG:n mikeistä? Soundihan on kuitenkin paljon muutakin kuin vahvistin.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
LesPaul70
10.01.2011 12:16:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Tähän mennessä vastaan ei ole tullut yhtä ainutta ns. hevivahvistinta, jonka clean olisi ollut jotain muuta kuin ala-arvoinen.
 
Ihan uteliaisuudesta, kun olet Mesan Mark Vitosta testannut, kumpaan kategoriaan se meni? Ala-arvoiset cleanit vai ei ollut "ns. hevivahvistin"?
 
Jucciz: Ei kai levyversioiden karmiviin cleaneihin voi olla syynä se, että käytetään yhtä ja samaa konetta säröihin ja puhtaisiin, jotta keikalla voitaisiin helpommin toisintaa levyn soundit niin ikään yhden ja saman vahvistimen avulla? Hetfieldin ja Petruccin live-kamatkin kun ovat kuitenkin sitä kokoluokkaa, että kymmenelle eri soundille luulisi voivan ottaa tarvittaessa kymmenen eri vahvistinta...
 
Ainakin joskus 1980-luvun loppupuolella Hetfield otti studiossa puhtaat Rolandin JC:stä, ei Mesa Boogiesta. Laatua sen enemmän kommentoimatta.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan
juikkipuikki
10.01.2011 12:25:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen häpeilemättömästi omaa vahvistintani eli engl special edition. Itsellä tuo 6L6. Siitä saa laadukkaat cleanit, crunchit sekä komppi- ja leadisärön. Kandee kokeilla!
 
Annoin Ruokankaalle pikkusormen.. Se vei koko käden!
Jucciz
10.01.2011 12:31:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LesPaul70: Ihan uteliaisuudesta, kun olet Mesan Mark Vitosta testannut, kumpaan kategoriaan se meni? Ala-arvoiset cleanit vai ei ollut "ns. hevivahvistin"?
 
Mun mielestä Mark V ei ollut varsinaisesti hevivahvistin, vaan pikemminkin kone, josta sai kyllä hirmuisen määrän erilaisia soundeja - toki myös melkoisen isoja säröjä tarvittaessa. Paletti ei vaan lopultakaan taipunut mun käyttöön - soundin yleisluonne oli vaan jotenkin väärä, vaikka miten ruuvasi. En tiedä, mikä tilanne olisi cleanien osalta ollut vaikkapa EL34-pääteputkilla, kun en kerennyt testaamaan, mutta ainakin 6L6:ien kanssa sinänsä (Mesaksi?) yllättävän lämpimää clean-osastoa vaivasi inhottavan korkea helisevä taajuus, jota ei saanut EQ:lla tai presencellä kitkettyä pois - tai jos sai, soundista tuli samalla liian tumppu. Taidettiinhan me tästä keskustellakin... :) Jos EL34:illä ykköskanava olisikin ollut järkevämpi, oltaisiin luultavasti hävitty monipuolisuudessa, koska vehje on kuitenkin käsittääkseni suunniteltu ensisijaisesti käytettäväksi 6L6:illa. Mullahan oli siis comboversio, joten en osaa arvioida, miten tilanne muuttuisi vaikkapa umpikaapin kanssa - mutta kun comboa haettiin, ei nuppi+kaappi tullut kysymykseen. Onneksi palautus sujui mutkitta ja seuraavaksi taloon tullut Kingsley täyttikin sitten oikeastaan kaikki odotukset, mitä soundiin tulee.
 
Ainakin joskus 1980-luvun loppupuolella Hetfield otti studiossa puhtaat Rolandin JC:stä, ei Mesa Boogiesta. Laatua sen enemmän kommentoimatta.
 
Juuh, näin muistan itsekin lukeneeni ja taisipa semmoisia joissain videoissa vilahdellakin. JC ei sinänsä liene huono kone, mutta ei se siltikään soundin puolesta mun ykkösvaihtoehto olisi edes puhtaille soundeille. En tiedä, johtuuko se toteutustavasta (trankut) vai mistä, mutta kumminkin.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
s8na
10.01.2011 13:16:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nii, jos pändin kaverit laulaa irtopäistä ja seivästyksistä, niin sopiiko siihen sitten lempeät Fenderi-kliinit? Ehkäpä siksi puhtaat ovat vähän kolkot hevifaffareissa.
 
Iskulauseeni: "Sä olet niin kaunis, että voisin syödä sun kakkaasi"
nakedzen
10.01.2011 13:19:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Olikohan se Cobra vai Dragon, jota testasin miitissä joskus vuoden 2005 paikkeilla, Framus kuitenkin: ikinä en oo yhtä kylmäsoundista vahvistinta kuullut. Ainakaan sitä en _ikinä_ ostaisi puhtaiden soundien perusteella. Toisaalta, en saanut siitä kyllä järkevää rokkisärösoundiakaan, vaikka melkein puoli tuntia ruuvasin.
 
Käyttäjävirhe. Ei vaan, tuo Cobra on ehkä niuhoin vahvistin mitä on tullut vastaan, tarvii olla oikea kitara, siinä oikeat mikit, oikea kaappi, oikea bias ja oikeat putket. Ja oikeat säädöt, tärkeimpänä kanavavolume yli klo kahden (muuten tosiaan kuulostaa kylmältä ja raa'alta). Mutta heleimmän kuuloinen puhdas kanava siinä on mitä on hevinupeista tullut vastaan, kuulemma AC30-klooni piiriltään.
Insane Kane
10.01.2011 13:19:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s8na: Nii, jos pändin kaverit laulaa irtopäistä ja seivästyksistä, niin sopiiko siihen sitten lempeät Fenderi-kliinit? Ehkäpä siksi puhtaat ovat vähän kolkot hevifaffareissa.
 
Ainakaan ne lämpimän pyöreet ja pehmosen miellyttävät kliinit ei kuulu sieltä tuplabasaripärinän ja muun örinän seasta.
 
Debitille?
Jucciz
10.01.2011 13:32:54 (muokattu 10.01.2011 13:33:02)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nakedzen: Käyttäjävirhe. Ei vaan, tuo Cobra on ehkä niuhoin vahvistin mitä on tullut vastaan, tarvii olla oikea kitara, siinä oikeat mikit, oikea kaappi, oikea bias ja oikeat putket. Ja oikeat säädöt, tärkeimpänä kanavavolume yli klo kahden (muuten tosiaan kuulostaa kylmältä ja raa'alta). Mutta heleimmän kuuloinen puhdas kanava siinä on mitä on hevinupeista tullut vastaan, kuulemma AC30-klooni piiriltään.
 
Okei. Ehkä joku noista ei sillä kertaa natsannut, koska ihan ekana ei tullut mieleen AC30. ;)
 
Kitarana oli Fender '52 American Vintage Telecaster. Kaappina muistaakseni Riveran 4x12". Jäsen Kjukka osais kertoa paremmin.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
nakedzen
10.01.2011 13:49:23 (muokattu 10.01.2011 13:56:54)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Okei. Ehkä joku noista ei sillä kertaa natsannut, koska ihan ekana ei tullut mieleen AC30. ;)
 
Kitarana oli Fender '52 American Vintage Telecaster. Kaappina muistaakseni Riveran 4x12". Jäsen Kjukka osais kertoa paremmin.

 
Joo, ei ehkä paras yhdistelmä tuon nupin kanssa. Ja volumea tuo tarvii alleen paljon, suurin osa siitä lämmöstä tulee pääteasteesta tuossa vehkeessä toisin kuin useimmissa muissa nykyajan hevinupeissa.
 
Ja paras kaappi tuon kanssa oli itsellä sen oma greenbackeilla varustettu, jotenkin se noiden elementtien lämmin paksuus toimi parhaiten tuon kanssa. V30 kuulosti aika kauhealta, G12T75 vielä pahemmalta.
pekurides
10.01.2011 15:51:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz:
EDIT: Tarkemmin ajateltuna... voisiko syy Metallican clean-soundien ei-niin-lämpöisyyteen löytyä EMG:n mikeistä? Soundihan on kuitenkin paljon muutakin kuin vahvistin.

 
Tämä asiaa selvinnee kun kuuntelee ennen ja jälkeen "black albumin" matskua.
 
itse kallistun suuresti EMG:n syyllisyyden puoleen, kyllä nuo jälkipään kliinit aivan kauheita vaikka studioaikaa ja massia olisi ollut varmasti vaikka vieläkin studiossa istua ja hieroa saundia:=)
 
ps. Cobrassa oli oikeasti aika kiva kliini.
 
They see me rollin, they hatin.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti