Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: les paul standardille ja stratolle vahvistin?
1 2
enska46
06.01.2011 18:13:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaroina siis gibsoni ja fenkku ja pitäis löytää vahvistin josta irtoaa kunnolliset soundit bluesin ja suoran rokin soittoon.Olen tahkonnut mallintavalla behringerillä joka maksoi noin 300e jaä välillä väännellyt boss gt-8 guitar effect prosessoria enkä löytänyt vielä minua tyydyttävää ns tiukkaa säröä ja soundia jota harrastamani laji vaatii.Siis soundillisia esikuvia on esim G.Moore,A,Järvinen,J Bonamassa,H.Silvennoinen.
Siis kysymys mikä olisi hyvä yleisvahvistin(Marsuko?)ja minkälaisia efektiboxeja tarvitaan?
 
Mitään steppikurssia boxien takia halua käydä joten yksinkertaiselle soittajalle yksinkertainen vastaus kiitos;vaikka rautalangasta vääntäen.
 
apenaattori
06.01.2011 18:32:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkälaisella budjetilla olet liikenteessä?
 
http://img439.imageshack.us/img439/1020/vrjohtoptsqi7.jpg
enska46
06.01.2011 19:00:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

apenaattori: Minkälaisella budjetilla olet liikenteessä?
 
No harrastajabudjetilla mennään mutta noin 500-1000e pintaan jää maksettavaa ko vahvistimesta tai koko paketista niin vielä ok.sen jälkeen rupee tekemään kipeätä.
Jos näillä koordinaateilla sais asiallista mekkalaa aikaiseksi niin mulle kelpais.

Kannattaisko vanha boss gt 8 säilyttää kuitenkin?On siinä jotain hyvääkin...
 
Jucciz
06.01.2011 19:07:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tykkäät GT-8:n efekteistä, voithan säästää sen efektikoneeksi, vaikka ottaisit sitten perussoundit vahvistimesta. Tonnilla saa tänä päivänä todella hyviä vahvistimia.
 
Mieti vähän, minkä tyyppistä soundia olisit vailla, niin on helpompi auttaa eteenpäin. Kenties joitain kitaristeja, joiden soundit miellyttävät?
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Celeb
06.01.2011 19:09:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Mieti vähän, minkä tyyppistä soundia olisit vailla, niin on helpompi auttaa eteenpäin. Kenties joitain kitaristeja, joiden soundit miellyttävät?
 
G.Moore,A,Järvinen,J Bonamassa,H.Silvennoinen.
 
tomimat
06.01.2011 20:09:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

suosittelen koch comboja...itellä on studiotone ja sillä irtoaa kyllä aivan loistavat kepeet blues säröt ja tarvittaessa taipuu peer gynt osastolle myös,puhumattakaan heleistä cleaneista.
twintone on tosta se seuraava isompi vaihtoehto,kaverilla on semmonen ja kehuu kyllä estoitta sitä.
t-kaupasta ton studiotonen saa alle tonnin mut suomihinta taitaa olla yli.
merkille pantavaa näissä comboissa on se että on aivan helevetin monipuliset säädöt ja toisin kun esim.fenderin combot on mastervola toteutettu siten et kunnon putkisoundi irtoaa myös pienellä kotisoittovolalla eli äänenvoimakkuus ei kimpoa taivaaseen kun volaa kääntää ykkösestä kakkoseen esimerkiksi.
suosittelen todella tätä jos tommosta juurihoito osastoa enemmänkin soittelet.
 
antnis
06.01.2011 20:30:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten olis Egnater Tweaker nuppi + 1x12?
 
tomimat
06.01.2011 20:56:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

senverran lisään vielä tohon koch hehkutukseeni että mulla oli gt6 ja kun ton combon vaihoin itelleni niin eipä sitä soundia halua pilata multipaavolla eli myin pois.
irtopedaaleina tohon hankkii mitä tarttee eteen.mulla on chorus,wah/vola ja putkisärö jolla saapi sitten heviosaston hoidettua tai combon omaa ov:tä ryyditettyä.
makunsa kullakin mut varmasti et tähän pety.
 
Confidentum
06.01.2011 21:05:53 (muokattu 06.01.2011 21:07:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vox AC15 ja pedaaleiksi overdrive, särö ja delay. Siinä se - kevyt kattaus
 
EDIT: juu äläkä hävitä sitä bossia ihan vielä
 
Kaiuttimesta kuuluu ääniä
Terry Pantheras
06.01.2011 21:07:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää o hyvä:
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=482797
 
Sit joku pieni (?) kaappi alle.
 
MASTEROID ~~ stoner doom metal ~~ MYSPACE
blues guitar
06.01.2011 21:23:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Makuasioita nää vahvistin valinnat. Itselläni on ollut mm. Koch Studiotone, Mesa Express mutta tällähetkellä miellyttää Fender Blues De Luxe jonka hiljattain hommasin, tosin siihen on edellinen omistaja vaihtanut Koch:in Jensen kaiuttimen.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
hallu
06.01.2011 21:29:14 (muokattu 06.01.2011 21:38:39)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

enska46: Kitaroina siis gibsoni ja fenkku ja pitäis löytää vahvistin josta irtoaa kunnolliset soundit bluesin ja suoran rokin soittoon.Olen tahkonnut mallintavalla behringerillä joka maksoi noin 300e jaä välillä väännellyt boss gt-8 guitar effect prosessoria enkä löytänyt vielä minua tyydyttävää ns tiukkaa säröä ja soundia jota harrastamani laji vaatii.Siis soundillisia esikuvia on esim G.Moore,A,Järvinen,J Bonamassa,H.Silvennoinen.
Siis kysymys mikä olisi hyvä yleisvahvistin(Marsuko?)ja minkälaisia efektiboxeja tarvitaan?
 
Mitään steppikurssia boxien takia halua käydä joten yksinkertaiselle soittajalle yksinkertainen vastaus kiitos;vaikka rautalangasta vääntäen.

 
No mitä A.Järviseen tulee, niin nyt kun olen lukenut siitä kertovaa tuoretta kirjaa ja katsellut sen DVD:tä, niin sillähän oli vaikka mitä vahvareita käytössä, mutta aina se kuulosti itseltään. Ainakin Marshall, Peavey, Musicman, MesaBoogie, Fender, etc. kai se jotain polkimiakin välillä käytti.
 
Itselläni on Fender BluesDeVille ja se olisi ihan omiaan juuri tuohon Rockin renkuttamiseen ja etenkin aika blues se on. Nyt kun olen keinokuorman kanssa päässyt avaamaan vahvistimen koko saundivalikoiman, niin on se toisesta päästään tosi räyhäkäs rokkikone, vaikka se varsinainen juttu onkin siinä bluesmaisessa soinnissa. Tämä Fenderi on siitä hyvä ettei tämä tarvitse polkimia välttämättä lainkaan ehkä jotain multikikatinta efektiluuppiin jos haluaa jotain modulaatiota tai viiveitä, mutta hyvät säröt löytyy omasta takaa. Satunnaista higain tarvetta varten voi jonkin säristimen laittaa, mutta perussaundi lähtee kyllä vahvarista.
 
Tämä DeVille on järjettömän iso ja äänekäs eikä siis kotiin mikään maailman tyylikkäin tai käytännöllisin ratkaisu. Toinen huonopuoli on tuo äänekkyys ja keinokuorma on ihan pakollinen hankinta tähän, koska ei tätä voi täysipainoisesti käyttää bänditreeneissä tai keikallakaan ilman sitä saatikka sitten kotona. Eli ehkä joku bluesdeluxe kera keinokuorman olisi kotiin sellainen passeli ratkaisu. Toinen ehkä näitä Fendereitä vastaan puhuva juttu on, että nämä on vähän semmoisia vanhahtavia ja logaritmiset potikat tekee käytöstä vähän sellaista on/off eli hienosäätö on kömpelöä ja hankalaa. Ainoa mikä näitä puoltaa on hyvä saundi joka rokimmasta päästä on sellaista vanhaa AC-DC osastoa ja kliinissä päässä eteeristä euforiaa. Toinen vanhahtava juttu on tuo dynamiikka joka edellyttää aktiivista soitto-otetta eli vahvari rokkaa vain jos sinä rokkaat eli itsekseen se ei soi sitten yhtään ja samoin se ei anna ensimmäistäkään soittovirhettä anteeksi ja pienikin falskius soitossa hyppää esille huutomerkin kanssa. Se tekee soitosta raskasta ja henkisesti vaativaa (pakko olla hereillä ihan koko ajan ja jokainen ääni on soitettava koska se ei soi hyvin puolihuolimattomasti soitettuna). Vastaavasti se sitten palkitsee seuraamalla nöyrästi muusikkoa hyvässä ja pahassa.
 
Fenderi on minusta soittajan vahvistin vähän samaan tapaan kuin joku vanha seitenkutonen scania seitkytluvulta on ajajan auto. Se tekee sen mitä käsket juuri niin kuin käsket eikä tasan tarkkaan pätkääkään enempää.
 
Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin.
-Rake-
06.01.2011 21:58:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gary Moore on veivannu marshallin dual super leadillä ja 900 joten nuista varmaan irtoaa haluttua saundia ja pysyy vielä budjetissa.
 
enska46
06.01.2011 22:13:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyselyn aloittaja kiittää kaikkia vastaajia.
Tsekkasin Kochin ja Fenderin blues deluxen hinnat ison T:n verkkosivuilta ja OK:lta vaikuttivat kumpikin.Joku ehdotti myös kiinnostavaa vahvistin poljinpakettia(särö delay ja mitähän muuta siinä oli joten katsastan vielä senkin)

Vanhojen herrojen musiikkiterapiaryhmämme eli bändin soittolistalta löytyy Hurriganesia,CCR,freetä,G moorea,SR Vaughania (niitä helpoimpia biisejä)ja muuta peruskamaa ja niitä varten metsästän vahvistinta josta saa suht pienillä vääntelyllä niin blues,rokki kuin heleätä cleaniä ääntä.vahvistimen pitäis joskus venyä myös antamaan sen verran ääntä että pienimuotoisen keikankin vois heittää.Soittajina emme nyt ihan aloittelijoita olla mutta kuvaisiko 1/8- ammattilainen meitä.
Tietysti soittajan sormistahan se soitto lähtee mutta kun on oikeanlaiset kamat niin eipähän voi ainakaan kamoja syytellä soiton huonosta laadusta.
ei muuta kuin get ooon!
 
lavaamo
06.01.2011 22:17:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Celeb: G.Moore,A,Järvinen,J Bonamassa,H.Silvennoinen.
 
Vois kuvitella että Marsun 2203:lla ei menisi hirveästi metsään.
 
Huonoja juttuja jo vuodesta 1981
Jucciz
06.01.2011 22:25:53 (muokattu 06.01.2011 22:26:12)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lavaamo: Vois kuvitella että Marsun 2203:lla ei menisi hirveästi metsään.
 
Ja tietty vielä vähemmän Jubileella, siinä on lisäksi varsin toimiva master volume, eli voi soittaa järkevällä voimakkuudellakin hyvillä soundeilla, toisin kuin muuten mainiolla 2203:lla.
 
Torilta löytyi tämmöinen:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=482150
Casen kanssa 1200 euroa. Pari sataa enemmän kuin mitä suunnittelit, mutta roudauscase on kyllä ehdotonta plussaa laatuvahvistimelle.
 
Satasen halvemmalla 1x12"-versio:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=482023
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Confidentum
06.01.2011 22:38:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Confidentum: Vox AC15 ja pedaaleiksi overdrive, särö ja delay. Siinä se - kevyt kattaus
 
EDIT: juu äläkä hävitä sitä bossia ihan vielä

 
Eikäkö joo, kyllä sen pitää olla Marshall Bluesbreaker :)
 
Kaiuttimesta kuuluu ääniä
Osteri
06.01.2011 22:59:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä siis ehtii kehumaan uusinta laitetta... Hughes & Kettner Statesman Quad 40W combo... ai että on namia ! Tässä sitä on vintage soundia korvat täyteen. Kannattaa tsekata. Suositushinnat tonnin nurkilla mutta saksan kaupat näyttää myyvän 600,-
http://www.thomann.de/fi/hugheskett … id=c5711c09bfa7c1c2dc4f73b8e65baa92
 
Kirjoitan...siis ehkä en just nyt soita....
Wespa
07.01.2011 08:52:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noi Jubilee-Marsut toimis kyl mainiosti noihin aloittajan soundi-ihanteisiin, ja iso plussa on myös niiden erinomainen yhteensopivuus Bossin GT-sarjan multiefektien kanssa. =)
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
akuankkakomppi
07.01.2011 09:41:35 (muokattu 07.01.2011 09:41:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täältä ääni Fenderille, vaikkei tämä varsinaisesti mikään äänestys olekaan.
 
Tuolla jo kehuttiin Blues DeVilleä, komeasoundinen kone se on. Blues Junior voisi kuitenkin olla ketjun avaajan tarkoituksiin parempi. Ääntä siitäkin lähtee, muttei samalla tavalla "kottaraisia taivaalta tiputtavalla tavalla"(*) kuin DeVillestä.
 
Mitä keikoilla olen kuullut ja nähnyt, hyvin tuntuu Blues Juniorkin purkkeja syövän. Torilta löytyy n. neljään sataan, on varmasti vahvistinta koko rahan edestä.
 
(*) erään tuttavani luonnehdinta, kun siellä DeVilleä "hieman" luukutin.
 
sum ergo cogito
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti