Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Katusoitto vahvistin vertailua..
1
Don Jogi
30.12.2010 11:46:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen nyt soittanut kadulla vuoden Roland MicroCube(5W)vahvarin kanssa,ja harkitsen liikenteen melun takia siirtymistä teholtaan isompaan vehkeeseen.
Olisiko kellään kokemuksia DaG Transac (15w)-styrkkarista?
Tehon lisäksi suurin ero on siinä,että tässä on ladattava sisäänrakennettu akku-MicroCubehan syö paristoja..
Tai koska katusoitossa ei voi käyttää ulkoista virtalähdettä,olisiko joitain muita vaihtoehtoja vahvistimelle kuin nämä kaksi?
 
Space_Ace
30.12.2010 14:24:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Just eilen luin jostain Tampereen sivuilta että Tampereella ei saa sähköisesti vahvistaa katusoittoa. Onko Helsingissä eri meininki?
 
Toi mnetin avatarin koko on selkeesti suunniteltu tissejä varten. Itsehän en tissikuvia tuijottele.
Grugi
30.12.2010 14:34:34 (muokattu 30.12.2010 14:35:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräysten 1.7.2006 voimaan tulleen 26 _:n mukaan yleisötilaisuuksien, muiden tilapäisten tapahtumien järjestäjien ja katusoittajien on huolehdittava siitä, että tapahtuma tai musiikin esittäminen ei häiritse naapurustoa. Sähköinen äänen vahvistaminen katusoitossa ulkoista virtalähdettä käyttäen on kielletty.
 
Eli ton voisi sitten tulkita niin että paristokäyttöisellä vahvistimella homma on laillista.
 
SDMF
Space_Ace
30.12.2010 14:40:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No perhana. Näin lukee Tampereella: "Katusoittoon ei tarvita kiinteistötoimen lupaa. Äänen sähköinen vahvistaminen katusoitos-sa on kielletty. Katusoittajan tulee huolehtia siitä, että musiikin esittäminen ei häiritse naa-purustoa. Samassa paikassa ei saisi soittaa toistuvasti."
 
Toi mnetin avatarin koko on selkeesti suunniteltu tissejä varten. Itsehän en tissikuvia tuijottele.
Volle
30.12.2010 14:54:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko toi Tampereen meininki muuttunut tässä hiljattain? Ainahan viikonloppuöisin hämeenkatua kulkiessa törmää näihin microcuben tms. pömpelin kanssa soittaviin viihdyttäjiin.
 
Grugi
30.12.2010 15:00:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi lupa-asia ja säännökset on sellanen jota kannattaa kysyä rohkeasti suoraan kaupungin ympäristökeskukselta niin ei sitten tarvitse arvailla miten asia on.
 
SDMF
Vahooo
30.12.2010 15:12:43 (muokattu 30.12.2010 15:13:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos Tampereella on joku joskus kesällä nähnyt näitä esiintyviä intiaaneja, on myös aika varmasti huomannut suurehkot PA-laitteistot. Epäilen, että olisi paristolaitteita. Kai nämäkin lasketaan katusoittajiin? Silti vain saavat soittaa.
 
I'm out killing pepperonies
akuankkakomppi
30.12.2010 15:14:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dj yogi: Tai koska katusoitossa ei voi käyttää ulkoista virtalähdettä,olisiko joitain muita vaihtoehtoja vahvistimelle kuin nämä kaksi?
 
Mulle tuli mieleen Pignose. Pieni, toimii pattereilla, ääntä riittää. Vähän kallis tosin, 175e näyttää Millbrookilla olevan.
 
sum ergo cogito
Murgo
30.12.2010 15:26:34 (muokattu 30.12.2010 15:34:22)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Volle: Onko toi Tampereen meininki muuttunut tässä hiljattain? Ainahan viikonloppuöisin hämeenkatua kulkiessa törmää näihin microcuben tms. pömpelin kanssa soittaviin viihdyttäjiin.
 
Kaipa tuo "äänenvahvistuskielto" on olemassa sitä varten että sen nojalla on mahdollista puuttua asiaan jos joku raahaa kadulle agregaatin ja kilowatin PA:n.
 
Niin kauan kuin meteli ei ole kohtuuton niin olisihan se aika hölmöä kieltää esim. sähkökitaran tai syntetisaattorin käyttö katusoitossa sillä perusteella että se vaatii vahvistimen ja samalla trumpetin, saksofonin tai vaikkapa säkkipillin soitto olisi sallittu koska niissä ääntä ei tarvitse vahvistaa sähköisesti. Eli sähkökitaraakin voi soittaa järkevällä äänenvoimakkuudella ja toisaalta on akustisia soittimia joista lähtee todella kova ääni.
 
Saattaahan olla myös ettei pykälän kirjoittanut virkamies ole edes tajunnut sähköisten soittimien olemassaoloa vaan on nimenomaan ajatellut "sähköisen äänenvahvistamisen" tarkoittavan PA/laulukamoja tekstiä sorvatessaan. Ei olisi ensimmäinen ilman minkäänlaista asiantuntemusta laadittu pykälä Suomessa.
 
Mutta onhan tuo sikäli huono pykälä että se antaa asiassa harkintavallan valvovalle viranomaiselle, sen nojalla voi poliisi häätää sen microcubemiehen täysin laillisesti jos ei vaikkapa naama tai musiikkityyli satu miellyttämään. Tosin niinhän tuo Helsinginkin pykälä antaa, vai kuka sen määrittelee häiritseekö soitto naapurustoa?
 
Valitettavasti näihinkin pykäliin taitaa olla odotettavissa merkittäviä tiukennuksia, nimittäin siinä vaiheessa kun kerjääminen saadaan kielletyksi, alkavat ystävämme romanialaiset kiertää kieltoa "soittamalla" jotain leluhaitaria, huuliharppua tms. (osa tätä tekee jo, ilmeisesti siksi etteivät tiedä ettei kerjääminen ole vielä Suomessa kiellettyä) joka taas johtaa katusoittosäännösten tiukentamiseen.
 
Joissain maissa katusoittoon vaaditaan kuulemma lupa jonka saamiseksi pitää suorittaa koe-esiintyminen jollekin lautakunnalle, tämän tarkoituksena ilmeisesti on nimenomaan erottaa "oikeat" katusoittajat kerjäyskieltojen kiertäjistä.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
jusabossa
25.05.2011 14:51:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aika hauska teidän jutustelua kuunnella
Teen töitä muusikkona ja mulla on pyörimässä toimistolla yksi ylimääräinen akkupeli, Fenderin AmpCan, meteliä tulee sisäänrakennetusta akusta ihan tarpeeksi. Täytyypä laittaa se torille myyntiin. Vaihdoin siihen uuden kaiuttimen ja saundi on aika hauska fenderimäinen ja toimii treeniolosuhteissa työhuoneella kuin pikku treeneissäkin. Lisäksi siihen saa mikin tai toisen härvelin. On huomattavasti enemmän mökää ja saundia kuin Pignosen patterivehkeissä.
 
elsewhere
25.05.2011 15:17:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käsittääkseni tuo Helsingin sähköisen vahvistamisen kielto oli täsmäkohdistettu Kolmen sepän patsaalla soittaneisiin "intiaaneihin", joilla oli aggregaatilla toimiva PA ja joiden soitto kuului, ja nyt vain hieman liioitellen, koko keskustan alueella.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Kefiiri
25.05.2011 19:55:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sähköinen vahvistus on ymmärtääkseni pitkään ollut kielletty monessa kaupungissa, mutta pattereilla toimivia laitteita vissiin ei lasketa "sähkökäyttöisiksi".
 
AngieRainbow
25.05.2011 22:33:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä vedän Tampereella microcubella & paristoilla ja olen kans välillä miettinyt, että pitäiskö tässä olla joku lupa.
 
Eipä ole kukaan konstaapeli vielä mitään sanonut. Ajattelin, että on se kumma, jos niillä ei parempaa tekemistä ole, mutta on näyttänyt olevan. Omiin tarpeisiin on kyllä microcuben äänen voimakkuus riittänyt.
 
What we've got here is... failure to communicate. Some men you just can't reach, so you get what we had here last week, which is the way he wants it. Well, he gets it! N' I don't like it any more than you men.
Miqueltozzz
19.08.2011 16:05:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyin eilen tampereen kaupungin kiinteistötoimelta tuosta sähkökitaransoitosta vahvistimella. Vastaus oli tosiaan että sen on tarkoitus estää ison metelin aiheuttamista, kuten kokonainen bändi PA-kamojen kanssa.
 
Tässä lyhyt suora lainaus vastauksesta; " Äänen kevyt vahvistaminen katusoitossa on siis ok, pääpointti on siis se että soitto ei voimakkuudellaan häiritse lähiympäristöä."
 
Olen menossa itse huomenna iltapäivällä Tampereen keskustaan (keskustorin, anttilan yms. tienoilla) soittelemaan, mukaan voi tulla jammailemaan ;)
 
Funkånaut
19.08.2011 16:10:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miqueltozzz: Olen menossa itse huomenna iltapäivällä Tampereen keskustaan (keskustorin, anttilan yms. tienoilla) soittelemaan, mukaan voi tulla jammailemaan ;)
 
Jos vedät Poppalooran ku oon paikalla, ni saat selkään ja ehkä kolikonkin. :=)
 
Feminismi ja logiikka eivät ole kovin läheisiä ystäviä. Nuages
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti