Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Strymon
1 2
Begemoth
06.12.2010 00:12:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko teillä kokemuksia Strymonin pedaaleista?
 
aasinhattu päähän ja selkä suorana kohti uusia nöyryytyksiä.
McNulty
06.12.2010 00:24:38 (muokattu 06.12.2010 00:34:22)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Begemoth: Onko teillä kokemuksia Strymonin pedaaleista?
 
Miulla on nyt ollut pari vuorokautta tuo El Capistan kovassa käytössä. Paras pedaalimallinen "nauhakaiku"... eipä jättänyt kylmäksi, ensikosketus oli hunajaa :)
 
Tuon RE-20:n se jätti kalkkiviivoille. Se taitaa olla "lähin" kilpailija tuolle El Capistanille. Miulla on myös Empress Super Delay, josta löytyy nauhakaiku-moodi, mutta Strymon on kertakaikkiaan niin monipuolinen ja täten ylivoimainen mitä tulee tape echo meininkeihin. Ja jotain tcElectronicin NovaDelayta en edes laskisi koko kisaan mukaan. Siinä se tape-osio on lähinnä näön vuoksi. El Capistanin algoritmit toimivat hienosti ja esim. Rolandin RE-20 SpaceEchosta puuttuu kokonaan mahdollisuus vaikuttaa nauhan kuntoon ja ikään, flutteriin ja wouwaukseen. El Capistanissa on näiden lisäksi myös nauhan bias-säätö, low end contour ja +-3db boost/cut. Kontrolloitavissa ulkoisella pedaalilla (esim. mix tai repeat parametriä).
 
Aristospedes666: god, sä olet pelle.
kosmonausea
06.12.2010 00:50:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni myös tuo Brigadier-delay ollut nyt laudassa jo kuukauden päivät. Kerrassaan mainio vehje, vaikkakin oon tässä miettinyt, että voisi vaihtaa tuon El Capistaniin nauhakaikusoundien takia. Brigadierissa tämä bucket brigade -tyyppinen analoginen delay-soundi on kyllä täydellisesti hallussa.
 
Jos muuten kiinnostaa, niin voisin tuota Brigadieria olla siis myymässäkin :)
 
Perkelefantti.
Dreg
06.12.2010 01:11:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Missä näitä pystyy testaamaan? Kitarapajalla näyttäisi olevan yksi El Capistan, mutta haluttaisi tietää onko Suomessa muita liikkeitä joilla on Strymonin pedaaleita näytteillä.
 
"Great deeds on a small budget!"
FreshPots
06.12.2010 01:16:29 (muokattu 06.12.2010 01:19:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dreg: Missä näitä pystyy testaamaan? Kitarapajalla näyttäisi olevan yksi El Capistan, mutta haluttaisi tietää onko Suomessa muita liikkeitä joilla on Strymonin pedaaleita näytteillä.
 
Siinäpä:
http://www.suomenmusiikkituonti.com/strymon-m-12.html
 
El Capistan = Gas
Hinnan katsominen = Kuollut gas.
 
Kyllähän nua saundit on klippien perusteella puhdasta hunajata.
 
Jazzin ja rokin ero: Rokissa soitat kolme sointua miljoonalle ihmiselle, mutta jazzia soittaessasi soitat miljoona sointua kolmelle ihmiselle.
Dreg
06.12.2010 10:39:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tattis. Kolme hunttia on kyllä suolainen hinta, mutta ei parane mennä sanomaan mitään ennen kuin saa testattua Capistania ja Brigadieria.
 
"Great deeds on a small budget!"
kimurantti1
06.12.2010 15:43:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hitto että on hyvän kuuloinen laite noiden klippien perusteella. Vaan jos ei ole edes muutamaa muistipaikkaa johon soundeja voisi tallentaa, en näe käyttöä. Pitääpä koittaa noida videossa mainittuja juttuja, että tekeekö laite jotain perustavaa, mihin ei Eventiden Time Factor pysty.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Ziggy Bubba
05.04.2013 20:48:59 (muokattu 05.04.2013 20:49:38)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostetaas vanha keskustelu, niin ei uusia tartte avata.
 
Tuli nimittäin hommattua firman Timeline -delay, joka on kyllä hurja laitos monipuolisuudessaan ja ihan puhtaassa soundin laadussa. Ennestään mulla oli jo Strymonin Lex (leslie-simulaattori), joka sekin on mainio masiina.
 
Onko teillä kokemuksia Timelinestä tai muista firman pedaaleista? Varsinkin tämän dilsun kanssa kaikki jipot/vinkit ois hauska kuulla, sen verran monipuolinen laitos kun on kyseessä.
 
Tästä tuntuu lähtevän suht helposti niin hyvät vintagesti fjongaavat nauhakaiut ym. kuin kunnon eläväiset modernimmat pulputukset. Tässä tuntuu tosissaan olevan 12 erillistä, oman kuuloista delay-purkkia yhdessä lootassa.
 
P.S. Ostakaas jopa yhdellä bonus-muistipaikalla varustettu DL4 :)
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja tunnelmaa: CROOKMACHINE
Ziggy Bubba
06.04.2013 20:05:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on tullu jo vähän tutustuttua enemmän tuohon Timelineen, vaikka on siinä kyllä kokeiltavaa pitkäksi aikaa. Onhan näitä tosi monipuolisia delay-pedaaleita ollut ennenkin, mutta harvoin niissä näin hyvällä maulla on tehty kaikki mallit.
 
Mutta juu, tässä vähän nopeita soundipätkiä eri asetuksilla. Kaikki taitavat olla vielä presettejä ihan, mitä nyt ihan on hilppasen muokattu joitain. Kaikissa pätkissä on yksi mono kitararaita, ei tuplauksia kiippareilla tms. :)
 
Tämä oktaavin lisäävä "Ice" on aika jäätävän (heh) jänskä malli tuottamaan taustalle heleää mattoa, hetken ottaa että lähtee päälle:
https://dl.dropbox.com/u/2521503/No … on%20Timeline/Ice%20Ice%20Crazy.m4a
 
Ite ainakin luulin, että digital delayt on enemmän tai vähemmän samanlaisia, taisin olla väärässä. Tässä tosin pystyy siihenkin laittamaan hiukan muroa ja fjongaa suoraan potikoista:
https://dl.dropbox.com/u/2521503/No … on%20Timeline/Digital%20Holiday.m4a
 
Tossa on kanssa tommonen väistävä dilsu (Duck), jonka sain vahingossa käyttäytymään hyvin jännästi:
https://dl.dropbox.com/u/2521503/No … n%20Timeline/Duck%20And%20Cover.m4a
 
Tossa Dualissa, tupla-delayssä on kyllä varsinkin opiskeltavaa, mut johan on isoa soundia sen kaa... Vähän ehkä jopa menee tukkoon lopussa:
https://dl.dropbox.com/u/2521503/No … 0Timeline/Dual%20Blues%20In%20B.m4a
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja tunnelmaa: CROOKMACHINE
Ziggy Bubba
16.04.2013 16:40:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatketaas nyt Strymon-monologia, vaikka ei keskustelua tuntunut oikein lähtevän aiheesta... Jos vaikka jotakuta laitteet kiinnostavat, myös ihan ääninäytteiden kera.
 
Timeline-delayn kaveriksi tuli hommattua vielä saman mallinen modulaatiolaite, Mobius. Säätö tuntuu olevan aika pitkälti yhtä kätevää ja soundit samaa tasoa. Kaikki efektit vaikuttaisivat ainakin jollain tasolla käyttökelpoisilta, vaikka ite en juuri keksi käyttöä pattern tremololle tai flangerille.
 
Tässä hempeää tremolo-pumppausta, hieman vibemäisellä harmonic-mallilla:
https://dl.dropboxusercontent.com/u … mon%20Mobius/Harmonic%20Tremolo.m4a
 
Rotary, vibe, phaser, auto-wah... Kaikki on käyty tässä läpi, monet vielä Neo Fuzzin kera:
https://dl.dropboxusercontent.com/u … 0Vibenovitcz%20%26%20A%20Phaser.m4a
 
Tässä vielä kahden raidan himmailu, jossa on vibeä, chorusta ja Timelinen delay-soundeja:
https://dl.dropboxusercontent.com/u … rymon%20Mobius/Swell%20Vibin%27.m4a
 
Laitteeseen tutustuminen on vielä aika alussa, mutta eipä tuon kanssa tunnu kovin kauan menevän tuunailussa. Hilppasen hiotut presetit ovat toimineet tähän asti oikein hyvin. Kaikissa pätkissä on kitarana Tokain tele ja vahvarina Suhr Badger kotivolyymeillä.
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja tunnelmaa: CROOKMACHINE
mjouppil
17.04.2013 13:10:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekin olen katsellut noita Strymonin Timeline ja Mobius pedaaleita ja aattelin käydä Custom Soundsissa testaamassa niitä. Olettekos koittaneet tai onko ylipäätään mahdollista kytkeä Timelinea ja Mobiusta siten, että Mobius on ennen Timelinea, mutta Mobiuksen kakkoslinja on kytketty Timelinen feedbackluuppiin. Tämä mahdollistaisi presetistä riippuen sen, että jollain preseteillä toimisi normaalisti in -> Mobius -> Timeline -> out meiningillä ja jollain preseteillä in -> Mobiuksen läpi efektoimatta -> Timeline (Mobius feedbackluupissa) -> out. Saisi molemmat konfiguraatiot piuhoihin välillä koskematta.
 
Ziggy Bubba
17.04.2013 15:41:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mjouppil: Itsekin olen katsellut noita Strymonin Timeline ja Mobius pedaaleita ja aattelin käydä Custom Soundsissa testaamassa niitä. Olettekos koittaneet tai onko ylipäätään mahdollista kytkeä Timelinea ja Mobiusta siten, että Mobius on ennen Timelinea, mutta Mobiuksen kakkoslinja on kytketty Timelinen feedbackluuppiin. Tämä mahdollistaisi presetistä riippuen sen, että jollain preseteillä toimisi normaalisti in -> Mobius -> Timeline -> out meiningillä ja jollain preseteillä in -> Mobiuksen läpi efektoimatta -> Timeline (Mobius feedbackluupissa) -> out. Saisi molemmat konfiguraatiot piuhoihin välillä koskematta.
 
Eipä muuten ollut vielä toi tullut mieleen.. Aika veikeä idea joka tapauksessa. Seuraavaksi aion laittaa kyllä nuo omat säröpurkit Mobiuksen looppiin. Tolla tavalla voi joka presettiin valita onko efekti ennen vai jälkeen säröpedaalien.
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja tunnelmaa: CROOKMACHINE
mjouppil
17.04.2013 18:57:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba, katoin vähän sun kamalistaa ja bongasin tuon Death by Audion fuzz pedaalin. Menee vähän Strymon-topikista ohi, mutta mitä oot tykännyt pedaalista? Ite kattelin tuota DbA:n Apocalypseä, kun tarvisi saada aikaiseksi kunnon Stoner pörinää.
 
Ziggy Bubba
17.04.2013 20:58:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mjouppil: Ziggy Bubba, katoin vähän sun kamalistaa ja bongasin tuon Death by Audion fuzz pedaalin. Menee vähän Strymon-topikista ohi, mutta mitä oot tykännyt pedaalista? Ite kattelin tuota DbA:n Apocalypseä, kun tarvisi saada aikaiseksi kunnon Stoner pörinää.
 
Erittäin hyvä purkki omaan makuun on juu. Löytyy semmosta hyvää muffimaista läskiä ja raffimpaa aggroa sopivassa suhteessa.
 
Tolla saa jo aika passelia hevi-murjontaakin od-purkin kanssa, kuten tässä pätkässä (alussa on pedaalista säröt nollissa):
https://dl.dropboxusercontent.com/u … th%20By%20Audio%20Fuzz%20War%21.m4a
 
Yksinään tuo on varsin paksu - toimii muuten bassonkin kanssa kivasti. OD-purkki ihan vaan päällä edessä tuo sitten sitä purasua.
 
Yhden miehen pläskiä pruttua ja tunnelmaa: CROOKMACHINE
oiva tumpeloinen
17.04.2013 21:04:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mjouppil: Itsekin olen katsellut noita Strymonin Timeline ja Mobius pedaaleita ja aattelin käydä Custom Soundsissa testaamassa niitä. Olettekos koittaneet tai onko ylipäätään mahdollista kytkeä Timelinea ja Mobiusta siten, että Mobius on ennen Timelinea, mutta Mobiuksen kakkoslinja on kytketty Timelinen feedbackluuppiin. Tämä mahdollistaisi presetistä riippuen sen, että jollain preseteillä toimisi normaalisti in -> Mobius -> Timeline -> out meiningillä ja jollain preseteillä in -> Mobiuksen läpi efektoimatta -> Timeline (Mobius feedbackluupissa) -> out. Saisi molemmat konfiguraatiot piuhoihin välillä koskematta.
 
Jos meinaa käyttää molemmissa vähänkin enemmän presettejä, suosittelisin ostamaan pienen midilaudan. Tuo kolmen napin combo on todella ankea käyttää. Törmäsin samaan Eventiden purkeissa, eikä paljoa lohduttanut, että ne sai toimimaan molemmat yhden purkin napeista. Midilaudalla käskiessä noita ei ole edes tarvetta tuolle piuhaviritykselle, puhumattakaan, että moisessa viritelmässä Strymonin laitteet voi sijoittaa ihan mihin tahansa.
mjouppil
17.04.2013 22:33:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo midilauta voi olla näppärä ohjaukseen varsinkin jos on paljon midipedaaleita, joten voi presettejä valkkailla keskitetysti ja tehdä midillä myös nuo expression pedaalihommat. Se ei kuitenkaan poista tuon piuhavirityksen tarvetta, kun se signaali tarvii reitittää, eikä niitä voi kesken soiton alkaa kytkeen uusiks.
 
oiva tumpeloinen
17.04.2013 22:36:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mjouppil: Tuo midilauta voi olla näppärä ohjaukseen varsinkin jos on paljon midipedaaleita, joten voi presettejä valkkailla keskitetysti ja tehdä midillä myös nuo expression pedaalihommat. Se ei kuitenkaan poista tuon piuhavirityksen tarvetta, kun se signaali tarvii reitittää, eikä niitä voi kesken soiton alkaa kytkeen uusiks.
 
Niin siis sä haluat periaatteessa vaihtaa lennosta niiden paikkaa keskenään signaaliketjussa? Se tosiaan kaipaa piuhaleikit toimiakseen, tai sitten tuollaisen mainitsemasi virityksen, jos se vain toimii siten.
 
Midilautaa suosittelen kuitenkin ohjaukseen, noiden ongelmakohta on tosiaan huono ohjattavuus ilman midiä.
mjouppil
17.04.2013 22:50:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo aivan, juuri näin. Onko sulla Oiva suositella jotain hyvää pientä midiohjainta, jossa olisi myös expression-pedaali? Ainakin behringerillä on kohtuu edullinen kahden exp-pedaalin malli. Rolandilla vastaava, mutta triplahintainen. Olisi aika näppärä kyl tuo midiohjain, mikäli hommaan nuo strymonin pedaalit ja ennestään on jo Ehx:n Hog2, jolla saa hyvää äänimattoa aikaiseksi + Whammyt ja filtteriefektit.
 
oiva tumpeloinen
17.04.2013 23:51:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mjouppil: Joo aivan, juuri näin. Onko sulla Oiva suositella jotain hyvää pientä midiohjainta, jossa olisi myös expression-pedaali? Ainakin behringerillä on kohtuu edullinen kahden exp-pedaalin malli. Rolandilla vastaava, mutta triplahintainen. Olisi aika näppärä kyl tuo midiohjain, mikäli hommaan nuo strymonin pedaalit ja ennestään on jo Ehx:n Hog2, jolla saa hyvää äänimattoa aikaiseksi + Whammyt ja filtteriefektit.
 
Tuo Behringerin lauta ei tipu ainakaan kategoriaan pieni. Rolandin taitaa olla jonkin verran pienempi. Vähän vaikea yhtälö sinänsä löytää pieni ja samaan saada ekspressiopedaalia. Rahalla toki saa pieniä ja niihin saa liitettyä ulkoisen ekspression, mutta ei kyllä suorilta tule mieleen yhtäkään, mikä olisi sekä pieni, että sisältäisi vakiona kaiken.
mjouppil
19.04.2013 14:53:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba: Erittäin hyvä purkki omaan makuun on juu. Löytyy semmosta hyvää muffimaista läskiä ja raffimpaa aggroa sopivassa suhteessa.
 
Tolla saa jo aika passelia hevi-murjontaakin od-purkin kanssa, kuten tässä pätkässä (alussa on pedaalista säröt nollissa):
https://dl.dropboxusercontent.com/u … th%20By%20Audio%20Fuzz%20War%21.m4a
 
Yksinään tuo on varsin paksu - toimii muuten bassonkin kanssa kivasti. OD-purkki ihan vaan päällä edessä tuo sitten sitä purasua.

 
Kiitos Ziggy soundinäytteestä! Aattelin käydä Custom Soundsissa testailemassa, kun niil on hyllyssä sekä Apocalypseä että Fuzz Gunia. Tuo Apocalypse kiinnostaa eri moodiensa takia lähtökohtaisesti enemmän, mutta täytyy tosiaan testata. Onko tietoa, että onko Strymonilta tulossa lisää Mobius/Timeline-tyyppisiä pedaaleita? Jostain vastaavasta multireverbistä on nettiin tehty jo joidenkin toimesta kuvia esim. nimellä Skyline. Olis aika magee jos saisivat Strymonin nerot myös säröpuolelle jotain DSP-malleja, kun tuo digitaalipuoli yleensä tarjoaa fleksiibelimmät preset/exp-säätömahdollisuudet.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti