Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: pedaalien hajoilu?
1
markusnurminen
22.11.2010 20:38:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisin kysellyt osaako joku viisaampi neuvoa tai jakaa kokemuksia seuraavanlaisen ongelman kanssa?
 
Jostain mystisestä syystä kaikki pedaalit mitä käytän tuntuvat hajoavan hetkessä. Sain käsiini viikko sitten Procon Ratin, joka n. 3 min täydellisen toiminnan jälkeen alkoi oskilloimaan ja ulvomaan villisti, ja suhisemaan myös pois päältä ollessaan. Pedaalin ollessa päällä soitettuja ääniä ei juurikaan erotu, pelkästään älytöntä surinaa, pörinää ja muuta noisea. Potikoita veivaamalla saa vielä erikoisempia tuloksia. Pedaali on vanhoja 80-lukulaisia ja päällisin puolin loistavassa kunnossa sisältä ja ulkoa.
 
Tätä ennen hajosi upouusi Way Huge Pork Loin, joka toimi yhdet treenit, toisten aikana alkoi käyttäytyä samoilla oireilla kuin tuo Rat, lopulta pimeni kokonaan. Sen sain onneksi palautettua.
 
Ihme pörinöitä ja surinoitaa päästelee myös vanha triangle knob Big Muff, myös semmoisia siis jotka ei Muffin toimenkuvaan kuulu. :) Uusi reissue-Muffi on toiminut hyvin, kuten myös muutamat Bossit aiemmin.
 
Onko kellään mitään ideoita mistä voi olla kyse? Tällä hetkellä lähinnä kiinnostaisi saada tuo Rat toimintakuntoon. Vahvistimena toimii Bassman-klooni, joka yksikseen toimii mitä parhaiten, sekä noiden muutamien pedaalien kanssa myös. Ei vissiin vahvistimella tässä voi olla osaa eikä arpaa?
 
Ainoa mitä itse keksin on että voiko Ratin kytkin olla hajalla? Ajattelin kysyä osaako joku sanoa jotain viisaampaa ennenkuin alan askartelemaan. Mainittakoon vielä että kaikkia pedaaleita olen käyttänyt patterilla, Pork Loinissa kävi myös 1Spot jossain vaiheessa. Olenko kirottu välttämään pedaaleita lopun ikäni?
 
Kiitos avusta jos semmoista kuuluu!
 
the-Antero
22.11.2010 22:38:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kaikki piuhat kunnossa? Patterit uusia? Myös kitaran patteri (jos on aktiivimikit). Onko pedaalit käytettyjä? Onko mahdollista kokeilla pedaaleja jossain muualla?
 
markusnurminen
22.11.2010 22:48:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piuhat on kunnossa ja laadukkaita, ihan uudella patterilla vois kokeilla mutta kyl ihan suht uusia on mielestäni ollut, aktiivielektroniikkaa ei ole. Osa pedaaleista on luonnollisesti käytettyjä (Big Muff 70-luvun alusta ja Rat 80-luvun lopusta), Pork Loin oli taas aivan uusi.
 
Pitää vielä toi Rat testata jollain eri vahvistimella, oisko mitään eroa, ja uudella patterilla! Mystistä jokatapauksessa.
 
Gary oin
22.11.2010 23:44:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juuri tänään juottelin Rat-klooniin distortion-potikan piuhoineen uusiksi, sen huono kontakti takaisinkytkentälenkissä tuntui aiheuttavan juuri tuollaista hallitsematonta oskillointia. Voisiko noin iäkkäässä pedaalissa olla samaa oiretta ihan vain likaisen ja kuluneen vastusradan takia. True bypass-kytkentäähän tuossa ei ole, joten ulina löytää tiensä signaaliketjuun vaikka pedaali on pois päältä, kytkimen vika tuskin siis.
 
markusnurminen
22.11.2010 23:49:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo kuulostaakin ihan järkevältä, pitää tutkia siltäkin kannalta. Kiitos vinkistä!
 
Decadetroll
23.11.2010 07:33:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markusnurminen: Olisin kysellyt osaako joku viisaampi neuvoa tai jakaa kokemuksia seuraavanlaisen ongelman kanssa?
 
Jostain mystisestä syystä kaikki pedaalit mitä käytän tuntuvat hajoavan hetkessä. Sain käsiini viikko sitten Procon Ratin, joka n. 3 min täydellisen toiminnan jälkeen alkoi oskilloimaan ja ulvomaan villisti, ja suhisemaan myös pois päältä ollessaan.

 
En tiedä kyllä vastausta kysymykseen, mutta pakko sanoa että luin jotta "Sain käsiini viikko sitten Procon Ratin, joka n. 3 min täydellisen toiminnan jälkeen alkoi ejakuloimaan ja ulvomaan villisti"
 
Let me just get me coat.. ->
 
I'll be back again next week. Bring your friends, we'll have an ice cream treat. Mom don't like it, but he don't give a fuck, Kids come running for satan's ice cream truck.
markusnurminen
23.11.2010 23:34:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään Rat toimi jonku ekan tunnin ajan oikein hienosti. Jossain vaiheessa olin vähän pidemmän hetken pedaali bypassilla, jonka jälkeen päälle polkaistessa alkoi ejakulointi taas. Eikun oskillointi. Sen jälkeen siitä ei taas hyvää tullut. Koitin uutta patteria, jolloin häiriöt vaan luonnollisesti lisääntyi. Potikat on puhdistettu eikä ainakaan rutise millään tavalla. Pitää pistää leikkauspöydälle ja ihmetellä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti