Muusikoiden.net
25.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ibanez Toneblaster 100 R ongelma
1
bandofbrothers
18.11.2010 22:38:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelma ilmenee vahvistimessa kun laittaa särö-kanavan päälle. Gainia ja volumea ei pysty lisäämään ilman, että vahvistimesta lähtee järjetön suhina ja humina.. Mikähän mahtaa olla vialla? Ei kuulu siis mitään rahinaa tai pauketta kun potikoita kääntelee. Liian hiljaisella pitää soitella, jos haluaa häiriöttömästi soitella.. Voiko ongelma johtua esim. toneblasterin omasta pedaalista, josta voi kanavat vaihtaa? Jos tiedät asiasta jotain niin laitahan viestiä!!
 
bandofbrothers
21.11.2010 22:47:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikö kenelläkään ole tietoa ongelmasta? Yritin antaa mahdollisimman tarkan kuvauksen..
 
McNulty
21.11.2010 22:52:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bandofbrothers: Ongelma ilmenee vahvistimessa kun laittaa särö-kanavan päälle. Gainia ja volumea ei pysty lisäämään ilman, että vahvistimesta lähtee järjetön suhina ja humina.. Mikähän mahtaa olla vialla? Ei kuulu siis mitään rahinaa tai pauketta kun potikoita kääntelee. Liian hiljaisella pitää soitella, jos haluaa häiriöttömästi soitella.. Voiko ongelma johtua esim. toneblasterin omasta pedaalista, josta voi kanavat vaihtaa? Jos tiedät asiasta jotain niin laitahan viestiä!!
 
Suhina ja humina siis? Siis jokin staattinen häiriöääni, kiertoa vaiko jotain muuta?
Onko vika varmasti vahvistimessa, eikä esim. johdossa/johdoissa, kitarassa tai sen elektroniikassa?
 
Kanavanvaihtopedaalista johtuvaa tuo ei kuitenkaan ole. Kyseinen pedaali ainoastaan vaihtaa kanavaa, sen kautta ei juoksuteta audiosignaalia.
 
Mitä kovempaa soitetaan ja mitä enemmän gainia, sen enemmän sitä suhinaa ja kohinaa ilmenee, etenkin nuissa halvemman pään laitteissa missä komponenttien laatu on mitä on.
 
Tokio BigBoss jälkihoito taputtaa! Kun ostimme väline, annan teille meidän Ripeakyabin sisustettu setup!
bandofbrothers
29.11.2010 20:41:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitara ja kaapelit tarkistettu.. Kyllä se tuossa vahvistimessa taitaa vika olla.. Cleani-kanava toimii moitteetta, mutta overdrive-puolella alkaa toi kohina olemaan jo aika epämiellyttävä.. Onko edullisia/hyviä korjaajia missäpäin Suomea?
 
TTV
29.11.2010 20:58:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bandofbrothers: Kitara ja kaapelit tarkistettu.. Kyllä se tuossa vahvistimessa taitaa vika olla.. Cleani-kanava toimii moitteetta, mutta overdrive-puolella alkaa toi kohina olemaan jo aika epämiellyttävä.. Onko edullisia/hyviä korjaajia missäpäin Suomea?
 
Onko se aiemmin toiminu ilman noita ääniä? Onko maadoitettu pistorasia? Onko samassa sähköverkossa tietokonetta tai muuta aktiivipowerilla varustettua laitetta? Onko lähellä loisteputkia? Kuten edellä sanottiin, on halvempien komponenttien ja piiriratkaisujen häiriösietoisuus monesti heikko ja sen takia kannattaa koittaa minimoida ulkoiset häiriötekijät, eli noita mitä listasin.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti