Muusikoiden.net
23.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Boss GT-10
1
Sakulainen
08.11.2010 19:47:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs mieltä ootte kyseisestä vipstaakelista? Soittelen progea, rokkia ja bluessia, että ei mitään mättömetalsäröjä kaipaa. Oisko ihan harha sijotus, jos tollasen hankkis?
 
Ukkovaari
08.11.2010 20:21:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sakulainen: Mitäs mieltä ootte kyseisestä vipstaakelista? Soittelen progea, rokkia ja bluessia, että ei mitään mättömetalsäröjä kaipaa. Oisko ihan harha sijotus, jos tollasen hankkis?
 
Itellä oli Boss GT-8 pidemmän aikaa kuin GT-10, ja noista tykkäsin enempi GT-8 soundipuolesta, jostain syystä vaikka tuo GT-10 pitäis olla parempi niin itellä meni juurikin niin päin että tykkäsin GT-8:sta enempi, vaikka kympissä olikin pari uutta säätöjuttua mm. omat efektit sai kympissä molempiin channelin paikkoihin A ja B (jos nyt oikein muistin).
 
Tuon GT-10 omistin aika lyhkäisen ajan ja totesin, ettei ole mun laite, jotenkin se vain jätti kylmemmäksi kuin GT-8 soundien puolesta (GT-8 tykkäsin soundienkin puolesta ja osasin sitä säätää, ehkä en vaan tuota GT-10 osannut säätää).
 
Monestihan soundit on kiinni siitä miten laitetta osaa säätää.
 
Jos nyt sallitaan vertailu muihin kuin Bossin GT-sarjalaisiin niin ostin tuossa muistaakseni tammi-helmikuussa räkkivehkeen Eleven Rack.
 
Eleven maksaa muutaman satasen enempi ja vaikka määrällisesti siinä ei ole yhtä paljon efektejä kuin GT-sarjalaisissa niin ne on kuitenkin hyviä.
 
Eleven Rack pesee GT-sarjalaiset selvästi mm. seuraavissa asioissa:
 
- Säröt niin vahvarimallinnoksissa kuin ne parissa efektinä olevissa on selvästi parempisoundiset
- Vahvistin ja kaappi sekä mikki mallinnokset on myös Elevenissa selvästi parempi soundiset.
- Elevenin soundi on selvästi myös lähempänä putkivehkeitä kuin GT-sarjalaiset ja soundi siis parempi.
 
Bossissa tietysti on omasta takaa se poljin ja kun on lattiamallinen niin muistipaikkojen vaihdokset voi kätevästi polkasta. Eleven Rackiin taasen joutuu ostamaan erillisen polkusinlaitteen ohjaukseen jos haluaa jalalla vaihtaa muistipaikkoja ym., kummassakin on puolensa mutta jos soundi ratkaisee niin Eleven Rack on parempi vaihtoehto jos on satsata muutamat sataset lisää.
 
Nämä ovat pitkälti soundillisesti siis makuasioitakin, joten kehuessani Eleveniä puhun vaan omasta puolestani ja eikä se tarkoita sitä, että GT-sarjalaiset olis mitenkään huonoja.
 
Saat varmaan tähän montaa erillaista vastausta eri näkökulmista mutta lopuksi sanoisin, että älä osta hätiköiden vaan vertaa ja testaa eri laitteita ajan kanssa, koska silloin säästyy pettymyksiltä joita voi tulla hätäisellä ostamisella.
 
Yritä testata laitteet mahdollisimman samanlaisella välineistöllä mitä sulla jo on entuudestaan, esim. kitara, vahvarit ym. näin saa parempaa kuvaa myös laitteen toimivuudesta sun muiden vehkeiden kera ja soundistakin vertailukohtaa paremmin. (tämä tietty ei välttämättä ole helppoa jos liikkeissä ei ola samanlaista kokoonpanoa kuin sulla on kotosalla).
 
Jos mun mielipidettä kysyt laitteistoksi niin GT:n sijaan valitsisin Eleven Rackin, joka tosin on vähän kalliimpi.
 
Eleven Rackia käytän ihan vaan kotosalla, koska en ole keikkaileva kitaransoittaja.
Jos sä keikkailet niin siihen puoleen toivottavasti löytyy hyviä vastauksia, jotka perustuu porukoiden kokemukseen.
 
Lopuksi vielä kertauksena, harkitse, älä hätiköi, testaa ja varmista, että fiilis on "tätä olen aina halunnut" ja siltkin vielä pieni harkinta ja sitten vasta ostat ;-)
 
Sakulainen
08.11.2010 20:44:02 (muokattu 08.11.2010 20:53:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitosta mielipiteestä! Näinhän se juurikin menee uusia vehkeitä ostaessa.
 
Ja mitä tohon Eleven rackkiin tulee ni menee kyllä ulos budjetista
 
Sakulainen
13.12.2010 21:35:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luin jostain, että Boss saattaisi olla julkaisemassa uutta GT efektikonetta. Luuletteko että julkaisu alentaisi GT-kympin hintaa välittömästi? Uusi laite on varmastikkin turhan kallis minun budjetille, joten sellaista tuskin olisin hankkimassa. Muuten olisin ostamassa GT-kymppiä tässä ihan lähipäivinä
 
LaMotta
13.12.2010 21:49:30 (muokattu 13.12.2010 22:06:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sakulainen: Mitäs mieltä ootte kyseisestä vipstaakelista? Soittelen progea, rokkia ja bluessia, että ei mitään mättömetalsäröjä kaipaa. Oisko ihan harha sijotus, jos tollasen hankkis?
 
Terve
 
Olen veivannut tuollaisella 2 vuoden aikana noin 40 keikkaa ja bänditreenejä siihen öpauttirallaati saman verran päälle.
 
Alkusekaannus saattaa olla melkoinen jos ei ole ennen käyttänyt multiefektejä. Tässä tapauksessa vehkeen opettelua voi liioittelematta verrata kevyehkön tietokonesoftan opetteluun. Itse olin sen kanssa alussa, että kele tästä mitään tolkkua saa.
 
Ensimmäinen valinta pitää tehdä sen suhteen, että käyttääkö sitä multiefekti- vai manuaalitilassa.
 
Särosoundit siinä kai on huonoin lenkki, mutta kyllä siitä löytyi PreAmpeista ihan käyttökelpoiset soundit.
 
Suurin osa näitten haukkujista ei todennäköisesti osaa käyttää näitä. Esim wahia haukutaan, mutta kun sitäkin pitää osata säätää. Kun sen saa toimivaksi, se ajaa asiansa täysin. Ja tässäkin vehkeessä toimii nuo pedaaliketjun lainalaisuudet samalla tapaa kuin perinne-efektien kanssa.
 
Reverb on tosi hyvä. Kompura toimii. Delayta en ole niin kauhiasti käyttänyt, enkä niitä kymmeniä turhia hilavitkutinefektejä, joita siitä löytyy. Taptempo luonnollisesti löytyy.
 
Eipä ole säädöt sekaisin kun saa kerran kohdilleen, niinkuin perinnepedaalien kanssa oli jatkuva pyörittely esim sooloboostaustasojen kanssa.
 
Itselläni tää on toiminut siinä mielessä hyvin, kun soittelen cleanilla soundilla ja säröllä, pari erilaista särösoundia, ja niiden kanssa pyörittely on nyt sooloboostauksien kanssa tosi helppoa.
 
Joidenkin keikkojen jälkeen on tultu kehumaan kitarasoundia, mutta tiedä sitten duodam. Eikä ole tarvinnut tapella pätkivien pedaalien kanssa.
 
Toivottavasti tästä on apua valintaan.
 
Onko keskustelun tarkoituksena päästä johonkin tulokseen vai pelkästään spekuloida?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti