Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Strato ja mikkiongelma ("vaihevirhesaundi")
1
komero
01.11.2010 18:58:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,
 
mulla on Tokain stratocasterissa seuraavanlainen ongelma:
 
Mikit vaihdettu ostettaessa Seymor Duncanin en-muista-mikä -stratosettiin. Kaikki oli ok, kunnes joskus ajattelin kokeilla Tokain alkuperäistä kaulamikkiä. Saundi muuttui sellaiseksi, että se kuulosti kuin olisi vaihevirheessä tms. Hyvin ohut saundi. Ajattelin, että mikki on rikki ja vaihdoin Duncanin takaisin. Sama homma, saundi on yläpään kihinää ja ponnetonta.
 
Nyt sitten tarkistin kytkennät, kaikki on oikein. Voikohan vika olla mikin valitsinkytkimessä tai jossain muualla (kuin kytkennöissä)? Onko kellään vastaavia kokemuksia? Muut mikit toimii ok.
 
MikaHekkanen
01.11.2010 19:23:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun kokemukseni asiasta ovat valitettavasti parin vuosikymmenen takaa, mutta samankaltaisia kuitenkin.
 
Vaihdoin Squier Stratooni ensiksi tallamikiksi Seymour Duncanin Hot Railsin ja out-of-phase honotustahan sieltä talla- ja keskimikin yhteiselosta tuli.
Nooh, piuhat eri järjestykseen ja homma pelasi vähän paremmin.
 
Paljon paremmaksi asiat muuttuivat kun vaihdoin keskelle ja kaulaan Cool Railsit, mutta se on jo aivan eri tarina.
 
Aki
03.11.2010 16:24:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

komero: Hyvin ohut saundi.
 
Onko tuo hyvin ohut soundi myös silloin kun käytät mikkiä yksinään? Vaihevirheen huomaa ainoastaan kun kaksi erivaiheista mikkiä on samaan aikaan päällä.
 
..."todettiin niitten keinosellaisten ulkoavaruus juttujen olevan parempia tai ainakin melkein yhtä hyviä"... -Les Fender, 2010
komero
10.11.2010 09:05:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aki: Onko tuo hyvin ohut soundi myös silloin kun käytät mikkiä yksinään? Vaihevirheen huomaa ainoastaan kun kaksi erivaiheista mikkiä on samaan aikaan päällä.
 
Nimenomaan yksinään tuo mikki käyttäytyy noin. Kaula- ja keskimikki yhdessä päällä, saundi suht normaali (mutta huomaa, ettei kaulamikki ihan oikein toimi).
 
Aki
10.11.2010 13:04:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siinä tapauksessa epäilisin kontaktihäiriötä. Mittaa yleismittarilla kitaran ulostulojakin + ja - napojen välinen vastus kun kaulamikki on valittuna ja vola ja tone täysillä (=mikin impedanssi -2%). Sitten mittaa resistanssi kaulamikin + piuhasta ulostulojakin plussaan (=0 ohmia).
 
..."todettiin niitten keinosellaisten ulkoavaruus juttujen olevan parempia tai ainakin melkein yhtä hyviä"... -Les Fender, 2010
komero
18.03.2011 20:19:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aki: Siinä tapauksessa epäilisin kontaktihäiriötä. Mittaa yleismittarilla kitaran ulostulojakin + ja - napojen välinen vastus kun kaulamikki on valittuna ja vola ja tone täysillä (=mikin impedanssi -2%). Sitten mittaa resistanssi kaulamikin + piuhasta ulostulojakin plussaan (=0 ohmia).
 
Vastaanpa hieman viiveellä. En mitannut mitään, mutta kokeilin mikkiä suoraan ulostulojakkiin, edelleen sama paska saundi. Ostin sitten duncanin ssl-1:n tilalle. Ja hyvin pelaa. Mistähän löytäis vanhempien duncanin mallien speksejä yms? En muista mitä ne kaks muuta on, mutta duncaneita kuitenki
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti